Allergi.

2010-10-31 @ 21:25:12
Idag blev jag allergisk mot okänt ämne. Blev och blev, jag var i alla fall i kontakt med någonting som utlöste en allergisk reaktion. Mitten av min överläpp svällde upp till tre gånger sin storlek, det stack, sved och var allmänt obehagligt. Blev inte så lite orolig där en sväng, jag rentutav panikade.

Antagligen kan reaktionen skett som ett kedjeförlopp. Jag är överkänslig mot någonting (t ex paracetamol som jag tog runt 16-tiden) och kom relativt omgående i kontakt med nästa ämne jag är känslig mot (kan ha varit nötspår i den chokladkaka jag mumsat i mig) och sen kanske jag reagerade på dammet som virvlat runt under tiden jag städat och sorterat prylar.

Kom ganska nyss hem från doktorn och den akuttid på Gripen som jag tilldelades. Både doktor och syster vad jättetrevliga och jag hade sällskap i massor (Tommy, Malin och Erik <3).

Jag har i alla fall fått antihistaminer utskriva i massor att ta tre gånger om dagen tills symptomen försvinner, men jag var också rekommenderad att alltid ha tabletterna hemma då vi inte vet vad det är jag är allergisk mot, ifall det blossar upp igen.

Har en gång tidigare fått en allergisk reaktion mot någon icke så alldaglig nöt. Då var det inte min läpp som drabbades utan hela min kropp, var prickigare än en salamikorv.

Att drunka i underkläder.

2010-10-31 @ 17:02:16
Denna dagen bjuder inte heller på värst mycket. Skulle egentligen åkt till Grums för keramikmålning (min födelsedagspresent) med Malin, Sabina, Malin och Sofie, men instruktören var sjuk och fick ställa in. Vi ska bestämma ett nytt datum så fort folk har fått sina scheman etc.

Nu sitter jag här istället och försöker gå igenom det sista i garderoben, då vi använt denna som förråd tills nu. Har fått ordning på mina smycken (smyckesskrin för ringar, örhängen och kedjor, en jättefin ask sabina gjort för stora armband samt en ask jag fick min Playboy-klocka i för hårsnoddar och spännen). Har fått ordning på mitt trettiotal sjalar, halsdukar och scarves i en söt flätad korg, och hängt upp de handväskor jag använder i garderoben. De andra handväskorna ligger för tillfället inknödda i en plastback.

Har funderat över var alla mina underkläder hållt hus. Haft cirka 20 par trosor i cirkulation sen vi flyttade. Nu fick jag svaret. Håller precis nu på att packa upp en svart sopsäck med bara underkläder... hittils har jag hunnit räkna till 136 par trosor och 27 par strumpor. Som har gömt sig på ett och samma ställe!

Okej, jag behöver aldrig köpa underkläder igen i alla fall...

Enbart trosor, strumpor och BHar i denna hög.


Mmm... Marabou.

2010-10-31 @ 00:54:07
ÄNTLIGEN! Marabou har släppt en vit chokladkaka i lyxförpackning! Dessvärre är den limited edition (såklart) som alla andra saker som blir favoriter. Chokladkakan heter VinterVit och säljs i de flesta butiker för ynka 15 spänn, 180 gram.

Sitter nu och mumsar på denna kaka... den är... EXTREMT god. Att köpa på sig ett gäng blir.

Mmm... Marabou.

Bakisdag.

2010-10-31 @ 00:05:41
Idag har jag gjort minsta möjliga. Städat garderoben lite, lekt med fågeln, käkat hamburgare, glott film... som det ska vara dagen efter.

Och ja, igår var jag Lady Gaga. Lösögonfransarna var sjukt pilliga att få på, peruken kliade så in i... och jag hade 15 min på mig att göra mig i ordning.

Tack Sabina och Stefan för gårdagen, er gästvänlighet samt den underbara maten.

Mimo Gaga.


Mer bilder kommer nog upp imorgon. Nu ska jag game-a!

Tack för en underbar kväll.

2010-10-30 @ 01:20:23
...mina vänner. God mat, gott sällskap, god underhållning. Älskar er <3

Halloween.

2010-10-29 @ 15:31:54
Idag kör vi fullt ut på Halloween minsann. Halloweenmiddag hos Stefan och Sabina med ickebarnvänliga drycker, och utklädnad också förstås. Tommy kommer ikväll bli benämnd som mr. Tommy och vara 120 år gammal. Han stupade i första världskriget, vad han trodde, men blev självklart räddad av... en vampyr! Och då kan ni ju räkna ut vad han är utklädd till.

Själv ska jag vara en mycket berömd singer/songwriter som tagit världen med storm de senaste åren, som har släppt hitlåt efter hitlåt, men kanske är hon mest berömd för att hon inte riktigt ser ut som alla andra. Alls. Hon klär sig nämligen väldigt orginellt, i bland annat kött som om det inte vore någon biggie. Några gissningar?

Happy Halloween!

Lillflickan.

2010-10-28 @ 22:53:40
Har lite bilder på vår fina tös (mindre än en månad kvar!). Kan knappt bärga oss, drömmer till och med om henne. Vår fina bebis. Vår gulligull. Vårt snutteflarn.

Damen längst bak.
När man är sjuk.

2010-10-28 @ 16:45:19
Finns det någon som ens har en aning om hur jäkla sugen jag är på den här;

Toy Story, Ett Småkryps Liv, Toy Story 2, Monsters, Inc., Hitta Nemo, Superhjältarna, Bilar, Råttatouille, de flesta med extramaterial, samt en del kortfilmer, på 13 DVD's... 649kr på CDON, perfekta underhållningen när man är sjuk. Ska jag?

Sen natt igen.

2010-10-28 @ 02:22:45
Så då får man utveckla sin kreativa sidor. Sitter just nu och kollar igenom inredningsbloggar, matlagningsbloggar samt andra pysselbloggar och har fått aldeles för mycket inspiration. Imorgon blir stora pysseldagen, då man också ska snickra ihop något kul åt damerna de ska få på vår Halloweenmiddag på fredag. Ska bli sååå kul att se vad de tycker :-)

Underbara bloggar;
Inredning - Ellas Inspiration
Matblogg, nyttigt men gott - Filibabba
Teckningsblogg - Hellomiami

Håret spelar roll.

2010-10-27 @ 16:56:55
När jag var liten var allt jag kunde drömma om ett tjockt och välvårdat hår likt min granne tillika bästis Sofia. Hon hade så fruktansvärt tjockt hår och var så ohåröm att hon som partytrick (dåtidens födelsedagskalas) ibland bad kalasgästerna att dra av stora tussar ur hennes hår. Hon gav inte ett ljud ifrån sig, och där stod man med en hårtuss i handen som man nite visste vart man skulle göra av.

Jag brukade också i smyg mäta hårtjocklek genom att kika hur många varv mina kompisar gjorde med hårsnodden när de satte upp håret i hästsvans. Jag har alltid varit en trevarvare. Sofia är en tvåvarvare. Emem är också en trevarvare tror jag. Tvåvarvare är coolast att vara. Då vet man att man har tjockt hår. Jag önskar än idag att jag vore en tvåvarvare.

Trots mina ambitioner och drömmar om ett tjockt, friskt, välvårdat hår, har jag själv ganska länge agerat fobiskt gentemot hårborstar och hårtvättat. När jag var liten fick mina äldre kusiner jaga mig flera varv runt sommarstugan innan jag gick med på att borsta håret. Jag hatade uppsättningar, jag hatade hårspännen, tofsar, klämmor...

...och ändå skulle min pappa alltid envisas med att sätta upp mitt hår i en drös olika konstiga frisyrer, självklart innan skolfotograferingar. Jag skrek och jag grät och jag sparkades. Men han fick sin vilja igenom och jag såg sådär lagom fjantig ut. Finns ett gammal skolfoto, från grundskoletrean, då jag har halva håret utsläppt och halva håret i en tofs som sitter på sniskan. Konstigt att jag blev tjurig? Stackars stackars unge (mig)!

För bara några år sedan vägrade jag gå till frisören. Jag gjorde frisörbesök så sällan som var femte år. Färgning skötte jag själv eller med hjälp av Emem. Det är faktiskt först för ett par år sedan jag bestämde mig vända mig till frisören, både med klippning och färgning, och jag har fullt förtroende för den frisör jag är stammis hos, Malin på Clipodrom. Vi förstår varandra och kan alltid mötas på mitten. Jag blir alltid lika nöjd.

Nu klipper jag 1-2 cm varje månad och färgar utväxten i samma veva. Dyrt? Ja. Värt? Ja.

FRAMSTEG!

2010-10-27 @ 16:33:34
Pippin bet mig inte när jag tog ut honom idag... FÖRSTÅR NI? Han bet mig inte ens nästan! Istället satt han och pratade med mig, "hej kompis!", och hoppade glatt på handen. Aaaaaaah! Lycka!

Ytterligare en sömnlös natt...

2010-10-27 @ 03:59:13
Oron inom mig vägrar att lägga sig och vila vissa kvällar... vilket medför att jag har extremt svårt för att somna. Inatt har jag inte ens testat, jag känner själv vilka nätter som är hopplösa redan innan, då jag känner mig varm, svettig och konstigt trött.

Skulle jag lägga mig i sängen skulle det ändå sluta med att jag grabbar en bok och tänker "ska läsa tills jag somnar", vilket inte sker på ytterligare några timmar. Så är det morgon. Och jag har inte fått ett skit gjort. Då är det bättre att vara lite produktiv på natten, att diska och småpyssla här hemma, tills tröttheten vill infinna sig.

Ska nog pallra mig till farbror doktorn och få mig lite knark, så att jag faktiskt somnar när man borde somna.

Dessa visdomständer...

2010-10-26 @ 18:47:55
Kanske ska jag vara överlycklig över att alla mina visdomständer ännu inte kikat upp. En har ser dagsljuset, två ligger på latsidan och den fjärde... vill se dagsljuset. Den håller på och bökar mest hela tiden. Känns som att ha ett litet tryffelgris-tryne som bökar och nöffar och knuffar mitt tandköt inifrån. Eller som en liten nisse som bankar på sin kärestas dörr, en liten nisse som verkligen verkligen verkligen vill få in dörren.

Nissar i munnen.... känns obehagligt.

Lycklig nisse?

Claws.

2010-10-26 @ 13:48:40
Idag alla barn, ska vi hitta på någonting jättekul och lärorikt! Typ!

Inte så värst då, men fick tid för kloklippning på fågeln-utan-namn idag. Han kommer hata det, hata mig, hata Tommy och hata kloklipparmammen. Föggeln kommer vara hysterisk som en grottbjörn mitt i vintern när han kommer hem.

Ogilla.

Nu kanske jag ska vara duktig och betala räkningar samt hämta ut ett paket samt fixa rätt i köket. Igår bakades det både paj och kladdkaka.

Adoptivmamma.

2010-10-25 @ 20:20:37
Snäll som jag är har jag tagit min brors nymfparakit till lägenheten. Jag är lådsasmamma, Tommy leker lådsaspappa med bravur.

Denna nymfparakit är inte vilken fågel som helst, utan han är ganska knäpp faktiskt. Han ogillar skarpt händer av alla former och sorter.Det är absolut ingen fara när man redan kliar honom eller redan har honom på handen, men sekunderna innan, då han ser handen komma, skriker han sig hes och bits. Inte värst hårt, men han bits ändå.

Dessutom är han helt skadad på andra sätt. Han kan sitta helt lugnt och fridfullt på en pinne i buren... då han får världens vråldamp på gungan, attackerar den för fulla krafter tills han antar att gungan är död.

Han har utöver detta en del skumma ljud för sig. Han härmar fåglar han hört utanför fönstret, han härmar telefoner, äggklockor, microvågsugnar och annat skumt. Och skriker gör han för att det är kul... tar i av all sin kraft och bara vrålar. Ännu roligare är det i rum som ekar, typ badrummet. Där sitter han och lyssnar på sitt eko.

Han stökar ner så in i... Det ligger frön och fjädrar överallt, han dammar på vår svarta soffa, han bajsar lite varstans.

Trots att han är fruktansvärt jobbig, är han också fruktansvärt söt och go. Han ska alltid vara nära och se vad man gör, han är fruktansvärt nyfiken. Så gillar han att gosa. Efter att handen är i läge förstås.

(Och nej, han har inget namn... )

Woopidoo.

2010-10-24 @ 12:39:00
För woopidoo, du vill ju va' som mig, wopidobidoba
Vill se ut som mig, gå som mig, va' som mig
Det vill du nuuu, ett djur som duuu
Vill lära sig, bli en så'n som mig!

Lilljul.

2010-10-24 @ 01:25:38
Imorgon ska jag fanimej baka lussebullar. Det är ju så sjuuukt gott. Hade slagit till på pepprissar också, om affären bara hade haft pepparkaksdeg. Lussebullar får duga.

Nattinatti!

Fniss.

2010-10-23 @ 17:44:00
Läst igenom massa gamla blogginlägg. Jag var verkligen roligare förr. Här är en lista jag döpt till "intressant fakta" som jag skrev 2009-02-18;

  1. Oscarsbelönade/nominerade filmer är oftast dem sämsta (snarare ett återkonstaterande än en nyhet)
  2. Jag skulle möjligen kunna bli en riktigt bra steppdansös
  3. Det är svårare att gå i nerförsbacke i höga skor när det är halka, än i uppförsbacke
  4. Emem vet skillnad på hur man gestaltar följande; råtta, ökenråtta och snöråtta
  5. Biokassörskor kan lista ut vad man ska säga innan man sagt det om man stammar (Mimo: "Hej, vi har b-b-b-b-b..." Biokassörska: "Bokat.")
  6. Vatten är bara gratis på McDonald's om man beställer mat
  7. Företag som inriktar sig på femhundranio olika specialiteter (typ Microsoft; spel, programvara, operativsystem...) är omöjliga då det gäller att få tag på en specifik person på en specifik avdelning inom företaget ("Nej, då ska du ringa till spelansvarigsprkonsulttjänstemannen i Eda, inte till växeln" "Nej, han finns inte här i Eda, då ska du ringa till Mariestads kontor för lysande maskar" typ)
  8. Det syns inte att man har slitna hårtoppar och torrt hår om man lockar det
Och här är ett annat roligt inlägg. Eller, jag skrattar i alla fall så jag dör;

Jag är helt störd när jag sover.

Jag snarkar otroligt mycket när jag är tät i näsan
Jag pratar i sömnen, oftast om WoW eller som i lördags, citronträd
Jag pratar till och med Engelska när jag pratar i sömnen
Jag dreglar
Jag gnisslar tänder
Jag tar all plats i världen
Jag snor hela täcket
Jag snor alla kuddar
Jag svettas
Jag luktar burka ur munnen
Jag har världens sämsta morgonhumör
Jag slåss om någon pillar på mig (kramar, klappar, pussar) i vakna upp-stadiet

Ett gott råd helt enkelt, sov inte brevid mig. Fast nu finns det ju folk som älskar mig så mycket att det kvittar för dem, eller ja, dem står iallafall ut med det. Tack mina hjärtegull.

Städastädastädamermermer.

2010-10-23 @ 12:59:00
Känns som om det aldrig tar slut. Under veckan har jag stökat ner en hel del på något underligt vis. Nu vill jag ha det pedantiskt, ja riktigt kliniskt rent for the rest of my life. Kommer jag lyckas? Svar: nej. Jag suger på att plocka undan efter mig. Det är inte alls att jag är dålig på att städa, för det gör jag skitofta, det är bara det är jag är bra på att stöka ner.

Babbelbabbel. Nu ska jag städa klart, sen ta ett långt bad med ansiktsmask, peeling, håravlägsning, noppning och givetvis med min nya Cosmopolitan. Lovelovelove!

Älska Brittan förresten...

Morrmorrn.

2010-10-23 @ 09:43:00
Så vad bjuder helgen på då? Ikväll kommer tremänningarna hit och jag ska bjuda på en bit mat. Tänkte laga ett recept Sabina lagade åt the gang en gång, en gryta innehållandes fläskfilé, soltorkade tomater, marinerad vitlök, grädde och crèmè fraîche. Till detta goda blir det ris och en vanlig sallad. Ett glas vin kanske. Annars cola. Mums, ser fram emot ikväll!

Behöver dock städa i ordning lite, lycklig att jag har diskmaskin i alla fall.

På söndag ska jag hem till pappa i villan och hjälpa till att rensa ur mammas garderob, se om det är något jag vill ha, sen skänka och slänga. Kommer nog bli jobbigt, men samtidigt hoppas jag att det funkar som en psykologisk bearbetning.

Jag är väldigt... oklar än känner jag. Jag är inte färdigbearbetat och jag har mina stunder då jag mår långt ifrån bra. Minsta lilla grej gör mig så känslig, har väldigt nära till både grått, skratt och irritation. Jag är väldigt sårbar helt enkelt. Känner mig som en porslinsvas som gått i tusen bitar och blivit limmad, men limmet har ännu inte torkat, så jag behöver få bli orörd.

Så om allt idiotiskt, onödigt, dumt, jobbigt, korkat och fånigt bara kunde hålla sig borta skulle jag bli mer än glad. Låt mig få läka liksom. Är det för mycket begärt?

Dagen.

2010-10-22 @ 15:19:30
Idag blir det ganska lugnt, som det ser ut nu. Ska städa det sista eftersom mina tremänningar kommer imorgon, ska planera vad jag ska laga för mat tills imorgon, handla den maten, ska träna och kanske sola. Mer knop bjuder jag inte på.

Ser fram emot nästa helg också. Halloweenmiddag hos Stefan och Sabina på fredagen, min födelsedagspresent keramikmålning på söndag.

Och så min kommentar om hela Paulina och Hugo (och Nemo)-hysterin;
jag tycker så hima synd om både Hugo och Paow. Hugo för att han har blivit bedragen, huggen i ryggen och djup sårad -  offentligt till på köpet. Paulina för att hon är så ung, alla gör väl snedsteg i den åldern (?), och det kablas ut över hela nyhetssverige. Inte nog med att hon måste plågas av sitt dåliga samvete och förlusten av en älskad, hon måste också äta skit från hundratusentals människor som inte har ett dugg med saken att göra. Visst har hon gjort fel, och hon skötte det hela väldigt fel, men tjejen är för fan 17 bast och har inte lärt sig allt i livet än!

Leave Paow alone!

Tränorexi?

2010-10-21 @ 21:23:38
Finns det något sådant? Tänkte på att, det är väl samma hormoner som kickar in då, samma del av hjärnan som arbetar och samma belöningssystem som påverkas då som vid andra beroenden?

Den känslan jag får av träning påminner i alla fall om de känslor jag känner efter en god shoppingtur. Det kanske bara är bra i och för sig... att byta ett beroende mot ett bättre (ekonomiskt sett).

Nu bjuppar jag på en bild med två syften - ny hårfärg + träning.

Suck.

2010-10-21 @ 15:16:21
Förlåt för att jag bloggat dåligt. Och förlåt för att jag inte lagt upp bild på mitt hår än. Saken är den, att jag har tagit hundratusen bilder åt er. Men jag är världens mest skakiga person, så när jag håller (mobil)kameran på avstånd börjar jag skaka som ett jävla asplöv. På bilderna ser man typ... något som man skulle kunna tro svischar förbi i lite för hög hastighet. Man kan knappt notera färger i bilderna.

Så försökte jag igen när jag kände mig stabil. Då fick jag inte till ljuset. Utan blixt såg jag ut som en bortkommen fågelskit, med blixt såg mitt hår ut som Linda Vargs.

Ska istället försöka överlåta kameraansvaret till Sofie idag när vi är och tränar, för att äntligen förhoppningsvis kunna ladda upp en bild åt er, där man ser håret också.

Sålänge får ni nöja er med en gammal brunettbild från Newz nummer 4, 2009,
Bild tagen av: Staffan Johansson


Stora hämta-ut-paketdagen.

2010-10-19 @ 16:20:48
Just hemkommen från en otroligt regnig promenad med Erik. Gick först och tog ut pengar, sen till Konsum för att köpa bröd och kaffe och snus, sen till Postutlämningsstället för att hämta ut mina uuunderbara mocka-UGGs med fårull i, samt mitt bruna löshår, allt medans det öööösregnade/haglade. Är helt genomblöt nu.

Tycker att färgen var lite ljus på löshåret, fast då får man ha i åtanke att mitt hår blir ljusare och ljusare för varje tvätt eftersom att vi la i en toning hos frisören.

Sen ska jag hämta ut ett paket till innehållandes ett par Tommy Hilfiger-skor.

Nu blir det ett par knäckemackor med lönnebergaskinka, mums.

Söndag.

2010-10-17 @ 21:05:31
Jag vet att ni är sjukt nyfikna att se hur mitt hår ser ut, men jag har inte riktigt lyckats få till någon rättvis bild. Håll ut tills imorgon!

Kvällen spenderar jag framför WoW med en påse Äntligen Lördag! Jag har tagit fel på dag uppenbarligen, men what the heck, jag är en sucker när det gäller Hockeypulver.

Ska snart sätta mig och läsa Malins skolarbete, ska bli riktigt kul! Hon är så duktig min Malin, så ambitiös och driven och målmedveten och framförallt stark. Tror att hennes arbete är kalasbra!

Hörs imorgon, då ni får se mitt hår, har lite matlagningstips/idéer också, som jag sparar tills dess. Tjipp!


Sitter hos frisören.

2010-10-16 @ 12:56:44
Bye bye blonde! Det här kommer bli skitbra.

Gomorrn.

2010-10-16 @ 10:20:56
Nu sticker jag till frissan för att bli brunett!

Det antagliga slutresultatet?

THIS!

Bara måste få berätta.

2010-10-15 @ 16:58:14
Begravningen var helt underbart vacker. Visst var det sorgligt och visst skakade man av gråt, men den var ändå vacker.

Blommorna på kistan från den närmsta familjen var i mammas favoritfärger blå/lila, kistan var i oskuldens färg vitt och musiken som spelade var mammas favoritlåtar sedan ungdomen.

Talen som hölls var personliga och fina, och handlade om allt från hennes barnsben till vuxen ålder och sjukdom. Mitt tal tänkte jag publicera senare. Jag orkade självklart inte hålla det själv, man skulle nog ändå inte höra vad jag sa, men begravningsförrättaren var så duktig och det blev så bra.

Sångerskan var enormt duktig, det lät verkligen som om en ängel kommit ner från himlen för att sjunga för mamma och för oss.

Vi var nog över fyrtio personer som dök upp, alltifrån familj, släktingar, assistenter, vänner och grannar. Det låg en sorgens täcke över oss alla, men trots det var alla så trevliga och... varma. Deras ord och blickar och kramar värmde mig verkligen från själen.

Jag vill tacka alla som dök upp för att hedra mammas minne, även om ni kommer att få mer formella tackkort senare. Också vill jag tacka för alla telegram, ni kommer också få ett personligt tack såklart.

Jag har inte tagit några kort. Ville inte förstöra det magiska och vackra med suddiga, skakiga mobilbilder. Pappa och den riktiga kameran fick stå för bilderna. Ska norpa dem av pappa så snart han laddat upp dem på sin egen dator.

Nu ska jag... inte göra någonting. Koppla in min diskmaskin som jag köpte idag, för att aldrig någonsin igen behöva diska för hand. Så ska jag bjuda bror och far på hemmapizza vid 19. Sen blir det att lägga mig och ruttna bort.

Begravningsdags...

2010-10-15 @ 08:50:05
Bara så att alla vet vart jag håller hus om jag inte uppdaterar någonting på ett par dagar. Sköt om er alla.

Det här kommer bli världens vackraste begravning!

Var bara tvungen...

2010-10-14 @ 20:40:09
...att terapishoppa lite.

Då jag förra året trampade sönder mina Sketchers i UGG-modell rätt rejält, gör jag ett nytt försök detta år med ett par UGG-modeller från Shepherd. Mina stickade boots från märket UGG får stanna inne i förmån för dessa de mest snöiga dagarna.

Dessa sötnosar är från BRANDOS, finns även på Bergqvist Skor såg jag, men inte i min storlek såklart. 1 200kr och de blir dina (ja, du kan inte köpa mina då förstås)....och mina stickade UGGs, 1 800kr med frakt, också från BRANDOS om jag inte minns fel, de ska tydligen finnas på Paviljongen i Karlstad också för 2 000kr.

...ooooch Sketchers-skorna från 2008-2009. Också BRANDOS. Vila i frid.

Finbesök.

2010-10-14 @ 16:22:59
Idag fick man finbesök här i bloggen. Självaste författaren till den bok jag inte kunnat lägga ifrån mig sen igår, Kändisjakten - Därför är vi besatta av celebriteter (Malin Lundblad), tittade in här idag och lämnade en kommentar.

Så, eftersom att jag misstänker att du (Malin) kanske kanske kikar in här igen, är det raka rör som gäller; boken är skitbra! Den håller verkligen en hög standard i både efterforskningar, källor och självklart är också texten njutbar. Gillar sättet boken är skriven på, inte alltför svårläst, utan lättbegriplig och underhållande, precis som det ska vara.

Tack för några (hittills) sköna timmar av läsning, ikväll är det jag som plockar upp boken igen och påbörjar där jag avslutat.


Raaaaawr!

2010-10-14 @ 10:17:49
Idag hade jag helst stannat i sängen. Humöret är absolut i bott på grund av morgondagens begravning, jag har mensvärk och beter mig därefter, det är iskallt ute och det blåser och jag har tvättstugan mellan 14-18 då jag egentligen skulle behövt ta mig ner till stan för att inhandla en vattenfast mascara samt träna på det. Var helt tusen på att jag hade tvättstugan mellan 10-14 men iiiinte då.

Får dessutom en destruktiv personighet när jag sörjer. Äter för mycket, eller ingenting alls, sover helst hela dagarna, spenderar pengar på allt jag kan hitta och tänker på allt annat än mitt eget välmående. Får också inslag av regressivt beteende, återigen exemplet med att jag gärna sover hela dagarna, och allmänt struntar i att ta ansvar.

Förhoppningsvis tar det här kapitlet avslutat inom några dagar. Självklart kommer jag alltid bära med mig sorgen i mitt hjärta, men inte på samma sätt...

I valet och kvalet.

2010-10-13 @ 16:51:47
Länge funderat på att plocka bort min tungpiercing... jag menar, jag gjorde den när jag tyckte att jag var såååå cool, och jag vet inte riktigt om jag tycker att det är så himla coolt längre. En metallgrej i munnen. Skulle jag åka till Afrika skulle de tro att det vore någon slags annorlunda tandställning.

Visst gillar jag den, det kommer att bli tomt om/när jag tar ut den. Men någon måtta får det vara. Jag är inte fjorton längre. Jag är inte arton längre. Jag är inte ens tjugo längre. Jag fyller 23 nästa födelsedag, och sitter fortfarande och biter sönder mina tänder på en fjantig metallstav i tungan!?

Tar jag ut den så blir det innan begravningen på fredag. Då tar jag ut den för mamma, som en ritual. Någonting nytt börjar, något gammalt avslutas.

Tar jag ut den så kommer den aldrig mer tillbaks...

Nej, nu sticker jag till Actic i syfte att svettas.


Psst.

2010-10-13 @ 15:21:58
Ser förövrigt ut som en jättemumin i min vita Onepiece jumpsuit. Eller är Mumins stora på riktigt? Isåfall ser jag ut som en minimumin. Men det är mysigt. Nej, det är urmysigt! Muminmysigt. Känner mig sådär lagom slapp och obrydd när jag kryper ner i den. Inga bekymmer i väääärlden, en god bok, en kopp te och mumindräkt. Livet är bra skoj ibland.

Mumin?                                                              Onepiece?

Doktig flika.

2010-10-13 @ 15:05:50
Wihoo, just hämtat ut ett paket innehållandes Kändisjakten - Därför är vi besatta av celebriteter av Malin Lundblad. Den ska slukas minsann!

Sitter nu och betalar räkningar. Lite väl löjliga belopp från Nelly.com, haha. Känner mig duktigt ändå. Det är väl räkningar som får en att känna sig vuxen antar jag.

Ska senare iväg med Sofie och träna igen, underkropp minsann, samt sola. Skulle vilja inhandla lite smink också, läste en rätt gammal VeckoRevyn för första gången igår, och i den medföljde en liten skönhetsbok där de listar alla sina favoriter inom smink-, hår- och hudvård. Måste testa den concealer de säger är underbar. Använder inte concealer annars, men kommer antagligen börja.


Mhmm.

2010-10-12 @ 21:50:18
Genomlidit ännu en dag med toppar och dalar. Plockat/diskat/städat när jag kom hem från shopping (köpte en såndär Onepiece jumpsuit på rea, 249kr), träning (överkropp och armar) samt mathandling (imorgon blir det korvtroganoff!). När jag påbörjade städandet öppnade jag garderoben där jag har massa småpyssel jag köpte på Outlets nere i Ullared i somras. Hittade där ett jättefint kort jag köpt, med stenar och snören och glitter och allt-vad-det-är, som det står Mamma på. Hade tänkt att ge henne det på födelsedag/mors dag eller liknande. Bröt ihop totalt.

Det är skönt att vara ledsen ibland, men det är inte skönt med en smärta i bröstet som vägrar avlägsna sig. Att förlora sin mamma känns som tusen knivar som hugger dig rakt in i hjärtat, om och om igen, under flera veckors tid.

Och än är det inte över. Det är begravning på fredag, 15 Oktober klockan 11:00 i Ruds kapell. Har en oanvänd svart klänning jag tänkte inviga, med strumpbyxor, kavaj och svarta stövlar. Ska man orka bry sig om smink? Allt hamnar ändå på kinden tillslut. Borde köpa en vattenfast mascara. Borde. Det märks om jag orkar.

Imorgon blir det träning igen, att hålla igång kroppen ger mig lite av den energi som förståeligt lyst med sin frånvaro ändå sedan 22 September. Har försökt dra ner på godsakerna lite också, men godissuget infinner sig lätt. Aldrig varit den som tröstätit, men de senaste veckorna har jag vräkt i mig onyttigheter. Inte mer än jag brukade göra, men mycket om man jämför med min period då jag var ganska nyttig. Den perioden tog som ovan förklarat slut rätt abrupt.

Jag hatar begravningar. Men det kommer att bli så fint, har varit med på Fonus och bestämt en del själv. Jag har också skrivit ett "tal" som ska hållas. Ser fram emot fredagen på ett konstigt sätt.

Oiiiiih!!

2010-10-12 @ 15:37:46
Såhär kommer jag se ut i håret på lördag!

Ett mellanting eftersom jag inte kan bestämma mig. Inte för mörkt, inte blont. Så kan jag gå bak till mitt blonda relativt lätt om jag känner för det i vår/sommar. Aldrig mer jättemörk i alla fall. Tog ett halvår och åtskilliga tusenlappar att få en snygg blond.

Vad tycks? :-)


Liiite mörkare än det här.

Phew.

2010-10-11 @ 23:59:20
Känner mig lite nere och asocial just nu, så blir en snabb blogg.

All beröm till mig, stod just emot impulsen att inhandla en Dolce & Gabbana-klänning, Burberry-jacka samt "vanliga" UGGs. Heja mig, där sparade jag mängder av pengar.

Tänkte burra ner mig och läsa lite bok... väntar fortfarande på Kändisjakten som jag beställt, tills dess har jag EGO WOMAN samt Diamanter är förevigt. Heja böcker som peppar mig att shoppa, not.

Finns det någon förening för shoppingberoende så som för alkoholister, i stil med AA, som i filmen En Shopaholics Bekännelser?

Nej, nu blir det bok. För er som fortfarande inte kan nanna, glo på New York I Love You. Den är annorlunda, men skitbra, många kända och folkkära namn i rullen dessutom. Tänk Natalie Portman, Orlando Bloom, Andy Garcia, Rachel Bilson, Christina Ricci... och listan fortsätter!

Trailer!

Fullt fräs.

2010-10-09 @ 00:13:00
Dagen har varit fullspäckad av skoj. Första halvan av dagen tillbringade jag städandes. Fick hjälp av Erik för att jag hjälpte honom med en online-grej, så dammsuga slapp jag. Diska, skura golv, torka bord och bänkar samt plocka fick det bli.

Sen fick jag bråttom ut, för Sofie kom och hämtade upp mig. Först tog vi en tur till Skopunkten där jag köpte ett par stövlar jag tittade på förra veckan. Sen åkte vi till ÖB. Dock åkte vi fel ett par gånger (hittar verkligen inte på vischan), garvade ihjäl oss åt en del lustigheter i bilen. När vi väl kom fram stack vi in på outleten brevid ÖB, hittade ett par jeans för 170 spänn. Köpte en snygg t-shirt till Tommy också, en liten fredagspresent.

Fick därefter kuuuta in på ÖB och pringa genom hela stället och leta upp de grejer jag skulle ha då vi skulle vara tillbaks i Karlstad och på Jysk senast 17:59 då vi trodde det stängde 18. Köpte ÄNTLIGEN en dammsugare! På hemvägen brände vi på som satan med Sofies lilla minibuss, blåste förbi flera poliser dessutom, de brydde sig inte som tur var haha, de trodde säkert att de såg i syne!

På Jysk upptäckte vi att de stänge 19... såklart. Fick min kontorsstol som det var extrapris på, samt ett par bäddset i satin, två för fyra hundra. Helt okej i min mening.

Åkte sedan till Willy's för att handla käk, inte handlat på säkert två veckor jag och Tommy, så det behövdes. Brände sen vidare till solariet. Bokade tid för behandling imorgon.

Träna hann vi tyvärr inte med, jag ville gärna hem till Idol till åtta. Synd att Sassa åkte ur tävlingen, finns flera som är mindre duktiga än henne, enligt mig.

Stövlarna! Då jag enbart har högklackade stövlar sedan tidigare, är detta ett mer fot- och isvänligt alternativ.

Fryser ihjäl!

2010-10-08 @ 13:11:59
Värmen är då inte påslagen i vårat bostadshus. Legat under täcke + filt + fodrade leggings + tjocktröja, och med en bok, i säkert en timme. Klev just upp då jag ska ner till bokontoret och klaga. Klaga på att jag fryser med filt, täcke, tröja och flera koppar té (måste ju dricka massa té och kaffe eftersom jag vann den där presentkorgen värde 750kr fylld till bredden med handgjorda chokladpraliner, smaksatt lyxkaffe samt en massa téer med olika effekt).

Dock är jag så jäkla mesig när det kommer till att sätta ner foten. Kommer nog inte klaga, utan snarare säga "Hej, kommer ni sätta på elementen snart?" "NEJ!" "Okej, tack ändå". Måste lära mig det här med att säga ifrån och säga till och tala om och allt vad man nu ska kunna i vuxen ålder. Frågan är bara hur. Någon som har förslag?

Den här tröjan i naturvitt har jag gosat i idag. Hittade den på Akazia i Karlstad, just den här i svart med vitt mönster finns på Nelly.com

Hej alla barn!

2010-10-08 @ 11:06:26
Ännu en morgonstund med guld i mund, eller nå't. Sovit som en stock inatt, riktigt härligt. Ni vet sådär stockigt att hela kroppen värker, ögonen är svullna och näsan är täpt. Kanske bara är jag som sover mig krasslig. Men det är rätt skönt.

Efter all tvätt igår stack jag på stan med Malin och Sofie. Först var det Gina som gällde. Hittade en massa småsaker, typ strumpbyxor,mössa, ett basic-linne och en halsduk. Malin hittade en kjol. Sen tog vi BikBok där jag testade en fuskpäls i XS som var på tok förstor. Lite ledsen blev jag, då den var ganska snygg. Sen skulle vi gå och äta, men hamnade på Akazia först. Köpte mig en lång stickad kofta med krage (sååååå mig+höst=sant) samt den där jävla Friis&Company-väskan jag tittat på så länge. Expediten sa att det var den sista de hade, då kunde jag inte titta på väskan och säga nej.

Sen gick vi och åt, Malin fick äntligen äta sin nachotallrik på Amigos. Det var gott och gick ner. Innan maten kom sprang jag till min pappa som testade kostymer på andra sidan stan, och tillbaks. När jag kom tillbaks till Amigos hade maten precis kommit till bordet. Mumma.

Gick sedan till H&M. Köpte enbart småsaker där också. En BH, ett par tumvantar och en liten liten väska att ha sminkpennor i.

Nu blir det städa hela dagen, jag hann inte så långt igår. Tjip tjip.

Väskan som inte kunde stå emot mig... typ.

Morgonshopping

2010-10-07 @ 07:59:03
Godmorgon alla, hoppas ni sovit gott. Själv har jag tvättid om två timmar. Försöker få ordning på och sortera tvätt. Som det ser ut nu blir det fyra stora tvättar, hoppas jag hinner det på fyra timmar...

Beställde lite klänningar från Nelly.com och gissa om jag blev glad när jag såg att den underbaraste av klänningar som jag velat ha i flera månader äntligen kommit in i XS igen! Gjorde ordern (inklusive två andra klänningar) kvickt som satan, MIN! Skulle sedan gå tillbaks till produktsidan för att spara bilden åt er, då det stod; "Ett fel uppstod. Vi kan inte visa produkten då den är slut i lager". Jag har redan fått min orderbekräftelse, vilket betyder att jag köpte den sista!

Ibland får man ha tur. Jag har ofta tur tror jag?

Dock fick jag ju ingen bild på den underbara kreation som är som gjord för mig, men fick bild på de andra två.


Konstig känsla

2010-10-06 @ 22:14:53
Har hela dagen haft en konstig känsla i magen... en bra känsla dock, jag ska inte klaga. Det har känts som om det är jul eller i alla fall advent hela dagen! Har därför redan nu planerat in att pepparkakor och lussebullar ska bakas 11-12 december. Så blir det att köpa hem julgran, glögg samt adventsljustake första advent.

Är annars inte ett jättestort fan av julen, men den här julen... känns speciell. Ska vara ute i god tid med klappar, köpa saker jag vet att folk vill ha och se deras leenden, va' på 'Jul på Liseberg', pynta, julpyssla, fira jul med två familjer, fira jul med mina vänner (antagligen) den 26e och ha en fantastisk nyårsafton.

Längtar ni efter julen, julpyssel, julmat och allt vad det inebär?

Jul på Liseberg <3


Lejonkungen...

2010-10-06 @ 09:35:33
...är utan tvekan en av de bästa filmer som finns. Kanske bara är jag som har barnasinnet i behåll?

Kom, efter att ha tittat på filmen, på att när jag var liten (alltså väldigt liten, 7-8 år, kanske ännu yngre) spelade jag just Lejonkungen som SNES-spel fast på datorn. Minns den där disketten som spelet låg på så väl, skyddade den med mitt liv. Och sen kom jag att tänka på att jag faktiskt aldrig lyckades döda Scar, jag fick liksom aldrig till den attack man skulle göra, eftersom det är meningen att man ska spela på dosa. Så laddade hem spelet förut och med lite för mycket krångel med tangentinställningar för att lyckas med "the move" så fick jag äntligen döda honom.

Scar är död, jag är kung. Nu ska jag käka bullar med mjölk <3

Ja, det är samma move man gör i spelet!

Är man inte som alla andra...

2010-10-05 @ 00:22:09
...så är man inte som alla andra. Nu blir det bullar för att försenat fira kanelbullens dag!Woohoo

2010-10-01 @ 21:46:31
Just glott på Idol, Jay är för bra. Tycker att Olle är läskigt lik Orlando Bloom, är det bara min åsik måntro?

Igår ja... var på begravningsbyrån där vi bestämde blommor, verser, låtar, sångare, tal med mera till mammas begravning, som äger rum den 15 Oktober klockan 11:00. Bölade sönder mig så skippade smink.

Sen hade klockan blivit mycket, och jag och Sofie skulle iväg och träna. Ville dock väldigt gärna köpa mina träningsskor innan dess, så tog mig en promenad till Mitticity där det var något på G, de hade smällt upp en scen, det var fruktansvärt mycket folk, musik... jag hittade mina träningsskor på InterSport, och väl i kassan fick man tydligen fylla i någon talong för varje 300kr man handlat för, för att ha chansen att vinna smaskiga priser samma kväll. Hade verkligen sjukt bråttom och det var ganska mycket att fylla i (hade handlat för tusen, så fick tre talonger). Tänkte väl typ "jaja, jag har kanske tur idag", fyllde i talongerna, lämnade in dem och sprang till solariet.

Drog sedan till gymmet och tränade. Skulle möta upp Malin och Elin på stan så snart jag var klar på gymmet, så brydde mig inte om att duscha. Var nere på stan vid halv åtta och Malin och Elin skulle stanna till prisutdelningen, vilket var tur, för jag hade en magkänsla att jag skulle vinna något.

Väl vid prisutdelningen, där det, trots att klockan var halv nio, var sjukt mycket folk, sa jag till Malin; "om jag vinner så får du gå upp och hämta priset" då jag var nygråten, röd, svettig, osminkad, oduschad och kände mig säckig. Malin tänkte väl typ "visst, stor chans att du vinner".

Men det gjorde jag. Två gånger! Först vann jag en presentkorg med lyxig choklad, té och kaffe. Garvade ihjäl mig åt Malin som gick upp på scenen när de ropade "Maria Nyström". Andra gången de ropade upp mitt namn, vann jag en spavistelse för två på Selma Hotell och Spa. Det tackar man inte nej till. Garvade om möjligt ännu mer när Malin snällt fick gå upp på scenen en andra gång.

Lustigt att jag verkligen kände på mig att jag skulle vinna... hade en vinstchans på 0,015% per talong, och vann två gånger. Vad är oddsen? Ännu lustigare är nog, att Malin sa "ska du vinna igen kan du ju vinna spa-upplevelsen så jag kan följa med" och jag svarade "självklart gör jag det".

Och gissa vem som blir med mig till spa't? Jo, självklart Malin!

Mums.

Smaskig uppdatering...

2010-10-01 @ 17:47:59
...väntar er senare ikväll, kika in då, lovar att ni inte kommer bli besvikna ;-)

RSS 2.0