Tisdag?

2010-06-30 @ 19:16:26
Har hela dagen trott att det varit tisdag. Tills Tommy skrattade sönder sig åt mig när jag sa att vi behövde till Willy's och handla mat för "idag, onsdag, torsdag och fredag". Då fick jag reda på att det är onsdag. Waaaah! Blir lätt så när man inte har ett skit att göra, förutom att hemmafrua sig, glida, shoppa och leka med kompisar.

Idag har jag i alla fall varit på IKEA. Köpte nya bäddset i satin. Jag är besatt av satin. Skiter i om det kostar fem gånger så mycket som det billigaste alternativet, jag förtjänar det bästa. Varför nöja sig med mindre?

Fixade frisörtid hos min kära Malin på Clipodrom också. Fredag klockan 10:45 ska jag fixa utväxten och toppa längderna. Jag kör stenhårt på att det är båe bättre och billibare att försöka förebygga ett sommarslitet hår istället för att panikrädda det för flera tusen efter sommaren, som jag alltid annars gör. I år blir det ändring på det.

Köpte en solkräm också, som sticks och svider på huden. Den ska tydligen göra det, så det är ingen allergisk reaktion. Frågan är bara, om jag törs använda den, eller om man bränner sönder sig?

Chicken-tortilla wraps m. curry

2010-06-28 @ 17:41:38
Igårkväll gjorde jag det igen. Chicken-tortilla wraps m. curry alltså. Det är busenkelt och går jättefort!


Du behöver;
För två portioner
  • Två st färska eller tinade kycklingfiléer
  • 4-6 stora, mjuka tortillabröd
  • En gul paprika
Till marinad;
  • Santa Maria Chicken & Steak-krydda
  • Salt
  • 2msk rinning honung
Currysås;
  • 1 burk lätt Créme-fraiche
  • Curry
  • Salt
Såhär gör du;
  1. Börja med att marinera kycklingen i honungsmarinaden. Krydda marinaden efter behov.
  2. Genomstek kycklingen på ganska hög värme för att ge den fin färg. Låt svalna lite.
  3. Strimla paprika i långa, smala skivor.
  4. Blanda Cremé-fraiche, curry och salt till önskad styrka.
  5. Bred på currysåsen på tortillabröden, ha på kyckling och paprika, wrap it up och njut!
Självklart kan du också ha mer grönsaker i wrapen, så som isbergssallad, tomater, gurka, lök eller vad du nu föredrar.

Midsommar

2010-06-27 @ 22:34:04
Tack Mona och Jimmy för trevligt sällskap, god mat och en trevlig midsommar!

Spenderade midsommardagen och natten i min styga ute vid fryken här i Värmland. Vi glodde Blu-Ray film på monster-HD:TV, vi spelade boule, vi lagade mat, men framför allt, vi käkade. Och oj vad vi käkade. På dagen blev det köttbullar, färskpotatis, gräddfil med gräslök, revbensspjäll, sill, baguetter med kryddsmör och sallad. Mumma. Efter det blev det jordgubbar, såklart, och på kvällen blev det fläskfilé på Mimovis, potatisgratäng och bearnaisesås. Kan man ha det bättre?

Har varit hemma sedan i går, mest tagit det lugnt. Åkte till ÖoB på vägen hem från stugan och köpte tält, ifall det behövs under vår road-trip i juli.

Har just nu sommarlov och inte mycket alls för mig. Veckan kommer nog mest bestå av sol, bad, shopping, mat, vila och sömn. Men det är INGA fel det inte, inte alls. Synd att klaga. Hoppas att vädret håller i sig bara. Annars kommer jag klaga. Om jag inte har planerat att sitta inne och titta på film eller något det vill säga.

Idol-Toves singeldebut

2010-06-24 @ 23:35:32
Nu har Idol-Tove släppt sin första singel. Not too shabby to be honest. Vad tycker du?


SNART läggdags

2010-06-24 @ 22:57:04
Har inte hunnit fixa naglarna än, vet inte om jag ska dra på nytt turkost eller om jag ska köra franskt. Vilket som är ju somrigt. Sitter just nu och smörjer in nagelband efter ett handbad. Får se vad det blir.

Allt är handlat och klart inför imorgon. En BiB, några cider, nubbe, lunch och middag samt tilltugg. Mammas kusin ringde också, och tvingade oss att komma dit för grillning på kvällen också. Mina söta tremänningar kommer antagligen vara där, kan bli kul.

Vad gör ni imorgon?

Tjuven är framme

2010-06-24 @ 20:31:00
Hittade ett roligt "test" på Sabinas blogg. Så jag snodde det. Varsågoda!

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
( ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
(x) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
( ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
(x) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.

Min summa: 12

Midsommarmat

2010-06-24 @ 13:48:48
Fler än jag som h-a-t-ar sill? Då gäller det att vara lite kreativ på midsommar. Antingen det, eller äta vad fasen man vill. Jag kör på det sista. När jag var liten fick jag alltid fiskpinnar eller köttbullar när de vuxna åt sill. Helt ok, men lite barnstämpel. Jag är ju vuxen? Jag borde, enligt normerna, faktiskt äta sill.

Nej, på midsommar kör jag i år istället på något mer flashy, typ revbensspjäll eller kallskuret. Till detta äter jag självklart färskpotatis med gräddfil och gräslök. Kommer funka utmärkt!

Jordgubbar är också en självklarhet. Funderar på att baka en jordgubbstårta, eller i alla fall spejsa till jordgubbarna lite på något sätt. På kvällen blir det antagligen grillat. Grillat med ett gott vitt.

Vad gör ni med era jordgubbar?

Bäst före-datum

2010-06-24 @ 13:43:41
Visste ni att ögonskuggor inte bör användas hur länge som helst då dessa har ett bäst före-datum? Det är rätt svårt att ta slut på en ögonskugga under den period man "borde" ta slut på den, så jag antar att de flesta har gamla ögonskuggor liggandes i lådor, sminkväskor och necessärer. T ex Make Up-Store har ju så sjukt stora ögonskuggeförpackningar att det vore skumt om dessa inte blev gamla.

Min kära vän Sara gav mig ett smart tips som jag faktiskt inte tänkt på själv. Är en ögonskugga gammal, kan man skrapa av det översta laget försiktigt med en vanlig köksniv. Lagret under är fräscht, har ursprunglig konsistens och är bakteriefri. Detta ska definitivt göras med mina skuggor senare idag.

Ett annat tips är logiskt. Att köpa små (och billigare = fler) ögonskuggor. Det finns nu ett märke som specialiserat sig på just små ögonskuggeförpackningar för att man ska kunna köpa fler för en liten penning, och därmed fler färger i stället. Dessa skuggor hittar du där märker Pierre René säljs (Cubus och Lindex bland annat, också på Nelly.com), de kostar 40 kronor styck och finns i helt sjukt många färger och nyanser.

Pierre René

Hej sol!

2010-06-24 @ 13:34:22
Kan inte vädret hålla i sig tills på lördag, så att vi får en strålande midsommar? De midsomrar när solen har lyst går tyvärr att räkna på en hand. Eller ja, det ska ju alltid komma en förbaskad, onödig jävla skur på midsommar och jag-vill-inte-ha-den-imorgon!

Nu ska jag tvätta till att börja med, för att sedan lägga mig i solen, för att sedan bli hämtad för att handla midsommarmat och dryck, för att sedan åka till stugan och lämna mat och kolla så att inte stugan är alltför stökig, och isåfall plocka rätt lite/dammsuga. Sen ska jag hänga tvätt, klippa min bror, sen ska jag fixa mina naglar, sen ska jag platta mina clip-on extensions, sen ska jag plocka rätt lite här, vika tvätt, lägga mig och dö av utmattning.

Imorgon som sagt, blir det midsommarfirande. Jag, Tommy, Tommys bror Jimmy samt hans flickvän Mona drar till min(a) sommarstug(or)-a för en stunds avkoppling och en riktigt svensk midsommar. Det blir käk, det blir dryck, det blir kubb och boule, det blir minigolf, det blir pub och kanske lite bad? Det beror på hur läget ser ut vid den privata badplatsen. Hur ser er midsommar ut?


Brunis

2010-06-23 @ 17:47:26
Åkte ner till Sandgrund runt 13, och har haft en underbar dag i solen tillsammans med mina kära Sara och Sofia. Bara tjötat i flera timmar, läst tjejtidningar, tjötat lite mer. Lite färg har man allt fått sig idag också, såg det framför allt i ansiktet och py ryggen. Härligt!

Imorgon blir det till att köpa alkohol till midsommar, samt köpa mat och klippa min bror. Ska också titta om det behövs städas i den av mina sommarstugor vi tänkt att sova i på midsommarnatten, så att det är fräsch till våra gäster. Mer om midsommar senare, ska springa och smörja in mig med lotion, är lite torr efter allt soldyrkande.

Sol och bad

2010-06-23 @ 12:06:16
Nu sticker jag till stranden med Sara och Fia. Blir ett par timmar jäsning i alla fall. Jag tar mig mig det jag borde ansvara för, alltså tjejtidningar. Käk bryr vi oss om senare.

I'm out of here. So long suckers!

Sommarplåga

2010-06-22 @ 19:47:19
Åtminstone min egen sommarplåga. Kommer spela den här låten 24/7, i mobilen, i Ipod'en, på datorn, i bilen, på stranden...


Lillshopping

2010-06-22 @ 19:16:09
Dagens erövringar;

Shorts


Linne i både pastellgult och vitt

Home sweet home

2010-06-22 @ 19:14:35
Så var man hemma igen. Har spenderat största delen av dagen på stan med Sofia och Sara. Tog en lång, mysig fika i solen och efter det tog vi en snabbis på stan. Jag hittade ett par supersnygga shorts som passar både till stranden och shoppingturen.

Benen är dessutom vaxade och naglarna blev turkosa, me like! Alldeles utmärkt inför en lång dag på stranden, vilket det antagligen kommer bli imorgon, med Fia och Sara. Skulle höras på förmiddagen mer om det.

Hej till ännu en solig dag

2010-06-22 @ 11:55:47
Åh gud så glad jag blir av solen! Finns inget bättre än vackert väder på sommaren... förutom möjligen festbuffé när man är vrålhungrig.

Idag blir det inte många knop, kom just hem från stan, köpte ett par sommarlinnen jag la undan igår. Tänkte vaxa benen, måla naglarna och noppa ögonbrynen till Christina Aguileras nya album på maxvolym. Sen blir det ner till stan igen och ta en fika med Sofia, och bara snacka massa skit. Kommer nog bli toppen!

Kvällen består av tvättning, och kanske en bra rulle. Vi får se. Man får inte glömma upp att stanna i nuet och njuta emellanåt!

EFTERLYSES!

2010-06-20 @ 19:45:24
Arbetar du på en resebyrå eller på ett reseföretag? Då behöver jag dig nu!

Lämna en kommentar här på bloggen om du är intresserad av att bli intervjuad för en rapport om etik och moral i resebranchen. I utbyte får du vad jag har att ge dig... en penna, en snus, lite vindruvor eller ett Coca-Cola glas från McDonald's i färgen grön. Visst är jag snäll?

Akita

2010-06-20 @ 15:02:50
Igårkväll tittade vi på en mycket söt Lasse Hallström-film, Hachiko - en vän för livet, som var baserad på den verkliga historien hund, Haciko (en Akita), och pendlande husse. Hunden som följde med husse till tåget varje morgon, och mötte honom utanför stationen varje kväll. En dag kom aldrig husse hem med kl 17 tåget, då han avlidit i en hjärnblödning på jobbet, men Hachi går till stationen varje dag klockan 17 i följande... 10 år (trots att han låstes in och trots att hans nya familj flyttade långt bort)! Trognare hund får man leta efter.

Där och då, när filmen var slut, bestämde jag mig för att jag ska ha en Akita Inu. En Akita är en stor hund, upp till 70cm i mankhöjd. Hunden är en mycket gammal ras som härstammar från norra Japan, och är idag främst en uppskattad sällskapshund. Den är klok, mycket lojal, tyst, lugn i temperamentet och har en naturlig vaktinstinkt. Den är ganska dominant och måste ha en stark ägare. Ytterligare information hittar ni här.

Letade igårkväll upp massor av information på internet om Akitan och dess uppfödare. Rasen är relativ ovanlig i Sverige, med endast ett par valpkuller om året i hela landet. Dock sker många utställningar, och inte sällan i Värmland. Den 31 juli ska vi därför åka till Ransäter på Akita-utställning, för att bekanta oss med rasen, prata med andra hundägare, få information om uppfödare mm. Jag längtar!

Akita






Räkfrossa

2010-06-20 @ 14:45:40
Igår kväll gick vi all in på temat räkor och köpte oss en hink samt en skagenröra. Av räkorna i hinken gjorde vi smörstekta vitlöksskagentoast samt räksmörgåsar med med majonäs, sallad, tomat, gurka, skagenröra, ägg, räkor och citron. Var inte bara helt sjukt gott, utan vackert också. Tänkte ta en bild till er, men orkade inte leta upp telefonen och det såg för gott ut för att inte omedelbart ätas upp.


Grattis!

2010-06-19 @ 17:12:41
Ett stort grattis till Kronprinsessan Victoria, blivande Drottning av Sverige, och numer Prins, Hertig samt Riddare Daniel Westling, på deras bröllopsdag 20100619. Störst grattis till Daniel antar jag, haha.

Har följt TV-sändningarna sedan klockan 14:00, mycket vackert och jag fällde väl ett par tårar vid vigseln. Dessutom många vackra klänningar på blå mattan. Victorias klänning var väl aningn nkel med mett ett fem meter (!) långt släp. Vad man förväntar man sig av kungligheter antar jag.


Gårdagen

2010-06-18 @ 13:20:53
Igår skrev jag som bekant slutprov, antingen var det det lättaste provet jag någonsin skrivit, eller så är jag helt enkelt överkvalificerad. Kändes som om jag var född för att skriva det provet, haha. Vilket antagligen betyder att jag får ett fint toppbetyg och därmed fått MVG i varenda kurs jag läst sen jag började plugga igen. Det känns fantastiskt. Fira, någon?

Efter provet tog jag mig en tur på stan och bestämde träff med Sofia. På stan köpte jag väl mest nödvändigheter, L'óreal Expert Absolut Repair schampo och inpackning, Veet vaxremsor för benen, lösfransar till midsommar. Vet dock inte riktigt vad jag ska ha på mig än, funderar på antingen min vita spetsklänning utan ärmar, eller min långärmade cremefärgade spetsklänning. Kjolen jag var ute efter fanns inte på BikBok i Karlstad, ska hålla ögonen öppna ifall den kanske kommer in senare.

Hjälp mig bestämma mig!
eller ?

Helg och (nästan) sommarloooov!

2010-06-18 @ 13:13:18
Nu jävlar kan jag snart slappna av och... bara va', fira semester, resa, shoppa, sena kvällar, umgås med folk, åka ut till sommarstugan...

Jag är typ klar i skolan, alla prov och redovisningar är inlämnade och klara! Har dock till 21/6 på mig att lämna in de allra sista uppgifterna (eftersom att jag fick turismboken en vecka efter kursstart). Så det ska jag pyssla med idag, att absolut bli hundra procent klar.

Tänkte också försöka bli frisk. Mår inte alls lika dåligt som jag har gjort, jag låter som sämre än jag är, men är väl lite hängig och seg i huvudet. Skulle då föredra action framför slapp any day.

Dagens planer

2010-06-17 @ 10:27:40
Förutom att skriva slutprov och småshoppa lite, tänkte jag också sola en snabbis (flera veckor sedan nu, och har inte direkt varit i tillstånd att lägga mig ute i solen eftersom jag var/är så sjuk). Funderar också på att baka de där sjukt goda cupcakesen jag gjorde, samt pyssla med lite smycken. Har några idéer som jag skulle vilja testa nämligen.

Måste också skriva två skolarbeten och plugga inför morgondagens prov.

Ett litet tips till alla där ute; köp nya SOLO, förutom tidningen får du ett par solglasögon i Wayfarer modell. Men det intressanta är prenumerationskupongen. För fjuttiga 89kr får du fem nummer av SOLO, en necessär, 2 mineralögonskuggor, mineralsolpuder samt mineralfoundation från Mineral Proof. Jag ska i alla fall skicka in min kupong idag, erbjudandet är värt 800kr.


Två muntliga redovisningar klara...

2010-06-17 @ 09:49:33
...och jag har INGEN röst kvar what so ever. Pratat konstant i 25 minuter med min hesa, skrovliga, onda sjukdomsröst. Fick höra att jag har ett väldigt amerikanskt uttal, och det är väl bättre än att svennebryta som alla andra i lilla landet lagom gör.

Never the less, jag fick MVG på båda uppgifterna, och därmed MVG i slutbetyg. Inte så tokigt.

Tänkte fira med att köpa manikyrpennan samt en kjol jag hittat på BikBok. Riktigt snygg, pastellrosa kjol som passar utmärkt till alla mina vita tubtoppar.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka ner till InfoKomp för ett slutprov. Jag hatar prov.

Kan inte sova

2010-06-17 @ 02:15:15
Nervös inför slutprov och muntligt och redovisningsuppgifter och... sitter här och smuttar på ett glas vin för att bedöva halsen, och bara önskar att den här veckan vore över. Fyfan för nervositet.

På tal om naglar...

2010-06-16 @ 21:30:10
...Chanel's kollektion Le Vernis är söndersöt. Och jag menar det. Vill ha alla färger! Dock kostar lacken 245 kr/styck, lite väl saftigt när man kan få nagellack för en tjuga...

Återgå till pluggandet blir.

Sommarfärger, ja tack!

Något för skakisar

2010-06-16 @ 20:53:21
Har alltid varit så skakig av mig, darrig liksom, händerna framför allt. Folk har till och med frågat mig varför jag skakar så, och jag har ingen aning om jag ska vara helt ärlig. Detta gör det svårt för mig att använda precisionsverktyg så som eyelines (självklart envisas jag ändå) och kajaler, läppennor och så vidare, men speciellt svårt har jag för nagellack. Jag tycker att ett par välmanikyrerade händer är såå vackra, men har sällan tålamod att få till det själv då det tar så sjukt lång tid för mig att få det bra.

Därför tror jag att den nya (rätta mig om jag har fel) manikyrpennan från Depend kan vara något för mig, för pennor är inte lika svåra att hantera som små lack-korkar enligt mig. Ska därför införskaffa denna smarta pryl imorgon, 99kr hos Depends återförsäljare.


5 snabba skönhetstips

2010-06-16 @ 18:40:03
När man ligger döende (läs sjuk men hypokondrisk) känns minsta ansträngning som en kamp för livet och man känner sig ungefär lika vacker som en flugäten roadkill. Men det finns några lätta knep för att både känna sig och se fräschare ut, trots snoret rinner och hostan tvingar sig på;

  1. Du har 10 minuter på dig att fräscha till dig från sängliggandes till sommarsnygg. Ditt hår är fett. Vad göra? Torrschampo såklart! Finns det någon bättre uppfinning?
  2. Fylliga fransar, men varken tid, lust eller ork att vara noggran med mascaran eller pilla med lösfransar. Då kan jag rekommendera att försiktigt dutta lite löspuder på dina fransar efter en första, tunn mascara-applicering, för att sedan ha på ytterligare ett tunt lager mascara. Funkar verkligen.
  3. Att återfukta huden kan verkligen göra mirakel. Trött, glåmig, torr hud som får fukt blir fräschare på en minut. Införskaffa en mindre fet kräm att applicera under dagen, och investera gärna i en fuktspray.
  4. Någonting som kan vara både skönt när man är sjuk och som dessutom är bra för huden är att basta. har du tillgång till bastu, kasta dig in i den omedelbums. Så fort du börjar svettas frigörs talg och andra orenheter ur porerna, en bastu funkar på så vis som en mindre avancerad ansiktsbehandling.
  5. Dags att inviga den nya klänningen (som visar ganska mycket hud) ikväll? Smörj in dig i babyolja efter duschen (och vänta såklart en liten stund med att klä på dig efterråt). Badkar? Häll i lite babyolja i badvattnet!
Någon mer än jag som ÄLSKAR Dove's reklamer med normala kvinnor?

Ikväll ska jag njuta!

2010-06-16 @ 18:26:00
Har dessutom börjat få smaksinnet tillbaks lite smått och tänkte fira med färska fransvåfflor med sylt och gräddglass, jordgubbssaft med färska, svenska jordgubbar samt chokladmousse. Kanske kan motivera mig och ge mig energi till prestationer i mina studier.

Om nom nom nom nom nom... !

Jag är fortfarande döende

2010-06-16 @ 18:22:39
Yrseln är borta, tack och lov, men nu har jag fått en extrem rethosta. Jag upptäckte också förut när jag gick och handlade, att minsta ansträngning gör mig helt slut och får mig att svettas som en hemul. Hoppas att jag känner mig bättre imorgon, för då har jag muntlig redovisning följt av slutprov i Engelska C. På fredag har jag slutprov i Turism & Resor, sen får jag sommarlov. Ska bli jäkligt gött så ambitiös jag varit den här terminen. Dock vore det härligt att vara frisk till helgen.

Jag och Malin funderade på att sammanföra våra hankatter, kanske i helgen redan, utomhus i sele. Vore riktigt trevligt!

Bilder på sötnosen;


Och bild på sötnos(arna);

Uscha

2010-06-15 @ 20:07:40
Bev plötsligt förut så väldigt yr. Hade liksom tappat balansen. Fick sätta mig ner gång på gång så fort jag försökte ta mig någonstans i bostaden. Yrseln sitter fortfarande i. Kan inte gå på toa utan något att stödja mig vid. Så har därför bäddat ner mig i sängen och tänkte ta kvällen ganska snart, för att krya på mig. Mitt turismarbete är klart och så perfekt det kunnat bli, så jag känner mig i alla fall nöjd. Det muntliga får jag förbereda imorgon istället.

Pappa trodde att jag kanske kunde ha en öroninflammation då balanses faktiskt påverkas av det. Men jag vet inte. Jag har inte direkt haft ont i öronen, ibland värker det till men det är säkert bara för att jag tänker på det, lite hypokondri. Hoppas att yrseln är borta när jag vaknar imorgon, för det här är inte skoj.

Nu kryper jag ner med Sex and the City, börjat se serien från början igen då jag saknade att allt var "över" efter att ha sett andra filmen på premiären. Så det får det bli, tillfrisknande och Sex and the City! Ja, jag tycker synd om mig själv.

Duktig flicka

2010-06-15 @ 14:41:08
Slog mig själv på käften och påbörjade mitt fjärde skolarbete på en dag. Den här gången ska jag skriva om olika typer av affärsresor, syfte med dessa, vart de oftast går till och så vidare. Fyra A4-sidor, Times New Romas 12p. Så taggad?

Maten var i vilket fall extremt god, gjorde dock lite väl mycket, men det är bra, då räcker det till mannens lunchlåda (vilket betyder att jag inte behöver ställa mig och laga supermycket avancerad mat ikväll utan kan fokusera på att plugga hela dagen istället).

Solen skiner, är inte så lite frestad att bara skita i allt och åka ner och sätta mig vid pråmen med en polkaglass m. polkaströssel. Men det är kanske bra att jag sitter inne, så blir jag förhoppningsvis frisk snart. Efter den här veckan får jag också njuta av sommaren!

Det här är sommar för mig! Hej Emem!

Lättlunch

2010-06-15 @ 12:00:18
Var på Willy's häromdagen och fick en såndär liten smakprovsburk med makaronskruvar, kyckling, körsbärstomater, paprika, rödlök, gräddfil. Var helt sjukt gott och tänkte därför idag försöka imitera receptet. Det är en "kall" rätt så gräddfil och grönsaker skall inte hettas upp. Var dessutom extra duktig och köpte ekologisk pasta, det ni!


Du behöver;
  • En rödlök
  • Två st kycklingfiléer
  • Ett antal körsbärstomater
  • Gul eller röd paprika
  • 3dl gräddfil på burk
  • Två portioner fusilli (skruvar)
  • Chilipulver
  • Salt, peppar
Gör såhär;
  1. Koka makaroner med lite salt, häll av vattnet, tillsätt en klick flytande margarin och låt svalna.
  2. Stek kycklingen i små tärningar, krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt rödlök i pannan och låt stå på svag värme tills löken blivit mjuk.
  4. Ta av pannan från plattan, addera gräddfil, paprika och delade körsbärstomater. Krydda med lite chilikrydda.
  5. Rör ner hela kalaset i makaronerna.
  6. Garnera gärna med färska kryddor.
Kommer nog bli mumma, även om jag knappt känner någon smak. Eftersom rätten är relativt sval blir det förhoppningsvis skönt för halsen också.

Bloggtorka

2010-06-15 @ 11:48:02
Det är svårt att tvinga sig själv att blogga, så bestämde mig för att inte göra det. Har säkert haft saker att skriva om, har bara inte tänkt på bloggen värst mycket.

Sista veckan i skolan nu, har en hel del att hinna med... lite för mycket faktiskt, och självklart har jag därför gått och dragit på mig någon förkylning/influensa/whatever lagom till slutspurten. Min hals gör helt fruktansvärt ont, min näsa rinner, mina ögon rinner, hela kroppen värker, huvudet bultar, känner ingen smak.

Jaja, får ta mig i kragen ändå, har jag så mycket val? Idag blir det att skriva ett engelskaarbete och två turismarbeten, samt förbereda mitt mutliga. Skulle haft muntligt idag egentligen, men har absolut ingen röst, förstår knappt vad jag själv säger.

Godmorgon solig torsdag

2010-06-10 @ 07:40:13
Idag är en underbar morgon! Fick äntligen läsa det Tommy skrivit om mig/oss i den fylla-i-bok jag köpte att ha som ett minne åt oss... och är han inte underbar!? Jag verkligen smälte inombords av alla de fina kommentarer och komplimanger han gett mig och de känslor han visat. Fick mig också en hel del skratt. Idag är jag glad!

Hoppas att det fina vädret håller i sig, ska nämligen iväg på min tremännings student senare idag. Har lite att stå i först bara, lite småpyssel, sen ska jag göra mig i ordning, sen drar jag och min bror. Ska också kila förbi Helene och lämna de cupcake-örhängen jag gjort åt henne på beställning.

Grattis alla ni barn (typ, nästan?) som tar studenten idag, ni får mig att känna mig gammal!

You know what?

2010-06-09 @ 18:46:36
I don't care anymore.

At least I wish I didn't...

Pyssel

2010-06-08 @ 22:56:29
Blir pyssel i någon timme till, gör små söta askar till smycken som ska ges bort. Blir nog sittandes någon timme till. Tänkte ta kort sedan :-)

I am

2010-06-08 @ 09:29:09
Sooo Mimo-style!


Måste bara få...

2010-06-06 @ 19:50:33
...skratta lite!

HAHAHA HAHAHA HAHAHAHA HAHAHA OMG HAHAHA HAHAHAHA HAHAHAHAHA AAAAAAAAAAAAAH!

Tänker låta er vara nyfikna dessutom haha!

Helgen

2010-06-06 @ 16:46:41
Igår åt vi grillspett med potatiskroketter och kall chilisås med gräslök ute i trädgården. Skitgott, tills min hörntand smulades sönder till bitar av min tungpiercing. Nu måste jag till tandläkaren, vilket är skitbilligt har jag hört, kostar verkligen nada. Inte. Så lycklig.

I fredags var vi hos Erik och Malin. Spelade kub, tjejerna utklassade killarna. Vilket teamwork! "Lite" vin blev det också, så blev man emotional såklart. Men har vädrat luften lite, känns skönt.

Idag är det nationaldagen. Ska firas med feta hamburgare och massa snacks, eftersom jag har varit nyttig i princip hela veckan. Kanske blir en film senare, eller lite Sims 3 Drömjobb, nya expansionen. Än så länge bara hunnit testa yrket stylist, tänkte bli brandman ikväll ^^

Att våldgästa med stil

2010-06-04 @ 13:21:46
Ibland måste man vara lite... ehm... på, om man vill att någonting ska hända. Vädret är sjukt vackert, varken jag eller Tommy har några planer för kvällen, och Malin och Erik är ett par för underbara vänner. Lägger man ihop ett plus ett betyder det att jag jättegärna spenderar min kväll i deras sällskap, med lite vin kanske, lite kub, lite skitsnack och MYCKET skratt.

Så, nu har jag ringt Malin och delat med mig av mina planer. Hon verkade positiv, haha. Förhoppningsvis blir det en toppenkväll!

Again, sorries

2010-06-03 @ 21:15:42
Jätteledsen att jag bloggar så dåligt, är helt tagen av den underbara svenska sommaren och alla varma dagar. Försöker få klart skolan, samt få lite bränna till Beack 2010 till på köpet. Jag ska knyta ett snöre runt fingret så att jag kommer ihåg, vill inte göra er ledsna mina sötisar :-D

Xtina

2010-06-03 @ 00:42:39
Nytt från Christina Aguilera's nya skiva Bionic, I Hate Boys. Lite skum låt, men samtidigt jäkligt poppig. Vad tycker ni?


Dagen

2010-06-02 @ 15:12:19
Den här dagen har en del att erbjuda. Ska först sticka iväg och fusksola lite, köpte ju solkort så har några innestående. Sen blir det IKEA och efter det måste jag iväg och handla mat. När jag kommer hem blir det käka, plugga, betala räkningar, och sen är väl dagen i princip över.

Vad gör ni idag?

O'boy Daim

2010-06-02 @ 13:42:54
O'boy's limited edition med Daim Inside är helt fruktansvärt god och ska nog köpa på mig ett lager för att vara beredd när pulvret försvinner från hyllorna... för det har en helt magisk smak och jag är såld.

Så, spring iväg med er och köp O'boy Daim innan det är försent!


Varför inte?

2010-06-01 @ 08:50:20
Lyxhustru i Dubai? Någon? Jag tänkte väl det.

RSS 2.0