The big shopping day.

2011-12-28 @ 15:36:10
Som sagt var jag på stan med Erica igår. Hade hur trevligt som helst, tog en fika, snackade hur mycket som helst, skrattade hur mycket som helst.

Hittade till en början absolut ingenting på rean, ogillar verkligen reor, alldeles för mycket folk och alldeles för litet utbud. Dessutom är det nästan omöjligt att hitta storlek XS då de minsta storlekarna alltid går åt först av flera anledningar.

Sen hittade jag dock en vanlig långärmad t-shirt i himmelsblått, ett par långrandiga kostymbyxor med pressveck (sååå snyggt), ett par fjäderörhängen (såklart), hårsnoddar samt mina efterlängtade diskhandskar.

Idag har jag varit och städat hos pappa, herregud vilken röra han hade, och mängden damm ska vi inte ens tala om. Efter städningen åkte vi till Elgiganten och köpte mig en tvättmaskin, ett strykjärn samt en ny dammsugare (den vi köpte i slutet av november gick sönder efter tredje användningen).

Nu ska jag aldrig någonsin mer behöva svära över tvättstugan för jag har en egen tvättmaskin. Helt sjukt nöjd är jag, att slippa stressen, att bara kunna tvätta endast 1-2 gånger i månaden, att inte behöva anpassa min tid efter min tvätt, att kunna tvätta närhelst jag vill, kunna ha rena lakan varje vecka, att inte behöva bära 30 kilo tvätt bort till andra huset... underbara känsla och underbara tvättmaskin!

Nä, nu ska jag vara ännu mer glamourös och rensa avloppet innan jag gör mig i ordning för att åka till Ulvsby. Bilder på allt kan ni få imorgon, har ganska bråttom nu. Puss!

PS. Just det, köpte en ny dator igår också! Woopwoop.

A merry late christmas.

2011-12-27 @ 11:23:20
Här ekar det tomt minsann. Tur att jag bloggar nu då!

Julen bjöd på full rulle; hela fredagen och lördagsförmiddagen stod jag i köket och lagade mat, bakade, griljerade, marinerade, stekte och hettade upp. Det blev janssons, prinskorv, köttbullar, julkorv, potatis, potatisgratäng, brysselkål, sill, dopp-i-grytan, ägg med räkor, revbensspjäll, rödbetssallad, mimosasallad, bröd, ost, flera olika sorters senap och så klart skinka! Nu glömde jag säkert något, men ni förstår nog att jag hade hemskt fullt upp!

Presenter öppnades i vanlig ordning efter Kalle, jag fick pengar, presentkort, spel, målar-grejer och äntligen min älskade gjutjärnstekpanna! En riktigt fin sådan som kockar använder sig av och rekommenderar.

På juldagen blev det utgång med Sofie, Øyvind, Tommy och brorsan. En liten förfest hos Sofie där det bjöds på Minttu, Bailey's, vin och dunk. Sedan drog vi oss mot Tempel's Lounge. Där blev det Strawberry Daiquiri's, Margaritas, öl och cider. Det slutade, lite chockerande, med att Øyvind beställde in en hela MOET-champagne till bordet. Lyxigt värre!

Tack för en trevlig kväll alla inblandade, och tack för skumpan Øyvind!

Idag ska jag ner på mellandags-rean med Erica. Det blir en hel del fönstershopping, mycket skratt och antagligen en god och välbehövlig fika. Ska bli så kul att träffa henne igen, vi har alltid så roligt tillsammans men ses på tok för sällan! 15:30 ska vi ses på torget, då hon jobbar till 15:00.

Imorgon blir det först hem och hjälpa pappa att städa, och på kvällen ska vi ha vår nya tradition "kompisjul" hos Stefan och Sabina. Det blir jag, Tommy, Malin, Erik, Malin och så klart Stefan och Sabina. Julmat, paket, spel, lekar, musik och dricka. Alltid lika roligt i mina närmsta vänners sällskap!

På torsdag bär det av till frisören, jag ska äntligen få slinga mitt hår! Jag har inte slingat sedan augusti, utan gjort en "ragga" varannan månad sedan dess. Min utväxt är alltså ganska risig, och det ska bli sjukt skönt att få den fixad innan nyår!

Fredagen blir den lugna dagen, för på lördagen är det ju nyårsafton, och då bär det återigen av till Ulvsby och Stefan och Sabina för ännu en kväll med käk, skratt och spel i gott sällskap.

Nä, nu ska jag höra med Malin och Erik om jag kan få låna deras dusch, det är stopp i avloppet här, och jag tänker INTE rensa utan diskhandskar. Får köpa det på stan. Kul shopping, diskhandskar... haha!

Juldagen.





The cheese that farted.

2011-12-23 @ 08:45:59
När jag var liten, använde jag mig aldrig av ordet "prutt". Istället sa jag "plutt" (men nej, hade inga talfel). Pappa brukade ofta på helgerna äta olika fina ostar, så som ädel, blåmögel, brie och så vidare. Dessa ostar ansåg jag stank fis, så enormt att jag var tvungen att hålla för nästan om ostarna fanns i min direkta närhet.

Dessa ostar kallade jag alltså därför för "pluttost". Begreppet hänger med mig än idag, och då och då (som idag, när jag har ätit pepparkakor med ädelost) fnissar jag till och uttalar ordet pluttost högt för mig själv.

Idag ska jag vara sjukt effektiv; städa klart det sista, slå in ett paket som jag hade glömt bort, byta gardiner, skura klart soffan och vika tvätten jag tvättade igår men inte orkade vika då. Ska också börja med julmaten; janssons, köttbullar, sås, skinka och potatisgratäng ska vara klart idag.

Bäst att jag sätter igång omedelbums! (Ska bara ta en till pepparkaka med pluttost).

I hate doing the laundry.

2011-12-22 @ 13:08:29
Finns inga ord som beskriver hur mycket jag hatar att ha tvättstugan. Man hamstrar på sig åtta tvättar, och så står man här, och ska försöka hinna tvätta och torka dessa åtta tvättar på endast fyra timmar...

Det är ju jul. Jag vill ha rena handdukar. Rena lakan. Rena filtar. Rena kuddöverdrag. Rena dukar och rena gardiner. Om jag bara skulle få ha rent en enda dag om året, skulle jag välja just jul. Det är en sådan mentalitet och inställning jag har, vars värderingar är djupt rotade tillbaks i tiden, då jag sprang på barnaben.

Ja ja, nu ska jag försöka komprimera mina åtta tvättar till sex tvättar istället, har en föraning om, att hur jag än gör så kommer det inte att gå.

Tada,

2011-12-20 @ 23:16:54
Idag har det pysslats minsann! Utöver mathandling, dubbel matlagning och en mindre städning, är detta vad jag lyckats åstadkomma idag;

Visst, den är liten (enda vi kan ha i en lägenhet full av fjäderfän), men den gör sitt jobb; är fin, mysig, skapar stämning och julkänslor.


Klar med paketen.


Nomnomnom.

2011-12-19 @ 13:41:09
Bakade mina lussekatter med kesella, första gången jag gör det. Apgott blev det, inte lika tråkiga och torra som "vanliga" kissar.

Längtar ihjäl mig efter julen. Kan inte sätta ord på varför riktigt. Eller jo, det kan jag visst. Det är sällskapet, maten, TVn, stämningen, dofterna, musiken, granen, paketen under granen, glada miner, avkoppling... I could go on forever.

Det jag har beställt från internet kom dessutom idag, tänkte gå och hämta ut det i eftermiddag. Tänkte precis skriva "kan ta bilder åt er", men det kan jag ju inte alls, det är ju julklappar, secret stuff.

Nä, nu ska jag umgås med mina befjädrade vänner och skriva lite LPGG02-rapport.

All night, all day.

2011-12-19 @ 07:41:48
Jag dygnar. Det behövs. Mitt dygn är verkligen helt upp-och-ner-vänt på grund av ledigheten, jag går och lägger mig på morgonen och vaknar på kvällen. Men inte idag. Jag ska hålla ut tills ikväll, även om tröttheten kommer att göra sig väl påmind om några timmar när jag har tråkigt.

För att underhålla mig fixar jag julbaket redan nu, så att det finns lussekatter, pepparkakor och julgodis på lördag. Vi har nämligen jul hos mig (i år igen).

Julklapparna har jag klara sedan i torsdags, beställde det sista från nätet, förhoppningsvis kommer det idag så att jag kan börja slå in paketen. Då håller jag mig vidare sysselsatt till på köpet.

Nä, nu ska jag gå och plocka ut en plåt med lussekatter, hörs kanske sen!

Hittills ser det ut såhär!


Selling spree.

2011-12-17 @ 01:34:17
Nu är det mesta på Tradera sålt!

Tänkte lägga upp lite fler klänningar och skor på Tradera innan jul, så att man hinner få grejerna innan nyår. Är man fattig student så är man, hjälper inte heller att jag köpt julklappar för två tusen kronor.

Nu har det i alla fall hittills klirrat in närmare tusen kronor, har också planerat att få pengar i julklapp! Får se hur säljandet går, men helt ärligt, BEHÖVER bli av med sjukt mycket kläder, accessoarer och skor. Har på tok för mycket!

Bidbidbid.

2011-12-15 @ 20:47:06
Gå in och buda vettja, enbart ett dygn kvar på auktionerna!

Koftor
Klänningar
Linnen
Tunna tröjor
Stövlar
T-shirts
W.C.C-tshirt

Lycka till!

Motivation.

2011-12-12 @ 05:50:05
Söndag = bakfullt födelsedagsfirande, trerättermiddag, handling, TV, dator och gaming.
Måndag = plugg, plugg och plugg. Kanske har tid att käka om jag har tur.
Tisdag = två muntliga framträdanden framför klassen. Ogillar och är onöjd. Blah.

Lördagen var i vilket fall som helst ypperligt trevlig. Tack alla som var med!

Hej.


Hej igen.


I.would.kill.for.this.dress.

2011-12-08 @ 14:06:42
Någon som har fyra laxar över att skänka till en fattig student, så att hon får bli som Askungen på balen till nyår? Alltså, seriöst, gråter en smula när jag inser att denna fantastiska klänning, som är såååååååååå mig, för tillfället är ouppnåelig.

Nä, nu ska jag tröstäta; thaimat, Solero, cola, glögg och pepparkakor med ädelost, javisst javisst.



Inspiring.

2011-12-07 @ 21:20:55
Satte mig med mitt nya skissblock och mina nya skisspennor så snart jag kommit hem från Panduro igår eftermiddag/kväll. Satt, tro det eller ej, fram tills klockan halv fyra på morgonen och skissade och skissade och skissade. Jag är dock, som vanligt, dålig på att avsluta påbörjade projekt och började på nya porträtt innan jag känt mig varken nöjd eller klar.

Här är ett tidigt utkast på mitt första porträtt.


Här är ett sent utkast på samma porträtt.


Ännu inte klar med denna, detaljer behöver arbetas på för att likheten ska kunna bli slående, så som skuggning, hårdetaljer, ena ögat, näsan. Vi får hoppas att jag faktiskt gör klart bilden, vill själ hemskt gärna se resultatet.

Kvällen har jag spenderat hos Sofie med club sandwich, Grinchen, samt de två missarna Minttu och Whiskey. Kvällen fortsätter med plugg.

Artist.

2011-12-06 @ 16:57:57
Blev grymt inspirerad förut, ville genast sätta igång och måla porträtt (håller motivet hemligt sålänge). Saken var bara den, att jag inte hade en blekaste om var jag lagt mitt stora skissblock samt skisspennor. Börjar frenetiskt leta igenom hela lägenheten, tills jag till slut ger upp. Inget block. Dock hade lägenheten förvandlats till en krigsplats, jag tänkte att det inte är någon idé att skjuta upp städandet, så jag satte igång.

Hall, kök, badrum och garderob är nu i perfekta skick. Nöjdast är jag över garderoben, då det vanligtvis är så gott som ett hopplöst fall. Nu är det rent, fint, sorterat, vikt och upphängt. Så'n skön känsla när man är klar med ett, som i garderobens fall, jätteprojekt!

Nä, nu ska jag bära ner lite skit till förrådet, hoppas att jag hittar mina skissprylar där, och om inte blir det till Akademibokhandeln/Panduro för att köpa nytt. Kvällen ska fasiken ägnas åt mitt porträtt nu när jag är både sugen och inspirerad.

Här hänger mina VIP-klänningar och väskor, alltså favoriterna.


Ren hall. Mattan skulle dock behöva en tvätt eller omgång med vattendammsugaren.


Can't find the breaks.

2011-12-06 @ 12:23:49
Hemma tidigt idag, vilket är hur skönt som helst! Idag ska jag bara ta det lugnt, slappna av, plocka lite och möjligen planera inför min powerpointpresentation nästa tisdag. Nästa tisdag har jag också framträndande med studiegruppen, med en presentation av kurslitteraturen. Idag har jag haft redovisning av genusundersökningen, och i torsdags höll jag, med gruppen, en introduktion av kursens tema "samspel" inför klassen. Mycket att göra, javisst.

Men snart jäklar är det lov! Går sista dagen innan jul den 14:e, och är då "ledig" fram till mitten av januari (måste dock skriva på min rapport och förbereda för litteraturseminariet under denna tid). Det är välbehövligt att bli ledig kan jag lova! Känner mig typ redan utbränd, och då har jag varit både slapp och lat vad gäller uni.

Nä, nu ska jag varken klaga eller lovorda mer; dags för lunch!

Copycats.

2011-12-05 @ 16:33:12
Hett diskuterat ämne. Ok eller inte, när man gör det medvetet, utan att lådsas att man gjorde det medvetet? Alltså kopierar någons stil. Här snackar jag inte enstaka tillfällen, utan när någon vid upprepade tillfällen gång på gång skaffar samma prylar som en själv just för att... ja, det är samma prylar som en själv.

Lite smickrande är det allt, det är ju ett kvitto på att man har bra smak och känsla för stil. Vid de flesta tillfällen.

Nä, nu ska jag snart dra iväg till älskade Malin för att umgås, käka och tjöta med mina andra älskade; andra Malin, Therese och Sabina!

Såhär dålig är jag på att ta "dagens"-bilder!


Jeans and sizes.

2011-12-05 @ 09:14:01
Laddat ämne? Jag vet. I alla fall är det väldigt laddat för mig. Simpelt uttryckt har jag varken velat testa eller köpa jeans under en period på grund av detta eviga tjat om storlekar och hur liten jag brukade vara. Mardrömsscenariot vore om man ändå testade ett par jeans som skulle visa sig helt sakna stretch.

Men så häromdagen, när jag uträttat ärenden på stan och min skjuts blev sen, gick jag in på BikBok; en affär jag annars anser duga till att köpa mjukisdresser, men resterande del av sortimentet skriker "hej jag är fjorton år!". Ögnade igenom butiken, hittade ett par väldigt mörkblå jeans jag kände att jag ville prova för skojs skull. Storleksblind som jag är står jag och försöker leta fram en storlek 29 och en storlek 30, när expediten kommer fram och erbjuder mig sin hjälp.

Vad som hände då är, att hon skrattar åt min 30:a och säger att jag ju ändå har smala ben och borde testa en 28:a först. Jag väljer att lita på tjejens expertis, går in i provhytten och byter om. Till min stora förvåning är byxorna alldeles för stora! Står och gapar lite innan jag kan svälja det faktum att jag är ganska mycket mindre än jag trott innan jag går och hämtar ett par 27:or. Och vad händer? Jo, dem är för stora!

Historien slutar med att ett par 26:or sitter som om de vorde gjorda efter min kropp, men att jag avvaktade i mitt köp på grund av att jag vill införskaffa alla julklappar innan jag lägger pengar på, som pappa skulle uttryckt det, "skit".

Mitt inlägg är dock inte slut där;

Jag ska snart vandra mot universitetet, men har under morgonen funderat på vad jag ska ha på mig. Känns som om jag enbart använder mig av tjocka polotröjor tillsammans med tights/leggings, och jag ville hitta på något "nytt" liksom. Så jag går in, och börjar rota i garderoben. Nostalgiskt nog hittar jag mina favoritjeans från 15-årstiden, och bestämmer mig, lika nostalgiskt för att prova dessa minimala jeanstrasor.

Vad händer inte då? De passar! Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat tro att jag skulle komma i mina så kallade "skinny jeans", men se där. Visst, det är med nöd och näppe, och visst, jag får en osmickrande valk, but fact is fact, både gylf och knapp är fortfarande stängda nu när jag sitter ner.

Nej, nu ska vi se om jag kan matcha dessa brallor, bara måste ha dem!

RSS 2.0