Can't do nothin' but smile.

2012-02-28 @ 15:43:14
Vädret är, förutom svenskarnas favoritsamtalsämne, också bra lustigt. Igår var det minusgrader och det vällde ner snö från förmiddag till kväll, vilket helt och totalt dödade mitt hopp om att våren snart skulle komma. Snön gick upp till skaftet på mina UGGs och jag frös som en naken liten pingvinunge i min annars alltför varma Fjällräven-dunjacka.

Idag är det strålande sol, 15 grader varmt och inte en skymt av snö varken på vägar eller utanför dessa. Inte ens i diken kunde jag skymta någon snö... som om gårdagen aldrig ägt rum, som om våren liksom kommit över en natt.

Tog mig nyss en promenad till affären i det sjukt vackra vädret. Skinnpaj, stickad kofta, solglasögon, virkade uggs och svarta leggings - och jag svettades! Kan man göra annat än att le?

Dessutom fick jag mina nya skor + klänning på posten idag. Plötsligt känns inte morgondagens tenta lika jobbig längre. Life is sweet right now!

Exam studies.

2012-02-27 @ 13:14:36
Pluggplåget fortsätter. Tenta på onsdag... fem matteböcker, laptop, räkneblock och pennor i mitt knä just nu.

Känner mig galet rebellisk. Måste hitta på något impulsivt snarast möjligt, då mitt impulsiva personlighetsdrag för tillfället lider i tystnad. Något fel är det ju på mig. Tror dessutom att jag har fått vuxen-ADHD. Kan-inte-sitta-still-och-fokusera-längre-än-tjugo-minuter. Rastlösheten kryper i benen, armarna viftar och benen sprattlar.

Ni märker kanske att jag idag verkar mentalt sjuk? Jag både verkar och känner mig. Intesivt plugg i flera dagar kan göra vem som helst mentalt sjuk. Typ som i The Sims 3 - om en "sim" stannar hemma för länge, får denne en negativ humöreffekt kallad "blindgalen". Vi kan alltså jämföra mitt mentala tillstånd med det hos simmarna, i princip. Inte för att jag befunnit mig hemma längre än ett dygn, but you get my point.

Dånar musik som en ursäkt till varför jag inte kan plugga. Småäter bär och klappar mig på magen. Petar näsan. Kastar boll med en uppstoppad Pikachu. Ångest!

En helt vanlig frukost.


Feeling awful.

2012-02-25 @ 21:57:28
Idag är för mig en hemsk bakfylledag, samtidigt som halsen känns tjock och näsan är igensnorad. Under dagen har det handlats, käkats pizza och glotts på mello. Ungefär allt jag hunnit med, då min kropp vägrade lämna sängen innan sen eftermiddag. Typiskt bakfylla.

Nu ska jag käka mängder av färska bär, en dagen-efter-craving jag haft ett par år. Bär, isglass och cola = måsten! Idag blir det jordgubbar, björnbär och hallon som ska få äran att glida ner i min mage.

Veckan avslutas imorgon med plugg med gruppen på uni; vi ska förbereda och planera för vår dramatisering av matematik-"genren" bråk. Sen stannar i alla fall jag kvar för att plugga inför tentan - lika bra eftersom man vet att man får något gjort då.

Bäääääääär.
PS. Hur tänkte de här? Tydligen är jag underviktig, men är ändå normalviktig då jag inte behöver gå upp något i vikt? Dålig mening, javisst javisst. "Ditt BMI är 18.5 vilket betyder att du har viktklassen undervikt. För att komma upp i normalvikt behöver du gå upp 0 kg."

Another day of nothing but studies.

2012-02-24 @ 11:36:00
Nu är det helg. Eller ja, helgen påbörjas i alla fall om ett par timmar för de allra flesta. Jag har dock inte så värst mycket helg, för tentaplugg står på schemat. På skottdagen är det jag som sitter och skriver mattetenta. Tills dess är det jag som fruktar för mitt eget liv, för typ så känns ångesten innan en tenta.

Någon frågade vad jag pluggar, och för att svara på frågan;

Jag läser till lärare för mellanstadiet (åk. 4-6), vid Karlstads Universitet. För tillfället kämpar jag mig igenom en mattekurs, men går ut på VFU, verksamhetsförlagd utbildning (att jämföra med praktik), den 5e mars och fram till påsklovet. Kan knappt finna ord för hur skönt det kommer bli att vara ute och jobba, då jag känner att jag studerat alldeles för lång tid av mitt liv. Mer studier blir det dock, då jag inte färdigställt min akademisk-professoriska utbildning förrän VT 2015. Jag kommer alltså att varva kurslitteratur med VFU, långa sommarlov och studielån i tre år till.

Nu vet du!

Dags för mig att knyta löparskorna och bege mig utåt. Så duktig är jag!

Gimme spring.

2012-02-24 @ 00:19:44
Det första jag gjorde klockan 00 när CSN trillade in? Friade in våren genom att shoppa på mig två jättevåriga ting. Vita tygskor och vit bandeau-klänning med spets (se bild). I like.

Har under veckan också rensat bland mina jackor, mest för att få ett hum om vad man faktiskt har. Min samling vårjackor får faktiskt stå sig som den är i år, då resultatet av min vårjacke-check blev;
  • Fem varjedags-kavajer; tre svarta, en manchester, en cremefärgad.
  • Två tygjackor; en militärmodell samt en kort bikermodell.
  • Tre skinnjackor; en klassisk svart, en klassisk brun samt en gråaktig i bikermodell.
  • Tre våriga, tunnare kappor, varav två med knyt (älska!).
  • En modernt jogginginspirerad. Tänk "joggingmaterial" men snygg, kort modell.
  • En grå vindjacka.
Dessa får helt enkelt duga, då jag varken känner behov av, eller lust att införskaffa nya ytterplagg. Dock är en av mina favoritkappor på vift.

Nu fattas bara våren?

Lovely.


Echo.

2012-02-13 @ 16:39:57
Här ekar det märkte jag just. Var i januari jätteupptagen, och den senaste veckan har jag legat klubbad i en envis förkylning. Idag försov jag mig. Tills nu. Vad hände liksom?

Får väl ta och skärpa till mig med bloggandet, har ett nytt skärp så att (höhö)!

Bjuder på en bild från i lördags, då jag egentligen var för o-pigg för att gå ut, men kände verkligen, att skulle jag sitta isolerad inne, ensam en enda dag till skulle jag tyna bort i depressionsliknande symtom.

Jag och Erica, hos Malin, fotograf också Malin.


RSS 2.0