Vittvittvitt

2009-02-28 @ 22:05:16
Har en läskig tendens att alltid bära vitt på överkroppen. Har gjort det i några år vid det här laget. Är lite tröt på mig själv vid det här laget, men det är svårt att inte klä sig i vitt när ens favoritplagg har just den färgen. Varje gång jag går in i en butik (och det är inte sällan), så dras min blick åt allt som är vitt och kortärmat, vilket resulterar i att väl framme vid kassan hänger 3-4 vita prylar över min arm.

Hur ska man bryta denna onda cirkel? Jag har försökt att titta på saker i andra fäger och när jag väl gillar något så är det antingen persikorosa eller ljusgult. Möjligen turkos. Jag har en hel hylla (!) i min garderob med bara vita linnen/tshirts/tröjklänningar, och på varenda bild tagen på mig bär jag vitt. Typ. Hjälp!

Filmen var helt ok. Otrolig skådespelarinsats från Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Tror ändå att man måste läsa boken för att kunna greppa filmen på riktigt, det är så många detaljer och relationer som inte hinner speglar i en 2,5 timmes rulle.Vittvittvitt

Äntligen!

2009-02-28 @ 16:44:58
Det är lördag, och min fru Emem är hemkommen från Norge, vilket betyder bio med Emem. Köpte biljetter för ett par veckor sedan, till Män som hatar kvinnor, ser fram ordentligt mot det. Jag och Emem har förresten namnsdag idag!

Även om filmen skulle råka vara bra så tror jag skarpt på att Stieg Larssons böcker faktiskt är bättre, är det något du ska läsa innan du dör så är det hans trilogi. Spänning, äventyr, drama, våld, sex, komplicerade relationer, allt är som uppdukat på ett buffébord.

Vad som mer händer ikväll har jag ingen aning om. Det beror väl helt på om någon lägger fram några briljanta förslag för mig eller inte.

Ett tips också, tillhör du skaran som har köpt en hel drös vitaminer och mineraler, för att sedan glömma att ta dessa varje dag? Sitter du vid datorn mycket? Bra! Ställ förpackningarna med gottgörande på ditt databord så kommer du garanterat inte att missa dem :-D

Nej, nu ska jag göra mig i ordning, har världens mest störda dygnsrytm och har därför lärt mig att det tar tid att trolla bort mörka tröttringar under ögonen.


Nej, jag vill ha min korv kokt för fan

2009-02-28 @ 06:46:53
Vad är det med mackar och korv? Är lite sur på att jag alltid måste köpa grillad korv om jag är dynghungrig, eftersom att dem vägrar koka korv... varför ens ha kokt korv på menyn om det ALDRIG finns? "Vill du ha så har vi grillad med bröd eller french hot dog (aka kondomhylsemenyn). Ville jag ha det så hade jag beställt det. Tack.

Och vad är det för fel på mitt hår?! Har alltid alltid alltid haft spikrakt hår vad jag än gjort, såväl när det är blött som torrt. På senare dagar har jag fått för mig att alltid locka det för att det är så långt och slitet och blir lite snyggare i längderna då. Idag tänkte jag "Äschdå, kan ha rakt hår idag, orkar inte fixa något". Så tvättade jag håret med samma gamla vanliga produkter, Goldwell Kerasilk serien, sen torkade jag håret som vanligt, hade i samma produkter, använde samma spray som vanligt. Nu är det lockigt? Om det är för att retas med mig eller om mitt hår helt enkelt fått fnatt, kan jag inte svara på. Idéer?

Världens sämsta bild, men såhär ser det ut när jag VILL att det ska vara lockigt

Succé för nya Newz

2009-02-27 @ 19:27:49
Vi har visst gjort ett bra jobb med nya Newz, Peter ringde och berättade att folk hört av sig och är jättepositiva. Skönt det känns att man fått vara med och lyfta en gammal tidning, som uttjänade sina upplagor som toapapper, till något bra och roligt.

Läs nya Newz och spana in hur snygg jag är uppkrupen i en kontorsstol, med Wii-kontroll i händerna och GEEK i blicken. Läs också gärna det jag skrivit, haha.

Nu ska jag kanske klä på mig och göra något vettigt av min kväll. Det låter faktiskt lockande, men är ganska seg av mig. Vet aldrig i vilken ände jag ska börja när det kommer till att sparka mig själv i röven. Ska nog låta någon annan sköta sparken i fortsättningen.

Nya numret av Newz, bild snodd från Pixationbloggen, http://blogg.vf.se/pixation/

När man var liten...

2009-02-26 @ 19:32:46
När jag var liten brukade jag på vinter/vårskiftet klä mig i gummistövlar och gå utanför huset på gatan för att hoppa, sparka och forsla bort snön när jag tyckte att det var dags för den att smälta. Detta gav dessutom goda resultat. Det blev vår tidigare utanför vårt hus än för dem andra husen på Majas Väg i Karlstad.

Tanken slog mig just, att tänk om man fortfarande hade gjort det här, och dessutom hade fått backup från alla människor i hela sverige, hade våren kommit typ... NU då? Jag skulle vilja testa, men hur övertygar man nio miljoner människor att klä på sig ytterkläder och gå utanför sin bostad för att börja hoppa bort snön?

Nu blir det smörgåstårta, för jag är tjock.

Lite udda arbetstimmar?

2009-02-25 @ 18:28:45
Igår blev jag upplockad runt 19 i en röd Volvo av Helén för att få några bilder tagna till kommande nummer av Newz. Trodde jag. Väl där blev jag satt att skriva. Runt 23 trodde jag att jag var klar, men erbjöd min hjälp till redaktionen då det var en aning stress/kaos-läge, tidningen skulle gå i tryck följande dag klockan 12. Då minsann fick jag skriva mer, sen skrev jag mer, sen skrev jag lite till och sen hade jag skrivit så att fingrarna blödde. Klockan 06:30 på morgonen, ett antal redbull, colaglas och snus senare fick jag skjuts hem.

Under dessa timmar uträttade jag mer jobb än jag gjort på hela månaden. Överraskade mig själv genom att vara en produktiv idésprutarmaskin ända fram till morgonen. Jag somnade "ganska" (läs jävligt sjukt galet skit-)nöjd. Det som kept me going var att vad jag än tog för mig för arbetsuppgift, vad jag än skrev, hur jag än skrev det och varför, så var det så sjukt kul. Jag älskar att skriva. Det är det här jag vill göra.

Ska bli kul att få se nya numret av Newz, där jag spelat en större roll än både jag och redaktionsgänget trodde.


Nytt om mig;
 • Jag är arbetsmyra... tydligen
 • Tydligen är jag också sjukt produktiv
 • Jag är bättre skribent än jag själv trodde
 • Kan uppenbarligen skriva om vilket ämne som helst jag får tilldelat mig och göra det till en läsvärd text
 • Väl i arbete fungerar jag tolv timmar i streck fast jag är sjuk. Minst. Testa mig?
 • Jag använder ordet "snor" i varannan mening
 • Jag skakar av för mycket Red Bull + för lite sömn
 • Jag är bättre än jag trodde. På riktigt.
 • Jag älskar att jobba!

Här var jag inte riktigt lika bra som nu, men minst lika söt

Försten att kommentera får...

2009-02-24 @ 15:56:07
Men hallå! Ni är snormånga som läser, men ingen som kommenterar. Ska testa om ni är mutbara. Försten att lämna en vettig kommentar får en påse Ahlgréns Bilar. Jag avgör själv vad som är vettigt, muahaha.

Klar med jobbet nu, spelat, skrivet, inskickat för att gå till tryck. Är helt euforisk. Glöm inte att läsa nästa News nu, för där är jag, proffskommentatorn, med mina alldeles egna recensioner. Jag är till och med rolig. Det trodde ni inte va? Glömmer du att läsa News kan du glömma Ahlgréns Bilar förresten.

Jag är så snussugen. Ska nog springa iväg och köpa snus snart, men har ingen lust. Har fått urinvägsinfektion igen så känner mig aningen krasslig *knaprar på pencillinpiller*

Tagen på bar gärning

2009-02-23 @ 21:11:11
Jag är helt störd när jag sover.

Jag snarkar otroligt mycket när jag är tät i näsan
Jag pratar i sömnen, oftast om WoW eller som i lördags, citronträd
Jag pratar till och med Engelska när jag pratar i sömnen
Jag dreglar
Jag gnisslar tänder
Jag tar all plats i världen
Jag snor hela täcket
Jag snor alla kuddar
Jag svettas
Jag luktar burka ur munnen
Jag har världens sämsta morgonhumör
Jag slåss om någon pillar på mig (kramar, klappar, pussar) i vakna upp-stadiet

Ett gott råd helt enkelt, sov inte brevid mig. Fast nu finns det ju folk som älskar mig så mycket att det kvittar för dem, eller ja, dem står iallafall ut med det. Tack mina hjärtegull.

Baibai

2009-02-21 @ 18:31:25
Nu drar jag till Score för käk + melodifestival + Aqua Tini Lemon. Sayonara bitches!

Fint främmande

2009-02-19 @ 21:58:39
Mitt namn är Lasse. Lasse Berntsson. Jag är 42 år gammal och kommer från Härnösand, där jag bor med min fruga och två ungar. När jag fick erbjudandet om toastmiddag med Pierre kunde jag inte motstå festelsen. Jag tackade ja direkt, och lämnade mitt trygga Härnösand för främmande äventyr.

Resan till Pierre gick utmärkt, men jag hade glömt min rakhyvel. Jag satte mig vid middagsbordet med en skamlig tre dagarsstubb i ansiktet. Men Pierre verkade inte helt ogillande. Han hade själv odlat en kurvig mustasch, och hade lika traditionellt som alltid på sig sin svarta basker. Vi skojade lite om att baskern var från Baskerville innan jag fick kommentarer om mitt långa, bakåtstrukna hår i hästsvans. Jag försvarade mig med att barnen gillar att leka med håret. Vilket är sant.

Maten rullade in, och jag fick lossa på mitt mans-skärp allt eftersom. Salami och fetaost-toasten avklarad. Makrillstoasten avklarad. Ner med mer sallad. Chokladpudding-glass efterrätten avklarad. Min arma gubbmage svällde i takt med tuggorna, och oj vad jag njöt.

Vi sjöng en sång, jag och Pierre, när jag skulle fara hem till Härnösand igen, "Time to say gooooooooodbyyyyyeee". Jag har många fina minnen, och till nästa middag har jag lärt mig att det sista man får glömma hemma är rakhyveln.

Fransmannen Pierre med baskern från Baskerville


Jag, Lasse Berntsson

Vad har du i brevlådan, Ulla?

2009-02-19 @ 02:34:20
Idag fick jag post. Ett jättestort vitt kuvert med ditmålat frimärke och allt. Det var lite speciell post på ni tro, sån där fin post som alla önskade att dem fick. Såhär såg det ut;HOMO SAPIENS MIMO
MAJAS VÄG -
656... KARLSTAD

Välkommen retismimo
klockan 19:00 (torsdag)

På smarrig toastkväll
hos emem fetis

Klädsel:
MÄN

Trumpetgatan - - krpstyleSå var det världens fulaste bilder, och damen hade till och med googlat "män" och hittat en bild på några snygga kostymprydda nissar (är det Robert DeNiro emem?). Så var det en massa pilar. Och det värmde så mycket i hjärtat, tack emem, tack!

Nu ska vi bara klura ut vad den här mannen (jag) ska ha på sig imorgon! Törs jag gå i pappas garderob?

Intressant fakta

2009-02-18 @ 00:23:41
Man lär sig något nytt varje dag. Idag har jag lärt mig;

 1. Oscarsbelönade/nominerade filmer är oftast dem sämsta (snarare ett återkonstaterande än en nyhet)
 2. Jag skulle möjligen kunna bli en riktigt bra steppdansös
 3. Det är svårare att gå i nerförsbacke i höga skor när det är halka, än i uppförsbacke
 4. Emem vet skillnad på hur man gestaltar följande; råtta, ökenråtta och snöråtta
 5. Biokassörskor kan lista ut vad man ska säga innan man sagt det om man stammar (Mimo: "Hej, vi har b-b-b-b-b..." Biokassörska: "Bokat.")
 6. Vatten är bara gratis på McDonald's om man beställer mat
 7. Företag som inriktar sig på femhundranio olika specialiteter (typ Microsoft; spel, programvara, operativsystem...) är omöjliga då det gäller att få tag på en specifik person på en specifik avdelning inom företaget ("Nej, då ska du ringa till spelansvarigsprkonsulttjänstemannen i Eda, inte till växeln" "Nej, han finns inte här i Eda, då ska du ringa till Mariestads kontor för lysande maskar" typ)
 8. Det syns inte att man har slitna hårtoppar och torrt hår om man lockar det

Äta, jobba, sova, dö

2009-02-17 @ 17:01:41
När jag inte jobbar äter jag. När jag inte äter sover jag. När jag inte gör något av det, så dör jag nog. Funderar på om det finns någon bättre diet för min livsstil än kiwis och fläderblomssaft? Givetvis klämmer jag också in en Kinder Bueno någonstans, för sist jag fick besök från Norge så fick jag även massa massa massa Kinder Bueno och Litago till mitt förfogande! Är det inte bra med lite inflytande så säg.

Jag ska nu ta ett break i jobbandet och ta mig ner till stan för att köpa godis och hyra film med min evige följeslagare Emem. Jag tänkte att jag skulle vara lite laglig och inte tanka för mycket skit när Pirate Bay är i sådant blåsväder. Vad finns det för bra hyrfilmer som man ännu inte sett?

Idén skrotad. Blir bio. Har du några biotips? Dem jag är sugen på har inte haft premiär än, suck suck. Och jag kommer att bli sen till Emem på stan för att min bror har ockuperat duschen, och han brukar duscha sisådär 30-45 minuter, har man riktigt bråttom så duschar han ännu längre, för att omedvetet djävlas med mig.Fördelen med min hamsterkind är att jag antagligen, om jag testar, kan fungera som en mänsklig hamster. När jag är hungrig plockar jag fram den redan tuggade maten och sväljer. Borde jag testa?

Ovettig

2009-02-17 @ 01:49:10
Har inte en enda vettig kommentar att fälla. Så du kan göra det istället. Använd kommentarsfunktionen. Tack!

Mysteriet är löst!

2009-02-14 @ 15:46:51
Har äntligen kommit på en förklaring till mina många blåmärken som dyker upp med jämna mellanrum på mitt högerben (lår framför allt). Det ligger helt enkelt till såhär;

Eftersom att jag bor hemma hos pappa igen i villan, har vi inte så oväntat en trappa mellan övervåning och undervåning. Jag är en väldigt stressad person som så fort jag gör något anser att detta ska/bör gå fort. Alltså ska transporten från nedervåning till övervåning också gå fort, jag kutar i den där trappen som om jag vore förföljd av den tyska armén. Men här kommer nackdelen, precis där trappan slutar på övervåningen, på höger sida, har vi en stolpe, som förmodligen gör någon slags nytta. När jag når toppen av trappan och börjar sakta ner, har jag kommit fram till, att jag alltid krockar med min högra kroppshalva lite graciöst med denna stolpe. Alltid. Mer eller mindre hårt. Så där har vi det!

Utgång på G, väntar på min pizza just nu, och snart kommer Emem för den klassiska "göra oss i ordning med varandra, 406799387 skönhetsprylar samt massa drinkar drinkar." Vi kallar denna procedur "vi-som-gillar-smink-i-drinken-på-lördagskvällar". ÅH vad jag har längtat!

Sliding box cat

2009-02-13 @ 19:15:38
Okej, katter kan allt vara söta dem också


Är det såhär man bör spendera sin torsdagskväll?

2009-02-12 @ 20:48:58
HAHAHAHA kom just på mig själv nyss, när jag satt och lekte på YouTube, att jag tittade på rätt skumma grejer...Fick ett otroligt roligt telefonsamtal från Helén tidigare idag som gjorde mig mycket glad och upprymd. Tänker inte skvallra än vad det handlade om, men ska iväg på ett möte klockan 13:00 imorgon där vi ska diskutera saken lite mer ingående. Ser fram emot det. Mycket! Titta förbi bloggen imorgon igen så kanske jag skvallrar om vad det handlar om. Om du har tur.

Tog en promenix förut. Jag har blivit så jäkla hurtig. Är ute och lufsar i snön varje dag numera, och idag var det extra skönt för att solen lyste. Solen har verkligen varit ett sällsynt inslag den här vintern. Konstigt att människor går och blir deprimerade när allt bara är grått hela tiden. Usch, mår illa när jag tänker på det svenska vädret.

Och jag har damp. För jag vet inte längre vad jag ska göra den där timmen/timmarna innan jag lyckas somna när jag lagt mig i sängen på kvällen. Har världens sömnproblem, ligger och tänker i evigheter om jag inte underhåller mig själv. Har läst Stieg Larssons serie böcker dem senaste månaderna för att få denna tid att gå, men nu har jag läst klart sista boken. Och affärerna vägrar införskaffa nya fräscha tidningar jag kan läsa i böckernas ställe, allt för att jävlas med mig.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

2009-02-11 @ 20:00:29
Kan det sluta snöa snart? Jag är sjukt trött på snö och slask och halka och vitt och kyla och skottning och plogar och "nej, jag kan inte gå i högklackade skor idag för det är mer snö här än på nordpolen". Jag gråter snart. Jag vill att allt ska smälta bort över en natt. Så vill jag vakna till värme, kvittrande fåglar, solsken och knoppande björkar. Nu får det vara nog!

Ska starta en namninsamling "Vi som har fått nog av snö!"och lämna till moder jord... eller väderguden... eller något.

Emem är borta. Hon var här när jag åkte. När jag kom hem satt ingen Emem i min säng. Emem, kan du inte utbilda dig till prydnad och alltid sitta i mitt rum?

Och förlåt för att jag glömde bort min blogg ett tag.

RSS 2.0