Oh so tired.

2012-12-21 @ 05:40:53
Sömnlös natt. Många bollar i luften (huvudet) på en och samma gång. Som ett enormt garnnystan som behöver nystas upp, men inte ens ändarna hittar man. Det är alltid svårast att hitta ändarna. Alltid.

Sitter istället här och slipar på julens handlingslista. Jag, min far och min bror beger oss mot äventyr på Bergvik vid tiosnåret. De sista presenterna ska fixas, mat ska handlas och andra förnödenheter ska införskaffas. När jag väl kommer hem har jag fullt upp med kyl- och frys-tetris, städning samt paketinslagning.

Sista dagen på universitetet år 2012 gjordes igår. Eller ja, jag spenderade halva dagen sängliggandes med magont. Otroligt smarta jag råkade dricka ett glas vanlig mjölk, för första gången på sju år. Det var inte direkt en hit, om jag uttrycker mig så. Först framåt eftermiddagen pallrade jag mig till universitetet, för seminarium på boken Sporre eller otyg, om betyg och bedömning i skolan.
 
Nu blir det att fördriva tiden i spelvärlden i väntan på att det börjar närma sig förmiddag. En tallrik gröt med äppelmos får göra mig sällskap.

Baby, it's cold outside.

2012-12-19 @ 11:32:30
Har lite smått panik. Får inte tag i en bok jag ska ha innan imorgon. Men vad gör det om hundra år? Snart är det jul med allt vad det innebär.

Julen firas i vanlig ordning här hemma med familjen Nyström på besök. Pappa tar med sin magiskt goda julskinka, resten står jag för; köttbullar, janssons frestelse, potatis, prinskorv, julkorv, viltkorv, ägg, laxsnittar, sill, sallader, grönsaker, revbensspjäll... det är en del att stå i, men väl värt när man sitter där hela familjen och avnjuter julmiddagen.

Julstöket påbörjar vi på fredag, med mathandling och införskaffning av de sista julklapparna, pyntning och städning, för att sedan fortsätta under helgen. På lördagen fixas julgodis och på söndagen förbereds det som i matväg kan tillagas i förväg. I julaftonsottan smyger jag mig upp och fixar det allra sista innan gästerna kommer.
 
Jag gillar mina julrutiner. Det känns så mig, men ändå klassiskt. Julen för mig är en tid då man kan koppla bort allt som är jobbigt och påfrestande för att bara vara, existera, ta det lugnt och njuta. Dels är det synd att man inte alltid kan/får möjlighet att känna som man gör på julen, fast å andra sidan hade julen i så fall inte varit lika speciell.
 
Bjuder på en så-långt-ifrån-julen-man-kan-komma-bild, från Spanien i september.

I just had to do it.

2012-12-12 @ 20:22:26
Eftersom jag inte kunde hålla mig från att hoppa i min nyårsklänning innan själva nyårsafton, beställde jag nu en ny. Why of course there are sequins, hett hett hett, och ännu hetare till festernas fest.


RSS 2.0