Right now.

2012-11-29 @ 16:08:20
Säsongens favoriter enligt Mimo:

Hårvård: Sachajuan Intensive Repair shampoo
Doft: Mochino Pink Bouquet
Make-up: Dior Capture Totale loose powder
Plagg: Paljettkjolen/klänningen
Shopping: Satinlakan i hotellkvalitet samt juldekorationer.
Mat: Husmanskost
Dryck: Jul-chai (se recept nedan).
Läsning: Fifty Shades of Grey
Musik: Bruce Springsteen
Film: The Hobbit, trots det faktum att jag inte sett den ännu. Sällan varit så taggad inför en premiär, inbiten Tolkien-nörd som jag är.
Sysselsättning: Städning. Ett rent sovrum är den bästa sömnmedicinen.
 
 
 
Recept jul-chai
4-6 koppar
 
Du behöver: 
2 tsk kardemumma
1 msk riven ingefära
1 tsk malen kanel
Kryddnejlikor efter smak
7-8 dl vatten
 
4 dl varm mjölk
Två påsar Earl Grey eller motsvarande
Ca 1 dl råsocker
 
Gör såhär: Koka första spalten ingredienser i cirka 10 minuter. Ta bort kastrullen från plattan, lägg i te och låt det dra i några minuter. Sila av teblandningen och söta efter smak. Skumma mjölken. Fyll koppar till 2/3 med te, och resterande del med skummad mjölk. Drick och (förhoppningsvis) njut lika mycket som jag!

Aussome hairday.

2012-11-21 @ 12:57:28
På gårdagens shoppingtur fick jag mig en positiv överraskning, då Åhléns har fått in ett brett sortiment av Aussie-produkter. Återfinns görs såväl hårvård som styling och allt däremellan. Grabbade utan att ens blinka tag i en flaska Aussome Volume Mousse, som har både volymgivande och mjukgörande egenskaper. Jag har en svag föraning var julklappspengarna kommer att spenderas...
 
Köpte mig också, utöver lite andra nödvändigheter, en naturvit kofta jag planerar att permanent flytta in i. It's so fluffy I'm gonna die!
 
Nu ska jag pallra mig till Konsum och införskaffa lunch och efterrätt (läs: pepparkaksdeg och mer pepparkaksdeg).
 
Säg hej till min bästis.

Suit up.

2012-11-19 @ 11:52:13
Ovanstående är definitivt ett av de bästa citaten från modern populärkultur. Inte bara älskar jag How I Met Your Mother, karaktären Barney Stinson är dessutom redan legendförklarad i min värld.

Devisen "suit up" går alldeles otroligt utmärkt att anpassa sig till även som kvinna. Om inte just kostym står högst upp på önskelistan, vill jag gärna slå ett slag för klänning, sky high heels och en glammig styling.

Vad som gör detta uttryck extra intressant är ändå den bakomliggande mentaliteten, en livsinställning vi ser alltför lite av i (framför allt) det svenska samhället. Kanske beror detta på uttryckets direkta motsats till det fruktansvärt svenska begreppet "lagom". Här prioriteras representabilitet framför glamourositet. Det är, så länge man är hel och ren, okej att gå på fest i arbetskläderna och det är underförstått att man inte bör klä upp sig för övertydligt inför restaurangbesöket. Visst håller jag helt och hållet med, det är upp till var och en att se ut på det sätt man själv önskar. Vad jag därför ogillar är alla de underförstådda normer som talar om för oss att det inte alls är okej att se ut hur man vill. Don't do it if you're gonna overdo it, typ.
 
Här sveper uttrycket "suit up" in som en frisk fläkt en varm sommardag. Samhället hade varit lite gladare, lite glammigare och lite snyggare om man istället för att klä ner sig, satsade på att klä upp sig en aning, addera en accessoar, bära de högre klackarna eller sätta lite färg på läpparna. Det är de små detaljerna som gör helheten.

We get in for free.

2012-11-17 @ 12:55:38
Har precis tryckt i mig en underbar scone med philadelphia och blåbärssylt. Mycket godare brunch finns nog inte. Ska snart kasta i lite färg i håret och bestämma klänning för kvällen. Ironiskt nog gör mitt smått överdrivna klänningsshoppande endast valet svårare.

Har också ett extremt sug efter piña coladas, och har därför införskaffat ljus rom, Malibu, ananasjuice och mjölk för att ikväll stilla mitt begär. Det är en underdrift att säga att jag längtar.

Ikväll ska vi alltså fira Stefans "ett år kvar till 30"-födelsedag, och hela ligan kommer att finnas på plats. Mina vänner är verkligen de bästa man kan önska sig, och det faktum att vi alla är så olika kompletterar snarare än komplicerar. Ser helt enkelt fram emot kvällen av flera anledningar.

De allra bästa.

Inner peace.

2012-11-13 @ 12:01:41
ever close your eyes
ever stop and listen
ever feel alive
and you've nothing missing
you don't need a reason
let the day go on and on

let the rain fall down
everywhere around you
give into it now
let the day surround you
you don't need a reason
let the rain go on and on

Half the story's only half the truth.

2012-11-12 @ 09:27:00
Long time no see. Här är allt i sin vanliga ordning, fast ändå inte. Känner dock att jag gärna besparar både er och bloggen från mitt djupaste jag.

Ett par intensiva pluggveckor kan enklast beskriva den senaste tiden, med alldeles för många examinationer och tentor. Tar nu tillfället i akt och kopplar av. Tyvärr gör jag detta i sällskap av herr Förkylning. Antar att det är kroppens sätt att be mig att ta det lilla lugna ett par dagar.

Införskaffade igår jul- och nyårsklänningar. Tänkte i år vara ute i god tid, för en gångs skull när det gäller mig. Kände att jag kör på säkra kort i år - en röd klänning med öppen rygg för julafton, och en enaxlad silver/metallic-klänning för nyår.

 
Tjipp och hej!

RSS 2.0