Bra covers.

2010-12-29 @ 16:27:07
Bjuder på en underbar cover, visste inte att Barney från How I Met Your Mother kunde sjunga förrän nu.


Da'n efter da'n.

2010-12-25 @ 08:14:56
Idag är jag fruktansvärt nyttig. Frukosten består av skinksmörgås och julmust. Kan det bli bättre?

Julen var lugn och lyckad. Vi började med käk runt 13:00, herregud vad mat jag lagade. Så hade vi käkat klart runt 14:00, och då blev det klappar. Jag fick en micro (äntligen!), en stektermometer så att jag ska kunna göra min egen skinka hädanefter, en supersnygg serveringsbricka, städduk för fågelbajs (haha) samt shopping på Bergvik. Och skorna då, som jag fick förtidigt.

Sen blev det Kalle, med Fixie härjandes, så vi fick inte titta direkt mycket, sötfågel. Kalle följdes av glögg, pepparkakor och lussebullar, och sen blev det ännu mer degande i soffan.

Vad var då min perfekta julklapp till Tommy? Utöver is-shotglas-formar (som man fryser själv, perfekt till hans Jägersörplande) så fick jag tag i Jay Smith's nya skiva, och Tommy verkligen älskar Jay Smith. Inget popdravel heller, då det är låtar från hans idoltid som nu är studioinspelade, alltså alla de där goa bitarna han gillar så mycket (Like a Prayer, Enter Sandman, Heart Shaped Box and so on).

Gav ganska fyndiga klappar till min far och bror också, pappa fick ett fjärrkontrollställ (han har verkligen en miljard fjärrkontroller) och den officiella Färjestad utematchmössan. Richard fick ett "ölkit" som jag knåpade ihop själv, med ölunderlägg, "ölband" (som man sätter på sin egen öl när det är fest så att man håller koll på den), ölstaplare för kylen samt en fylla-i-bok, Ölboken, där man själv fyller i all info om senaste druckna ölen.

Nä, nu ska jag mumsa skinksmörgås. Hoppas ni hade en fin jul!

Woopwoop.

2010-12-24 @ 11:20:05
Käk om två timmar, börjar allt bli klar. Jansson, köttbullar, prinskorv, ägg med kaviar, ägg med majonäs och räkor och julkorv. Sill och sallader är uppdukade. På spisen står potatis, brysselkål och lax. I skafferiet står lussebullar, pepparkakor och Ballerina pepparkaka på ett kakfat, brevid glöggen. Julmust och julöl ligger på kylning. Bordet är dukat och klart med finglas och julservetter. Paketen är placerade framför pyttegranen, sista luckan i adventskalendern är öppnad och lägenheten är skinande ren.

Visst blev det jul i år!

Åååååh.

2010-12-24 @ 07:59:39
Gjorde världens tabbe. Glömde krydda köttbullssmeten. Såklart. Så fick improvisera och krydda utanpå köttbullarna. Hoppas de smakar gott ändå.

I övrigt blev köttbullarna helt perfekta. Runda, fin brun färg, lagom stora. Så nu håller vi bara tummarna för att de smakar bra?

Update; de smakar underbart! Tur i oturen.


God jul.

2010-12-24 @ 06:37:44
Gårdagen var mycket lyckad, kul att träffa tjejerna. Följde efter stan med Sofia hem till Majas väg och bara tjötade om allt mellan himmel och jord. Det var också skönt, att få prata av sig lite med någon som förstår. Jag beundrar dig Sofia, du är så stark.

När jag kom hem satte jag igång med städningen, röjde undan saker från golvet, gömde undan byggnadsdelar i förrådet... så hittade jag Tommy framför TVn, så jag slog mig också ner, och då var det kört. Så jag har sovit som ett barn från typ 20:00 igår tills nyligen. Har skalat 3kg potatis och städat badrummet nu på morgonkvisten. Eftersom att jag inte förberedde maten igår, så har jag att göra idag kan man säga. Mina kläder i sovrummet behöver fortfarande vikas, sorteras och placeras, alla köksbänkar behövs städas noga, Fixies gamla bur ska ner till förrådet, tre pappåsar tidningar/kartonger ska till återvinningen, affären ska besökas för att köpa revbensspjäll/brysselkål/lätta.

Bäst att jag sätter igång med käket, innan 14 ska lax, hemmagjorda köttbullar, jansson, julkorv, prinskorv och sallad vara klart och bordet dukat.

GOD JUL ALLESAMMANS!

Fika.

2010-12-23 @ 12:21:00
Just nu sitter jag antagligen och fikar med mina underbara vänner Fia, Tirren och S, förhoppningsvis på något superjuligt café (som inte är för crowded). Har inte träffat dessa vänner på alldeles för länge. Eller, Tirren träffade jag i och för sig på våran klassfest vi hade i slutet av augusti, sju år sedan vi gick ut nian. Fia träffade jag en del i somras då vi fick igång kontakten igen, men S har jag inte träffat på många år nu, vilket är fruktansvärt synd. Hon är en helgo tjej, genomsnäll, omtänksam och (det är ju ändå typ jul, eh?) alldeles alldeles underbar!

Jag har efter fikan i uppdrag att jaga julklappar till min bror och min far, två svåra personer att handla presenter till. Tror mina chanser ligger hos Teknikmagasinet, eller Kjell o. Co, eller Claes Ohlssons. De butikerna har en drös med "saker man inte visste att man behövde" för män. Någonting bör där ju finnas.

Längtar så efter julmaten imorgon, ännu inte varit på julbord i år. Det blir julmat för mig imorgon, så blir det julmat för mig på vår kompisjul den 27e.

Vad är er favorit på julbordet?

Jag ser ut att platsa i Trolltider.

Foto: Emelie Nilsson

Julspellista.

2010-12-23 @ 09:23:31
Julen är inte jul utan musik. Har några måsten när jag varje år sätter ihop en spellista;
  • Mariah Carey - All I Want for Christmas is You
  • Wham! - Last Christmas
  • Peter Jöback - Stilla Natt
  • Bing Crosby - White Christmas
  • Just D - Juligen
  • José Feliciano - Feliz Navidad
  • Werner & Werner - Vår Julskinka Har Rymt
  • Band Aid 20 - Do They Know it's Christmas?
  • Il Divo - Oh holy night
I år har jag några nya uppstickare i playlisten dock;
  • Idol Allstars - All I Need is You
  • Enya - Emid the Falling Snow
  • Ronan Keating - Have Yourself a Merry Little Christmas
  • Glee - Last Christmas
  • Sufjan Stevens - Amazing Grace
  • The Christmas Song - Christina Aguilera
En tomteluva skulle sitta finfint.

Knappt så man tror sig själv.

2010-12-23 @ 08:54:00
Jag har gjort något, som för mig tidigare har varit helt omöjligt. Jag har hållit alla åtta krukväxter vid liv i snart fyra månader! Till och med orkidén jag fick av mina tremänningar. De lever!

Har annars inte ens lyckats hålla liv i kaktusar, förstår ni vilken bedrift detta är!?

Jag ska fira med att vattna de små krakarna.

Dag 6 - min dag.

2010-12-23 @ 07:54:25
Åhå. Idag är det lite för mycket att göra, såhär da'n före doppareda'n.

Nu ska fåglarna ut, matas, lekas med, pussas, sen ska det möbleras om följt av byte av fågelbur för Fixie. Saker ska ner i förrådet och hur mycket skräp som helst ska återvinnas. Plast, tidningar, kartonger, metall, elektronik, batterier och så vidare. Sen ska jag hoppa i plurret, för klockan 12:00 ska jag möta tre älskade vänner nere vid bankomaten i MittiCity. Så ska där fikas, förhoppningsvis får jag tid efter det att köpa julklappar. Sen ska jag hem igen, tvätta, storstäda och förbereda janssons, köttbullar, revbensspjäll och lax.

Ska sätta Tommy på städning också minsann, han får ta och damma hyllor, fixa ordning i köket efter mig, för att sedan ta golven på julaftons morgon. Har man tre fåglar så hinner golvet bli fruktansvärt smutsigt över en dag, och smutsigt golv på julafton är ett big no-no.

Nu är det bäst att jag sätter igång ja... fixar något tidsinställt inlägg åt er under dagen, tills jag har tid att blogga igen.

Jag och snögumman Ursula (innan hon fick nipples) 2004 typ?

Ska tjocka mig.

2010-12-22 @ 20:33:00
Med kycklig, beasås och potatisgratäng. För att jag kan. Och vill. Och måste självklart käka i den rena soffan. Brööööl.

Det är faktiskt latismat, för det är otroligt lättlagat och snabbt, sköter i princip sig självt.

Mimo's kyckling m. potatisgratäng
2 portioner


Du behöver;
2st kycklingbröstfiléer
1 färsk färdig potatisgratäng
1 burk Rydberg's bearnaisesås
Salt
Santa Maria Chicken & Steak
Vitlökspeppar
Arla riven gratängost


Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader. Ha i gratängen i en passande ugnsform. Salta lite extra och krydda med vitlökspeppar efter behag. Rör om så att kryddorna blandar sig och strö över rejält med ost. In i ugnen i 20-25 minuter. Strimla kycklingen till medelstora bitar, krydda med salt och Chicken & Steak-kryddan. När det är ca. 10 minuter kvar på gratängen, värmer du en platta till relativt hög värme och har i steksmör. Stek tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg.

Servera med bearnaisesåsen, och gärna också med vitlöksbröd och en vinägersallad, det gör kycklingen rättvisa.

Julstämning.

2010-12-22 @ 19:47:00
Lite jul vill jag ju bjuda på, även i bloggen.

Har världens mesigaste julgran, har inte plats för en jättestor, speciellt inte nu med den nybyggda fågelburen som tar upp ett par kvadratmeter. Här har ni granen (hjärtkulor från Rusta, minipaket från IKEA);


Också har tomten varit i farten;


Lite smått och gott som gör julen lite trevligare;
Från vänster - vardagsrumsbordet, grytlapp + vante, köksfönstret.

Julklapp. <3

2010-12-22 @ 17:40:00
TACK älskade älskade Tommy, du vet allt vad mitt hjärta bankar för.

En lite för tidig julklapp skadar ingen, jag har ju sett att det ligger paket och dräller adresserade till mig att få på julafton också ;-)


Ren soffa.

2010-12-22 @ 14:21:00
Pust. Stön. Stånk.

Det tog mig ett par timmar att få soffan ren från fågelskit. Två timmar närmare bestämt. Men nu är den ren också! Känner mig lite nöjd med mig själv ändå, väntar med spänning på att Tommy kommer hem och får se min ansträngning.

Gud vad jag har bloggat idag! Det är nog för att jag är sådär gött uttråkad, då får man bloggidéer. Sitter och konverserar med mig själv i mitt huvud, vilket är både positivt och negativt.

Så, nu har jag bilder åt er på soffdelen av vardagsrummet. Resten av lägenheten behöver fortfarande en kraftansträngning innan jag törs mig på att visa er bilder.

Tada!


Bjuppar på en bild.

2010-12-22 @ 13:58:00
Gillar verkligen den här bilden, de bästa av de bästa samlade. Älskar er, mina underbara vänner!

Och jag gillar verkligen min vita, underbara klänning. Den är ett år gammal (eller mer!), men har nog använt den säkert fyra gånger. Det betyder att jag gillar den. Klänningar används annars en till två gånger. Med lååånga perioder mellan första och andra användningen. Fy, nu känner jag mig som en dålig människa.

Malin H, jag, Malin S och Sabina <3


Emo-inlägg.

2010-12-22 @ 13:09:51
Imorse körde jag igenom ett Glee-avsnitt innan fåglarna vaknat till liv, och innan jag kände mig fysiskt beredd på att ta tag i städningen. Avsnittet handlade om (läs inte om du följer serien och ännu inte påbörjat säsong 2) hur Kurts pappa får en hjärtinfarkt, hur Kurt reagerar, hur hans vänner reagerar och hans pappas kamp mot döden. Kurt sjunger också en sång i avsnittet, som jag inte tidigare hört, "I wanna hold your hand"...

...sköljdes då över av en våg av sorg och saknad efter min mamma. Jag har självklart inte kommit över sorgen, mamma dog för tre månader sedan, finns ingen människa som bearbetar en närståendes död på så kort tid. Men jag mår bättre, och jag har hämtat mig, jag fungerar som vanligt, fast sorgen finns där och gör sig påmind med jämna mellanrum, vid tillfällen som ovan beskrivna bland annat.

Jag kämpar på, jag måste kämpa på. Det jobbiga är att vara ensam i stunder sorgen och smärtan blir oumbärlig. Vetskapen att jag inte är ensam i hjärtat, är det enda som får mig att orka...

Oh I'll tell you something, I think you'll understand.
When I say that something, I wanna hold your hand.



Soffstäd.

2010-12-22 @ 11:24:57
Köpte för inte så länge sedan (någon månad efter att vi flyttat in), som ni kanske vet, en enorm svart/grå soffa med tre sitsar, tolv kuddar, en divan och en schäslong från MIO. Soffan kostade mig 8 000kr, men egentligen kostade den 12 500kr, dock kirrade mammas kusin lite drygt trettio procent rabatt åt mig + gratis släpkärra. Mycket uppskattat.

I vilket fall som helst, eftersom att jag nu är ledig håller jag på att dö av tristessen (förutom julstöket då) har jag nu antagit mig en gigantisk uppgift, nämligen att städa soffan. Alla kuddar samt sitsar skall väck, soffan ska dammsugas och rollas och jag ska också skura bort alla fågelbajsfläckar (tack du gode interiörtvätt). Har man tre fåglar blir det mycket fågelbajs. Dock släpper de två små sådana pluttiga bajsar att de försvinner med hjälp av papper. Jättegojans halvdeciliterbajsar försvinner tyvärr inte lika lätt.

Så, vad sitter jag här för? Har liksom inte tid, ska överraska Tommy med en soffa i nyskick! Bjuppar på egen bild när den ser fräsch ut igen.

Min älskade "Liverpool" <3



Dag 5 - vad kärlek är.

2010-12-22 @ 10:34:00
Kärlek är, enligt mig, ett omfattande ord som kan betyda så mycket; kärlek till en vän, kärlek till ett husdjur, kärlek till en partner, kärlek till sina barn, kärlek till sina föräldrar, kärlek till sina syskon. You get my point.

Själva kärleken kan nog se ut på många olika sätt och upplevas på olika sätt, det är nog helt individuellt. Ingen älskar som mig, och jag älskar som ingen annan. Det känslan har gemensamt från person till person tror jag är glädjen, upprymdheten och värmen.

Jag tror att kärlek är livsnödvändigt. Inte bara vore man deprimerad om man inte hade någon i hela världen (har en bild på en gammal tjurig man i huvudet, som bor i en stuga ensam någonstans i Alaska), det finns många exempel på folk som dödat eller dödats för kärlek, vilket bevisar att kärleken är den starkaste av känslor. Vill inbilla mig att kärlek övervinner hat, vilket det självklart också gör, så tänk, bara tänk, om man kunde få ge lite kärlek i julklapp till hatiska diktatorer/huliganer/rasister/mobbare i julklapp. Kärlek i en ask.

Man kan aldrig få eller ge för mycket kärlek, försöker jag ha som motto här i livet. Det finns alltid någon i din närhet som behöver ett värmande leende, en hjälpande hand eller en komplimang. Då är det ju dumt att snåla med kärleken. För, för vems skull låter man egentligen bli att berätta för vännen hur vacker hon är idag? Varken sin egen eller hennes. Jag tror att jag som person har lätt för att ge kärlek, då jag ofta ger spontana kramar eller några uppmuntrande ord. Ibland blir jag helt överfull med kärlek, och svämmar helt enkelt över. Då måste jag dela med mig av lite, och man gör på så sätt både någon annan och sig själv glad.

Kärlek i alla dess former är som bensin för allt levande. Jag hade inte velat leva utan kärlek till mina närmsta.

Jag är också en flitig föreståndare för allas rätt att älska, oavsett kön, och blir lika glad varje gång jag får höra att ett land/en delstat infört bröllop för samkönade. Länge leve kärleken, och länge leve lika rättigheter!


Julstök.

2010-12-22 @ 06:21:46
Sååå, vad gör jag uppe? Jo, jag vaknade klockan 05:53 av att jag var kissnödig helt enkelt, och såg ingen vits med att somna om, då jag har en hel del att stå i innan jul. Lägenhet ska städas, det ska tvättas, diskas, plockas, putsas fönster (ja, innifrån om man inte vill dö i köldchock), mat ska förberedas, påbörjas och lagas klart (köttbullar och jansson gör jag dagen innan jul), kläder ska sorteras, vikas och hängas...

Ja, jag har helt enkelt ett par förjävliga dagar framför mig. Men det är synd att klaga, lite mysig är det ju faktiskt, att göra saker i vetskapen om att det snart är jul.

Mathandling är i alla fall klar, jag och min bror var iväg till Coop Forum igår. Dock behöver jag antagligen smita iväg till Konsum eller ICA idag/imorgon, då Coop hade slut på brysselkål och revbensspjäll. Och det är ju måsten på julbordet.

Nä, nu ska jag hänga lite handdukar samt laga brakfrukost åt mig, Tommy och Fixie. Uppdaterar mer senare.

Bjuder på lite julkänslor. Just nu i dagarna vill man ha en öppen spis.

Dag 4 - det här åt jag idag.

2010-12-20 @ 23:31:22
Hade laddat inför kvällen då jag tänkte göra hemmagjorda köttbullar, med egengjord brunsås, potatismos och lingonsylt... tills jag öppnar kylen och möts av en brun (ostekt) köttfärs som luktade illa. Då blev det att skrota den idéen, och istället improvisera lite.

Då vår kyl är enormt överfull tänkte jag den smarta tanken att använda mig av det som tar mest plats, givetvis blev det de tre öppnade förpackningarna fiskpinnar.

Så, idag blev det alltså enkelt, fiskpinnar, potatismos, välkryddad spenat samt hamburgerdressing. Finns det något godare till fiskpinnar än hamburgerdressing? Johnny's skall det vara dessutom.

För att vara helt ärlig, är det också allt jag ätit... på 24 timmar. Suger på att äta ensam.

Min jul.

2010-12-20 @ 10:21:00
I år blir det en lite annorlunda jul, jämfört med hur högtiden brukar se ut. I hela mitt liv har jag alltid spenderat 24 december på Majas väg, tillsammans med min närmsta familj. Dagen har börjat tidigt, då man som ung var ivrig på julklapparna, och gärna ville hinna pilla på dem där under granen, undersöka, hoppas och bli uppfylld av vetskapen hur många paket som var till just mig.

Sen droppade mormor, morfar och farfar in på förmiddagen (vissa år också min morbror och mina kusiner). Mormor ville fixa det sista i köket, jag satt i mitt rum och lyssnade på julmusik, umgicks med mamma, eller tittade nyfiket på när de vuxna drack glögg och samtalade.

I år... blir det, helt annorlunda. Jag har inte längre någon morfar, jag har inte längre någon farfar och jag har inte längre någon mamma. Så, om man ändå inte kan hålla fast i traditionerna, kan man väl lika gärna göra något helt nytt.

Julen spenderas 2010 hos mig och Tommy i vår lägenhet, tillsammans med min kära far och kära bror. Jag lagar maten, på bordet ska finnas allt man kan önska att stoppa i magen. Där ska vara janssons frestelse, hemmagjorda köttbullar, sallader, olika korvar, potatis, grönsaker, ägg med kaviar, ägg med majonäs och räkor, julmust, sill, hemmagjord lax, bröd, dryck och självklart julskinka i massor! Pappa får dock ansvaret för skinkan, då han gör den bästa skinkan som finns, och jag aldrig gjort julskinka tidigare.

Jag är annars inte perfektionistisk i mitt beteende, men på jul kommer jag nog att vara det. Lägenheten ska vara pyntad och gnistrande ren, dov julmusik ska spelas i bakgrunden, bordet ska vara perfekt dukat, maten ska smaka perfekt, belysningen ska vara dämpad. Det ska bakas julgodis i julformar, kakor ska vara uppdukade på julkakfat... ja, det ska bli jul i denna lägenhet kan jag lova. Och jag ansvarar för julen. Nästan som om jag vore tomten själv.

Så, julen börjas med matlagning följt av lunch, Kalle Anka, paketutdelning, julgodis och glögg... jag längtar faktiskt lite.

Det kommer att bli en sen natt.

2010-12-20 @ 00:14:47
Är HELt fast i Glee, dumma Sofie. Sett 18 avsnitt på en vecka eller så. Det är inte att Glee är så fruktansvärt bra, eller att jag älskar musikaler kombinerat Hogh School-rullar... det är nog snarare att serien är både lätt och charmig. Med lätt menar jag, den är lätt att följa och hänga med i, den är inte djup och mörk, den är inte för komplicerad.

Nu rekommenderar jag alla att börja glo på Glee.

ÅH bara MÅSTE tilllägga... Tommy lagade mat idag! Can you believe it? Knappt så jag trodde vad jag såg. Gott var det också. Falukorv i ugn med stuvade makaroner och massamassa senap. Duttig pojke. Undrar vem som lärde honom det... jag gör då aldrig falukorv i ugn, jag är för lat.

Den perfekta julklappen.

2010-12-19 @ 11:02:08
Jag hittade just den perfektaste av perfekta julklappar till Tommy. Jag är sjukt nöjd med mig själv!

Kan självklart inte skriva ut här vad det är jag hittat, då han antingen läser, eller så kanske någon liten nisse springer och skvallrar.

Nä, vad det blev får ni se efter jul min gullefnussar.

Hörs sen!

Visdomsord.

2010-12-18 @ 12:56:00
"Man får äta ur det undre lagret av Paradisasken när man har mens". - Mimo

Ibland får jag till det!


Burbygge.

2010-12-18 @ 09:22:00
Nu har vi kalkylerat lite på det där med ny bur till Fixie (den här buren är ganska dum, svår att klättra i, rostig botten mm då vi köpte den begagnad). Att köpa en ny bur i schyst storlek från djuraffären skulle landa på ca. 12 000kr. Att köpa en ny bur från t ex Tyskland skulle landa på ca. 4 000 - 5 000kr. Att bygga en stor, klättervänlig, ljus och roliga bur kommer gå på ca. tusen spänn. Värt eller värt?

Så, Tommy tänkte sätta igång redan i helgen med inhandling av byggmaterial från olika ställen, ritningar, mått osv. Förhoppningsvis blir buren färdigställd innan jul, så att Fixie kan få en mer än välkommen julklapp.

Det behövs dock möbleras om lite här hemma för att få plats, vilket vi redan har en vision på. Så allting flyter på.

Håll tummarna!

Jag har blivit sjuk.

2010-12-18 @ 07:36:54
Ja, något fel är det eftersom att jag vid denna tid, en lördag, har städat två fågelburar inklusive skurning av pinnar, leksaker, diskning av matskålar, bytt käk, godis och lekt med alla tre fåglar. Phew.

Berättar mer om dagens planer i ett kommande inlägg. Nu ska jag inleda dagen med glögg, lussebullar och (fruktansvärt sjukt goda, underbara, läskande, juliga, supersmarriga) Ballerina Pepparkaka. För dem som inte smakat denna delikatess till kaknyhet ännu, rekommenderar jag att ni genast gör det! Det är helt enkelt jul förklädd i kakskepnad.


Blond.

2010-12-18 @ 01:46:20
Nu är jag sådär superblond igen. Tyvärr. Var tvungen att lägga i mer slingor i överhåret då en del inte var ljusa ända ner i hårbotten, så då blev det som det blev. Eller ja, det är väl i och för sig inget negativt, jag är ju inte vit i huvudet eller något, tror bara jag är ovan kontrasten. Var ju trots allt brunett i två hela månader ;-P

Lyckades dessutom få fram den där koppartonen jag hade sist jag var blond i några slingor, yippee! Älskar den verkligen, även om jag, med min varma hudton, antagligen skulle passa bättre i en "kall" blond hårfärg, diggar jag kopparfärgen så mycket att jag inte tänker ge upp den.

Bild kommer i helgen.

Hårväxt.

2010-12-17 @ 12:49:00
Funderar på en sak som någon berättade för mig för länge sedan... slutar hår i näsa/öron aldrig att växa?

Gamlingar har oftast, om oansade, hår som sticker ut ur öron och näsa, det har vi nog alla sett, men när tilltar denna extrema hårväxt? Alltså jag menar, det är inte direkt så att man behöver nästrimmer vid våran ålder, för just nu växer ju inte håret sig långt på dessa ställen. Eller misstar jag mig? Växer det konstant, bara att man "sliter" på det mer (på något jäkla vänster) som ung?

Om jag inte minns fel, är mannen med längst öronhår i Guinnes Rekordbok inte så värst gammal. I alla fall inte åldrig. Kan ha fel igen, råkar inte sitta med en Guinnes i knäet, så kan inte slå upp denna fakta.

Edit; hittade ju ett videoklipp med denne man! Han ser ju inte ut att vara 70+ i alla fall. Han slog världsrekordet 2003, videoklippet är från 2008, vilket alltså gör honom ytterligare 5 år yngre än vad han ser ut när han slog rekordet, sett ur videoklippet.

Konstiga funderingar man kan ha. Dela med er av all fakta ni kan tänkas sitta inne med om näs- /öronhårväxt, danke!

Mårning.

2010-12-17 @ 07:40:23
Nu är morgonrutinen avklarad med Fixie. Förutom att hon åt på allt hon inte skulle äta på, ta hon den största bajsen ever (!!!!) på min fot. Seriöst. Bajsen var i klass med en människobebisbajs. Tur att fågelskit inte luktar...

Idag ska jag slipa lite på min hårfärg igen, jag är faktiskt ruskigt nöjd än så länge, men underhåret behöver ljusas upp lite. Ska också hämta ut en julklapp jag fått på posten, Egoboost - Isabella Löwengrip. Alltid skoj med gratisgrejer, man tackar och bockar CDON.com!

Tänker inte hålla er på halstret längre, bjuder på en hårfärgsbild, dock är ljuset det sämsta någonsin, och jag fick nog ta en 20 bilder innan man ens såg vad som var på bilden då jag är så fruktansvärt skakig på handen. Bjuder på den bästa, där man i alla fall någorlunda ser mitt hår. Ska försöka få en bättre bild när det är ljust ute.

Kanske kirrar något tidsinställt inlägg åt er medans jag är borta. Kika in sen igen!

Ser ut som om topparna är blå, men det är nog något kamera+spegel-fel. För blå är jag inte.

As we speak.

2010-12-16 @ 20:30:00
Tidsinställt inlägg, håller nämligen på att städa för att ta de där jäkla lägenhetsbilderna åt er någon gång. Är både mest glömsk och mest lat i världen, ingen bra kombination.

Snart så!

Handling.

2010-12-16 @ 18:40:44
Idag har det inte blivit mycket, skulle egentligen hälsat på en gammal vän, men tog mig en tupplur då jag har extrem mensvärk idag, och självklart försov jag mig. Så typiskt! Vaknade av att grannen Erik kom in och ville ha tillbaks sin nyckel, vi har varit kattvakter en dag.

När Tommy kom hem körde vi Erik till Lantmännen, han behövde köpa kattmat och kattsand. Själv letade jag efter fågelmat, men hittade inget på Lantmännen, så vi åkte vidare till Djurmagazinet på Våxnäs, där de hade både favoritmat och favoritgodis! Dem är så himla bra på Djurmagazinet tycker jag, glada, trevliga och de verkar kunniga. Dessutom klipper de klor på alla möjliga djur där, ifall ni råkar ha någon liten buse med för långa klor.

Nu sitter Fixie och vräker i sig av solrosfrön, nötter och sädesslag. Får se när hon upptäcker godisstängen med frön, honung och jordnötter. Ska bli kul att se om hon gillar den!


Enkelt, snabbt och gott.

2010-12-15 @ 18:42:18
Idag är jag fruktansvärt trött så rör ihop en enkel tonfiskröra med farfalle.

Mimos pasta med varm tonfiskröra
3-4 port.


Du behöver;
En burk tonfisk i olja
4dl Crème fraîche
1 stor gul lök
Svartpeppar
½-1 pkt Barilla Farfalle eller pastaskruvar
Salt


Såhär gör du;
Koka upp pastavatten och salta efter behag. Häll i pastan. Hacka löken och fräs den på medelhög värme i en stekpanna. Ha i tonfisken med oljan i pannan. Peppra ganska rejält och dela större tonfiskbitar till mindre bitar. Tonfisken ska inte steka, men bli varm och mjuk. Ha sedan i Crème Fraîche och koka upp under omrörning. Låt såsen stå på svag värme om inte pastan är klar. Serveras med fördel med t ex basilikablad och lite ost.

Fågelrutin.

2010-12-15 @ 14:07:30
Det första jag gör när jag vaknar nu för tiden, är rätt sjukt tråkigt. Jag tar ut Fixie, som är sådär småjobbig för att hon är morgonkinkig/hungrig. Hon får följa med in till köket, där hon "hjälper" mig att diska alla hennes skålar samt göra i ordning fruktsallad, groddar och fröblandning. Det tar ungefär 20 minuter att skära lite frukt pga alla räddningsauktioner jag måste rycka ut på, "nej, inte äta direkt ur kylskåpet", "inte äta diskborste", "nej, inte sitta knivställ", "NEJ inte beskära min orkidé" och så vidare. Sen ska man försöka blanda till en perfekt blandning av pellets och frön, samtidigt som man vill hålla henne borta från maten (hon får äta i buren sen), vilket är lättare sagt än gjort. Då börjar hon gråta, så att man får dåligt samvete istället, och låter henne käka från vindruvsklasen. Sen måste man skura bänken noga...

...sen är förhoppningsvis fruktsallad och torrfoder klart, och då ska man med precision haka fast matskålarna i buren, samtidigt som det känns som om man har typ fem papegojor på sig. Så kommer man på att hon ska ha något proteinberikat också, så då får man ställa sig i köket igen, koka ägg, blanda äggula med naturell yoghurt. Förhoppningsvis sitter hon snällt i buren och äter frön vid det här laget. Förhoppningsvis...

Det är både charmigt och jobbigt att ha krävande sällskap så fort man vaknar tills dess att man lägger sig. Hon är underbar verkligen. Dock får man några hjärtattacker om dagen, när hon flyger in i saker eller fastnar i saker eller trillar. Men hon är min flicka trots allt. Just nu sitter hon och tuggar groddar, ser ut som om hon idisslar, och tittar storögt på mig. Säger några ord, som ännu inte är ord, tittar ner i matskålen igen.

Att ha henne ute när jag sitter framför datorn? Kommer inte på fråga, hon rycker ungefär en tangent från tangentbordet i sekunden, biter sönder musscrollen på tio röda, attackerar skärmen, bajsar (det är inga små blaffor vi talar om nu) på skärmen... en dag så kanske. Men för tillfället måste jag avsätta tid varje dag tre gånger om dagen (utöver matningen) att dedikera enbart henne.

Fixie, till höger, med bror.

Håll ut.

2010-12-14 @ 22:35:26
Bilderna kommer antagligen att ploppa upp efter midnatt någon gång då blogg.se har krånglat och jag har haft för mycket träningsvärk för att städa. Så, om jag inte somnar tidigt, kika in igen efter tolv någon gång.

Go'natt.

2010-12-14 @ 00:44:04
Nu ska jag sova som en liten fjällsippa. Eller nä. Först ska jag läsa min nya Cosmopolitan som damp ner i brevlådan idag. Älskar verkligen tidningsprenumerationer, då man blir lika snopen varje gång man finner en tidning när man tar in posten. Går jag till affär'n för att köpa en tidning, så vet jag ju att jag kommer hem med en tidning. Prenumerationer är som... en överraskning! Jag prenumererar just nu på SOLO och Cosmopolitan.

Imorgon blir jag blond! Inte helblond såklart, utan fräscha ljusa slingor. Kommer nog inte bli lika ljus som jag var innan jag blev skumbrun, men blondt blir det allt.

Så, imorgon blir det både bilder på mig, samt bilder på lägenheten! Ska bara få upp sovrumsspegeln först, vilket jag kirrar innan det blir frisering. Är ni taggade? :-D

Är det underbart eller underbart att bara försvinna in i ett
magazin som berör det mesta man håller varmt om hjärtat?
Skulle tippa på underbart!



Prenumererar du på någon tidning?

Yawn.

2010-12-13 @ 20:15:06
Nu har jag varit spontanduktig. Följde med Sofie och tränade samt solade, helt oplanerat och plötsligt. Har tränat dåligt sen vi fick damen då hon är en uppmärksamhetskrävande snuttiplutt (hon kostar både tid och pengar, var hos veterinären förra veckan...).

Nu är jag helst slut. Dagen har bestått av lite plugg, lek, gos, matlagning (åt Fixie), träning och solning. Hade inte tid att fixa håret idag, så det får ske imorgon. Lite pepp är jag allt.

Dags att laga korvstroganoff med ris. Är lat ikväll, så köpte en Stroganoffpanna-burk från Arla att bara röra ner i pannan med korven. Gott.

Sen blir det serier kan jag tala om för er!

Saknar dig min blomma, nästa gång du är i Karlstad vill jag boka upp dig!

Neeeeeeeej.

2010-12-13 @ 16:51:46
Jag missade Luciatåget imorse. Satans jävla perkele. Jaja. Det kanske finns tillgodo som ett videoklipp någonstans i cybervärlden.

Inga serier så långt ögat kan nå för mig hittills idag heller. Leker mamma åt vår Grå Jako-flicka som äntligen fått ett namn! Det blev Fixie tillslut, taget från Phyxi, som är en förkortning av Phyxius, som i sin tur är latin. Det betyder ungefär "beredd att flyga", så det namnet passar otroligt bra på vår lilla busunge.

Nu är hon rastlös och vill ut, så det är bäst att jag lyder.

Köss!

Seriemys i vintermörkret.

2010-12-13 @ 02:22:20
Jag är busig, för jag har inte gått och lagt mig ännu. Ska upp 7 imorgon bitti, får se hur pigg jag är då. Anledningen till att jag sitter uppe? Jo, jag tankar nämligen ner episod efter episod av mina favoritserier som jag abrupt slutade kolla på när sommarvärmen infann sig i år.

Imorgon eftermiddag ska jag minsann glo på Glee, Gossip Girl, Heroes, Cougar Town, Grey's Anatomy samt True Blood. Och oj vad jag ska njuta!

Så, om ni undrar vart jag håller hus, så har jag gått under jorden. Med glädje.


Nyårsoutfit.

2010-12-12 @ 21:35:45
Efter att ha genomsökt varenda millimeter av Nelly.com och Bubbleroom.se utan att hitta ett enda jävla skit som föll mig i smaken (eller som fanns kvar i XS) bar jag mig ner till stan, eller rättare sagt Bergvik för att leta efter passande plagg. Var sjukt sugen på en vit, axelbandslös klänning (jag och min vitomani), och var därför rätt kräsen i vad jag sökte. Hittade absolut ingenting i de första butikerna.

Men! Jag kom ut från Gina utan varken klännning eller vitt plagg. Istället hade jag med mig en söt liten svart spetskjol i en stor "Merry Christmas!"-papperspåse. Den är helt perfekt att ha till i princip allting! Enkla linnen, bodys, skjorta, t-shirts, nästan vad som helst skulle funka till den. Vilka accessoarer som helst också.

Sötnos! Överdel inte bestämd ännu.

Hej hopp.

2010-12-12 @ 16:43:26
Imorgon blir jag blond igen. Känner att min hårfärg är rätt tråkig, inte mörk, inte ljus, inte brun, inte blond. Jag vet att jag velar så fram och tillbaks mellan hårfärger, men jag anser att... varför inte?

Hade jag bott i Hollywood och varit känd hade jag haft olika hårfärg varje event/tillställning/premiär/fest, sådetså.

Brun, blond och mittimellan.


Grattis Jay!

2010-12-10 @ 22:54:26
Det är du värd, trots "skandaler" och pekpinnar från arga moraltanter. Ingen är perfekt, alla gör misstag, speciellt under hög press. Jag klandrar ingen.

TÄVLING!

2010-12-06 @ 00:57:24
Underbara, talangfulla och oerhört glädjespridande Hellomiami (nivet, teckningsbloggen jag länkat till förut) håller just nu på med en tävling, där man har chansen att vinna en unik t-shirt med Eiffeltornet-design från NikiDeluxe.

T-shirten är såpass unik det möjligen kan bli på detta kommersiella modeklot då varje plagg från NikiDeluxe endast finns i fyra exemplar. Du kan alltså, om du handlar hos NikiDeluxe (eller vinner t-shirten för denskull) vara ganska säker på att du aldrig (förhoppningsvis) snubblar in i någon bärandes samma plagg som du själv (förutsatt att du har plagget på dig dvs ;-)

Så kila till Hellomiami och var med och tävla omedelbums, annars kastar jag saffran och häller glögg på er!

RSS 2.0