Stjärnfödd.

2019-07-30 @ 15:01:00
Så har det blivit dags för mig att bli en "riktig" författare. Då undrar du kanske vad en riktigt författare är? Var "Avien" på låtsas? Icke då. Men för att som författare få gå med i Sveriges författarförbund (liksom ha rätt till att finnas med namn på Wikipedia) krävs att man har gett ut minst två böcker.
 
”Den som offentliggjort två verk av konstnärligt eller vetenskapligt värde skall anses vara berättigad till medlemskap” står att läsa på Författarförbundets hemsida.
 
Verk nummer två av mig, Maria Wälsäter, är i skrivande stund på väg till tryckeriet. Verk nummer två kommer att publiceras och finnas tillgänglig för offentligheten från och med 26 september 2019. Årets födelsedag delar jag alltså med bokbebis nummer två, och blir på samma gång en "riktig författare".
 
Mer om "Stjärnfödd"
 
Baksidestext
Att Isondra fortfarande lever är ett mirakel i sig. Nu slits hon mellan vem hon var, vem hon borde vara, och vem hon är, samtidigt som allt hon har jobbat så hårt för att bygga upp faller ihop runt henne.


Till på köpet blir hon beskylld för ett brott hon inte har begått, av de hon trodde var hennes allierade. När ingen vill veta av varken Isondra eller hennes jämlikar har den långa, farliga flykten bara börjat.

Mitt i allt kaos växer ett oförklarligt band fram, mellan Isondra och någon som hon verkligen inte vill ha med att göra. Bandet får sin näring ur uråldriga krafter som ingen riktigt förstår sig på, och än mindre rår på. Snart inser Isondra att varken Dorien eller Elysien är den verkliga fienden i den eviga kampen mellan ljus och mörker.
 
 
Omslagsillustration (av Linn Creutzer)
 
 
Första recensionen (av Sannareads)
Helt. Jäkla. Briljant.

För det första så finner jag inga ord som känns bra nog för att kunna sammanfatta och hylla Stjärnfödd . Hur beskriver man en bok som man gick in i med skyhöga förhoppningar och ändå lyckas författaren slå benen av en då twist efter twist slängs in. Hur beskriver man en bok som har så vackra och verklighetstrogna karaktärer att man känner sig som en av gänget, som en del av äventyret och fasorna de står inför? 

När jag läste Avien fastnade jag direkt för sättet Maria beskriver miljöer, personer, händelser och känslor och därför blev boken snabbt en av mina favoritböcker...någonsin! Därför kändes det helt underbart att få läsa manuset av Stjärnfödd månader innan själva boken kommer ut. Men som ni nog har förstått så var mina förhoppningar, tja, väldigt, väldigt höga. 

Men Stjärnfödd siktar mot stjärnorna och växlar upp en nivå, sveper med läsaren och får känslorna att virvla runt. Kapitlen hade med enkelhet kunnat försvinna på ett nafs men jag tvingade mig själv att läsa sakta 

Isondra, Lawine och Essie är starka kvinnliga karaktärer som är både modiga och inspirerande medan Alex, Bejamin och Zance är män som vågar visa känslor samtidigt som de utstrålar mod och kraft. Vänskaperna är vackra och känns genuina, likt en äkta vänskap medan kärleksrelationerna inte är pang bom utan tar sin tid och utvecklar sig realistiskt. Man lär även känna karaktärerna mer på djupet i Stjärnfödd .

Likt i Avien står makten mellan det onda och det goda i fokus, samt försöker Isondra hantera alla känslor av ångest och uppgivenhet som har uppstått efter händelserna i Cent. Hennes känslor är så starka att de går att ta på och det gör riktigt ont att se henne må dåligt. 

Viktiga saker så som ras, kultur, sexuell läggning och att få vara precis den man är tas även upp i Stjärnfödd . Jag älskar att Wälsäter inkorporerar vår världs problem i Doressea och visar att alla är lika värda och alla ska få älska den man vill. 

Maria Wälsäter är utan tvekan en av mina favoritförfattare och böckerna om Doressea är utan tvekan ett måste att läsa. Du kommer få följa med på ett äventyr fullt av kärlek, svek, krig, hjärtesorg, död och magi 

Terima världens bästa Maria för att jag fick äran att läsa manuset avStjärnfödd jag kan knappt bärga mig på att läsa den färdiga produkten och seAvien och Stjärnfödd stå tillsammans i min bokhylla. 

⭐️ Stjärnfödd av Maria Wälsäter får 5/5 solklara stjärnor av mig!

RSS 2.0