And I'm still hangover.

2011-07-31 @ 12:16:21
Helgen har bjudit på äventyr må jag säga! Jag uppdaterar mer om vad/vart senare, just nu sitter jag med en papegoja på varje axel och ska snart bege mig till standen med dem bästa. Jag kan ju ge er en liten liten detalj bara, i fredags drack jag, relativt måttligt... men jag är fortfarande bakfull! Hemska hemska Minttu.

Hörs senare, packa blir!

Plague or cholera.

2011-07-26 @ 13:21:00
En snabbis-blogg bara, innan jag sticker till stranden!


PEST ELLER KOLERA?


1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Jag skulle nog föredra att gå på fest med smink fast håret ofixat än tvärtom. Jag känner mig väldigt naken utan eyeliner och mascara om jag går ut.


2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Jag rakar hellre av mig ögonbrynen än att tappa ögonfransarna. Jag kan ju måla ditt ögonbryn, även fast jag anser att det är lite fjortis med avrakade ögonbryn. Dock kan man ju använda lösfransar, men det skulle jag inte orka pilla med varje gång jag ska visa mig bland folk.


3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag har sådan himla dålig koll jämt, så helt plötsligt tar en produkt slut eller går sönder (typ puder), då vill jag ju kunna fixa nytt direkt om jag nu ska någonstans, och via nätet tar det ju ett par dagar... så jag svarar H&M.


4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
Alternativ ett svarar jag efter lite tvekan. Jag ser ut som jag-vet-inte-vad med superlockigt hår, och jag tycker att småkrusat hår är fult på blondiner.


5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?

Neutrala. Även fast jag äger fler färgglada lack än neutrala, så skulle jag inte vilja gå på en t ex anställningsintervju med neongula fingernaglar.


6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

MC Hammer har ju typ haremsbyxor? Så jag väljer det.


7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
Bonnabrännan drar ju till sig en aning mindre uppmärksamhet än Jordan-brännan, och i båda alternativen är ju uppmärksamhet något man helst slipper. Förhoppningsvis är det kallt ute när jag i så fall skulle besitta bonnabrännan, så att jag kan ha långärmat och långbent på mig. Alternativ två alltså.


8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?

En ful klippning, utan tvekan. Det är ju bara att sätta upp håret eller liknande för att maskera problemet så gott som möjligt, medan en ful hårfärg kanske, om den vore mörk, skulle bli svår att blir av med utan att skada håret, och ett skadat hår kanske leder till en tvunget ful klippning ändå...


9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Pin up! Det här var en lätt fråga, jag liknar mig hellre vid Marilyn Monroe än går all dark. Jag passar inte i för mycket mörkt smink.


10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?

Om det inte skulle gå att få/köpa nytt, så skulle jag välja att bli av med all min make-up. Att gå barfota på vintern är ju inte så skoj, och min skosamling är groteskt mycket mer värd än mitt smink.

When (almost) everything is dark.

2011-07-23 @ 14:16:14
...så ploppar det upp människor som gjort något helt otroligt för andra, hjältar helt enkelt. En hjälte i katastrofen är Line Magnusen. Historien sätter faktiskt ett litet leende på läppar som varit stumma av chock i ett dygn, för Line är den som, likt en hjältinna, räddade 49 ungdomar i säkerhet på Utoya. Läs hela historien och se videoklippet här.

Maybe baby.

2011-07-22 @ 11:58:00
Har funderat på att gadda min ryggrad nu i säkerligen mer än ett år. Tatueringen ska bestå av en text som har ett personligt värde för mig själv, något som betyder någonting för mig eller helt enkelt någonting jag kan stå för/gillar/finner en poäng i. Har alltså vetat var och ungefär vad, förutom den största delen av det hela.

Har suttit och lekt med lite olika fonts, och kom faktiskt på en väldigt passande mening, då den kan tänkas ha flera syften än dess egentliga. Kanske är det aningen långt, om man inte gör texten mindre, vill liksom bara ha övre ryggraden närmast nacken. Men jag diggar den verkligen i övrigt!

Citerat Buzz Lightyear, Toy Story 1995 (till oändligheten och vidare!):

Samma citat på latin:


Vad tror ni?

We've got a dog.

2011-07-21 @ 18:54:17
Fixie har, lustigt nog (eller kanske inte) snappat upp hur grannhunden Algot låter när han skäller... och härmar numer detta med bravur. Det låter precis som Algot, första gången jag hörde henne trodde jag för en sekund att Algot var inne i lägenheten. Så nu har vi en voffande papegoja. Papegojhund. Knäppis är hon.

Fixie och Tommy.

An amazing day.

2011-07-20 @ 23:55:05
Just hemkommen från en heldag fylld med skoj. Dagen började med att jag gick till Konsum för att köpa bakmaterial, vidare hem för att baka en drömrulltårta samt dumlekakor att ta med till sommarstugan där min mormor, min morbror, kusin Charlotta samt hennes lilla Isolde befann sig. Efter att ha stressduschat kastade vi oss i bilen, jag och Tommy, och for ut till stugan. Där bjöds det på trevligt sällskap och de gillade vad jag hade bakat.

Efter ett par timmar i stugan åkte tillbaks till Karlstad för att hämta ut biobiljetter och köpa biogodis, innan mannen droppade av mig på Norrstrand hos Malin Holst, där det vankades tjejmiddag för hela slanten, tillsammans med Malin S och Sabina. Malin bjöd på en underbar fläskfilé i apelsinsås och hemmagjorda potatisklyftor till middag, följt av en om möjligt ännu underbarare efterrätt i form av jordgubbscheesecake-smet med färska jordgubbar och digestivekex. Hos Malin blev det också kortspel samt en massa tjöt. Ytterst trevligt, tack alla tjejer för en trevlig kväll, och ett speciellt stort tack till Malin H!

Tommy hämtade upp mig igen runt kl. 21, då var det dags att åka in till stan igen för att glo på sista Harry Potter-filmen. Godiset rörde jag dock inte så mycket, vart proppmätt efter middagen. Filmen var i alla fall skitbra! Kanske blev den bättre på grund av att det faktiskt är sista filmen efter en groteskt lång filmserie, men sjukt bra var den i alla fall. Är typ sjukt nöjd med denna onsdag!

Vad det bjöds på och lite till. Bilder stulna från underbara Malin:

Huvudrätt:


Efterrätt:


La Liga:

The most amazing breakfast.

2011-07-18 @ 20:44:52
Inte för att det är frukostdags direkt, har faktiskt precis lagat plankstek för första gången till mig och Tommy, vilket blev hur gott som helst! Det kommer definitivt att göras fler gånger.

För att återgå till frukostämnet, jag har äntligen och tack vare Fia börjat äta frukost. Jag härmade henne rakt av, och käkar numer varje morgon;
  • 2dl Valío vaniljyoghurt med:
  • 1dl Paulùns müsli med blåbär och vaniljsmak
  • ca. 1msk hela linfrön och
  • 6st färska skivade jordgubbar
Ni kan ju anta att det är smaskigt när till och med jag för glatta livet äntligen käkar frulle! Helt underbart är det, och jag bockar och tar av hatten för Fia som inspirerat till dessa smaskigheter. Testa vettja!

Things you didn't know about mimo.

2011-07-18 @ 10:02:00
  • Jag sög på tummen tills tonåren och jag sov med min snuttefilt ytterligare tre-fyra år.
  • Jag får galet dåligt samvete när mina gosedjur som jag haft med mig genom livet ligger på golvet.
  • Jag hade toppbetyg rakt igenom i grundskolan, förutom i musik för att "jag sjöng mindre bra".
  • Jag är och har alltid varit helt galen i Disneyfilmer. En perfekt sjukdag tillbringas nerbäddad i soffan framför klassiker som Lejonkungen, Skönheten & Odjuret och Ringaren i Notre Dame.
  • Jag har haft galet många hårfärger, väldigt blond, ljusblond, mörkblond, rödbrun, lila, lilabrun, kastanj, mörkbrun, svartbrun, svart och blåsvart.
  • Jag besitter en slags hatkärlek gentemot min rumpa. Vissa dagar älskar jag både den och den uppmärksamhet den ger och anser att den är i klass med Kim Kardashian och J.Lo, andra dagar är den det värsta som hänt mig.
  • Jag älskar att måla, gärna porträtt i blyerts, men det blir sällan av.
  • Jag äger i princip varje nummer av VeckoRevyn, Cosmopolitan och SOLO sedan 7 år tillbaks.
  • Jag blir äcklad av smaken av vanlig Coca-cola sen jag började dricka Coca-cola Zero.
  • Jag har under hela mitt liv haft en kraftig separationsångest, alltifrån att säga hejdå till familj, släkt och vänner, till att slänga bort gamla saker, även sådana jag egentligen inte gillar eller använder.
  • Jag har haft min foto-och-spegelmin sedan jag var i yngre tonåren. Den är nu så invand att det är omöjligt att inte använda mig av den.
  • Jag har snusat sedan mitt konfirmationsläger när jag var 14 år där jag fick min första snus.
  • Jag blir väldigt kärleksfull gentemot mina vänner efter ett par glas, och blir under dessa stunder internt kallad för lebb-mimo.
  • Jag är väldigt hård gentemot mig själv, och skulle vilja påstå att jag är en inre perfektionist. Prestationer och allt annat jag själv kan påverka som är direkt kopplat till mig själv ska helst vara perfekt. Detta kompenseras sedan av att jag har en väldig oreda runtomkring mig.
  • Jag är nästintill shoppingberoende, och har svårt att säga nej om någon försöker sälja mig något. Jag har till och med svårt att i frågor som rör shopping säga nej till mig själv. Och jag hatar det.

En väldigt ung Mimo med en väldigt ung Emem. Mitt hår var blåaktigt.

Oyoy.

2011-07-17 @ 23:19:50
Sent i natt kom jag och Tommy hem från Ullared. Anledningen till att vi åkte igår kväll och inte i morse beror på att vi lämnat gojorna utan varken pippivakt eller någon som kunde titta till dem och att de aldrig förr varit ensamma en hel natt. Vi var lite oroliga för dem och kände, att om vi ändå bara skulle tillbringa en natt till i tält för att sedan åka tidig morgon, kunde vi lika gärna åka direkt på kvällen. Vi kom iväg strax efter kl. 23 och var hemma strax innan kl. 3.

Vi åkte i varje fall till Ullared i fredags, efter att Tommy slutat jobbet. Han kunde inte ta ledigt då han var ensam i verkstaden. Våra vänner hade åkt fredag morgon och hade under fredagen hunnit med att kika lite på Gekås och även grillat på kvällen. Jag och Tommy var inte framme förrän strax innan 22 så vi käkade längs vägen. Fredagen tillbringade vi med kortspel och lite alkohol i det 5-rumstält vi bodde i, för att somna runt 1. Klockan 6 på lördagen vaknade jag av att det var så kvavt i mitt och Tommys "sovrum" att det knappt gick att andas, så det var lika bra att gå upp. Snart vaknade även Sabina och Malin, och vi tog oss en promenad från campingen till Gekås, och var där någon gång innan kl. 8 på morgonen.

Hela lördag dag spenderades på Gekås och kringliggande små-outlets. Jag och Tommy köpte mest saker till lägenheten; gardiner, golvlampa, ny kökslampa, handdukar och badlakan + gästhandduk, badrumsmatta, två uppsättningar bordstabletter, kakfat, diskmedelspump, duk till vardagsrumsbordet, planksteksbrädor, ett dekorationshjärta med text till mammas grav, födelsedagspresenter till kusinbarnen, rengöring till hemmet + Vanish till tvätten... jag minns verkligen inte allt. Lite underkläder, några nagellack, ansiktsmasker och andra hygienartiklar blev det också. Dessutom hittade Tommy ett par Steelseries gaminghörlurar och en ny korthållare i svart krom. Jag köpte också en bikini och Tommy ett par badshorts då vi på lördagskvällen hade bokat badtunna och vi inte hade några badkläder med oss.

Efter shoppingen käkade vi utanför tältet, vi hade alla handlat lite olika käk på ICA, som inte krävde tillagning. Efter en lång väntan och lite om och men blev det sen dags för badtunne-bad med alkohol. Samtidigt som oss hade också ett gäng killar bokat, de hade svensexa, och var lite väl fulla och sociala. Men de var trevliga och försökte bjuda laget runt på whisky i vårt sällskap.

Direkt efter badtunnan bar det hemåt, runt 23, och idag har jag bara pysslat med att packa upp, småplocka, vattna blommor, fixa för fåglarna, handlat mat, slappat. Imorgon väntar storstädning, upphängning av tavlor och dags för var ny sak att få sin plats. Hörs igen då!

I've just got one thing to say.

2011-07-14 @ 23:03:58
...och det är: FYFAN för Försäkringskassan och dess lagstiftningar. Blir ju mörkrädd här, hur kan man vara så groteskt hjärtlösa och elaka? Sparka på den som redan ligger vettja, fega idioter.

Läs artikeln om förlamade Tommy Boll som inte längre är berättigad samma stöd som tidigare, av obegripliga anledningar HÄR.


Sunshine.

2011-07-13 @ 06:47:05
Enya - Only If är en av mina "gamla" favoritlåtar (sedan ett par år tillbaka). När jag hör den känner jag verkligen i hela kroppen, att livet ändå är helt okej, att solen aldrig kommer sluta skina, trots avbrott för regn, och att det finns så fruktansvärt mycket vackert på den här planeten, även sådan av människan åstadkommit.

Jag känner sommar, solsken, lycka, kärlek, tro, hopp, vänskap... åhh, tack för att denna låt ville göra sig påmind under "liknande videoklipp" på Youtube. Det var alltför länge sedan jag hörde den sist.


Beauty salon.

2011-07-10 @ 22:33:30
Kör lite skönhetsvård här eftersom att jag inte gjorde det igår, igår blev det fetislördag framför datorn istället. Har just tagit bort mitt gamla, orange nagellack från både naglar och tår och ska precis ha på nagelbandsoljan innan jag börjar fila. Jag biter i vanliga fall av mina naglar utan att jag tänker på det, men nu har de fårr växa några veckor.

Står i valet och kvalet om det ska bli mitt nya, neongula lack, eller om det ska bli en hederlig klassisk fransk manikyr istället. Sitter också med en peel-off-ansiktsmask i fejan, och har förberett för brynfix. Har också en omgång underbara pormaskplåster i badrumsskåpet.

Uppdaterar bloggen senare med resultat på naglarna!

Weirdest in a long time.

2011-07-10 @ 15:28:54
Vaknade för inte så länge sedan av ett ryck av att Malin kommer in i lägenheten och frågar om jag är vaken, och om jag i så fall har något bröd hon kunde få nalla för att hon är sjuk och inte orkar laga någon lunch. Jag fattar verkligen iiiingenting av vad hon säger, eller att jag ens sover, jag trodde allvarligt när jag vaknade att jag hade varit uppe hela dagen, på grund av min dröm, den konstigaste drömmen jag drömt på länge, och det säger en del, för jag drömmer ofta knasigt.

Jag drömde att jag och Malin var tillfångatagna vid en liten stuga på landet någonstans. Våran tillfångatagare var någon skådis av något slag, och han hade ambitioner att bli den nya, moderna Hitler. Det var dock inget "du är arisk, du är inte arisk"-snack, utan han ville rensa ut människor med någon speciell personlighet, som tydligen jag och Malin hade. Vi satt fångna i hans trädgård, utan lås eller kedjor, men nya Hitler hade syn som en örn, så det var ändå inte värt att försöka smita. Drömmen fortflöt i hans fångenskap länge och väl, vi diskuterade hurvi skulle rymma, vi fick knappt med mat...

...tills en dag, då vi lyckas rymma. Vi färdas längs med en landsväg, och på den vägen möter vi en massa gamla vänner och klasskamrater som går med oss en bit. Vi kommer så småningom fram till ett lotteri, där så gott som alla våra vänner sitter vid runda små bord och väntar på prisutdelningen. Alla på lotteriet var av "rätt" personlighet, och därmed nya Hitlers favoritmänniskor. På något sätt lyckas jag och Malin dock ta oss in på lotteriet, då vi mest såg ut som alla andra, och att vakter och folk på lotteriet inte kunde avgöra om vi hade "fel" personlighet eller inte.

Vid mitt och Malins runda bord satt också Stefan, samt en tjej jag inte verkade tycka värst mycket om. Hon hade svart hår, hiphopkläder, tunga kedjor överallt, och hon gick och pratade riktigt skumt. Snart började vinstutdelningen, med en massa skumma vinster, och hiphoptjejen vann en slav i form av en älva i en glasburk. Dessa älva blev lika stor som en människa och kunde utföra önskningan närhelst man ville. Hon såg precis ut som en liten människa också, inget Tingeling-tjafs, och det såg ut som om hon sov fast hon stod upp i burken. Hiphoptjejen undrade vad fan hon skulle med en liten älva till, och jag föreslog att hon skulle släppa ut älvan i det fria, men nej, det gick inte för sig.

Vinstutdelningen fortsatte, och snart var det Stefan som vann. Han vann en hel massa hårpuder, som man med ett svep över håret kunde byta hårfärg helt tills nästa hårtvätt. Stefan vann dem i alla färgen man kan tänka sig, rött, svart, brun, blått och flera nyanser av blond. Jag trodde att Stefan inte vart värst lycklig över sin vinst, och att han gärna fick ge mig den ljust blonda, så skulle jag aldrig behöva färga utväxten igen. Nä, det ville inte Stefan, han var ju själv blond och ville utnyttja alla hårpuder han vunnit. Inte ens testa fick man göra.

En del vinster fortlöpte utan att jag lade notis till dem, förrän det skulle lottas ut extremt många lösögonfransar. Både jag och Malin tyckte, att det borde ju jag vinna, så att jag aldrig mer behöver köpa lösfransar igen. Men vann gjorde jag inte. Det gjorde någon kille som var överlycklig över vinsten konstigt nog.

Drömmen var så sjukt konstig på grund av att, hela tiden hade vi en obehagskänsla som förföljde oss, hela tiden var vi rädda att återigen bli tillfångatagna, vi visste inte vem vi kunde lita på och vem som var vän, vi visste inte ens vart vi var eller varför och vad vi skulle göra härnäst.

När Malin kom in och väckte mig, var jag i drömmen mitt i ett samtal med min gamle vän Glenn, om att jag hade drömt (!) om honom, att han lånade pengar av mig, och att han flydde landet när han inte ville betala tillbaks. Jag och Glenn stod och asgarvade åt detta i drömmen, när Malin, på riktigt, kommer in i sovrummet och frågar "är du vaken?". "Klart jag är vaken!" tänkte jag, "minns du inget av allt som har hänt?". Sen insåg jag, att jag inte alls varit vaken och att allt varit en dröm, och svarar henne "jag är typ vaken". Höhö. Sen hoppade jag upp ur sängen och gjorde våfflor åt Malin, för hon är lite krasslig, och orkade som sagt inte laga lunch, och brödet vi hade var mögligt.

Ska lätt berätta för Stefan hur snål han var! Så kanske jag borde sluta ligga och läsa fantasy hela nätterna!

Because it was yummy.

2011-07-10 @ 01:00:30
Tänkte dela med mig av recept på de smaskigheter jag bjöd på när jag hade tjejmiddag hos mig några helger sedan. Temat på kvällen fick bli "Sverige möter Italien". Maten var så uppskattad och det var så trevligt att vad jag bjöd på gillades, dessutom bad Sabina, drottningen i köket, till och med om receptet på förrätten! Då blir man lite smått stolt. Receptet på förrätten var dessutom halvt egenkomponerat, från idéer jag hämtat från andra recept.

Så, här kommer recepten på förrätten och huvudrätten, till efterrätt bjöds min berömda (host) kladdkaka med rosa vaniljgrädde och färska jordgubbar, receptet på kladdkakan har jag publicerat tidigare.

Fyllda avocadohalvor, 4 port.


Du behöver;
2 st. mogna avocados
2dl lätt-crème fraîche
1 tomat
Ca. 150g räkor, i lake eller handskalade
½ medelstor rödlök

Lite färsk dill till garnering

Gör såhär;
Hacka rödlök och tomat fint. Dela avocadosarna fint och försiktigt så att du får fyra hela avocadohalvor. Gröp ur innehållet försiktigt och mixa det jämnt med stavmixer. Blanda i crème fraîche i avocadon. Vänd sedan ner rödlöken och tomaten, avsluta med räkorna. Fyll sedan upp de tomma avocadoskalen till bredden med avocadoröran. Garnera med dill. Serveras gärna med lite baguette eller annat bröd.


Fylld italiensk fläskfilé
m. färskpotatis och bearnaisesås
, 4 port.


Du behöver;
600g fläskfilé
100g fetaost
1 pkt bacon
8-10 soltorkade tomater i olja, beroende på storlek
½ dl färsk basilika
100g prosciutto di parma (lufttorkad skinka)
Svartpeppar och salt

En skvätt olivolja

Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader. Snitta fläskfilén på längden för att skapa som en "ficka". Veckla sedan ut filén, gnid in i salt och peppar. Förbered fetaoströran genom att smula fetaosten i små bitar och blanda till en röra tillsammans med en liten skvätt olivolja. Strimla skinkan i fina bitar, hacka de soltorkade tomaterna, hacka basilikan till ½dl och rör ner allt i fetaoströran. Fyll filén med röran och stäng igen den. Linda in den i bacon, fäst ihop med tandpetare eller grillspett i trä. Fräs på hela paketet någon minut i pannan på hög värme, innan du skjutsar in den i ugnen. Med köttermometer ska filén komma upp i 68 grader, vilket brukar ta ungefär 25 minuter i ugn. Ta ut filén, skär den i relativt tunna bitar (skär mellan tandpetarna). Serveras gärna med potatisrätt, bearnaisesås, kall sås.

Fiiiiinally!

2011-07-09 @ 19:15:53
Tommy har äntligen fått Imprezan såld... och det betyder cash för min del! Han har varit skyldig mig en rätt god summa i flera års tid nu, och den får jag nu äntligen tillbaks. Det betyder att resten av sommaren är ekonomiskt säkrad, att Teneriffa antagligen verkligen blir av i slutet av sommaren/början på hösten samt att jag har råd att köpa en massa grejer jag funderat på ett tag + att jag har en shoppingbudget till Ullared.

Idag har jag gjort lite minishopping, åkte till IKEA där vi köpte en ny tvättkorg då papegojorna mumsat i sig delar av den gamla, jag fick äntligen en potatismosar-sak, samt att jag köpte ett stort, silvergrått satinlakan för dubbelsäng, med två tillhörande silvergrå satinörngott, och till det två stycken vita bäddset, gammaldags med knappar och gråa blommor. Nu har jag alltså precis bäddat rent i sängen, den ser gudomlig ut!

Efter IKEA åkte vi till ICA Maxi för att handla lite mat för helgen. Hittade där också lite nagelprodukter från Depend, ett neongult lack, ett "beauty"-lack, samt en nagelbandsolja. Tänkte jag ska ha en slapparlördag med nagelfix, ansiktsmask och ögonbrynsfix. Normalt brukar min frisör bleka (jag har svarta ögonbryn!) och frisera mina ögonbryn, men det är redan tre veckor sedan jag var där, så brynen behöver få sig lite finputs.

Kvällen bjuder också på våfflor för mig, Tommy och fåglarna, de bokstavligen älskar våfflor med lite grädde och blåbärssylt. Nu tänkte jag dock samla ihop all tvätt som ligger utspridd på sovrumsgolvet i vår nya, tvådelade tvättkorg. Så smart med ett fack för vit tvätt och färgad tvätt!

PS. Recepten som jag lovade er igår kväll kommer istället att komma upp idag. Håll ut!

Myyys!

What if.

2011-07-09 @ 01:33:10
Om ändå livet vore en saga, och männen såg lika manliga och mystiska ut som Aragorn och Faramir... kanske inte de absolut vackraste karaktärerna i Sagan om Ringen-filmerna, men de har definitivt karaktär. Ja, jag håller på att bli besatt av Lord of the Rings, for sure.




Phew.

2011-07-08 @ 17:43:59
Nu jäklar har vi målat, jag och Malin. Och vi har målat, målat, målat, målat... hade tänkt att måla klart alla plankor idag, men bestämde oss i sista sekund för att börja runda av, och det var ganska lägligt då det ser ut och känns som om både regn och åska ligger runt hörnet.

Nu är jag hemma och tänkte gosa ner mig i soffan med Sagan om Ringen - Härskarringen-boken som jag nu försöker beta av. Språket är lite gammaldags och en sida tar därmed lite längre tid att läsa än andra böcker jag läst, men svårläst är den inte direkt. Ganska skönt ändå, med en bok man inte betar av på en enda kväll. Har dessutom tvåan och trean liggandes och väntar på mig. Läsning halva sommaren, hoppas jag!

Ikväll bjuds det på hemlagade köttbullar med potatismos, tänkte också under kvällen dela med mig av recept på det jag bjöd på på tjejmiddagen för inte så länge sedan.

The day just flew away.

2011-07-07 @ 23:32:24
Dagen idag har varit fylld av blandade aktiviteter. Malin kom in och väckte mig runt klockan 16, då jag slumrat till någon gång runt 14 på grund av den jäkla huvudvärken som äntligen (!) börjat släppa. Malin var rastlös och ville hitta på något. Så, jag pallrade mig upp, och iväg for vi till ÖoB i Edsvalla, utan egentligt syfte. Jag ville ha mig ett par krukor och behövde köpa papegojpellets på djuraffären på Våxnäs. Malin ville endast ha cigaretter.

Hem kom vi med X antal kassar var. Jag köpte med "bra att ha"-saker så som disktrasor, diskmedel, kökssvampar, disktrasor, allrengöring med mer, men jag hittade och grytvante med matchande grytlapp, tvålpump med två stycken tandbortsmuggar, två stycken serveringsskålar i samma lila som jag har en servis, bodyscrub med doft av papaya, och självklart lite godis. Jag köpte också en college-tröja till Tommy på Carlstad Depå Outlet. Antagligen köptes ännu mer, men vad kommer jag inte ihåg.

Jag fick varken fågelpellets på Våxnäs då dessa var slut, eller krukor på ÖoB då de inte hade några, och Malins Level 100 var slut på ÖoB dessutom. Så det vi faktiskt åkte för att handla fick vi inte tag i. Då drog vi till ICA Kvantum Välsviken, där Malin äntligen fick sina cigaretter och jag hittade två underbart vackra, gammaldags, "fejkslitna" krukor. Dessutom inhandlade vi lite mat, för när vi kom hem var det jag som bjöd både Tommy och Malin på pasta carbonara, följt av mys med fåglarna, följt av bullfika med hembakade bullar, ytterligare följt av filmkväll. Rango fick det bli, och den var både rolig och spännande.

Nu är det natti, för imorgon blir det ner till villan och måla plankor en gång för alla. Tjipp!

Tack för en trevlig dag gumman!

How I hate the pain.

2011-07-06 @ 15:53:33
Idag känns det som om hela världen är emot mig. Så är det nu förstås inte, men min migrän gör mig sur och tvär och arg och irriterad och ledsen... skulle inte ha någonting emot att sälja papegojorna för tillfället. Har dragits med den här jäkla migränen sedan inatt, lagomt skoj. Men jag tror att smärtan har börjat bedöva mig, för lika ont gör det inte längre, fast migränen antagligen är långt ifrån över.

Skulle väl egentligen ha pallrat mig ner till villan och målat brädor idag, men nej, jag sjukskrev mig. För mig själv. Istället blir det vila, sova, läsa bok, kanske sitta en kortare stund vid datorn. Kul inlägg detta!

Orkar inte göra så värts avancerad middag heller. Steker på lite köttfärs, hackar lite grönsaker, serverar pitabröden. Det får duga. Och spara in på efterrätten kan vi gott göra, har nog fått mig lite för mycket efterrätt det sista.

Kan solen titta fram snart igen? Vill beacha med gänget! <3

A short one.

2011-07-06 @ 00:42:47
Här blir det inte många ägg läggda. Jag håller till med papegojorna samt i köket, inväntar tillbaks det goda vädret, längtar efter planerade händelser som komma skall. Det kanske blir en spontan tripp till Teneriffa och Loro Park där det hålls Hyacintaror som jag tidigare i bloggen berättat om. Dessutom blir det Ullared, mer Liseberg, ev. Gotland med mer med mer. Bloggar mer imorgon, promise!

Here's another blog post.

2011-07-04 @ 16:41:52
Fick mig en liten pik i lördags, när vi var på uteservering och åt hela ligan, rörandes att jag aldrig bloggar längre. Jag fattade först inte vad det var om och tänke "men jag bloggar väl visst?". Jag har alltså glömt bort att jag har glömt bort bloggen. Sorry peeps, skärpning blir (kanske)!

Veckan som har gått har jag knappt gjort mycket annat än att njuta av att vara ledig, samt av det fina vädret. När det var som allra soligast och varmast var det jag (tillsammans med Sabina, Stefan, Malin och Erik) som ockuperade Örsholms-beachen. Dag två på stranden hade jag dessutom fixat lunch till herrskapet, kyckling- och pastasallad, vilken uppskattades. Har lyckats få mig lite färg. Inte karate-mycket, så att man tänker "oj, shit, hon var allt brun", men lagom mycket. Döm av bilderna nedan.

I helgen har det varit umgänge med mina älskade vänner. Lördagen bestod, likt jag tidigare i inlägget skvallrat om, av uteservering på Ankan med hela gänget, följt av drinkar på Tempel Bar. Söndagen tillbringade jag och the ladies + Stefan på en strand någonstans i Ulvsby-trakterna, nära där Stefan och Sabina numer bor i hus.

Jag och Tommy hann också med att göra om buren lite till våra fjäderfän. Vi tog loss allt galler, skruvade fast det på utsidan burstommen istället för insidan, tog bort den skiljevägg som suttit mitt i buren för att separera pippisarna från varandra (de har itne direkt varit bästa vänner eller så) samt pysslat med annat. Plockade också blåbär när vi var ute i skogen och jagade nya pinnar till buren, lyckliga fåglar nommar blåbär och lyckliga ägare mumsar blåbärspaj.

Helgen i bilder.




RSS 2.0