Perfect.

2012-05-24 @ 14:03:03
Denna torsdag är på snudd på perfekt. Förutom att det är 26 grader och strålande sol, så är det också Eurovision-semi ikväll, löning imorgon och jag har långhelg (från kl. 12 igår till måndag morgon). Utöver detta fick jag igår också tillbaka vårt studiegruppsarbete med godkänt. Det enda som fattas är en solkompis, men mina nära och kära jobbar förstås.

Mitt goda humör ska firas med finmiddag ikväll, och imorgon när slantarna trillat in är det jag som sticker till Jula och köper mig den elgrill Elin igår tipsade mig om. Ikväll finmiddag och imorgon grillat, alltså.

Dagens enda i-landsproblem är nog att alla de sommarkläder jag förra året köpte på mig, i år är för stora. Mina favoritshorts är stora i både rygg, mage och lår. Mina linnen påminner om lakan i passformen. Och, likt redan nämnt, mina klänningar sitter som säckar. Tyvärr. En omgång kläder får det alltså bli denna sommar också.

Nu ska jag korka upp. Don't worry, bara min älskade Coca-Cola. Får se om jag lägger mig en stund till i solen lite senare, men nu är det papegoj-time.

Heja heja!

What a lovely day.

2012-05-23 @ 21:52:01
Dagen har varit lång men extremt trevlig. Steg upp i ottan och satte mig för att förbereda inför seminariet som började 9:15. Åt en lång frukost framför datorn och bokredovisningsdokumentet, innan jag begav mig till universitetet runt 8:15. Det måste redan då ha varit säkerligen 15 grader ute, så jag skippade jackan för första morgonen i år!

Seminariet flöt på och var givande och intressant. Runt 12 var vi klara, och strax satt jag på bussen in mot stan för att panikköpa bikini. Jag och Elin skulle nämligen lägga oss och sola, men jag hade självklart glömt bikinin hemma. Efter en hel del bök och stök i omklädningsrummet på H&M slutade det med att jag helt sonika bara köpte en bikini jag inte testat och nöjde mig. Ett par solglasögon fick också följa med mig ut ur butiken.

Snart kom Elin och underbart söta Leyah och mötte upp mig utanför H&M (Leyah är en halvårsgammal tibetansk spaniel). Vi begav oss till fots bort mot Sandgrundsudden där vi parkerade flottan i gräset.

Efter många långa timmar, mycket skratt och trevliga samtal hade vi fått nog av solen och bestämde oss för att gå hem till Elin. Väl där, efter en underbar Coca-Cola-paus längs vägen, hade vi fått en invit till Sofia att komma dit och äta glass. Jag och Elin, två döda sälar som däckade i soffan, kunde knappt förmå att resa oss, och tvingade därför istället över Sofia till Elin. Under tiden Sofia var på väg, sprang jag och Elin ner till Konsum för att inhandla material. Nu skulle här grillas!

Och vilken middag det blev! Grillade chorizo och cabanoss och till det; fetaostsallad med balsamico samt en helt fruktansvärt underbar rotfruktsgratäng. Ett glas vin slank också ner. Efter att vi avslutat middagen, flyttade vi ut till balkongen där vi satt och tjötade tills alldeles nyligen.

Nu är jag helt slut efter denna långa men härliga dag. Ska glo ett par avsnitt 2 Broke Girls innan jag sussar som en bebis.

Tack för en underbar dag tjejer!

PS. Bikinin satt som gjuten, trots att jag aldrig testade den. Bra köp!

PS 2. Dagen var uppenbarligen alldeles, alldeles underbar då jag använder mig av ordet underbar ett par gånger för mycket i detta blogginlägg.

Birthday party.

2012-05-19 @ 17:44:13
Sitter på golvet framför min smutsiga IKEA-spegel och gör mig i ordning inför kvällen. Om cirka en timme bär det av mot Sofia och hennes 24-årskalas. Fixade present igår, och är mäkta nöjd med mig själv. She could never see it coming, haha.

Har för stunden det klassiska tjejproblemet - vad ska jag ha på mig? Har reducerat mina valmöjligheter ner till två stycken klänningar; en svart och en vit. Beslutsångest allan. Svart är ju liksom inte min grej, men klänningen i sig är superfin. Vit å andra sidan älskar jag som bekant, men jag ha nästan alltid på mig vitt. Kanske ska variera mig lite?

Äsch, tiden får utvisa. Om inte annat hoppar jag i en säck när jag inser att jag inte har någon tid att bestämma mig längre.

Nä, nu ska jag fortsätta stirra in i smuts-spegeln och hoppas på att en god fé kan komma förbi och veva sitt spö och göra mig prinsessvacker.

Fias present. Vad kan dölja sig däri måntro?


Super bad.

2012-05-17 @ 17:47:56
Idag bröt jag trenden och solade solarium för första gången sedan januari. Jag skulle definitivt ha hållt mig mycket längre (hey, det är ju liksom sommar snart) om det inte vore att min hud blir torr och får torreksem på överarmarna emellanåt. Då är det "bra" att sola solarium, efter 1-2 solningar är huden inte längre snustorr och eksemen är som bortblåsta.

Fast jag tar det säkra före det osäkra, solade endast 10 min då min hud är ovan solen. Tänkte köra solning nr. 2 imorgon, 10-15 minuter, och hoppas på att jag känner mig mindre torr i huden inför helgens bravader. Det är jobbigt när det stramar, trots feta cremer och body butter.

På lördag fyller Fia år, och på söndag är det tjejmiddag med Holst som värdinna. Imorgon ska vårt studiegruppsarbete vara färdigt och inlämnat, vilket på ett sätt är skönt, för då kan man ta helgen på riktigt, utan att behöva tänka på en massa pluggpluggplugg.

Tjipp och hej, nu ska jag glo på Gossip Girl, Hart of Dixie samt Once Upon a Time innan jag fortsätter med pluggandet.


My weekend.

2012-05-13 @ 18:55:49
En bild säger mer än tusen ord. Här får ni två bilder (stulna från Malin), som berättar för er om min helg.


Crazy.

2012-05-10 @ 16:12:57
Glömde totalt bort att jag har en blogg. Hum hum. Varit ganska fullt i min skalle på sistone, av allt från jobb/plugg till mer privata angelägenheter.

Har inte så mycket att säga, så begriper mig inte på varför jag envisas med att blogga. Nåväl. Here I am, catch me if you can!

Äntligen tagit tag i burret också, utväxten är som bortblåst och topparna är fräschare. På tiden så att säga. En blond kalufs som inte fixats på fem månader ser lite ledsam ut.

Har utöver mina i-landsproblem fullt upp. Kan lätt påstå att den gångna månaden varit den jobbigaste i mitt liv, både mentalt och kroppsligt. De senaste fyra-fem veckorna har jag arbetat från tidig morgon till sen eftermiddag, pluggat från sen eftermiddag till efter midnatt, sovit 3-4 timmar, repeat. Det tär på kroppen törs jag påstå. Förutom att jag känner mig nästintill utbränd, har jag rasat i vikt. Vid den här tiden för ett år sedan, vägde jag 8-9 kilo mer än jag gör nu. På både gott och ont.

Så intressant är mitt liv för tillfället! Nej, nu ska jag hetstrycka i mig en påse Ahlgrens bilar och hoppas på att godiset ger mig lite hull på magen.

Valborgshångel med Jonna. Eller så överlåter vi en apelsin hak/hals-vägen. Välj själv.


RSS 2.0