Crap.

2011-08-31 @ 22:53:23
Bloggar superdåligt, förlåt! Är en vandrande, konstant bakfull zombie känns det som. Räkna med att bloggningen kommer igång igen snart!

Thank you very much.

2011-08-29 @ 16:20:23
Efter åskovädret i lördags blev jag av med internet, och fick inte tillbaks det förrän idag. Tack så jättemycket Bredbandsbolaget... NOT!

Uppdatering blir senare, alldeles för stressigt nu, ska hinna ha både fåglar ute, laga mat och göra mig i ordning innan klockan 18, har varit i skolan hela dagen. Räkna med ett inlägg runt 22 sisådär. Ska ta igen de "Get the look" jag inte kunnat göra också.

Hörs sen!

Update; bloggning blir imorgon, är helt sluuuuuut! Natti natti!

Moved to tears.

2011-08-27 @ 13:13:24
Vilka fina barn det finns ändå (ni måste läsa den här artikeln, började nästan gråta. Underbara, positiva ungar med hela livet framför sig som vill göra något fint för mänskligheten, och ofta lyckas! Tror inte att det finns så mycket godhet och välmenande i någon annan än ett barn.

Mina kusinbarn är också helt underbara (sug in och ta åt er Helena och Charlotta), jag vill inte annat än gosa dem och leka med dem. Och Molly sen, Helenas äldsta dotter, har blivit en underbar och mogen liten tjej, det märks mer och mer för var gång man träffar henne. Det här är till Molly (och Maja också såklart!), i fall du läser Helena, visa Molly det här:

If you read this Molly, I'm talking about how nice and mature you've been acting when I've been around the last few times in Scotland and Värmland, and that I can really notice how much you've grown up. The conversation you and I had in Värmland was really nice, when you told me about your penpal, your school, the gifts I've given you, your friends and your hometown. And the cakes were lovely! It was a pleasure and I'm looking forward to do it again!

I miss you both Molly and Maja! I will try to come visit you next year as I told you, I would really like to see how you live and spend more time with you and your friends and family. Tommy will hopefully tag along and wont be as shy (yes, he's really shy!) if he spends more time with you all.

Next time we have to take a picture together, you, me and Maja, which I will frame and hang on my wall.

Take care now and be that wonderful girl I know you are. Xoxo, love you!

Oh no, not again.

2011-08-26 @ 20:23:29
Suck. Så groteskt irriterad på mig själv. Är helt galet sugen på att bli mörkbrun i håret igen. Sådär riktigt chokladigt mörkbrun med inslag av rött om exponerat av direkt solljus. Jobbigt läge, med tanke på att det är både jobbigt och svårt att få en fin blond igen då, om jag skulle ångra mig.

Har ju varit väldigt mörk sedan jag var ung, med ett avbrott för att vara blond i 9an/1an på gymnasiet. Sen var jag väldigt mörk mellan mitten av ettan tills för nästan exakt två år sedan. Sen fick jag ju ett ryck och färgade håret mellanbrunt förra året, som en pykisk ritual för att må bättre, i samband med att mamma gick bort. Jag färgade håret brunt, som sagt, tog ur alla piercingar och täckte över mina tatueringar, som om jag ville gå tillbaks till svunna tider.

Jag läste faktiskt ett stycke intressant text om just detta fenomen när jag gick min psykologikurs, att reagera på ovan beskrivet sätt när man bearbetar en sorg. Det kallas regression och är mycket vanligt. Jag gick igenom en mycket mild form av regression, då vissa människor går så långt bakåt i tiden så att de i princip utvecklas bakåt, t ex; suger på tummen, struntar i allt ansvar (skiter i att betala räkningar, struntar i sina barn och mycket annat hemskt) och de kan till och med börja kissa på sig (t ex i sömnen).

Så fort jag kom ur min "regressionsperiod" ångrade jad ju mitt hårfärgsbyte, och blev blond igen. Jag var inte ens brunett i två månader innan jag färgade om det igen.

Så frågan är, om jag kommer att ångra mig direkt jag färgar håret mörkt. I så fall är det ett jäkla jobb att bli blond igen, och mitt hår kommer ta enormt med stryk. Sist jag var brunett då, kände jag mig som en grå liten mus, som om jag smälte in i massan och försvann, syntes inte.

Nja, håller mig nog blond tills jag är helt säker. Eller vad säger ni?

En blond Mimo.En mellanbrun Mimo.


En mörk- /rödbrun Mimo.


En liten typ svart Mimo.

It's not cold yet.

2011-08-26 @ 17:52:00
Som sagt, det är ju, och kommer förhoppningsvis inte bli, väder för både jacka, tjocktröja och stövlar än på några veckor. Tänkte hedra de milda höstdagarna i denna prisvärda "Get the look".


Lång, stickad polotröja H&M 199kr
Mockakärp LaRedoute 149kr
Superbekväma leggings LaRedoute 299kr
Solglasögon Cheap Monday, Nelly.com 199kr
Fingervante med torgvante H&M 49kr

En svalare dag kombinerar du enklast med en skinnjacka och ett par boots. Kan också gå i god för att leggingsen är helt otroligt underbara, äger ett antal par själv på grund av just detta.

The colour of brown.

2011-08-26 @ 14:50:35
Vill bli brun innan sommaren är slut och skolan börjar... men utan att fuska med solarium och krämer. Imorgon kommer det att vara helt sjukt fint väder, och då ska pressas minsann. Jag blir väldigt lätt brun och får färg otroligt fort, så ligger jag ute imorgon lär jag ha fått ett par nyanser.

Idag blir det mathandling, håller dessutom i skrivande stund på att smida kvällens planer.

För att tjata lite extra om denna underbart vackra kvinna vid namn Kim Kardashian; fick idag reda på att vi är exakt på centimetern lika långa! 158cm båda två, och runda rumpor båda två. Jag har dock inte hennes jättetuttar, bruna hårsvall och mörka ögon. I wish though, hon måste vara en av de vakraste kvinnorna på jorden! Skulle dock vilja påstå att hon har ännu mer stjärt än mig, och hon kan omöjligt passa i stolek 27 på jeans som hon säger. Jag hade storlek 26 på gymnasiet, men är en 28:a nu.

Håller på att fixa lite med dagens "Get the look". Är fortfarande himla imponerad av sommarvädret som nalkas i helgen, men ska försöka sätta ihop något för milda höstdagar. Tjipp så länge!

Now that's an ass!

The life with parrots.

2011-08-25 @ 22:55:11
Tänkte att jag skulle berätta hur det är för alla nyfikna att leva med två grå jakos. Antar att de flesta inte har en susning, och det hade jag själv inte heller förrän jag satt där med Fixie vid min sida. Det är absolut underbart att ha ett så pass intelligent sällskap dygnet runt, någon som tycker att det är underbart kul att både prata och bli pratad med, någon som antingen är busig eller gosig och som alltid har nya bus för sig.

Men allt är ju inte bara postivt... det är extremt krävande av dig som papegojägare, också det i princip dygnet runt, och jag kan inte beskriva med ord hur jobbiga djuren kan vara. Vill ni/du skaffa papegoja? Tänk igen, förutom att de både är dyra att införskaffa och dyra i drift (räkna med minst 8 000kr om du vill ha en bebis, och 8 000kr till för sällskap till denna, 5 000kr för en rejäl bur, många tusenlappar på leksaker och burinredning, och ytterligare ett par tusen för försäkringar. Behövs din fågel röntgas och opereras, räkna med att behöva lägga ut säkert 20 000kr):

 • Det är aldrig lugnt och tyst. Eller jo. Någon minut då och då, om man har tur. Det är ibland faktiskt så högljutt att man inte hör vad man själv tänker eller kommer ihåg vad det var man skulle göra. Att plugga eller göra annat arbete när fåglarna har sina eftermiddags-konserter är nästintill omöjligt. Har man dem på axeln blir man skriken rakt i örat då ock då. Det är ett mirakel att jag ännu inte har tinnitus. Hur jag kan skriva det här? Papegojorna är nattade. Har man tur är de efter-maten-tysta av och till under dagen, och då får man passa på att skriva/plugga/jobba.
 • Deras näbbar är extremt kraftiga. Får de något nyckfullt ryck och biter till gör det ooooont! De brukar sällan bita av att de är arga eller irriterade, men när de är på bushumör glömmer de ibland bort både tid och rum och råkar bita oss istället för leksaken de håller på att vandalisera. Det är inget ont menat, men de blir helt enkelt för busiga ibland.
 • Klor. Behöver jag säga mer? Papegojor kan inte dra in klorna som katter kan, utan dessa små sylar är alltid i direktkontakt med din hud när du hanterar papegojorna. Man måste alltid ha tyg som täcker axlarna på sig om man inte vill ha en röd axel med rivsår. Klorna lämnar också små rivsår på händer och handleder, vilket du inte kan undkomma.
 • För att göra papegojorna rättvisa behöver du ge dem otroligt mycket tid. De måste få friflyga flera timmar om dagen, men eftersom att de också får långtråkigt i buren och gärna vill vara med vad du än gör, bör man ha dem ute ytterligare tid. Då jag och sambon inte är hemma dygnet runt, har vi papegojorna ute i omgångar på några timmar åt gången. En vanlig dag är fåglarna ute ur buren i ungefär 6 timmar. Och då måste någon också vakta dem annars...
 • ...biter de sönder och äter på allt de ser. Men man måste inte bara vakta dem för sin egen (och inredningens skull), utan också för att det finns mycket saker som är farliga för dem i ett människohem. Det kan vara allt från krukväxter till batterier, sladdar, damm, möglig mat, glas och mycket mer. De kan också göra sig illa om de krashlandar och fastnar med vingen på konstiga sätt, då måste man snabbt vara där och plocka upp dem. Papegojor har ett naturligt gnagbehov som finns där för att hålla näbben i trim, hålla den ren och förhindra missväxt. Ofta gnager den också för att det är roligt. En liten tjuv (läs: Fixie) har bitit sönder i princip alla mina pennor, skolböcker och block. I min Blocket-annons där jag sålde min gamla kurslitteratur, fick jag tillägga att "böckerna kan vara gnagda i pärmarna".
 • Du måste städa. Och det ofta, helst varje dag. Matrester, bajs, fröskal, fjädrar och dun sprids runt i bostaden på bara ett par vingflax. Svarta mattor håller sig inte svarta, och vi måste skura vår soffklädsel med jämna mellanrum, i samband med att vi ska få besök. Vem vill sitta på fågelskit? Har utöver detta speciella "skräpkläder" som jag använder när fåglarna är ute, så att de inte ska bajsa på t ex fintröjan eller en ny, vit klänning. Du måste också plocka bort fruktrester ur fågelburen varje dag, samt städa deras bur grundligt ett par gånger i veckan, helst ännu oftare. När vi flyttar måste vi tapetsera om vardagsrummet på grund av att fåglarna biter, bajsar och kastar frukt på väggarna.
 • De ska ha en varierad kost. En liten påse med papegojpellets kostar dryga hundralappen här i stan, och en sådan går åt på en vecka. Varje dag ska det, utöver pellets och eventuellt godis (solrosfrön/jordnötter/smaka på det husse och matte äter) också serveras ett varierat utbud av färsk frukt. Idag, för att ge ett exempel, satt jag och skalade, skar till bitar av och serverade: kiwi, melon, äpple, morot, jorgubbar, päron, banan, lingon, blåbär, mango, ananas, vindruvor, broccoli, tomat och majs. Just idag fick de väldigt mycket olika frukter och grönsaker, men räkna med att du måste ha minst fem olika sorters grönt hemma, för jämnan.
 • De kräver mycket plats. Vårat vardagsrum ser just nu ut som en enda stor bur. Vi har de grå's bur på ungefär 2x2x1,5 meter, de små's (två nymfparakiter) bur på 1,5x1,2x0,9 meter och två klätterträd med en bas på en meter och höjd ända upp till taket... i ett enda litet vardagsrum! Fåglarna kräver också speciella solljuslampor som stimulerar produktion och upptag av D-vitamin, vilket är livsnödvändigt.
 • Man får aldrig vara ifred, på både gott och ont. Ska man diska, har man helt plötsligt en fågel på varje arm. Sitter man framför datorn ska fågeln ha tangenter/datormus/hörlurar/högtalare, you name it. Jag skojar verkligen inte, så fort man sätter sig framför datorn dyker båda fåglar mirakulöst upp som från ingenstans för att trakassera dig så mycket som möjligt.
 • Du måste (!!!) skaffa två fåglar enligt svensk lag och sunt förnuft, om du inte har möjlighet att vara hemma från morgon till kväll, varje dag. Fåglarna kan känna sig så ensamma att de blir deprimerade, plockar av alla sina fjädrar och sörjer ihjäl sig om de inte får en rejäl dos uppmärksamhet. Men att köpa en till fågel är inget substitut som gör så att du kan vara borta konstant och strunta i att ha fåglarna ute, däremot är det lättare för fågeln att sitta ensam några timmar om denne har sällskap att prata och umgås med.
Men! Känner man att man har tid, orkar, har råd och är mogen nog för ett sådant stort ansvar, är det väl värt mödan också. Det du får tillbaks är en livskamrat (de blir ofta gamla, 50 år är inte ovanligt) som skänker så otroligt med kärlek och lockar till så många skratt. De pratar, lever rövare, busar och är små sociala kelgrisar. Mina små grå har verkligen förgyllt mitt liv och min vardag, de gör livet både bättre och roligare. Utbytet du får är enormt, och kärleken är villkorslös. Bättre sällskap är svårt att hitta någon annanstans!

Här följer en bildbomb och videor på de små liven!

Allmänt busFixies ettårsdag (i söndags)
Ute i det fria (nåja)


Bur och klätterträdHumlan och FimpenA little bird whispered in my ear.

2011-08-25 @ 21:39:50
Och fågeln viskade att det ska bli sommarvärme i Sverige igen! WOOHOO! Dagens "Get the look" kommer därför att vara lite mer somrig och sval. Alltihop återfinner du på Nelly.com

Enjoy!Klänning Jeane Blush 279kr
Skor Nelly Shoes 449kr
Väska Urban Expression 899kr
Örhängen Nelly Accessories 79kr
Armband Bohemian Society 99kr

Ääääälskar verkligen både väska och armband!

Can't wait.

2011-08-24 @ 15:21:00
Sitter och planerar mitt födelsedagsfirande nu igen. Plats är spikat, but that's about it aswell. Eller ja, vilka jag bjuder är också spikat då jag gillar att ha det "litet och intimt". Kommer på sin höjd komma upp i 15 personer.

Känns helt sjukt, att efter denna långa ledighet, börja skolan igen på måndag. Jag måste också börja gå upp lite tidigare då jag sovit till 9-10 ett par dag i rad nu (jag skyller på min tvådagars i helgen). Det mesta annat är väl fixat; lånekort, studentkonto, laptop får jag på födelsedagen, papper är sorterade, CSN trillar in, böcker är köpta (+ block, pennor, mappar..). Nu väntar jag bara på att skolan faktiskt ska starta. Har börjar bli smått långtråkigt att vara konstant ledig, framför allt eftersom att alla vänner och bekanta jobbar som små myror på dagarna.

Nu ska jag vara riktigt snål i ett par månader också. Resekontot ska fyllas på lite är det tänkt, så bli inte förvånade om jag endast köper smått och billigt tills oktober. Jag menar, en klänning, visst, ett par billiga Glitter-örhängen, fine. Men Ingenting mer än så och ingenting dyrare. Ska försöka sätta upp en budget att hålla, annars kommer utgifterna springa iväg ändå.

Inte igår direkt.

For the really cold mornings.

2011-08-24 @ 12:07:00
Eftersom att, likt redan konstaterat, hösten närmar sig är det väl lika bra att förbereda garderoben på de där extra kyliga frostmorgnarna som kommer på köpet, de dagarna då en kofta och en trenchcoat inte räcker till att värma en nyvaken, frusen kropp. Dagens "Get the look" är därmed ett hopplock av varma, mysiga plagg från olika affärer.


Kappa i ull
H&M 1 499:-
Tubscarf LaRedoute 129:-
Stickad tröja Gina Tricot 199:-
Öronmuffar LaRedoute 149:-
Fodrade leggings VILA 159:-
Stickade knästrumpor 365 Sunshine, Modegallerian.se 79:-
Mockaboots Friis & Company, Brandos.se 399:-

= hela outfiten för 2613:-

Kappan och koftan vore urmysigt att ha på sig en grå höstdag. Fodrade leggings och stickade strumpor kan man inte få för många av, äger ett antal att variera med själv. Bootsen påminner om UGGs, men jag gillade verkligen ullkanten som sticker upp ur skon. Dessutom ser de ut att vara av god kvalitet för den lilla pengen.

Better than at the restaurant.

2011-08-23 @ 18:07:17
Står just nu och bakar frallor. Eller ja, degen står och jäser och jag har börjat med middagen. Fajita-kryddad stekt kycklingfilé med hemmagjorda chilipotatisklyftor. Potatisklyftorna jag gör är verkligen godare än alla potatisklyftor jag någonsin smakat på restaurang, och så busekelt att laga också!

Potatisklyftor m. chili och vitlökDu behöver;
Oskalad potatis för att mätta det antal magar du lagar åt
Flytande smör eller en neutral olja
Salt
Chilikrydda
Vitlökspulver
Cayennepeppar


Gör såhär;
Sätt ugnen på 225c. Dela potatisarna i så små/stora klyftor du vill ha dem. Jag brukar dela en potatis i åtta klyftor, den storleken är ugnsvänlig. Häll lite smör/olja i botten på en ganska stor (så stor att inte potatisklyftorna ligger på varandra) ugnssäker aluminiumform och vänd i klyftorna. Salta efter behag och krydda sedan rikligt med chilipulvret. Krydda sedan mer sparsamt med vitlökspulver och cayennepeppar. Rör runt så att båda sidor av klyftorna får lite krydda på sig. In i ugnen i ungefär 20 minuter, rör runt i klyftorna 1-2 gånger under den tiden. När klyftorna är genommjuka när man känner med en potatissticka är de klara.

Passar superbra till både kyckling och kött, grillat som stekt. Har ävent någon gång haft det till panerad fisk.

Today's Mimo.

2011-08-23 @ 16:18:00
DAGENS VILL HA: Hela min outfit från H&M (se bland gårdagens inlägg).
DAGENS KLÄDSEL: Pojkväns-t-shirt och mysleggings.
DAGENS FRISYR: Nytvättat, fönat, rakt.
DAGENS LÅT: Gwen Stefani - What you waitning for?
DAGENS PLANER: Planera födelsedagsfest.
DAGENS SAKNAD: Mer pengar.
DAGENS DUMMASTE: Att jag är lat.
DAGENS MISSLYCKANDE: Latheten?
DAGENS DROG: Coca-Cola.
DAGENS KÖP: Trenchcoat och benvärmare (se tidigare inlägg).
DAGENS GODIS: Blåbärsmuffins.
DAGENS HUMÖR: Lat och seg (vädret) men förväntansfull.
DAGENS CITAT: "Take a chance you stupid hoe"
DAGENS ROLIGASTE: Festplanerna.

Favourite online store.

2011-08-23 @ 11:49:00
Dagens outfit kommer från Nelly.com, min absoluta favoritbutik online vad gäller klänningar. Men när jag sätter ihop klänningoutfits gäller det att vara objektiv så att allt inte består av vita klänningar. Min första klänning-get-the-look består därför av en trefärgad klänning. Varför jag väljer att sätta ihop en outfit från en och samma butik beror på att det ska vara enklare för er att klicka hem och för att slippa flera olika faktura- och fraktavgifter.


Klänning Three Little Words 449:-
Pumps med platå Bonnie 499:-
Fjäderörhängen Nelly Accessories 39:-
Klo-armband Nelly Accessories 39:-
Kuvertväska Nelly Accessories 199:-

= 1225:- för hela outfiten!

Armbandet är helt sjukt häftigt, en måste-ha-accessoar, och fjäderdetaljer spås bli större än någonsin i höst!

Goosebumps.

2011-08-22 @ 23:24:04
Jag ska då sitta bänkad framför True Talent vareviga program. Aftonbladet bjuder på ett litet smakprov, och jag får gåshud. Tjejen är lite nervös till en början, men när refrängen kommer... jag säger bara oh my god!

Spola fram till 41:12 för att se klippet jag snackar om!

Whaaaaat.

2011-08-22 @ 21:55:57
Har hört om allt tjafs om den där otrohetssajten, vad-den-nu-hette, men var inte beredd på att hitta en annons i gamla goda Nya Wermlandstidningen, dessutom från ett annat företag än det företag det tidigare stormat kring. Jag säger bara whaaaaaaat.


Awesome dinner.

2011-08-22 @ 19:51:58
Ikväll lagade jag pannbiff med stekt lök, potatismos och gräddsås. Är enormt mätt, vilket är positivt på ett sätt; jag orkar ingen efterrätt. Har tänkt att laga efterrätt varje dag i en vecka nu, men det har inte blivit av på grund av mätthet.

Sen jag skrev förra inlägget har jag suttit och drömt mig bort i min Birkinvärld. Farligt vad en statussymbol till väska kan göra med en. Nu får jag skärpa mig och sluta vara besatt, med tanke på att (face the facts liksom) aldrig någonsin kommer att få råd.

Ska snart iväg och tanka och köpa snus och cola, för det ekar det tomt efter här hemma. Sen blir det relativt tidig natti, är supertrött av någon konstig anledning, sov andå nio timmar i natt.

Mer "Get the look" kommer upp här på bloggen imorgon, var superkul att matcha och pussla ihop outfits, så det kommer att bli ett återkommande inslag här i bloggen. "Get the look" har till och med fått en egen kategori, som ni hittar till om ni kikar längst upp i bloggen.

Är verkligen superhemsk dessutom, inte fått upp någonting på Tradera än. Tommy ska hjälpa mig att ta kort på sakerna imorgon, så lägger jag upp det när jag får tid, och jag lovar att länka här i bloggen.

Måste till Ikea när pengarna trillar in också, Fixie har haft sönder hallspegeln. Den gick inte i tusen bitar, men är sprucken i kanterna, vilket kanske inte är så tjusigt.

Hörs senare!

Fashion-check.

2011-08-22 @ 17:20:00
Beskriv din stil med 3 ord.
Vitt, feminint, basic.

Vad innebär mode för dig?
Jag följer absolut inte mode slaviskt, men det är en chans att visa vem man är och vad man gillar. Skulle alla klä sig likadant måste man ju fråga personen man pratar med vad han eller hon gillar för färger, mönster, material och stil. Kläder, då framför allt klänningar och skor, är min porr.

Vilka är dina favoritaffärer/butiker?
Online:
Nelly.com (klänningar!)
Kedjor: H&M (billigt & basic), Scorett (har en hel hylla med skor i storlek 35)
Lokal affär: Akazia (blandade märken i olika prisklasser, både bra fest och vardagskläder, ägarinnan tar dessutom bara in ett exemplar i varje storlek och t ex väskor tar hon bara in i några enstaka exemplar, så chansen att springa in i någon som ser ut som en själv är liten om man handlar där).

Shoppar du second hand?
Alldeles för sällan, tyvärr. Det är dåligt både ur plånboks- och miljöperspektiv. Nu är jag inte så uppdaterad på just den här fronten, men vad jag vet om har Karlstad inte heller ett direkt stort utbud av just second hand, så jag skyller lite på det.

Vilken är din favoritdesigner?
Är helt frälst i Dior vad gäller klänningar, Louboutin vad gäller skor (skor mer röd sula är på grund av Louboutin en våt dröm) och jag skulle möjligen gå över lik för en Birkin från Hermès. I en mer överkomlig prisklass gillar jag klänningar från Rare och Three Little Words, skor från Tiamo och väskor från Friis & Company.

Dior, Louboutin, Hermès.


Vad är din favorit i höst?
I vanlig ordning mina flera par UGGs. Utöver dessa är jag i år extra förtjust i stickade tumvantar och benvärmare. I år vill jag dock ha ljusa jeans istället för de svarta som brukar åka på när hösten gör sig påmind.

Hur mycket shoppar du för i månaden?
Det är väldigt olika måste jag säga. Pengarna går oftast åt när jag hittar en klänning (eller fem) jag absolut inte kan motstå. Så bränner jag mer pengar ju mer fikadejter jag har inplanerade med vänner, då brukar det oftast bli en mindre shoppingrunda i anknytning till fikan. En bra (eller dålig, beroende på hur man ser det) månad shoppar jag för ca. 3 000kr, men räknar då in prylar till hem, kök och böcker.

Dyraste plagget respektive billigaste?
Det dyraste plagget är ett par True Religion-jeans för nästan 3 000kr. Efter det måste det vara mina virkade UGGs som kostade närmre 2 000kr, tätt följda i pris av mina mocka-UGGs. Min Lacoste-väska ligger också i prisklass med nämnda saker. Annars köper jag hellre lite billigare och mer.

Billigaste plagget... räknas strumpor så är det ju just strumpor utan tvekan. Snackar vi designerprylar så fick jag min Frank Dandy-strandväska för 100kr, och mina Dolce & Gabbana-strumpbyxor för 70kr.

Lacoste-väska, stickade UGGs, vanliga UGGs.


Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Haha, mer utan tvekan! Ju mer pengar som rullar in, desto mer bränner man ju? Om 10 år har jag ett fast jobb med en helt okej månadslön efter skatt, så ska det ju sparas och så vidare, men som klädfantast finns det alltid pengar för shopping!

Brukar du tröstshoppa?
Nej, faktiskt inte. När mamma gick bort gjorde jag det, men det var snarare undantag än regel. Brukar inte vilja visa mig bland folk om jag är ledsen, så om jag inte hittar något väldigt lockande online, blir det då ingen shopping för min del. Däremot brukar jag shoppa när jag tycker att jag förtjänar det, om jag har rott hem ett toppbetyg eller varit allmänt duktig. Lite småfarligt.

Högklackat eller lågklackat?
Högklackat när det inte är meningen att man ska gå mycket, då är jag hellre bekväm. Ska jag till stan slänger jag på mig ett par låga skor, är det fest blir det utan tvekan högklackat. Höst/vinter har jag gärna ett par högklackade stövlar också till vardags.

Favoritstövlarna.


Vilken är din drömväska?
En Birkin från Hermès, som jag redan nämnt ovan!

Vilket blir ditt nästa köp?
Jag är väldigt sugen på väskan från H&M som jag skrivit om i ett tidigare inlägg i kategorin "Dagens look". Den är ju väldigt billig, hittar jag den här i Karlstad när jag har aningen mer pengar kommer jag slå till. Den är rymlig och bra nu till skolstarten, ska ju konka runt på både laptop och skolböcker. Se där, jag kan vara praktisk också!

Vilka är dina stilikoner?
Kim Kardashian är en stor förebild, framför allt hennes underbara partyblåsor som till 90% alltid faller också mig i smaken. Dessutom är vi lite lika i kroppen hon och jag, båda har rumpor som räcker och blir över. Därmed blir jag ytterligare lite inspirerad av henne, hur hon klär sig för att framhäva bakdelen i positiv dager. Utöver Kim gillar jag också Rachel Bilson's vardagsstil, lite småbohemiskt, kroppsnära, stickat och stilrent.

Kim och Rachel.Favoritplagg just nu?
Min nya lilla vita i spets, har hunnit använda den två gånger på två veckor! Den går dessutom att kombinera i nästintill oändligheten då både färg och material gör den lättmatchad.

Favoritaccessoarer?
Stora... nej, enorma (!) örhängen. På gränsen till för mycket och det är alldeles lagom. Skulle gärna också införskaffa mig lite billiga ringar som fungerar både till fest och till vardag.

It smells like fall.

2011-08-22 @ 13:00:27
Bara jag som tycker att det är lite mysigt att vi går mot höst? Har därför satt ihop en höst-enligt-Mimo-outfit från H&M för under tusenlappen, med utgångspunkten från en trenchcoat. Kombinera med favoritjeansen and you're set to go.


Kamelfärgad trenchcoat 399:-
Väska i skinnimitation 149:-
Scarf 59:50
Benvärmare 149:-
Tumvantar 59:50
Glasögon 69:50

= hela outfiten för bara 885:50!

Själv slog jag till på kappan och benvärmarna då min ekonomi verkligen påminner om en fattig students just nu, annars hade det blivit hela kalaset!

My worth.

2011-08-21 @ 10:48:38
Igår på puben så kom en 76-årig gubbe fram och ville dansa till Let's Twist Again. Visst tänkte jag, hade kände ju Lasse och verkade som världens stålfarfar. Dansade låten igenom (gubben var antagligen piggare/vigare/mer tränad än mig!) och gick och satte mig. Sen kommer gubben fram igen, och säger till Richard "jag ska inte bjuda upp henne, men jag tänkte fråga om jag kan få köpa henne?". Hans bud låg på en villa, en villavagn, en husvagn en båt och en bil. Haha, lite creepy gubbe alltså, men ändå stålfarfar.

Inte bakis idag heller, fast jag drack mer än jag tänkt. Hur härligt som helst!

Idag ska städas, sälja mer kurslitteratur, till ÖoB en snabbis, käka pizza och bara lata mig.


Rest in peace.

2011-08-20 @ 17:44:00
Lilla söta, fina, underbara Tingeling. Matte och husse älskade dig något så enormt, och det är jag säker på att du också vet om. Jag tror och hoppas, att du har det bättre nu, att du nu får vila ut riktigt ordentligt. Du blev så plötsligt sjuk i våra ögon, du var en mästare på att dölja att du var dödligt sjuk, men när matte och husse visste att någonting var fel, då orkade du inte dölja allting längre.

Du kommer att vara saknad av både katter och människor, och du kommer alltid att minnas som en otroligt fin, klok och stolt katt. Vila i frid nu, Tingeling.


The unexpected.

2011-08-20 @ 15:53:33
Trodde att det skulle bli en lugn och skön lördag, är lite trött efter kräftskivan igår. Hade tänkt att vara nykter, men så bjöds det på både vin och Doodley's. Tommy hade med sig min Minttu så det blev en sådan shot också. Men för full blev jag absolut inte, mår inte så hemskt dåligt som jag brukar göra dagen efter, vilket är underbart.

Ikväll blir det alltså ut igen, men lite lugnare antar jag. Ska till sommarstugan, där det är säsonsavslutning för puben i området, så det blir jag, brorsan och lite annan släkt. Ska väl äta (min underbara bror bjuder!) och kanske ta ett glas. Så det blir varken för vilt eller för sent. Får ha min slappisdag imorgon istället, då behövs det dessutom städas.

Nej, nu blir det duschen!

Fyllepose?

Oh my.

2011-08-20 @ 12:38:25
Idag sov jag till tolv. Det är det längsta på flera veckor. Och här är anledningen, lite kort och gott;


Finally.

2011-08-19 @ 11:11:47
Så är det äntligen dags för kräftskiva igen. Både bra och dåligt på samma gång att man bara käkar kräftor en kort period; bra för att man inte hinner bli trött på det, dåligt för att det är ju så sjukt gott! Då snackar jag inte kräftstjärtar i lake inte, det är ju äckel jämfört med röda små krabater man styckar och skalar själv. Ikväll klockan 18 är det som gäller, då samlas vi hela ligan för en riktig kräftfest!

Till lunch tänkte jag käka pizzabullar som jag gör själv, busenkelt! Köper en färdig pizzadeg med tomatsås, rullar ut, har på såsen, klipper på lite skinka och river lite ost, rullar ihop, skär i ca 2-3cm tjocka skivor och in i ugnen enligt anvisning på pizzadegsförpackning. Egentligen så är det ju lite mer mellamål, men idag är jag SÅ sugen så det får bli min lunch.

Idag skänker jag en extra tanke till både Malin S och Malin H, och Malins lilla kissegumma Tingeling. Det behöver dem!

Pizzabullar.

I love.

2011-08-18 @ 16:54:26
 • Skinny jeans (you now, when you put them jeans on for the first time after laundry)
 • Eyeliner and fake lashes (easy way to a glamorous eye make-up)
 • White dresses (do I have to say more?)
 • Coca-cola (addicted, addicted, addicted... )
 • A fresh bouqet of flowers (such a small thing that makes you feel so at home)
 • Summer (and I really really dislike winter, why was I born in Sweden?)
 • Brown eyes (would kill to get a pair myself)
 • Being at the hairdresser (you can never ever get this special feeling at home)
 • Shopping (can't just buy one thing when hunting for new stuff to fill the wardrobe with)
 • UGG-shoes (most comfortable and warm shoes I've ever had, well worth the money)
 • White chocolate (in smalled quantities, else I get tired of it)
 • Clean sheets in the bed (the feeling of it against your skin, the smell of it, the coolness they have)
 • Parrots (I'm fairly sure there'll be more birds in our home when we move to a house)
 • Leather jackets ( + lace + high heels + red lips)
 • Music (everything from old classics to reggae, pop, indie and rock)
 • Chicken (can't count all the amazing dishes you can cook with chicken)
 • Bubble baths (can't say anything more relaxing)
 • Snus (wouldn't wanna quit... ever!)
French finger tips, red lips, bitch is dangerous

How lovely.

2011-08-18 @ 10:07:04
Tog mig idag "sovmorgon". Eftersom att min kropp är en mupp och vill att jag ska upp mellan 6-7 varje morgon, tvingade jag mig helt sonika att somna om. Vaknade istället 8:30, utsövd och lycklig. Förhoppningsvis blir inte denna dag lika extremt lång som dagarna har varit i ett par veckor, och det ser jag fram emot.

Gjorde mig en enkel omelett till frukost, med körsbärstomater. Lite variation förnöjer, och tomater gör ju sig så sjukt bra i omelett.

Idag ska jag som sagt träffa Erica, sen ska jag iväg och köpa ännu en skolbok, sen blir det mathandling och till sist ett par avsnitt Nittileaks. Ska försöka plocka lite här hemma också, men inget storstäd. Hör sen!

Säg omelett!

Hmphr.

2011-08-17 @ 13:35:55
Idag känner jag mig ungefär som "flickan som kunde tala med diskmaskiner". Men jag ska inte klaga, jag är lycklig som har en diskmaskin, även om den är så liten att endast en måltids disk får plats. Detta innebär att man måste köra maskinen minst en gång om dagen, vilket är lite trist. Så måste man fördiska riktigt lortig disk, för den är inte lika kraftfull som en större maskin. Men den har ändå skänt mig många timmar av sluppen disk, och jag är riktigt nöjd för det.

Som jag sa, idag har jag så himla roligt och intressant att jag skriver om diskmaskiner. Imorgon ska jag dock träffa Erica Ivarsson, ta en fika, snacka skit, bara vara allmänt tjejiga. Det ser jag fram emot. Och på fredag har vi kräftskiva hela gänget, alla vi tjejer är som tokiga i kräftor, medans männen hellre äter annat. Lördag/söndag ska jag ner och måla villan igen, och nästa vecka ska jag till Jönköping för att hälsa på min vän Sara Skalstad. Efter den helgen börjar jag skolan igen, så har lite småsaker att ta tag i också, fixa skolböcker och annat skolmaterial, kolla igenom universitetets skolwebb etc.

Nä, nu ska jag fortsätta diska för det stinker räkor ur diskhon, gamla räkor... not so very pleasant scent if you ask me. En av de värsta dofterna till och med.

Glömde ju posta bild på vad jag gjorde till Malin S i födelsedagspresent för någon vecka sedan! Här är det i alla fall, och jag har gjort rosen och bladen i FIMO-lera om ni skulle undra.


I full färd med pillipill-rosen.


Nästan klart, bara kedjan kvar att fixa.

Song of the day.

2011-08-17 @ 10:29:19

This is important.

2011-08-17 @ 07:50:53
Det är viktigt att uppmärksamma och sprida denna länk vidare, då trådskaparen sitter inne med, och delger också, otroligt högt värderad information om hur socialen, polisen och psyk tillsammans arbetar, inte för, utan mot enskilda individer i samhället. Trådskaparen berättar detaljerat hur dessa statens organ vid upprepade tillfäller blundar för hemska saker som pågår, pushar på och hjälper trådskaparens och hans systers psykiskt sjuka mamma att få tag i dem, och hur killen och hans syster till och med blir misshandlade av polisen upprepade gånger vid ung ålder. Och de har inte gjort något fel alls.

Ni måste läsa och sprida vidare ovan publicerade länk. Dessa människor som missbrukat sina positioner måste verkligen, utan undantag, få tillbaks med sin egen medicin.

Here we go again.

2011-08-17 @ 07:25:14
Nu sitter jag här och avnjuter frukost... fullkorns/fiberbröd med Obòy samt ett par bitar naturgodis. Naturgodis är tydligen jätteonyttigt, men så fruktansvärt gott! Har dessutom gått ner hela två kilo på ungefär två veckor, av att äta tre gånger om dagen + mellanmål. Inte fy skam det inte!

Fixie hade sönder hallspegeln igår. Inte så att glaset gick i tusen bitar, utan så att det gått en springa från kanten ut, och in igen. Det är ju lite trist... får se om jag kan leva med det tills jag hittar min drömspegel eller om jag åker till IKEA redan idag.

Annars blir det ganska lugnt idag, lugnet före stormen antar jag. Det brukar vara så, och har redan en hel del inplanerat från och med imorgon fram tills skolstart 29 augusti. Ska dock köpa skolböcker, hittat ett par till kanonpris på blocket här i Karlstad.

Nä, nu ska jag spela något. Är spelsugen. Oweeeeeii!

I almost forgot.

2011-08-16 @ 21:43:00
...klänningarna jag köpte! Båda två är helt underbar och wow det syns verkligen på mig att jag gått ner något kilo i vikt de senaste veckorna! Ser sådär härligt mini ut, i båda två. De är tunna, sköna och sitter som om de vore sydda efter mig (och min bakdel).

Nu blir det snart att lägga sig och läsa min nya SOLO-tidning, men först ska det fixas klart i tvättstugan. Har tvättat lakan och handdukar, jag är en sådan där slösa i bott, så när mina lakan blivit smutsiga, köper jag nya istället för att tvätta. Detta har lett till att jag har en del lakan som nu behöver tvättas, om man säger så.

Hörs imorgon!

Dåliga bilder, menn bättre än inger alls.

Not bad not bad.

2011-08-16 @ 19:39:00
Nu ska jag sluta tjata om mitt jäkla garderobfix, men först måste jag bara få säga; hur underbart är det inte att ha sina klänningar hängandes färgkoordinerade? Så otroligt vackert att kolla in i garderoben nu, för väggen rakt fram ser ut som en enda stor regnbåge! Det vita är kanske lite överdrivet, men men.

Är så fruktansvärt sugen på någonting, men kan inte sätta fingret på vad. Lakrits, chips eller glass är det inte. Käk är det inte. Inte choklad heller. Men kanske vit-chokladmousse? Ska i alla fall ställa mig och baka en frozen cheesecake nu, för det lovade jag mig själv igår.

Och förresten, ska se om jag kanske ska slänga upp några skor på Tradera också, har typ 50 par, varav hälften bara dräller. Men så tänker man "men jooo, jag kan ju använde de skorna till den outfiten" eller "åååh men synd att sälja, de är oanvända" och så vidare. Nej, nu ska jag bli av med skiten, göra plats för mig själv i mitt eget hem. Jappjapp. Håll utkik efter skor också!

Här hänger de flesta av klänningarna. Några ska upp på Tradera, några är utlånade och andra får inte plats. Men hur tjusigt är det inte?

A great lunch, maybe a bit too great.

2011-08-16 @ 14:19:00
Igår (och idag) käkade jag bakpotatis med hemgjord räkröra till lunch. Tyckte att det var synd och skam att lämna kvar på tallriken då räkröran verkligen var den godaste jag någonsin ätit, så tryckte i mig alltihop och blev lite fööör mätt! Men underbart var det i alla fall, jag älskar verkligen räkor! Tänkte därför dela med mig av mitt recept på räkröra.

Räkröra
2 port.


Du behöver;
1dl crème fraîche
1msk äkta majonnäs
1 liten burk (170g) räkor i lake
½ mellanstor rödlök
Ett par nypor färsk dill


Gör såhär;

Vänd över räkorna i ett durkslag och låt rinna av medans du förbereder resten. Blanda majonnäs och crème fraîche tills det blivit jämnt i färgen. Finhacka rödlök och ett par nypor färsk dill och blanda i. Vänd i räkorna och rör runt tills räkor och röra är väl blandat. Serveras med fördel på en toast, i en baguette eller som jag helst äter det; med bakpotatis, gärna med lite rom som garnering.

Maybe the cutest thing I've ever seen.

2011-08-16 @ 12:04:05
Vad är då detta? Jo, det är fjällrävsungar! Jag dör en smula inombords när jag ser dessa bilder. Kanske är de till och med sötare än tigerungar? Nja det blir en delad förstaplats mellan de tu och pandaungar.

Be right back, dog just igen!

Bilderna är lånade härifrån.


There we go.

2011-08-16 @ 09:59:03
Börjar få ordning på kläderna nu. Två kassar som ska skänkas till behövande, två kassar som ska upp på tradera och två kassar släng. Bland det som ska upp på tradera finns lite höstgrejer; glesstickad kofta, flera stycker finstickade koftor och två par jeans. Det finns dock också en del sommargrejer som jag funderar på att vänta med att sälja; tunikor och skjortor. Så finns det självklart året-runt-prylarna; basic-linnen/tshirts, klänningar och kjolar. Hittade till och med ett linne (som är till salu) som jag såg på Miley Cyrus kort efter att jag köpt det!

Förhoppningsvis drar jag in en liten slant. Har också över dagarna tjänat 500kr på gammal skollitterratur, inte alls fy skam! För de pengarna ska införskaffas mer skolliterratur dock, tyvärr.

Men som sagt, hojtar till när grejerna är uppe på Tradera ifall ni skulle vara intresserade, kan dock inte lova om det blir i eftermiddag eller imorgon eller rent utav i övermorgon.

Nu ska jag till Konsum (idag igen) och köpa lök och räkor. Gårdagens underbara bakpotatis var så groteskt god att jag idag har Erik över på lunch för att få avnjuta min bakpotatis med hemmagjord skagenröra. Recept på detta kommer upp på bloggen senare!

Koftan - en av sakerna som kommer komma upp på Tradera!

Can't believe I'm up.

2011-08-16 @ 07:33:02
Nu har jag vaknat innan kl. 06:00 sju dagar i rad. Det är asgött av flera anledningar, jag hinner med så mycket och man slipper sitta uppe ensam på natten när alla andra sover, för att man själv inte kan somna. Pippisarna får göra dagen tidigt, och själv hinner man äta både frukost, mellanmål och lunch. Det är hur skönt som helst att jag fått in en bra dygnsrytm nu, eftersom att jag snart börjar skolan igen.

Egentligen är jag en riktig nattuggla, jag kan utan problem sitta uppe till tidig, eller sen morgon. Nu den senaste veckan har jag varit trött redan tidig kväll, och gått och lagt mig och läst vid 21:00 för att somna som ett lamm vid 22:00.

Igår hann jag inte klart med garderoben, det är därför jag ännu inte fått upp saker på Tradera. Det jag hann göra var tvätten, sortera prylar, hänga klänningar, fixa mina båda underklädeslådor och slänga sån't som är urtvättat/trasigt/krympt. Har också städat ur en låda ur jättebyrån för att där nu ha basictoppar/linner/tshirts. Idag har jag dock som mål att bli klar med garderoben.

"Snart" är det min födelsedag också! Har önskat mig en laptop, som jag kommer att köpa relativt snart och få pengar för. Det kommer inte bli nå' lite gött att inte vara bunden att plugga i vardagsrummet, en meter från skrikande, vilda papegojor, utan att nu istället kunna dra mig tillbaks till sovrummet/köket när ljudvolym och energi på fåglarna är som högst. Can't wait!

Födelsedag 2010, tolvslaget!


Hahahaha.

2011-08-15 @ 16:42:17
Hahahahahahaha aaaah döööööör bästa tatueringarna jag sett!!
Is this a food blog or what.

2011-08-15 @ 15:28:03
Nej, jag ska försöka att inte översvämma bloggen med matinlägg, men just idag har jag känt att jag haft en del att dela med mig av i matväg vad gäller både allmänna tankar och recept. Så här kommer ytterligare ett matinlägg, men jag lovar, det blir inga fler matinlägg förrän imorgon nu.

Ikväll tänkte jag bjuda Tommy på, förutom Malins cheesecake-recept till efterrätt, också ett recept som jag hittade i den kokbok med enbart kycklingrecept jag köpte häromdagen (boken heter till och med "Kyckling"). Självklart gör jag receptet med en liten twist, så att det blir mitt eget recept. Blir resultatet bra, så publicerar jag receptet någon dag.

Rätten är baserad på viktiga byggstenar i det Thailänska köket, så som kyckling, jordnötter, soya, fisksås, kokosmjölk, vattenkastanjer och röd curry. Ytterligare ingredienser ingår också, två matkassar blev det när jag var och handlade. Som sagt, delar med mig av receptet om det blir bra.

Nu ska jag fortsätta sortera/rensa garderoben, har redan fyllt en hel plastkasse med kläder som ska slängas, slitna toppar och underkläder som inte ens barnen i Afrika vill ha. Allt ligger i ett enda huller om buller i hallen just nu, vore skönt om hallen vore snygg(are) tills Tommy kommer hem från sin första arbetsdag!

Bjuder på en bild med mig och mina kära i brist på andra bilder.

Speaking of yummy stuff.

2011-08-15 @ 14:56:00
Tänkte ikväll bjuda Tommy på ett recept som jag smakade för första gången på en tjejkväll för inte så längesedan hos Malin Holst. Så vitt jag vet är det Malins eget recept, eller jag tror att hon i alla fall har gjort en egen twist på smaskigheterna.

Det smakade som en smått tinad jorgubbscheesecake, och härligheten serverades i stora glas. Så, nu vet ni att både bild och recept är stulna från Holstan, som kallar recepted "cheesecake i glas". Malins recept är dock för 5-7 personer, jag skriver här om receptet till 2-4 personer eftersom att det är det jag kommer göra ikväll.

Cheesecake i glas.


Du behöver;
125g mascarpone
En dryg deciliter grädde
1dl frysta jordgubbar
En fjärdedels deciliter socker
½ liter färska jordgubbar
2dl smulade digestivekex


Gör såhär;
Vispa med elvisp mascarponen, de frysta bären, grädden och sockret tills det blir fluffigt. Ställ in smeten i kyl eller frys, men den ska inte bli frusen, vara kall!

Skiva jordgubbar och krossa digestivekex. Ta fram 2-4 större dricksglas och varva digestive, smet och färska jordgubbar (se bild ovan). Dekorera med en jordgubbe eller två.

Just another day.

2011-08-15 @ 12:44:00
Har länge slarvat med maten, inte ätit på 24 timmar för att sedan trycka i mig finmiddagar på kvällarna. Jag har hållit på så i säkert fem år eller mer, och jag har inte haft några hungerskänslor under dagarna för att min kropp varit van att käka så sällan. När jag väl har ätit har kroppen istället tagit vara på varenda liten kalori vilket medfört viktuppgång. En långsam men stadig sådan. Har sedan trean på gymnasiet gått upp ca. 5 kilo och sedan ettan på gymnasiet är det nästan 10 kilo.

Och så kan man ju inte hålla på heller. Dels har jag skadat kroppen och dels har jag som nämnt gått upp i vikt. Det är först den senaste månaden jag verkligen fått ordning på maten igen, och det märks, för min mage har satt igång som aldrig förr, får springa på toa 3-5 gånger om dagen.

Nu äter jag tre större mål mat om dagen samt mellanmål när det gått en stund sen senaste måltiden. Mindre portioner än förut såklart, annars skulle jag ju inte orka äta så ofta. En vanlig dags matschema ser ut såhär (självklart finns det undantagsdagar, men de flesta dagar);


Frukost alt. 1
om jag är vaken, ca. kl. 7


Två skivor mörkt fullkornsbröd med ägg och kaviar eller ost, skinka och grönsaker.
Ett litet glas lätt vaniljyoghurt
Ett glas vatten

eller;

En tallrik lätt vaniljyoghurth med Paulún's vanilj & blåbär-müsli
En knäckemacka med ost och skinka
Ett glas vatten


Second breakfast (mellanmål)
ca. kl. 10 om jag varit vaken tidigt,
annars är det frukost vid denna tidEn kopp uppiggande té med mellanmjölk och en sockerbit
En frukt/lite vindruvor/alt. en knäckemacka med ost
Ett glas vatten


Lunch
ca. kl. 13


En tallrik havregrynsgröt med mjölk och hemlagat äppelmos
Ett glas mellanmjölk

eller;

En grov baguette med räkor/rostbiff/tonfisk
Ett glas Coca-cola Zero
+ en frukt på maten


Mellanmål
ca. kl. 16


En grov fullkornssmörgås med ost och paprika
Ett glas vatten/ett glas Obòy


Middag
ca. kl. 19


Vad helst jag känner för, brukar vara en större måltid komponerad av kött/fisk/kyckling, potatis, bulgur, couscous eller ris och en riktigt god, fet sås (ofta bearnaisesås). Ni återfinner många "middagsrecept" (de flesta egna) jag använder mig av i denna blogg. Till middag dricker jag mineralvatten eller Coca-cola Zero.

Blir jag hungrig efter middagen/innan sängdags är det någon variant av mellanmål som gäller.

Eftersom att jag numer äter regelbundet och relativt nyttigt, har jag inte satt några förbud på mig. Bjuds det på chips, så äter jag chips, jag bakar gärna något gott någon gång i veckan och kan inte motstå en chokladbit. Det jag dock försöker undvika är att hälla i mig socker i form av dricka. Jag tycker, vad än experterna och proffsen säger, att Coca-cola Zero därför är ett bra alternativ för Colaberoende som jag. Ett glas Zero innehåller <1 kalori, och jag får mycket hellre i mig lite skumma smaksättare och sötningsmedel än går runt med en ölmage. Bjuds det på vanlig Cola dricker jag oftast, men med måtta.

For sale.

2011-08-15 @ 09:47:41
Tänkte att jag ska vara lika duktig som Emem, fast hon har bättre andledningar; städa ur garderob och sälja snygg skit som man inte använder. Jag påbörjade arbetet igår, rensade, hängde, vek, rensade, vek, hängde... idag tänkte jag alltså fixa resten av garderoben och sälja sådant som säljas kan. Ett extra klirr i kassan gör ju inte ett dugg.

Bilder på grejerna väntar jag med att ta tills Tommy är hemma igen, min mobilkamera suger och det vore bra att få bild hur grejerna ser ut på och inte på en galge.

Uppdaterar bloggen när sakerna är uppe med en länk, så får ni gå in och buda! (Tradera)

And by the way.

2011-08-13 @ 20:31:00
Just det, ilskan bubblade i mig när jag skrev förra inlägget, så jag glömde helt berätta vad som hände när vi kommit hem från bilturen/McDonald's!

Innan vi åkte igår hade vi sällskap av e liten kattunge som brukar stryka runt i buskarna hela vägen från porten till garaget, vilket är en kortare promenad. Vi har hälsat på kissen många gånger och jag har till och med köpt kattmat bara för att kunna ställa ut i buskaget, då kattungen, hans mamma och hans bror ser alltför magra ut.

Jag är relativt säker på att ingen äger katterna, då de saknar både märkning och halsband, och de måste ha varit här utanför sen de var nyfödda, ungarna dvs. Det har suttit en lapp uppe som efterlyser just dessa katter, och vi har ringt på numret när vi sett katterna, damen som "äger" dem har hämtat hem dem, men så nästa dag är de ute igen. Och nästa natt. Och dagen därpå. Avmagrade och frusna. Damen sa att "de tar av sig halsbanden". Jaha, men släpp då inte ut dem igen förrän de slutar ta av sig halsbandet och hittar hem av sig själva? Vem släpper dessutom ut kattungar endast ett par veckor gamla, så små att de knappt kan gå ordentligt?

Nä, jag tror inte på den historien för fem öre, jag tror att damen (i 40-årsåldern) helt enkelt sett katterna ute och velat ha dem, detta då min vän Sandra berättat en historia om kattmamman, hennes förra ägare och så vidare.

I alla fall, igår när vi kommit hem till gården, stöter vi på samma lilla kattkille som tidigare följt oss hela vägen till garaget. Han bokstavligen hoppar upp i Tommys famn och vidare upp på Tommys axel (har bilder på detta, ser jätteroligt ut, ska tvinga Tommy att lägga in dem på datorn imorgon). Katten sitter kvar på Tommys axel tills vi är framme vid porten, där vi tänkt att ge honom ett par skinkbitar och sedan gå upp till oss, utan kisse. Vi sätter oss på bänkarna utanför, efter att jag sprungit upp och hämtat lite skinka i kylen, och matar honom tills han blir mätt. Då, när han ätit upp, gosar han ner sig i Tommys famn och spinner som om det inte vore någon morgondag. Han tyckte väl att värmen var skön, då gårdagsnatten var väldigt kylig. Till slut somnar missen där i Tommys famn, och efter att ha diskuterat en stund om att katten antagligen inte har en ägare, bestämmer vi oss för att ta med honom upp, bara för natten, för att han ska få lite värme.

Sagt och gjort, med upp blev han. Men vi fick hålla honom i sovrummet med dörren stängd då vi som bekant har fyra papegojor. Jag gjorde i ordning en skål med skinka och leverpastej, en skål med vatten samt en provisorisk kattlåda. Inte för att jag trodde att han skulle använda kattlådan, men det skadar inte att pröva.

Efter att ha undersökt sovrummet noga, mumsat i sig ännu mer skinka och leverpastej, druckit lite vatten och lekt lite med en papegojleksak, gosar han ner sig mellan mig och Tommy i sängen och somnar på stört. Den lille krabaten, så otroligt liten och så otroligt söt!

Imorse blev jag alltså väckt av kattmjau och morrhår i ansiktet. Han var nödig och förstod inte att han kunde göra sina behov i vår provisoriska kattlåda, så upp flög jag för att släppa ut honom. Och ut sprang han verkligen, till sitt gamla vanliga buskage, grävde en grop och sket.

Planen var egentligen att vi skulle ringa djurskyddet rörandes både lillkillen, hans syster/bror och hans mamma, men vi läste på internet att dem hade absolut fullt och inte tog in mer katter. Vi kollade med djurskyddet i Kristinehamn också, men fick inte några klara svar om man kunde komma med katter från Karlstad. Så lillen får vara ute lite till. Det finns ju antagligen fler snälla människor som ser om dessa katter då de inte alls är skygga (i alla fall inte denna unge) och inte är döda ännu. Jag själv ska köpa hem lite mer lyxkattmat på konserv och ställa ut i buskaget med jämna mellanrum.

Well, fuck you.

2011-08-13 @ 17:11:46
Som jag sa var vi ute och åkte Volvo igår jag och Tommy, testkörde eller invigningskörde, beror på hur man ser det. Kom inte iväg hemifrån förrän efter 23:00 någon gång, och vi var ute till 01:30 skulle jag gissa på. När vi kom hem hände det saker, men det tar jag senare. Först tänkte jag berätta om någonting som hände när vi var ute.

Det finns så många groteskt äckliga idioter, och än värre blir folk när de är fulla. Jag vet inte om jag kanske är extra utsatt för att jag är såpass liten och inte direkt ser ut som någon som ryter till och säger ifrån. Men det kan jag definitivt göra, det behöver bara koka till lite i mig och BAM så är jag inte längre så jäkla rolig att sätta sig på.

Ett praktexempel på just detta skedde igår. Vi stannade till vid McDonald's på Norrstrand, klockan var väl runt 00:00 någon gång. På McDonald's parkering står i princip enbart dyngraka blöjraggare, högljudda, stinkande, äckliga, feta... you name it. Inne på Donken var det relativt lugnt, vi beställer det vi ska ha och får vänta lite på maten, så vi går och sätter oss så länge. Jag går efter ett par minuter återigen fram till kassan för att hämta min mat, nu är det desto mer folk inne i restaurangen och det är högljutt, folk som tappar flaskor, vrålar, tappar balansen och så vidare. Jag känner mig lite illa till mods ändå, mest tror jag för att jag överlag ogillar att spiknykter beblandas med fyllekajor, men vem gör inte det.

Ställer mig vid disken och den stackars tjejen som arbetade i kassan såg rent av förskräckt ut, och hon lät mer eller mindre rädd också. Jag kände på mig att någonting skulle hända där inne, varesig det var med mig eller någon annan. Och så plötsligt, när jag står där vid disken, kommer en stor, fet, lång, superfull, äcklig, stinkande kille fram och bokstavligen trycker upp sig mot min rygg och sätter båda händerna i disken på varsin sida om mig så att jag inte kommer därifrån. Det tog bara någon sekund, men det kändes som flera minuter när tankarna snurrade runt i huvudet på mig, vad gör jag nu? Tommy satt vid bordet som man inte såg ifrån kassan och jag står där själv, omringad av idioter med den största idioten kladdandes på mig.

Jo, jag laddar armbågen, tar i allt vad jag kan och träffar rätt i fetismagen, tar mina cheeseburgare och knuffar mig där ifrån. Allt äcklet tordes säga var "ja men ursäkta då". Inte ursäktad. Som fan inte ursäktad. Hade jag haft ett par höga klackar och en fet ring på mig, hade han inte varit så jävla kaxig.

Nöjd ändå att jag stod upp för mig själv, men vad har man egentligen för val i en sådan situation? Snällt säga "ursäkta mig, kan du sluta upp med det där?", eller vad? Nej, jag går då aldrig någonsin igen i närheten av blöjraggarfyllon ensam igen.

Celebrate good times, come on.

2011-08-12 @ 22:58:15
Dött det var här i bloggen då. Ekar ju när jag loggar in, fy och skäms på mig.

Just kommit hem från sommarstugan där kusinen med make och barn från England är på besök. Firade kusinbarnens födelsedag i efterskott och fick äntligen ge dem presenterna jag köpte till dem för en månad sedan. Hoppas att de får användning med det och skoj av det. Ska försöka ta mig till norra England, närmare bestämt Newcastle och hälsa på dem någon gång nästa år.

Ska kleta på mig ett ansikte och ut och åka lite bil, Tommys evighetsskruveri verkar vara klart nu och bilen ska provköras. Men innan detta passade jag på att nätshoppa lite klänningar från älsklingsbutiken Nelly.com... och varför det undrar ni? Jo, av flera anledningar som jag inte berättat för er ännu...

För att FIRA såklart! FIRA att jag kommit in på alla utbildningar jag sökt på universitetet och fira att jag snart ror hem mitt körkort, inom de närmsta månaderna i alla fall. WOHO, har satt bollen i rullning och giller't.

"FYFAN VAD JAG ÄR BRA"-klänningarna:

Den lilla svarta. Tidlös.


Den vita i spets. Också tidlös.

Happy birthday to you.

2011-08-06 @ 16:44:16
Ett ENORMT grattis på födelsedagen min fina älskade Malin Söderberg.

Nu har du fyllt 23, men det enda som är äldre med dig är ditt kloka, vänliga och visa jag. Det är nästan svårt att förstå att det är två och ett halvt år sedan vi först träffades. Det känns både som om det vore i förrgår och som om jag känt dig hela livet. Det finns få människor som förstår mig så väl som du, och ännu färre som faktiskt bryr sig och ställer upp, vad det än handlar om. Du har aldrig svikit mig eller gjort mig besviken under dessa år ska du veta. Du är en så'n där människa som egentligen är för fin för att finnas på den här jorden, som hör hemma i himlen.

Jag är så innerligt tacksam att jag fick chansen att både träffa och lära känna dig, och jag kan med gott samvete säga till folk att du är en av mina absolut närmsta och att jag älskar dig så otroligt. Du förtjänar bara det bästa av det bästa, och jag törs mig tro att du har hittat både en fin samling människor till vänner samt ett jobb du älskar och brinner för. Dina djur är helt underbara och du är så enormt duktig med Algot, vilka framsteg han gjort sedan han kom till dig!

Du är så underbar Malin, så omtänksam, mjuk, klok, rättvis, förstående, helt genomvacker, någon man verkligen kan lita på, ett underbart sällskap... helt enkelt så bra man möjligen kan bli, en ängel.

Allt jag här nämnt vill jag att du riktigt ska ta åt dig av och insupa, för allt är sant och det är DU som är såhär underbart fin och vacker, inte någon annan Malin, det är dig det handlar om.

Imorgon ska du av mig firas med dunder och brak, jag har några hyss som ligger här (nästan) klara och väntar på dig till då. Hoppas att du har en underbar eftermiddag och kväll i Kristinehamn, att kräftorna smakar bra och att Torgfesten är super!

Här följer en bildbomb med födelsedagbarnet genom åren (jag varit med) utan kronologisk ordning!


 

 

 


Ännu ett stort GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, Malin Söderberg!


Red eyeliner.

2011-08-05 @ 18:50:08
Just HUR snyggt är inte det här? Blev helt galet kär i den röda eyelinern, bara måååste testa själv, och hoppas att det är lika snyggt på gröna ögon. Både kreativt, färgglatt och dösnyggt. Yesplease.

Uhmm.

2011-08-03 @ 13:30:52
Egentligen bryr jag mig inte värst mycket om "Kissie". Hon får göra eller inte göra vad sjutton hon vill, jag är inte den som (i vanliga fall) höjer värst mycket på ögonbrynen. Däremot har jag medkänsla för människor, varesig jag känner dem eller inte. Och Alexandra är en sådan tjej jag tycker synd om. Ruskigt synd om. Hennes hetsbantning med barnmat och narkotikaklassade preparat och uteslutande av kolhydrater har gjort sin rätt på den stackars tjejens kropp. Eller kan man ens säga "har gjort sin rätt" i detta sammanhang?

Nu kanske ni tycker att det är rätt åt henne, att hon får skylla sig själv och att hon tigger om sjukdom/död. Men nej, jag tar faktiskt "Kissies" parti här. Tjejen har en ätstörning som antagligen uppstått ur en snedvriden bild av både sig själv och världen. Detta är inte hennes fel, inte ens från början. Att man tittar på sig själv i spegeln och ser någon ingen annan ser är så otroligt vanligt och det värsta man kan göra är precis vad Alexandras läsare gör i deras kommentarer till denna bild; antingen är de ironiska och påstår att hon är fet, antingen berömmer de Alexandra för hennes viktnedgång, eller så säger dem, med en elak underton, hur ful hon är. Som om hon skulle börja gilla sig själv bättre när glåporden haglar över henne...

Vi kan ju i alla fall konstatera faktum, tjejen behöver hjälp, någon i hennes närmsta omgivning måste finnas där för henne och leda henne till hjälpen. För hon förnekar för sig själv (eller i alla fall för oss) att hon är sjuk. När man inser att man är sjuk, det är då och först då man är villig att ta emot hjälpen. Alltså måste någon tvinga henne till vård, så länge. Och det är snart.

Jag vill bara råda folk till vanligt sunt förnuft med Stampes citat; "har man ingenting snällt att säga... säg ingenting alls." I detta fall bör man inte heller nämna hennes vikt, i varken positiv eller negativ bemärkelse.


Woopedoo.

2011-08-02 @ 13:32:50
Bloggar för Malins skull, så att hon har någonting att läsa där nere i Strömstad!

Har just kommit hem från frisören (är jättenöjd som vanligt) och sitter nu här och avnjuter en skagenbaguette från Sjöqvistens. Bästa baguetterna i den här staden åtminstone. Det är groteskt varmt här i stan, eller egentligen kanske det inte är så varmt, men jag tycker det är kvavt. Dagarna som passerat har jag tillbringat på stranden (läs: i vattnet) då det varit för varmt att göra mycket annat.

Ska ikväll fixa och pyssla lite här hemma, vi har sjuhundraelva miljoner bananflugor i köket på grund av att Karlstads kommun hittat på att man ska slänga matrester för sig och inte i de vanliga soporna. Men men, flugorna är väl lyckliga över påhittet.

Igår kväll tog vi oss ett nattdopp jag och Tommy. Japp, ni läste rätt, Tommy var allt i han också! Har en övertalningsförmåga som heter duga verkar det som haha, eller så var han bara sugen på att bada näck då vi var ensamma på Alster strandbad. Mysigt var det i alla fall, kanske lite kallt när vi kom upp med tanke på att klockan var halv tolv på natten.

Igår hann jag, utöver nattdoppet, också med ett dagsbesök på stranden, en sväng till Tommys jobb, en stund i Tommys garage ute i Vålberg, IKEA + lunch på IKEA, hemmafix, papegojor, film, mathandling och bokläsning. Idag kommer jag nog inte vara lika multieffektiv. Är dessutom kattvakt åt Malins underbara missar, så är inne och tittar till dem lite då och då.

Nä, nu ska jag smaska i mig baguetten innan fåglarna ska få komma ut ur buren.

Myyyys!

RSS 2.0