10 tecken på att du har papegojor.

2011-01-31 @ 20:00:09
En återskildring av verkligheten hemma hos mig...
  1. Alla dina böcker, tidningar och viktiga papper har, utan undantag, gnagmärken, eller är helt och hållet dissikerade.
  2. Du hittar dun i curryburken.
  3. Det spelar ingen roll hur fint du städar, för det ser ändå ut som om du inte städat på en månad inom ett par timmar.
  4. Du får inte ha någonting i fred och ingenting är längre ditt eget. Inte ens den mat du har på din gaffel.
  5. Så fort det är något bra på TV, du behöver jobba eller plugga, så höjs ljudnivån i hemmet automatiskt med det dubbla... eller varför inte det trippla? De små anser tydligen att dessa är det bästa tillfället att träna på konstiga, höga läten.
  6. Du har rivmärken på axlar och armar.
  7. Ovanpå rivmärkena har du bitsår.
  8. Du hittar mycket sällan annat än frukt, grönsaker och groddar i ditt kylskåp. När du har handlat får du istället stuva in saker i utrymmen du inte trodde fanns.
  9. Ditt hem har förvandlats till en enda stor bur, fylld med leksaker, burbyggsmaterial, gojkäk, dun, fjädrar, bajspapper och toys-in-progress.
  10. Du måste regelbundet skura soffan från fågelskit med hjälp av diverse specialprodukter.

Plöggar.

2011-01-30 @ 19:03:41
Tack för gårdagen mina sköna brudar, det var världens bästa försenade födelsedag! Hade så grymt kul, och som jag sa vid maten, så kan det inte gå fel med er som sällskap.

Myntade också ett nytt ordspråk, eller snarare en ny slogan, för Grums. Less is less. Dock blev jag imponerad av att ICA har öppet till 22 och att de faktiskt har en kinarestaurang. Se där! But less is still less.

Nu ska jag återgå till pluggandet. Mors.

Keramikmålningskonstverk!

Nu tar ja' hälga'.

2011-01-28 @ 22:06:11
Skönt med helg när man känner sig klar med skolarbeten och uppgifter. Då kan man liksom, likt alla hårt arbetande vänner, äntligen få känna av the benefits of the weekend all over again. Nu känns det som om man liksom är mer värdig helgen, den goda maten, drycken, tilltuggen.

Så, vad bjuder helgen på då? Minsta möjliga faktiskt. Förutom imorgon då, då ska vi tjejer (me, Malin, Malin, Sabina) på keramikmålning (min födelsedagspresent om ni minns, blev lite uppskjutet) i Grums (?) tror jag det var. Äsch kan lika gärna kunnat vara i Säffle, har ingen koll på Värmlands geografi eller utbud. Luktar det prutt imorgon, så är det i alla fall Grums for sure.

Ska passa på att fräscha upp håret i helgen också. En månads utväxt skriker verkligen i håret om man inte är blond-blond av naturen. Jag är snarare mörkblond, men mina slingor skulle nog klassas som ljusblonda.

Vi får helt enkelt ta helgen som den kommer och se om det dyker upp något kul på schemat. Det brukar det göra.

TDQ.

2011-01-25 @ 23:39:41
The daily quote;

"Fighting for peace is like fucking for virginity".

En helt vanlig tisdag.

2011-01-25 @ 19:34:59
Har precis blött ner min OnePiece ordentligt då jag skurade badkaret. Så passade på att hoppa i min klänning jag fick hem idag, ni vet den lilla söta vita. Den sitter helt perfekt, ser väldigt uppklädd ut i den. Dock funderar jag på, ifall jag ska spara den till sommaren? Jag blir nästan lite för fin i den, men den skulle passa som en smäck en ljummen sommarnatt. Äsch, får inviga den nästa gång jag är ute, och sen spara den till sommaren. Har en känsla av att denna underbara kreation inte kommer att bli en one-night-stand.

Städa ja... jag har diskat, skurat bänkar, dammsugit, städat soffan. Tommy har skurat och... ja, skurat. Så jag tar mig ett välförtjänt break medans han springer upp och ner med sopor/städar åt fåglar och dammtorkar vardagsrummet. Vi har nu lyckats komma överens om att tisdagar är städdagar och att vi inte har tillstånd att lägga oss och sova förrän lägenheten skiner! Nu kanske vi, med dessa nya "regler", kunna hålla lägenheten fin hela veckan. Synd bara att vi båda är riktiga grisar.

Själv har jag nu sovrummet kvar, och vikning av fyra tvättar. Ska ner med lite prylar till förrådet också. Sen är vi klara och då kan jag sätta mig och plugga som en tjur. Har ett par inlämningsuppgifter som ska vara klara den här veckan.

Räkningar.

2011-01-24 @ 19:12:19
Usch, sitter här och betalar räkningar. 2 000kr skolböcker, 1 500kr kläder, 700kr olika försäkringar, 400kr bredband, 4 200kr hyra. Icke skoj.

Älskar hur snabba Nelly.com är, min lilla söta vita är redo att bli hämtad redan imorgon. Hoppas den sitter lika underbart på mig som den ser ut att göra. Gulleklänning.

Idag har jag sysslat med plugg samt fågelpyssel. Har gjort tre stycken leksaker, två till Fixie och en till fimparna. Får se om de blir uppskattade. Köpte träkulor och andra trägrejer som jag färgade med hushållsfärg och trädde upp på natursnören. Kreativitet är skojigt!

Nä, nu ska jag bugga ut i köket och laga lite chicken tortillas. Sjukt sugen på min egen currysås. Tjipp!

Oh and there's my new Francesco Milano-boots! <3

Partey.

2011-01-24 @ 16:08:14
I väntan på lärarinnan Malins bilder från kvällen (som hon tog med sin nya examenspresent - systemkamera!) så har jag norpat andra Malins bilder sålänge.

Dagen var lördag och vår kära Malin tog äntligen examen från universitetet. Hon har varit så sjukt duktig och kämpat vareviga dag, ända ut i fingerspetsarna. Jag är en stolt Mimo.

Kvällen var underbart trevlig, med lekar, dans, mycket vin och härligt sällskap. Många skratt, diskussioner och kramar. Jag hade sjukt kul!

De tre musketörerna; lärar-Malin, Sabina och Malin H.



Lekar!


Dans! Kommentatorröst; "Malin och Mimo i en bugg".


Erik och Sabina i en... bugg?


Ballongfighten mellan mig och Stefan. Jag vann för jag spräckte hans ballong med nageln.

Var bara tvungen.

2011-01-24 @ 00:04:02
...att klicka hem denna vita sötis. Så var nästa festoutfit avklarad. Tack Nelly.com, I'm so happiiiiii!


Sorry.

2011-01-20 @ 19:38:59
Förlåt för min frånvaro, varit upptagen med skola/vänner/lägenhet/burbyggen/fögglar/allt-annat-man-måste-göra. Bloggar antagligen imorgon.

Tjipp!

Gårdagen.

2011-01-13 @ 16:08:19
Gårdagen i Örebro var alldeles alldeles underbar! Hur mysigt som helst att träffa min levande ängel Emem igen. Blev en tur i Örebros stad, med fika och shopping, följt av hemfärd till Emem och Christans nya lägenhet (de hade verkligen fått det jättefint!), mat, massor av negerbollar samt en hel del flumm. Jag ville dock äta sushi till lunch, för att jag aldrig ätit sushi, men så blev det inte.

Tack för gårdagen älskling, det får vi göra om snart. Sushi nästa vecka!

Bäst och bäst united.

Örebro.

2011-01-12 @ 11:30:00
Nu sticker jag till Emem över dagen, för fika, tjöt och shopping. So long suckers!

Samuraj-mimo.

2011-01-12 @ 00:32:20
På morgonen när Tommy har gått till jobbet hör jag alla möjliga konstiga ljud i lägenheten. Jag kan vid det här laget ganska lätt skilja mellan fåglarnas ljud, när de hoppar runt och pysslar, och andra ljud. De flesta ljud kan man sen i sin tur associera till diskmaskin/kyl/element och så vidare. Men så finns de där ljuden man absolut inte kan placera.

Om ljudet i sin tur endast hörs en gång är det ingen idé att skrämma upp sig själv, antagligen. Men när man är säker på att man hör prassel, som om någon är och rotar i skålar/lådor och "smyg", då kan man inte längre ligga kvar och grisa i sängen. Så, vad göra?

Jo, jag slänger på min min Mumin-OnePiece, greppar ett av Tommys prydnads-samurajsvärd och smyger, smyger, smyger ut ur sovrummet. Tänk er att jag i äkta CSI-anda smyger runt hörnen, med mitt vapen stadigt i hand. Mina falkögon ser varenda skugga, varenda rörelse...

Så kommer jag varje gång, såklart, fram till att lägenheten är (förutom mig och fåglarna) tom och jag känner mig superlöjlig och går tillbaks till sängen och sover ett par timmar till.

Bilden beskriver verkligheten till punkt och pricka. Minus Mumindräkten.

Gilla.

2011-01-11 @ 10:15:00
Britney's nya singel Hold it Against Me spås enligt mig att bli flitigt spelad i DJ-båsen, eller vad tror ni? Jag gillar den skarpt i alla fall!


Så var det bestämt.

2011-01-10 @ 22:24:10
I slutet av januari är det jag som skaffar min tredje tatuering. I nacken denna gång. Motiv tänkte jag vänta med att berätta och överraska er istället. Jag är så taggad!

Dag 10 - dagens outfit.

2011-01-07 @ 00:22:00
Jag kan verkligen inte ta outfitbilder. Jag har ingen kamera och ingen cam, min mobilkamera suger + att jag är skakigast i universum.

Hade hos Tommys farmor på mig en medellång naturvit kofta, ett turkost linne, ett par blåjeans, mina favorit-fjäderörhängen samt mina UGGs. Bytte sedan om till min nya beige kofta till tjejmiddagen. Över detta har jag haft en vit, virkad sjal och en svart kappa med orkesterknappar. Har haft håret uppsat i en klämma som jag totalkvaddade imorse, och haft minimalt med smink.

There you go!

Presentkortsshopping.

2011-01-06 @ 21:13:00
På julafton erhöll jag som bekant ett antal presentkort, och jag kan inte förstå att jag väntat nästan två veckor på att få spendera dessa slantar. Idag, efter att vi varit på lunch hos Tommys farmor (oxfilé, rödvinssås och potatis, jatack!) åkte vi till Bergvik för att sätta sprätt på lite presentkort.

Det blev en beige kofta och en BH med två par matchande trosor från H&M, samt en hårklämma, bomullsrondeller och sårtvätt till Fixie (såret på magen vill ju inte läka...)

Väntar fortfarande med spänning på mina La Redoute-prylar samt mitt grafikkort. Dels för att min HD-skärm äntligen kommer till rättvisa, och dels för att jag ska kunna glo på allt underbart olagligt jag tankat ner, på TVn! Min osociala sida ska gödas.


Tjejmiddag.

2011-01-06 @ 20:04:22
Just hemkommen från en tjejmiddag hos Holstan, där det bjöds på Club Sandwich med kyckling, bacon, sallad, tomat, chili-aioli och bearnaisesås med ugnsbakade chips vid sidan av. Hur smaskigt som helst! Till efterrätt bjöds det på glass med hemmagjord jordgubbsås, vilket jag tyvärr inte kunde stanna för att avnjuta. Så, damerna (Elin, Malin, Malin H och Sabina) sitter kvar på Norrstrand och mumsar och dricker vin. Inte illa pinkat för en torsdag må jag säga.

Vill passa på att förbanna denna oändliga snö också. Körde fast förut, precis utanför parkeringen, fick ställa mig och gräva med mina icke-vantade små tassar, och vad hjälpte det, biljäveln kom ändå inte loss. Slutade med att jag fick ringa på förstärkning, ett par minuter senare dök förstärkningen upp i form av Erik och Stefan som skjuvade lös bilskrället. Tacka gudarna för dem!

TACK IGEN MALIN, för underbar mat och gott sällskap, ledsen att jag inte kunde stanna hela kvällen, men hoppas att ni hade det alldeles, alldeles underbart!

Dag 9 - min tro.

2011-01-06 @ 08:34:00
När jag var yngre var jag troende. Jag brukade följa med mina troende vänner till kyrkan titt som tätt, jag sjöng i kyrkkören, jag var med i kyrkans scouter och jag försökte envist övertala pappa att det visst fanns någonting som vakade över oss - vad det nu kunde vara.

Jag släppte aldrig helt min tro, men jag fann bibeln alltmer ologisk och boken förvandlades i mina ögon från något vettigt, till världens längsta sagobok. Jag trodde visst (och tror fortfarande) att det funnits en man vid namn Jesus, som var väldigt speciell och gjorde många goda ting, men jag tror inte att han var övermänslig på något sätt, eller att han t ex kunde gå på vatten. Jag tror inte heller att han återuppstod efter korsfästningen - om han ens blev korsfäst.

Jag är alltså inte direkt religiös. Men jag tror på något. Att det finns något som är övermäktigt mig själv, om det må vara ödet eller en liten grå gubbe med skägg, det vet jag inte. Jag har inte funderat något på övermänskliga ting de senaste året heller.

Varför jag slutade tro? Jag skulle nog vilja påstå, att när min mamma blev sängliggandes och okontaktbar insåg jag att ingen gud hade låtit något sådant hända. Ingen gud hade bestraffat en oskyldig människa med en långsam, plågsam död, och ingen gud hade bestraffat hennes familj som funnits vid hennes sida genom hela förloppet. När mamma först hamnade i koma, trodde jag faktiskt innerligt att hon skulle komma tillbaka till oss en dag. Men när förhoppning efter förhoppning krossades utan minsta tecken på tillfrisknande, gav jag nog upp inombords.

Vem vet, kanske får jag tillbaks min tro någon gång, eftersom att så gärna vill tro. Men just nu är jag nog för logisk i mitt sätt att tänka. Jag behöver konkreta bevis, eftersom att jag hela mitt liv blivit motbevisad, att en gud inte existerar hur gärna jag än vill och hur mycket jag än ber.

Dock uppskattar jag verkligen när människor som faktiskt tror, i svåra stunder, låter mig veta att jag blir bedd för. Det berör mig djupt då dessa människor faktiskt har en närmre kontakt med det övernaturliga. Och det betyder också, för mig, att de verkligen verkligen bryr sig, och i stunder en annan inte kan göra mycket annat än att hoppas och vänta, gör de faktiskt så mycket mer.

Perfekt.

2011-01-06 @ 01:25:29
Jättebra - not! Somnade vid 18 med migrän, vaknade strax innan 23, gissa vem som inte kommer kunna sova inatt?

Får istället sikta in mig på att komplettera min fylla-i receptbok jag bytte till mig i söndags av Malin. Tänkte också sortera DVD-filmer i bokstavsordning, samt sortera underklädeslådorNA. Ja, ni läste rätt. Mina underkläder får inte längre plats i min jättebyrålåda. Vad mer kan man göra när landet sover? Spela lite WoW, putsa skärmar och speglar, sortera tvätt.

Ser ut som om min natt är välplanerad. Nu håller jag bara tummarna att jag lyckas somna innan landet vaknar igen.

Woho.

2011-01-05 @ 16:57:00
Nu är julen borta och ordning börjar installera sig i detta hem. Efter att som en tok ha letat efter en liten sovrumsmatta i ljusgrått ända sedan vi flyttade in utan framgång, är jag ganska nöjd med mig själv. Fick nämligen hem en La Redoute-katalog i brevlådan igår där de lockade med ett läppglans från FACE som snabbhetspremie och ett underbart syrénlila bäddset på köpet, samt möjlighet att köpa till ett extra bäddset för 59kr och 15% rabatt på den dyraste varan.

Surfade därför in på LaRedoute.se och hittade äntligen min sovrumsmatta för 200kr! På köpet fick jag alltså det ovan nämnda, två bäddset, en sovrumsmatta, ett läppglans, frakt och rabatt. Landade på 260 spänn. Inte illa pinkat det inte!

Beställde också ett nytt grafikkort då jag köpte en HDMI-kabel häromdagen och upptäckte till min förfäran att jag inte har någon HDMI-utgång. Blev påmind om att mitt nyare grafikkort poffade för inte så länge sedan, och att jag därför har min brors gamla grafikkort. Så nu blev det ett HD-kort med HDMI, gissa vem som lyckligt ska glo på sina serier varje dag?

Mattan är definitivt snyggare på bilderna där man ser mattan i ett sovrum, men de bilderna har inte mattan i min färg med. Den finns i en mängd olika färger. Halksäker latexmatta medföljer.

Dag 8 - mina framtidsvisioner.

2011-01-05 @ 15:47:08
Jag låter säkert jätte old-fashioned i mina visioner, men det är här min blogg och det är fritt att drömma so here we go!

Innan jag riktigt kan koppla av och bara köra, vill jag ha min utbildning klar. Dock ser jag inte mig själv som en arbetande människa och skulle hellre ärva/vinna ett par miljoner och bara leva livet istället. För dessa pengar skulle jag packa en väska och åka ner till södra Italien och köpa mig en gård vid medelhavets kust. Där skulle jag skaffa mig familj, tjänstefolk och ha massvis av djur (dock inga hästar eller kor, hästar är läskiga och kor är för stora). Min inkomst skulle komma från djuruppfödning (hundar, katter och papegojor), exklusiva viner och små, söta getostar. Jag skulle lägga fruktansvärt mycket pengar på mode (hey, vi snackar Italien!) och heminredning. Har länge varit sugen på att inreda ett vardagsrum a là Marocko. Ni vet, skira tyger, snidade möbler, massor av ljus, kuddar...

Och eftersom att det övre aldrig (man ska aldrig säga aldrig), antagligen inte, kommer att inträffa önskar jag mig istället ett långt och lyckligt liv, där jag slipper skotta snö och har, om inte tillgång till allt, det mesta man kan önska sig. Jag vill ha två döttrar inom tio år, en lagom stor villa och härliga grannar. Tjejerna ska träffas minst en gång i veckan över ett glas vin/spel/film/bio/restaurang/shopping, och jag vill arbeta som veterinär. Som hobby vill jag också pyssla med djur, kommer i alla fall ha ett par hundar och ett par papegojor. Jag vill också resa mycket, men inga svenssoncharters för min del, plockar istället ihop mina egna resor efter mina egna önskemål. Två gånger om året vill jag bort, på höst och tidig vår, innan värmen hälsar på i Sverige. Utöver detta så vill jag, i min villa, ha en ateljé med enorma stafflier, material färgkoordinerat på metervis med hyllor, och självklart en fin utsikt för inspirationens skull. Jag skulle nog inte börja sälja min tavlor (om inte efterfrågan var stor) utan istället dekorera mitt eget och mina vänners hem med stora dukmålningar.

Där har jag mina två alternativ här i livet, haha. Anser att det bästa man kan göra är att försöka, jag menar, mitt liv ligger i mina händer. Det här kommer nog gå bra!


Dag 7 - Dagens planer.

2011-01-04 @ 15:22:00
Är medveten om att jag är jätteefter med mina 30 sanningar, har tagit kortare bloggpauser emellanåt. Men här kommer dag 7 i alla fall, "dagens lista" vilket här får bli dagens planer.
  • För tidig tjugonda Knut, tänker hänga upp mina nya gardiner, nya lampor och nya dukar redan idag.
  • Städning på det. Har ett berg av disk som diskmaskinen ska få arbeta med, golvet behöver en rejäl dammsugning, och det ska dammas.
  • Glo på Mean Girls med Fixie.
  • Övertala mannen att åka till Biltema idag igen och köpa stavmixer, Madde trodde att de skulle få in mer idag.
  • Isåfall också tvinga med honom in i roliga butiker ute på Bergvik, har ett presentkort liggandes.
  • Laga pasta med tonfisksås. Har tonfiskcravings.
Och så ser min dag ut. Inte direkt superspännande, intellektuellt stimulerande eller jättekul... om inte shoppingen inträffar såklart!


Fixie fixie fixie.

2011-01-04 @ 14:13:52
Igår körde jag och Tommy en "shoppa efter storhelgerna"-dag. Vår lista var fullkladdad av både nödvändiga och onödiga saker. Vi började på Biltema där vi äntligen fick tag i en luftfuktare (fuktigare luft = lättare att andas för Fixie = undviken slemmhinneskador). Passade också på att köpa en HDMI-kabel, så att vi kan glo på egen vald skit när vi har Fixie ute. Dock blir det sällan så mycket egentligt tittande på rutan, Fixie ska ha all uppmärksamhet <3

Sen blev det till Arken Zoo för att köpa halm att städa buren med, så att hon krashar mjukare i fortsättningen. För krasha är något hon är bra på. Fyra säckar halm fick det bli (kommer lukta som en bondgård här hemma...)

Efter Arken Zoo bar det iväg till Djurmagazinet då Arken inte hade Fixies Tropican Pellets. Köpte också med godis till fimparna (Mr. Big och Humlan) i form av hirskolvar. Behövs i tämjningsarbetet av Humlan.

Sen blev det Rusta för att kolla efter en stavmixer så att vi kan göra fruktgröt åt Fixie. De var slut på Biltema och existerade inte på Rusta, så ingen stavmixer för oss.

Rusta följdes upp av Willy's där vi köpte alla exotiska frukter vi kunde hitta åt lilldamen, då dessa i regel innehåller mindre socker och mer nyttigheter. Så blev det självklart handling för våra egna magar också, kylen gapade läskigt tom igår då allt vi handlat över jul och nyår varit bjudmat/finmat/julmat.

Innan nyårshelgen fick vi tag i en ångtvätt, också den från Biltema, för att kunan rengöra hennes jättebur då det inte finns en chans att få in buren i badrummet.

Dagen avslutades med en varsinn El Maco Grande-meny. Godare hamburgare får man seriöst leta länge efter. När McDonald's har El Maco på menyn, går jag upp ett kilo i vikt <3

Kväll med tjejerna.

2011-01-03 @ 21:55:13
Hade igår en tjejkväll hemma hos grannen Malin, då vi (enligt min idé) alla hade med oss 10 saker som vi sedan i turordning bytte mor någon annans prylar. Jag kom hem från Malin med bl a ett nytt set köksknivar, tallrikar, en fylla-i-receptbok, ett rosa linne, en kaffebryggare och en duk. Förlåt om jag har glömt något damer. Var i alla fall en lyckad kväll.

När vi hade bytt klart körde vi Sanning eller Konsekvens-spelet jag fick på julmiddagen den 27e. Självklart fick jag konsekvenskkortet "dansa och sjung till nästa låt på radion". Då vi inte hade radion på passade Malin på att välja låt och valet föll på "Teenage Dirtbag" av Wheatus. Och Malin H den jäveln (älskar dig!) filmade såklart kalaset och la upp på YouTube.

Vad ska man säga, naturbegåvning? Haha, tyckte att det var bäst att göra mig till åtlöje på bloggen själv innan någon annan gjort det!

RSS 2.0