Wishlist.

2011-04-29 @ 18:50:00
För att denna sommar ska bli en hundraprocentigt fulländad sådan, skulle jag inte ha någonting emot en laptop med mobilt bredband att ha med mig under armen till stranden, picnicen, landet, bussen/tåget och så vidare, främst i film/musiksyfte, men också ur en social synvinkel. Kan inte begripa att jag ännu inte äger en laptop? Ska jaga laptop nu i dagarna och se om jag kan hitta någon liten söt, prisvärd variant.

Jag vill också ha en damcykel, som man sitter rakt och bekvämt på, oväxlad eller med ett fåtal växlar. Har inte använt min cykel på flera år av anledningen att det är en tonårscykel. Typ mountainbike med oändligt antal växlar, som kedjan alltid hoppar på och som får punktering av att bli tittad på. Blocket är min bästa vän, för en cykel ska jag ha.

Tredje saken på min sommar-önskelista är en kockmixer. Ni vet, en så'n där behändig mixer de använder i kockprogram på TV, som tycks klara det mesta och allting. Med min mixer skulle jag göra egen pasta pesto, fruktiga cocktails, hemmagjord juice, milkshakes, you name it. Sen skulle detta avnjutas på min 16kvm stora balkong, såväl morgon som kväll.

Kan någon snäll själ ge mig?


A godly creation.

2011-04-29 @ 14:39:39
Jag är helt mållös. Sjukt imponerad. Med beundran i ögonen betraktar jag den klänning jag i förrgår köpte från Nelly, som idag damp ner i brevlådan. Jag har aldrig sett make på vackrare klänning. Så simpel, så elegant. Den är verkligen min stil objektifierad. De vita sidenrosorna som löper som enda axelband är klänningens enda detalj, men ack så mycket de gör för helheten. I övrigt är klänningen sådär knallvit jag vill ha den, med draperingar i sidorna som skapar vackra former på kroppen. Nej, den här klänningen är verkligen sommar 2011, tillsammans med mina söta Sex and the City-Carrie klackar.

Jag tror jag är kär!

And the best is yet to come.

2011-04-28 @ 19:42:53
Kan inte poängtera nog mycket hur svinmycket jag älskar sol, värme, vår och sommar. Jag genomlider vinter efter vinter av en enda anledning - efter vinter kommer vår och sommar, när trädens knoppar spricker ut i stora, fluffiga gröna löv, när det gröna gräset kittlar mot fötterna, när vattnet är (nåja) varmt och stranden lockar, när det mest självklara som finns är en stor, fluffig mjukglass i residensparken...

Har dyrkat solen på mitt eget sätt idag. Eftersom att jag har sjukt mycket att göra i skolan, slutspurten är här, tog jag mitt pick och pack, böcker, papper, pennor, telefon, snus samt mini-picnic (vaniljyoghurt och kakor) och gick ut och la mig på en liten gräsplätt här utanför lägenheten. Jag låg där och läste sida efter sida och bara njöt, pluggandet blev så mycket enklare och så mycket roligare, kände mig motiverad för första gången på länge.

Nackdelar med sommaren är få. Utöver det faktum att man själv har "sommarlov" och andra jobbar mesta delen av sommaren, så är det alla dessa småkryp. Jag hatar fästingar, spindlar, getingar, pissmyror, skalbaggar och mygg. Mest av allt hatar jag de där svarta, flygande, avlånga, konstiga skalbaggarna som alltid ska envisas med att landa på en. Inte sett någon sådan än dock, men de lär väl dyka upp snart. Idag var det ett bi som landade på mig. Ingen humla, ingen geting, men ett bi? Ser inte bin så himla ofta.

Jaja, trots insekter är sommaren vad jag lever för. Välkomnar vår och sommar med öppna armar, och firar våren (samt Sabina) med femkamp på Chaos Event följt av grillning i trädgården med de bästa på lördag.

Update: flugbagge heter insektshelvetet som enbart finns till för att göra min sommar sämre.

Meh.

2011-04-27 @ 13:49:31
Sjukt dåligt bloggande på sistone. Har varit så smått busy med skola, vänner och pippifåglar. Har ju hämtat vår nya jakobebis nu! Hon/han/den är verkligen den snällaste av fåglar, bits inte ens nästan, är social, gillar nytt folk, äter som en häst och har sylvassa bebisklor. Mina armar är fulla i rivsår och klösmärken, men bebis kan ju inte hjälpa det... tyvärr. Och nej, vi vet inte vilket kön bebis har ännu, testsvaren har ännu inte kommit tillbaks till uppfödaren, men hon/han/den ska heta Plupp om det är en hane och Cressi om det är en hona.

Fixie och bebis kommer stundvis överens, ibland slinter det i Fixies lilla ärthjärna och hon vill bita bebis. Så just nu är jag barnvakt på heltid. Har dock byggt en ny bur med en nätvägg i mitten, så att de är separerade inne i buren, vilket underlättar barnvaktsjobbet en hel del.

Annars, utöver skola och studier, njuter jag till fullo av våren. Käkade min första utomhus-glass för ett par veckor sedan med Micke i solskenet, och var hemma hos Stefan och Sabina för säsongens första grillning och utomhusätande på långfredagen. Vi spelade också kub samt ett par kortspel.

Har försökt att dra ner på shoppingen på senaste också, har faktiskt inte köpt någoting whatsoever sedan början av april fram tills idag. Eller jo, har väl kanske köpt lösfransar, böcker, hårprodukter och så vidare, men inga kläder. Idag klickade jag dock hem en supersöt vit klänning som kommer att vara en trogen följeslagare under sommarens alla uteserveringsvistelser, samt en ny FreeBra då min gamla FreeBra har blivit dålig i "limmet".

Bloggar jag dåligt de närmsta dagarna vet ni varför, pippisar samt plugg.

Lovely.

Pure gold.

2011-04-14 @ 21:53:18
SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!!

VARGARNA FRÅN VÄRMLAND, FÄRJESTAD!


Fan så gött! Nu blir det att fira i dagarna tre!

Britney + Rihanna = True.

2011-04-11 @ 20:00:24
Som det inbitna Britney-fan jag är, så har jag verkligen sett fram emot Britney och Rihannas remix av Rihanna's S&M... and here it is!



Need.to.study.

2011-04-11 @ 16:28:05
Nä, får verkligen inte tummen ur. Sitter här och läser igenom folkhälsorapporter från 80-talet och framåt, men kan verkligen inte påbörja mitt jäkla arbete. Vädret stör mig. Det är för fint för att vilja plugga. Blä.

Så sitter Fixie som en radio som hakat upp sig: "hej gumman, I love you, ah-tjo, kom då, kom då gumman, poopoo, I love you, I love you, hej, hej gumman" och så vidare. Supersött men lagom irriterande när man försöker koncentrera sig och få något gjort.

What a beautiful day.

2011-04-11 @ 14:22:18
Idag gillar jag posten. Fick hem klänning, bikini, Dolce & Gabbana-solisar samt den s k ear cuff jag visade er i fredags.

Trodde att bikinin skulle vara lite dum, då den inte fanns kvar i S beställde jag en XS. Har inte direkt värsta hyllan, men jag har en bakdel à la J-Lo och Kim Kardashian, att klämma in den i en XS är som att stoppa in en elefant i en tändsticksask, typ. Men, bikinin visade sig vara stor i storleken och sitter snarare som en S, både rumpa och tuttar sitter där de ska. Toksnygg är den!

Klänningen är också underbar. Lite kort, kommer att få gå och dra ner den med jämna mellanrum, men den ser ut som... Mimo möter tusen och en natt. Himlans snyggt med guldpärlorna/paljetterna uppe vid linningen. Och så är den ju vit.

Solglasögonen är bara för snygga. Helvita, stora och med D&G på bågen. Och nu ska jag testa min ear cuff!

Synd att jag måste plugga för här är nästan 20 grader och sol. Hade velat ta mig en prommis med de nya glasögonen.

Holy crap.

2011-04-09 @ 14:07:07
Det här måste testas någon gång när jag har trist. Kan en asiat med sämre förutsättningar (ögonform, ögonfärg, you name it) så kan jag! Sjukt coolt!


The disappointment was obvious.

2011-04-09 @ 13:41:00
Precis hemkommen från husdjursmässan, mariebergsskogen samt solning. Husdjursmässan sög. Det var megalitet och det mest intressanta på hela stället var en tupp... så vi drog till mariebergsskogen istället. Där blev man inte på bättre humör, den grå jako de har där är misskött och har börjat plocka av sig alla fjädrar, och amasonen har en såpass deformerad näbb att han inte kan stänga den.

Blir så jävla arg på folk! Ska skriva insändare och klagobrev till mariebergsskogen. Papegojorna mår inte bra och får inte rätt skötsel, inte ens den vård de behöver erbjuder skötarna! Nä, nu var den här dagen förstörd.

Hoppas att kvällen blir bättre med brudarna dock, och att det kan få mig på humör igen. Käk, vin, utgång, bästa sällskapet, dans och massa skitsnack. Längtar!

Ear Cuff.

2011-04-08 @ 22:48:00
Faktiskt aldrig sett något i den här stilen förut, men blev lite smått förälskad i denna s k "ear cuff". Du fäster den likt ett örhänge i ditt vanliga hål i örat, och fäster den sedan i en liten "cuff" längst uppe i örat.

Party eller party!? Synd bara att jag inte får hem den på ett par dagar, annars hade den använts i helgen.


True beauty comes from within.

2011-04-08 @ 20:12:00
Oj, länge sedan jag uppdaterade den här kategorin med någonting vettigt. De senaste inläggen har endast handlat om mitt kära, men icke problemfria, hår. Ska försöka skärpa mig vad gäller både kategorier och bloggandet i allmänhet. Men ni vet hur det är, även bloggandet har sina ups and downs.

Tänkte dock passa på att slänga in några skönhetsknep och tips såhär på våren när vi vill ha dessa tips som mest.

Är ditt hår vintertrött och slitet, topparna spretar och längderna knastrar? Ge dig själv tiden att lägga en rejäl hårinpackning. Blöt håret, handdukstorka försiktigt, kleta i rätt rejält med inpackning och linda in håret i en handduk. Sitt med inpackningen i ett tag, ju längre desto bättre. 30 minuter eller mer brukar jag själv köra. Resultatet blir ett sidenlent, återfuktat hår. Jag använder mig av L'Oréal série expert Absolute Repair till mitt superskadade, preparerade hår.


Jag kan inte nog poängtera vad mycket lite vardagslyx gör för din självkänsla. Och vi har ju alla fått höra typ en triljon gånger att skönhet kommer inifrån. Vardagslyx är någonting jag själv försöker unna mig, men som inte alltid blir av. Jag önskar att jag vore bättre på detta, för ingen annans skull än min egen. Så, vad menar jag i detta sammanhang med vardagslyx då? Det är väldigt individuellt såklart, men jag skulle satsa på en ansiktsbehandling, lite massage eller salongsgjorda naglar. Vill verkligen inte uppmana folk att sola solarium, men då jag själv ibland gör detta (och känner mig fräschare), vill jag istället slå ett slag för solduschen/BUS-produkter.



Passa på att investera i en lättare ansiktskräm! Till våren och sommaren gör vädret sitt på torr och fnasig hud, som känns både mjukare och lenare på grund av högre luftfuktighet och högre temperaturer, vilket innebär att du inte längre behöver använda de där tunga krämerna huden gärna vill ha på vintern. Så, rätt produkter för årstiden alltså. Du märker själv när det är dags att övergå till den tunnare, mindre feta krämen, och då bör du absolut inte använda din vinterkräm längre då detta kan ha negativ inverkan på din hy. Vichy, som finns på Apoteket, har bra och plånboksvänliga produkter för alla hudtyper. Jag använder oftast Vichy Aqualia Thermal Rich på vintern och Aqualia Thermal Light på sommaren. Dock brukar jag varva med den rosa Biotherm Aquasource Non stop på vintern och den gröna Biotherm Aquasource Non stop på sommaren.



Peela mer. Speciellt nu på våren och sommaren. Peelingen gör, förutom att avlägsna döda hudceller för bland annat snyggare bränna, att du både känner dig och ser fräschare ut samt adderar lyster. Unna dig själv en helkroppspeeling någon gång i veckan, men var försiktig så att du inte peelar dig alltför ofta då detta istället kan ha en negativ inverkan på din hud. Kom också ihåg att inte använda din kroppspeeling i ansiktet, då dessa ofta är alldeles för grovkorniga och därmed elaka mot den känsliga huden i ansiktet. The Bodyshop har många bra, väldoftande peelings (som man gärna skulle vilja äta upp). Parfymfria alternativ återfinns lättast på ett apotek. ACO's billiga ansiktspeeling fick bra recensioner hos Smartson.



Mörka påsar runt ögonen som verkligen inte vill döljas hur mycket concealer du än kletar på? Gör det isåfall till rutin att lägga in en sked i frysen innan du går in i badrummet för morgontoalett. Ta ut skeden ur frysen så snart du är klar och låt den "tina" lite, ½-1 minut, innan du placerar skeden med baksidan mot ögonområdet och håller den där i någon minut.

The girls are just fabolous.

2011-04-08 @ 16:34:00
Imorgon är det tjejmiddag hemma hos underbara Sabina. Vad det bjuds på återstår att se, har för mig att hon har berättat, men besitter verkligen inget minne att tala om.

Gillar när us girls hittar på saker bara vi. Det ger en ursäkt att göra sig fin, samtidigt som man inte går all-out liksom. Lagomt relaxed, gott sällskap och inte sällan god mat inblandad.

Ni är så fina mina tjejer, och jag är så lycklig att få ha er i mitt liv. Även om vi inte är fastlimmade i varandra och även om det ibland går någon vecka mellan umgänge, så vet jag vart jag har er. Jag vet att ni alltid finns där och ställer upp, ett telefonsamtal, en promenad, en biltur eller endast en vägg bort, och jag hoppas att ni känner samma sak för mig. Ni kan få mig att skratta och tänka positivt när jag är som mest depp och negativ, ni kan bryta den trans jag ibland befinner mig i inne i mitt huvud... ja, ni får mig att känna mig bekymmerslös, om än för en stund. Ni motiverar, peppar, skojar, planerar. Om ni hade ens en gnutta aning om hur fina och älskvärda ni är.

Jag tackar gudarna för att ni hux flux kom in i mitt liv, då det är något av det bästa som hänt mig. Ja, vad skulle jag göra utan min tjejmaffia; Malin, Malin och Sabina?

Ni är bäst!

Another weekend has arrived.

2011-04-08 @ 13:24:57
Det känns verkligen inte som helg. Visst, helgen startar ju inte officiellt förrän i eftermiddag/kväll när alla svenssons tar helg, men jag har absolut ingen helgkänsla whatsoever.

Här hemma går jag istället runt och städar. Mosade i mig en hel chokladkaka på typ tre minuter för att lindra min PMS. Min allergi mot värktabletter gör mig knappast mer pepp vad gäller den tiden på månaden.

Jag vill ha vårfint nu. Det spelar ingen roll hur mycket jag än städar, så blir det aldrig fint. Disken förökar sig mirakulöst, jag upptäcker nya fågelbajsar, Fixie har ner en blomkruka, kläder kastas på golvet under stress...

Förrförra veckan var det någorlunda fint här hemma. Då ägnade jag lördag, söndag och måndag åt städning. Och onsdag. Men hur ofta orkar man det?

Idag är det badrummet som ska skina och gnistra. Har just skurat golv, badkar och handfat för hand. Nu blir det till att hänga in rena handdukar, fylla på toapappersstället, putsa speglar och sortera skönhetsprodukter.

Hade nog velat ta vardagsrummet också, men vet inte om jag varken orkar eller hinner. Ska iväg och sola, med Sofie, för första gången på ett par månader snart, känner mig blekfet.

Mens är verkligen underbart för självkänslan. Känner mig så slank, smidig och attraktiv och min hud är verkligen så nära perfekt det går att få den. Jag är inte alls svullen eller trött, lider inte av varken magsmärtor eller PMS. Tack för att du finns kära mens. NOT.

Oops, I did it again.

2011-04-07 @ 20:36:00
En vit klänning adderad till min samling... begriper mig inte ens på mig själv, men men. Antar att det var min PMS-shoppingabstinens som talade. Klickade hem en bikini också, en ny bikini per år måste man ju få köpa, och den här var love at first sight.

Det är faktiskt första och enda vita klänningen den här månaden, om man inte räknar med den lilla söta med flätat skärp jag hittade för hundra spänn på Gina Tricot. Så återigen, första, enda och sista vita klänningen för april. Förhoppningsvis hittar jag ingenting i maj heller, men... vi går mot studenttider = butikerna svämmar över av små, söta, vackra, underbara, otroliga vita klänningar.

Den här årstiden är inte bra för min ekonomi. Slopa studenten!

Vit klänning med gulddetaljer från Three Little Words, 399kr, Nelly.com
Mönstrad blå/vit trekantsbikini från Phax, 439kr för båda delar, Nelly.com


Grumph.

2011-04-07 @ 18:02:21
Blir så irriterad på papegojor. Varför skaffar man fåglar? Är man helt dum i huvudet eller? Ja, jag älskar Fixie, och hennes ljusa moments väger upp alla bett och all tjurighet man får emellanåt. Men ändå, varför skaffar man en papegoja?

Av respekt för henne, naturen och pippifåglars naturliga flygförmåga tänker vi aldrig, under några omständigheter vingklippa Fixie. Men självklart måste hon få vara ute i sommar. Lösningen? En sele som hon får panik på. Ja, i förstår nog själva hur mina händer och armar ser ut för tillfället, kände man mig inte bättre skulle man antagligen tro att jag gjorde mig själv illa. Men icke, det är vass, superstark papegojnäbb som gjort jobbet.

Så, vi är alltså mitt uppe i seletränandet, men jag har också ett litet announcement åt er, som jag själv inte förstår varför vi gör, men...

...vi ska hämta en till Grå Jako i Hudriksvall nu i April. En tre månader gammal tös som ska heta Plupp. Åh herregud säger jag bara, vad har jag gett mig in på?

Jag älskar dig, hur jobbig du än må vara, min fina Fixie.

Britney's back, bitches!

2011-04-06 @ 10:23:27
Nya videon till nya singeln Till the World Ends från nya albumet Femme Fatale. Det går bra nu?



Mmm, mango.

2011-04-04 @ 13:18:45
Tänkte dela med mig av ett eget recept på min (för stunden) favoritsås. Den är busenkel och funkar till såväl kött som pommes eller potatisklyftor, men är absolut godast till kyckling. Själv har jag käkat den säkert tre gånger den senaste veckan, bland annat i hemgjorda Club Sandwich's. Såsen ska serveras kall, så få inte för er att värma den eller liknande.

Mangocreme
Ca. 3dl


Du behöver;
2dl naturell crème fraîche, lätt variant bör också funka
Knappt 1dl Mango Chutney
Vanlig gul curry
1/4 apelsin


Gör såhär;
Ta fram en söt skål som du kan servera såsen i, om inte upplägg sker direkt i köket såklart. Häll i crème fraîchen och rör den lite med en gaffel för att den ska bli enklare att blanda med resten av ingredienserna. Ha i den knappa decilitern Mango Chutney och rör till en jämn och fin röra. Krydda med curry efter behag, men tänk på att såsen i första hand inte ska smaka curry, utan mer åt mangohållet. Curryn ska bara anas. Pressa sedan ur saften ur apelsinklyftan och rör om tills såsen är så jämn du kan få den. Klar att servera!

RSS 2.0