Såja

2010-04-29 @ 13:42:19
Vaknade vid 10:30, när jag varit vaken i typ... fem minuter ringer min bror och frågar om jag vill med till Bergvik och köpa dricka och mat till helgen. Berättar för honom att jag har planer för fredagen, att vi ska hem till Stefan och Sabina och grilla lite, dricka lite och antagligen kolla på majbrasa i Mariebergsskogen. Frågar om han vill med, och fick det otippade svaret ja. Jag umgås mycket sällan med min bror, men klart han ska bli med om han vill. Blir kul att småfesta lite med honom, tror aldrig jag gjort det förut faktiskt.

Köpte en flaska vin (Tommys tysklandsprit luktar mysko) och nya mallar för fransk manikyr. Jag är så darrhänt att jag absolut inte får till det ens godkänt utan mallar. Tänkte fixa dem hos en manikyrist, men lite sent påtänkt nu.

Och självklart, när man sätter på skavsårsplåster där skorna har skavt, börjar de skava på något annat ställe. Har typ fyra skavsår på varje fot. Lite ont! Får hoppas att mina nya kärlekar inte skaver, inte använt dem än, blir invigning imorgon.

Nu ska jag småplocka lite här, för Malin tittar förbi om ett par timmar. Hon ska äntligen få hälsa på den kisse vi tog hand om i vintras, som hade blivit lämnad ute när det var som kallast och förfusit örontipp och svanstipp. Hans päls var, när vi tog in honom, så tovig att den hade slitit sönder hans skinn på magen. Stackars liten.

Dagens

2010-04-28 @ 15:17:07

Dagens humör: Glad.
Dagens kropp: Död.

Dagens frisyr: Högt uppsat knut.
Dagens klädsel: Mjukisdress just nu.

Dagens planer: Städa/plocka, stan, plugga.
Dagens borde: Tvätta.

Dagens lunch: Räksmörgåsar. Katten får självklart också räkor.

Dagens längtan: Gröna träd och varma kvällar.
Dagens vill ha: En vinstlott.
Dagens beroende: Sömn.

Dagens tråkigaste: Vart är solen?
Dagens roligaste: Att umgås lite med min kära broder.

Dagens låt: The Ting Tings - That's not my name

Pust

2010-04-28 @ 14:19:17
Blev medtvingad på en tvåtimmarspromenad. Gått så att fötterna känns platta som ankfötter. Försökte kalkylera lite på HUR långt vi faktiskt gick, och kom fram att vi gick närmre en mil. Inte att förglömma att jag har universums sämsta kondis också.

Gick förbi Välsviken också, så tittade in på nya, stora ICA och köpte glödlampor. För badrumslampan poffade det första som hände imorse. Min bror fick hjälpa mig byta glödlampan, för jag nådde inte ens när jag stog på en stol, haha. Är inte längre än 160.

Städa blev det inget av igår heller, om man skulle ta och städa fram till 15:30 och sen åka ner till stan... måste bara verkligen vila fötterna en kvart eller något.

Hej folk!

2010-04-28 @ 12:11:29
Sov lite väl länge, inte sovit såhär länge sen... jag minns inte, jag vaknade till och med tidigare i helgen. Inte bra inte bra. Ska möta upp min bror för en promenad, måste bara klä på mig och borsta ur morgonrufset. Sen blir det stan en snabbis igen.

Gotta go, hörs sen!

Nattinatt

2010-04-27 @ 23:23:40
Nu kryper jag ner. Hållt igång hela dagen i princip, behöver min skönthetssömn. Imorgon blir det... en snabbis till stan för att köpa fler manikyrmallar, upptäckte att jag inte hade 10 kvar (1 till varje finger) så jag skippade manikyren idag. Så ska jag börja läsa den fjantiga boken. Det blir nog på förmiddagen. Så ska man väl försöka hinna med att planera lite inför Valborg.

Godnatt gott folk, hörs igen imorgon!

Okej, nu har jag bestämt mig.

2010-04-27 @ 22:27:40
Jag tar och behåller skorna, flera faktorer påverkade mig. Dels har jag inga liknande skor, dels är de hur snygga som helst, dels är de storlek 35 och det är inte ofta det finns döläckra skor i min storlek, och dels var de inte så värst dyra. 600kr på Scorett. Så var de ganska sköna också, träsulan var relativt mjuk åt foten. Och lädret runt foten gör att skon blir så mycket lättare att bära, och det underlättar antagligen efter ett par glas. För ett par glas kommer skorna vara med om kan jag lova!

Hej älsklingar!

Manikyr

2010-04-27 @ 21:06:02
Tänkte sätta mig med och pyssla med lite manikyr snart. Köpte ett helt manikyrset för någon månad sedan, med topplack, grundlack och vitt lack för området längst ut. Köpte också flera olika filar och mallar, så att manikyren lägger sig i en perfekt linje. Manikyren tar väl ungefär en timme med tvätt, lack som ska torka och handkräm som ska gå in i huden och nagelbanden.

Jag brukar sällan fixa naglarna, jag har bitit på naglarna sedan jag var mycket liten och lyckas inte vänja av det. Som tur är växer naglarna som ogräs, är nästan hundra på att jag bet ner naglarna så långt det gick förra veckan, och idag är det tillräckligt långa för att misstas som lösnaglar när jag fixar manikyren. Samma sak med mitt hår. Ogräs!



Jag är ingen bra fotograf...

2010-04-27 @ 19:07:35
...och jag har ingen bra kamera. Försökte fixa en bild på mitt hår förut (ursäkta solglasögongen, hade inte gjort mig i ordning), och tyvärr är det här det bästa jag kan bjuda på. Nästan så man kan tro att jag har parkinsons så mycket jag skakade på handen.

Nyfriserad.

Suck åt mig och min shopping

2010-04-27 @ 17:40:26
Fick tag i den där jäkla engelskaboken, det blev Jane Austen's Persuasion. På engelska. Den ser rätt ruttet tråkig ut, hoppas att det bara är fördomar. Tog med en solning efter det, i supersolariet, 20 minutare enbart. Tror jag fick lite färg. Mina tuttar är dock fräkniga. Jag har ALDRIG haft fräknar i hela mitt liv, varken i ansiktet eller någon annanstans. Nu har jag fräknar på hela brösten. Normalt?

Efter solningen skulle min mys hämta mig på stan, men hade en halvtimme på mig att göra mest ingenting. Och då shoppar jag såklart. Kom hem med ett par underbara (!) skor, men vet inte riktigt om jag ska ha kvar dem. Har så mycket skor, men de här var så... åhh... köpte dem i allafall så får jag fundera på det. Köpte ett par ursöta örhängen också, på JC (kan inte minnas att de sålt smycken förr), det är en liten, fluffig boll i änden på en relativt lång kedja.

Hjälp! Ska jag behålla skorna?

Nä!

2010-04-27 @ 13:53:30
Nu har jag sjukt tråkigt. Drar och solar och lånar den där jäkla boken.

Är äcklad så in i... också, hittade ett tomt "insektsskal" i min ena necessär. Insekter är det värsta jag vet, och har suttit här i min ensamhet och tyckt synd om mig själv som blev exponerad för detta äckel när min hjärna är oockuperad. Kan liksom inte släppa det där "skalet" ur mitt huvud, och törs knappt gå in i badrummet. Trippade in på tå när jag behövde gå på toa.

Skitdjur!

Googlar man "insektshud" så får man 0 bildträffar by the way. Tänkte dela med mig av äcklet, men ni slapp.

Mitt i rensningen

2010-04-27 @ 12:38:32
Fick jag välja en enda produkt att behålla av allt i min necessär/mina badrumshyllor, skulle jag välja min ansiktskräm. Utan den känns min hud typ två storlekar för liten och den känslan gör mig sjukt arg och irriterad. Får jag inte smörja in ansiktet direkt efter duschen/tvätten så blir jag en satkärring.

Fråga; Vad klarar du dig inte utan i din necessär?

Dagens

2010-04-27 @ 12:00:28

Dagens humör: Lugn.
Dagens kropp: Sprallig.

Dagens frisyr: Nyfriserad is the shit.
Dagens klädsel: Nya jeansleggings, vitt linne, stickad grå kofta.

Dagens planer: Städa/plocka, biblioteket, sola, plugga.
Dagens borde: Läsa igenom några informationssidor om min engelskakurs.

Dagens lunch: Räksallad, igen!

Dagens längtan: Valborg. Vad jag ska göra återstår att se.
Dagens vill ha: Meganecessären/skrinet från Eleven.se
Dagens beroende: Musik.

Dagens tråkigaste: Informationssidorna om engelskakursen...
Dagens roligaste: Mitt paket från H&M kommer antagligen idag!

Dagens låt: Lady GaGa ft. Beyonce - Telephone

Men så passande!

2010-04-27 @ 11:41:32
Eftersom jag inte visste vart jag skulle göra av dagens dötid, började jag fundera på vad jag skulle kunna göra, samtidigt som jag läste igenom några av gårdagens blogginlägg för att friska upp minnet. Och vips kom jag ju på det perfekta att göra, nämligen städa badrumshyllor och städa ur de necessärer jag faktiskt har (tre inne i badrummet), för att göra plats för det jag verkligen använder och tycker om.

Skulle visserligen behöva köpa en ny mini-necessär åt mitt smink, då den jag har saker jag använder varje dag i (mascara, concealer, eyeliner, foundation, bronzepuder) är trasig i dragkedjan. Behöver också det där smyckesskrinet då jag just nu använder provisoriska burkar för mina smycken, och mina äkta kedjor/berlocker/örhängen ligger i tomma snusdosor (med inspiration från Sune).

Några söta necessärer.

Accessora.se 339kr


Eleven.se fr vänster 189kr 239kr


Vill ha!
Eleven.se 3 199kr!


Det här visste ni inte om min garderob

2010-04-27 @ 11:02:09
Jag har ungefär åtta jackor som jag faktiskt använder (har också x-antal till undanhängda någonstans), varav fem av de jag använder är vår/sommar/höstjackor. Kavajer, jeansjackor, bikerjackor, skinnjackor... och någonting jag tycker är helt fantastiskt är att ha ett brett utbut sjalar/scarves/halsdukar att matcha med beroende på outfit/humör/väder. Jag har faktiskt TVÅ halsaccessoarer till varje jacka. Tunna, tjockare, stickade, virkade, av olika sorters tyg, med fransar, utan fransar, med spets osv. Det är helt underbart!

Någonting annat jag gillar är, att för varje par skor jag köper, också ha ett par matchande solglasögon och en matchande väska. Har jag inte dettsa så köper jag det. Till mina blå/vita seglarskor har jag t ex ett par kritvita solglasögon och en blå/vit-randig handväska i modell medium. Till mina stövlar med lårhögt skaft, har jag ett par kolsvarta solglasögon samt två svarta väskor, båda i svart skinn och storleken större. Till mina låga pumps med rosett har jag en, just det, vit väska i skinnimitation med rosett på, samt ett par mönstrade vita solglasögon. Skulle kunna gå on and on forever.

Jag måste verkligen skaffa en kamera så dessa inlägg blir lite roligare...

Ljuva tisdag?

2010-04-27 @ 10:26:41
Idag har jag en såndär dag då jag verkligen måste ansträngaa mig för att få någonting gjort. Inte för att jag är lat eller slapp eller så, utan för att jag inte har någonting inplanerat. Vika tvätt, kanske sola, låna en bok. Jaha, sen då? Skulle kunna göra något vettigt av mig tid och också börja läsa boken, men njae vad-det-nu-blir för bok får snarare ansvara som John Blund om kvällarna.


Godnattsång

2010-04-26 @ 23:03:59
Jag kanske är lite efter, men den här låten är verkligen helt briljant. Funkar både med låg och hög volym dessutom, haha. Ska ha den på repeat tills gubben kryper ner brevid mig och somnar.

Jag vet att jag länkade förut, men för er som antingen missade det inlägget eller helt enkelt missat låten;

Frisyr på bild

2010-04-26 @ 22:53:48
Fått några önskemål att jag ska posta bild på mitt nyfriserade hår. Jag tog ett par bilder precis då jag var klar på salongen, men fastnade verkligen inte på bild då. Sen blev jag sömnig och tvättade bort sminket och flätade en godnattfläta.

Förhoppningsvis kommer jag lägga upp en bild imorgon dock, när jag är pigg och fräsch. Håll ut!

Godnatt allesammans, ska sova som ett barn tills imorgon bitti, har fått en släng av den där "vårtröttheten" som det tjatas flitigt om i media. Trött på morgonen, trött på kvällen. Förhoppningsvis vänjer sig kroppen snart vid de nya ljusförhållandena. Sov gott!

Önskelista

2010-04-26 @ 21:04:41
Har kommit hem med så fruktansvärt mycket skönhetsvårdsprodukter, smink, smycken, hårprodukter etc på senaste tiden, att det inte alls skulle sitta fel med ett gäng förvaringsboxar, necessärer, smyckesskrin. Just smyckesskrin har jag annars lite svårt för, men som jag tror jag gör både mig själv och alla mina smycken en tjänst genom att investera i. Så snälla söta bloggläsare, om någon har ett tips på vart man kan hitta just en hård smyckeslåda med fack skulle jag vara mycket tacksam att ta del av er kunskap.

Vittvittvitt

2010-04-26 @ 20:37:26
För er som inte fattar grejen med allt vitt jag dagligen kommer hemsläpandes med i shoppingkassar, ska jag här försöka förklara. Jag har sedan 16-17 års ålder varit helt betuttad i vita överdelar. Vita basic-linnen till ett par snygga jeans, vita klänningar, vita hoodies, vita t-shirts med tryck, vita koftor... Efter det kom jag in i en period där också byxor skulle vara vita. Vita mjukisar, vita leggings, vita jeans, vita kjolar. Folk jag kände fnissade alltid lite åt mig, eftersom att jag konstant och alltid bar vitt. Så fort jag shoppade fastnade mina ögon endast för plagg som var vita, ja det gick så långt att jag inte ens tittade åt andra färger.

Jag bestämde mig då för att skärpa mig lite, och började istället nästan bara köpa saker i ljusgult, persika, ljusblått, rosa och andra pastelliga färger. Till sist var min garderob så full i färgglada saker att jag helt enkelt blev tvungen att köpa lite vitt igen. Nej, svart kommer inte på fråga, känner mig obekväm i svart. Svarta jackor, byxor, väskor och skor är helt okej, men svarta överdelar är inte min grej.

Så mer vitt blev det. Mer vitt blir det. Jag har insett att det är lika bra att acceptera min färgblindhet och matcha med färgglatt ibland, samt roliga accessoarer. Jag trivs bäst i vitt, då är det väl det man bör använda. Det finns så sjukt många människor som är helt insöade på svart, jag är som dem, fast tvärtom!

Nyckelhålet

2010-04-26 @ 20:20:32
I mataffären förut kom jag in på tanken vad betyder egentligen nyckelhålsmärkning? Jag vet att nyckelhålsmärkt mat i regel är nyttigare/hälsosammare än sina icke-märkta kusiner, men hur och finns det ytterligare fördelar med att köpa nyckelhålsmärkta produkter?

Kollade därför upp vad som är grejen med det vita nyckelhålet i den gröna ringen. Blev träffad av en vägg av text. Nyckelhålet har olika krav på olika typer av livsmedel. T ex får alla bär, frysta som färska, nyckelhålsmärkas så länge de inte innehåller något tillsatt socker, medans grönsaker, rotfruker, potatis mm får nyckelhålsmärkas även om de innehåller socker, det får dock endast vara mycket lite socker/salt tillsatt.

Såhär säger Wikipedia;

Nyckelhålet ställer krav på fettmängd, fettkvalitet, fiberhalt och på hur mycket socker och salt ett livsmedel får innehålla. Frukt, grönsaker, kött och fisk får nyckelhålsmärkas liksom bröd, flingor, pasta, mejeri- och charkprodukter. I samband med att de tre länderna (Sverige, Norge och Danmark) fick gemensamma regler infördes ett nytt kriterium om innehåll av fullkorn för att få nyckelhålsmärka bröd, hårt bröd och andra spannmålsprodukter med nyckelhålet

Nyckelhålet är en frivillig märkning. Det är livsmedelsföretagen själva som ansvarar för att de livsmedel som nyckelhålsmärks uppfyller Livsmedelsverkets regler. I Sverige görs kontrollen av märkningen i första hand av den kommunala miljö- och hälsoskyddsnämnden.



Fråga; Väljer du nyckelhålsmärkt framför andra produkter?

Tips från frisören

2010-04-26 @ 18:31:24
Är helt sjukt supernöjd med mitt hårresultat! Under mina timmars grooming passade jag på att ställa lite frågor angående hår och liknande för att en gång för alla få bekräftat vad som är "rätt" och vad som är "fel".

  • Japp, håret ska shamponeras två gånger när det väl tvättas. Detta för att första shamponeringen enbart tar bort smuts så som avgaser, mat-os och likande. Det är först vid andra shamponeringen som schampoots verksamma ämnen verkligen kan verka. Dock är det många som överdoserar mängden schampoo, en liten lick två gånger är bättre än en stor klick. Massera hårbotten noga, dels för att få bort stylingrester, och dels för att stimulera ett annars rätt bortglömt område som hårbotten är.
  • Och nu fick vi det bekräftat, TREsèmme och SYOSS håller absolut långt från frisörproduktkvalité. Eftersom att de faktiskt är billigare, innehåller de också mer vatten och sämre ämnen, precis som de allra billigaste produkterna. Är du ute efter kvalité ska du alltid vända dig till en salong. Om du kör på butiksschampoo kan du lika gärna köpa det allra billigaste, same shit different names.
  • Hårblås som hårblås, faktiskt. Så länge hårblåsen har flera temperaturlägen och får håret torrt spelar det ingen roll om blåsen kostar 400:- eller 2 000:-
  • Myten att du kan rädda det värsta slitna i ditt hår genom att tvinna passeer och klippa bort det som sticker ut är så fel det kan bli. Detta förstör inte bara din frisyr utan kan också komma att kräva en frisörklippning. Så, klippa själv efter att ha tvinnat hårtester ärlikamed a BIG nono. Lyssna alltså inte på detta råd, vad än din tjejtidning talar om för dig.
  • Anledningen till att frisörstylingprodukter är bättre än butiksstylingprodukter är just densamma som för schampoo/balsam. De dyrare produkterna innehåller bättre ingedienser och mindre alkohol, och alkoholen torkar ut hår och hårbotten. Jag frågade om min favoritspray Got2B 2sexy var en katastrof att använda, svaret jag fick var "det är i alla fall bättre än de billigaste". Man ska alltså hålla tassarna på milvis avstånd från allt vad de stora, klumpiga, billiga flaskorna heter (Wella, Klippoteket, Mjukt & Skönt, Naturelle för att nämna några skitsprayer).
  • Om min frisör fick välja en enda produkt att använda i ett torrt/livlöst/skadat hår så föll valet på oljan jag köpte med mig hem idag, Orofluido. Den gör håret mjukt, glansigt och återfuktat utan att tynga ned eller göra det fett. Dessutom doftar den något av det godaste jag känt. 100ml för 300kr är ett ganska shysst pris.

Lillshopping

2010-04-26 @ 18:06:16
Med mig hem idag fick jag ett par jeanstights (suck, ja jag har 8 par nu), ögonmake-up-remover, en jordgubbsansiktsmask, lösfransar till Valborg samt en godis/vaniljdoftande hårolja som inte fettar ner håret eller tynger det, utan enbart ger fukt till mina annars torra längder. Om jag inte packar in mitt hår efter varje tvätt fnasar sig håret väldigt och extra fukt är därför jätteviktigt för att inte skada det vid borstning och liknande.

Tittade också förbi Rusta och Willy's för lite mat och sån't. En stock snus och ett par lotter fick det bli också. Inte blev jag multimiljonär, men vann i alla fall två nya lotter.

Lillshopping.



Nu ska jag laga köttfärssås och spaghetti, och sen göra ansiktsmask. Tjejtidningar fick jag med mig hem också, så det blir en mysig kväll. Imorgon måste jag verkligen komma ihåg den där engelskaromanen, påminn mig!

Nyfriserad

2010-04-26 @ 17:58:07
Sådär, då var man hemma igen. Uträttat lite ärenden också, men glömde låna den förbannade engelska romanen.

Vad gjorde min favoritfrisör med mig då? Jo, vi kapade av ungefär 7 cm, upp till 10 cm i vissa partier, samt klippte av luggen lite för att få fram lite volym runt ansiktet. Så slingade vi håret i två nyanser, askblond samt en blond med varm koppar i, för att få fram olika nyanser för att göra håret mer levande. Efteråt hade vi i en stark, snabbverkande blonderingskräm i hårbotten för att ljusa upp närmast rötterna lite mer då jag naturligt är ganska mycket mörkare än jag slingar det.

Tänker återigen rekommendera Malin på Clipodrom i Karlstad, då hon alltid gör precis som man vill ha det, klipper inte en mm längre än man vill och färgar i exakt den nyansen man bett om. Tack Malin!

Dagens

2010-04-26 @ 12:57:36

Dagens humör: Peppad.
Dagens kropp: Pigg.

Dagens frisyr: Slarvigt uppsatt i hårklämma.
Dagens klädsel: Lacktights, A-skuren persikofärgad miniklänning.

Dagens planer: Frisören, biblioteket, plugga, hämta ut paket.
Dagens borde: Plugga, vilket jag ska göra.

Dagens lunch: Räksallad med romsås och vitlöksbaguette.

Dagens längtan: Efter sommaren.
Dagens vill ha: Ett par Christian Louboutin.
Dagens beroende: Räkor.

Dagens tråkigaste: Mensvärk.
Dagens roligaste: Att äntligen få fixa håret!

Dagens låt: Alicia Keys - Try Sleeping With a Broken Heart

Duttig

2010-04-26 @ 11:02:49
Nu har jag varit duktig och betalat räkningarna, allt från fakturor för internetshopping, tidningsprenumerationer, sjukhusbesök och skolböcker. 3 000kr fattigare är okul.

Ska sticka till frissan om lite drygt två timmar och klippa av en sisådär 5cm samt fräscha upp nyansen lite. Tänkte köpa med mig lite hårvårdsprodukter hem också, testa något nytt. Får se vad de lurar på mig. Har presentkort på Clipodrom också dock, det kom jag på nu! Passande! Får se om det blir lite shopping efteråt också, kan inte komma för mig att jag behöver något, men det är underbart att gå i butiker! <3

Kom att tänka på, när jag bodde i Uppsala. Hur jag längtade hem till Karlstad. Inte bara för att jag har vänner och familj här, utan också för att Karlstad är läskigt vackert om man öppnar ögonen. Natursköna områden, lummiga skogar, ängar, Klarälven och Vänern som möts i ett delta och delar upp stadskärnan i uddar, holmar och öar, alla stränder och badplatser. Jag älskar hur Klarälven går rakt genom innerstan! Detta i kontrast till Sveriges krogtätaste innerstad, med ett brett shoppingutbud, massivs med uteserveringar, kaféer och diverse butiker i gamla, vackra hus. Nej fy, flyttar jag igen kommer jag säkerligen längta tillbaks lika mycket. Karlstad är en sommarstad!

Karlstad






Tre saker

2010-04-26 @ 10:21:38
Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Tiden
2. Varför samma ballad är bra ena dagen och dålig andra dagen
3. Magont

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
1. Mobiltelefon
2. Snus
3. Klädroller

Tre saker jag gör just nu:
1. Sitter inburrad i täcket
2. Snusar
3. Lyssnar på musik

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Simma med delfiner
2. Hålla i en pandaunge
3. Gifta mig

Tre saker jag kan:
1. Spela piano
2. Böja fingrarna åt fel håll
3. Laga mat

Tre saker jag inte kan:
1. Knäppa med mina störda fingrar
2. Gå på händer
3. Slicka mig på armbågen

Tre favoriträtter:
1. Fläskfilé med pepparsås
2. Pizza Margherita med bearnaisesås
3. Räkor i mängder

Bonjour

2010-04-26 @ 10:15:19
Knasigt, vaknar vig 8 typ varje dag även om jag bara sovit ett par timmar. Börjar jag bli gammaö? För det är läskigt, när världens mest morgontrötta människa vaknar av sig själv, och tidigt dessutom, och sedan somnar relativt tidigt. Jag vill inte bli vuxen! Fast det kanske jag redan är?

Har inga såna där goda frukost-bars kvar. Bahh. Får väl äckla i mig en tekaka eller något.

Clear-up Strips

2010-04-26 @ 00:25:38
Sitter här med älsklingen såhär en sen söndag med pormaskplåster i hela våra faces. Vi är totalt och komplett dö-läckra. Snart ska vi tävla om vem som får svartast plåster! Nej men allvarligt, this is good shit, känner sig mycket renare och fräschare i flera dagar efteråt. Känns lenare gör man också. Tror dock att dessa plåster har olika resultat på olika människor och lämpar sig nog inte på "riktig" problemhy.

Natti natti alla bloggläsare, ni är faktiskt 200 stycken /dag! Vi hörs igen imorgon innan jag pyser till frisören. Bjuder kanske dessutom på en nyfriserad bild på eftermiddagen. Nu kliar plåstren.

Ciao!


Underbar blogg

2010-04-25 @ 20:49:12
Hittat en alldeles underbar blogg driven av en tjej som är helt otrolig på blyertsmålningar. Jag har själv sedan jag var ung då och då plockat fram skisspapper och blyertspennor för att teckna av dittan och dattan, har bland annat gjort ett porträtt av Petras son Kevin, ett porträtt av Tommy, Johnny Depp, Sarah Jessica Parker, Britney Spears samt en nattalv.

Blev dock nu, genom ovan länkade blogg otroligt inspirerad att verkligen lägga ner hela min själ i något lite större projekt. Så nu vet ni vad jag ska göra imorgon, förutom att plugga, blogga, besöka frisören samt shoppa. Jag måste bara hitta lämpligt motiv först.

Övning ger färdighet. Dags att damma av mina verktyg och förfina min fingerfärdighet igen!

YAY!

2010-04-25 @ 20:44:23
Nu verkar det som om Gotlandresan för i år är någorlunda spikad, vecka 28, alltså mitten av juli. Ska kolla på boende och sådant i veckan, en liten mysig stuga med gångavstånd till Visby vore härligt så att man kan svänga sina lurviga utan att behöva ha någon nykter chaufför i sällskapet.

Gotland 2009.



Dagens

2010-04-25 @ 19:43:34

Dagens humör: Glad.
Dagens kropp: Söndagsseg.

Dagens frisyr: Utsläppt med sidbena.
Dagens klädsel: Vit oversize-tshirt, jeansleggings, mina awesome örhängen.

Dagens planer: Chilla.
Dagens borde: Inga borden idag, gud så skönt!

Dagens längtan: Till frisören imorgon.
Dagens vill ha: Ben & Jerry's.
Dagens beroende: Mineralvatten.

Dagens tråkigaste: Att jag hade sönder min bruna eye-liner.
Dagens roligaste: Att slita sönder Tommys gamla kalsonger i bitar medan dem satt på, haha!

Dagens låt: Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm

Rösta!

2010-04-25 @ 19:13:49
Dags att rösta på den färg du tycker är snyggast att bära på kläder i vår/sommartider! Lämna en kommentar här på bloggen om vilken färg just du tycker är snyggast. Publicerar resultatet i bloggen imorgon eftermiddag.

Hola

2010-04-25 @ 17:14:11
Hemma från farmor nu. Hon hade lagat den mest underbara grytan med kassler, lövbiff och lök. Till det fick vi mos, grönsaker och hjortrondricka. Till efterrät fick vi Daimtårta. Försökte äta med måtta, men det är ju så gott!

Nu är vi i alla fall hemma igen. Längtar till att få håret sommarfixat imorgon. Tänkte också passa på att använda min tid i frisörstolen åt något vettigt, så om ni har några frågor rörande hår/hårprodukter/styling eller liknande så kan jag passa på att ställa era frågor imorgon och sedan posta i bloggen åt er.

Hörs snart!

Bye for now

2010-04-25 @ 13:52:50
Kommer vara dött här i några timmar, sticker till älsklingens farmor på söndagsmiddag. Ska bli helt sjukt gott!

Puss & kram!

Haha kom att tänka på...

2010-04-25 @ 13:15:20
...igår fick jag ett SMS från ett okänt nummer, som inte fanns registrerat på Eniro. Det stod "Grattis på födelsedagen! Nu är du 22! Wohoo! Hoppas du får en jättetrevlig dag och firar hårt ikväll!". För en sekund trodde jag att jag på något sätt blivit bortrövad av utomjordingar och missat 5 månader av mitt liv. Nästa sekund trodde jag att jag hade blivit galen och tappat tidsuppfattningen. Jag var liksom tvungen att kolla kalendern på min mobil, och när jag såg att det fortfarande var april kunde jag pusta ut. Skickade som svar "Tack så mycket, det ska jag komma ihåg om fem månader. Vad var ditt namn igen?". Jag fick inget mer svar.

Personen gissade i alla fall rätt på år, inte dåligt!

Tips för bakfulla

2010-04-25 @ 12:19:55
Inte många lär väl ha missat de brustabletter som säljs under namnet Bakis? Jag har själv inte testat detta preparat, men antar att det har samma verksamma ämnen som Resorb. Och Resorb är underbart! Jag har väldiga problem med bakfylla dagen efter, även om jag så bara tagit ett glas vin så känns det som om jag är döende. Fick då av Malin ett rör Resorb, som ska återställa vätske- och saltbalansen i kroppen. Jag har tagit för vana att, om jag kommer ihåg, ta en Resorb innan läggdags och en när jag vaknar. Smaken är inte alltför hemsk och det går ner även om man har kväljningar. Detta hjälper verkligen, åtminstone på mig. Alla kanske reagerar olika på produkten, men jag vill i alla fall rekommendera folk att testa!

Jag har smaken apelsin hemma i badrumsskåpet.

Sista lugna dagen

2010-04-25 @ 11:53:17
Så blev det på något vänster söndag igen. Vaknade för ett bra tag sen, men mannen som så djupt att jag bestämde mig för att somna om igen. Så har jag vaknat-somnat x-antal gånger under några timmar. Orkade tillslut inte längre och lyfte på fläsket.

Idag ska vi till Tommys farmor som lagar någon smaskig söndagsmiddag till oss. Sen ska jag småstäda lite här hemma igen, har ett helt lass med nyinköpta kläder som vill ha plats i garderoben. Vet inte hur jag ska ta mig till för att göra plats dock. Det bästa vore kanske att gå igenom allt och skänka en hög kläder till välbehövande.

Måndagen ser jag fram emot, då blir det att låna en roman från 1930 eller tidigare, på engelska, och börja läsa. Kan vara både givande och krävande. Sen blir det till frissan för att fixa vinterbarret. Klippning och slingning, skulle säkert behöva kapa av längre än jag tror. Så brukar det vara. Men Malin på Clipodrom klipper aldrig mer än man ber henne om, en av anledningarna till att hon är min favorit.

Så kommer det ett paket på måndag eller tisdag också, med mina H&M-saker. Det var tur att jag beställde skorna online för, mycket riktigt, så fanns dem inte kvar i storlek 36 här i Karlstad.

Duschen blir!

Dagens

2010-04-24 @ 21:37:07

Dagens humör: Uttråkad.
Dagens kropp: Energisk.

Dagens frisyr: Hög tofs.
Dagens klädsel: Randig T-shirtklänning, spetstights.

Dagens planer: Överleva tristessen med hjälp av bloggande.
Dagens borde: Städa bort allt nyinköpt som bara ligger och dräller i sängen.

Dagens längtan: Skräpmat.
Dagens vill ha: En ny tubklänning.
Dagens beroende: Bloggen.

Dagens tråkigaste: Att jag är uttråkad säger väl en del om dagen...
Dagens roligaste: Att jag slapp vakna upp av ett alarm imorse.

Dagens låt: Mika - Rain

Mitt hår

2010-04-24 @ 18:09:13
Har fått VÄLDIGT många kommentarer som handlar om mitt hår, att det är vackert. Tack så hjärtligt allihop, det värmer! <3

Tänkte därför passa på att ta tillfället i akt och lista tips och produkter jag själv använder.

  • Jag är väldigt noga när det gäller produkter jag använder i duschen. Billigare schampoo'n torkar ut min hårbotten och mina längder så till den grad att jag hellre betalar dyrt för produkter jag vet funkar i mitt hår. Jag gillar schampoo och hårkur från Goldwell Kerasik för torrt/skadat hår, Kérastase och också helt gudomliga produkter.
  • Att packa in håret i alla fall en gång i veckan för en extra fuktboost är a och o. Jag är ett evigt fan av L'oréal Expert Absolute Repair. Den ger mig precis det mitt hår behöver. Ibland efter slingning använder jag mig också av ett pigmentneutraliserande violettschampoo, Tony & Guy Platinum Blonde.
  • Jag anser att stylingprodukter och värmeredskap skadar håret så pass mycket att jag infört stylingfria dagar. Dessa dagar nöjer jag mig att sätta upp håret i en knut, tofs eller klämma och rör det sedan inte mycket mer på 1-2 dagar tills det är dags för nästa hårtvätt. Jag tvättar håret 2-3 ggr/vecka, vilket kan låta lite, men min frisör påstår att man ska tvätta håret så sällan som 1-2 ggr/vecka.
  • Fönar håret gör jag dock efter i princip varje hårtvätt för att få lite mer struktur i håret då jag har några besvärliga virvlar. Har en hårfön från Vidal Sassoon som är skonsam mot håret och har flera olika temperaturinställningar. Jag använder mig aldrig av den varmaste inställningen. Som värmeskydd använder jag mig av Kérastase Ciment Thermique som förutom att skydda håret, också stärker det.
  • När jag väl stylar mitt hår använder jag mig av Tony & Guy Pump it up Volume Explosion, när håret fortfarande är fuktigt, efter min värmeskyddsprodukt. Som spray använder jag mig av Got2B 2sexy volymhårspray som jag sprayar i hårrötterna och tuperar lite för mer volym då jag typ har världens rakaste och plattaste hår.
  • På natten sover jag med fläta om jag ska tvätta håret kommande morgon (gillar inte flät-lockar), annars sover jag i en högt uppsatt knut. Ibland sover jag också med nattinpackning i håret, min kommer från L'oréal Elvital och heter Re-Nutrition Night Elixir.



Slutresultat?

Biker-jacka

2010-04-24 @ 17:40:26
Ingenting är så hett som biker-jackan just nu, enligt mig. Och då menar jag inte biker-jackan i skinnmodell utan den lite tunnare i tyg. Den ska vara kort i midjan och med många knappar/dragkedjor, samt eventuellt andra snygga detaljer. Min egen är veckad i ryggen och har vridna sömmar i ärmarna. Många jag träffat när jag haft jackan på mig har frågat vart den är ifrån. Min är från Gina Tricot och kostar ynka 300kr. Men så fick jag höra att den är slutsåld i stan och bara finns kvar i stora storlekar på nätet.

Så tänkte tipsa alla om att det finns en liknande modell på H&M som jag såg igår. Jag kollade inte priset dock inte priset, men H&M brukar ha vänliga priser. Den är dock lite längre i midjan än min egen, men förövrigt väldigt lika. Den från H&M finns i ljusbeige.

Slutsåld från Gina


H&M's variant

Beroende

2010-04-24 @ 16:34:51
Har haft ett beroende nu i x antal år. Inte klarat av en dag utan ca. 1 liter coca-cola. Och att jag kallar det beroende är på grund av att jag har mått dåligt utan min cola. Psykiskt eller fysiskt är svårt att svara på, men ett beroende är/var det.

De senaste veckorna har jag försökt leva lite nyttigare. Inga onyttigheter som godis eller friterat (chips/pommes), samt nyttigare och bättre mat, typ lax, kyckling, sallader, skaldjur. Det jobbigaste var nog att plocka bort coca-colan från menyn...

...men! Jag har kommit fram till att det är MYCKET lättare att undiva cola-suget om jag häller i mig kopiösa mängder kolsyrat vatten. Dricket 1-2 flaskor per dag, och det är ju absolut inget onyttigt med det eftersom de flesta mineralvattensorter inte innehåller något socker alls. Så det är mitt tips till alla er som, liksom jag, har väldiga problem med just cola. Drick mineralvatten. Mycket. Ofta.


Livet är en hagga.

2010-04-24 @ 14:45:50
Beslut beslut beslut
vad vill du ha för smak?
Bägare eller strut?
Kvalen gör dig spak

Ur: Livet är en hagga.
Av Johanna Persson och Rebecca Ahlefeldt-Laurvig

Vill du ha mer besökare till din blogg?

2010-04-24 @ 12:58:50
Var inne och kikade runt på lite olika bloggar förut, som vanligt, och hittade en tjej som länkade till Bloggtrafik.nu. Genom att registrera sig på denna sida får man två olika fördelar. Den första är att genom ett enkelt knapptryck, hamna på bloggar man inte tidiagre besökt. Den andra fördelen är den klart bästa. För varje blogg du själv besöker genom först nämda funktion, får du själv besökare till din egen blogg! Allt du behöver göra är att registera dig här, vilket självklart är gratis, och sedan sätta igång och besöka massa roliga bloggar.

Min statistik dagen jag registrerade mig;


Slutsatsen är;
Det är gratis och det funkar verkligen, så registrera dig du också!

Klicka här!

Åh så gött

2010-04-24 @ 12:51:57
Vaknade först nu. Eller ja, har varit lite småvaken från och till under morgonen, men sket helt enkelt i att gå upp. Det är lördag och jag har absolut ingenting att göra idag. Helgen blir också lugn då jag bara ska bota den stress jag haft senaste veckorna. Bloggar mer när jag duschat!

Vad ska ni göra i helgen?

Dagens

2010-04-23 @ 16:48:55

Dagens humör: Trött men glad att det är helg.
Dagens kropp: Seg och ovillig.

Dagens frisyr: Hårklämma... så bråttom som jag fick imorse.
Dagens klädsel: Lacktights, vit t-shirt med dragkedjor, min nya gråa biker-jacka.

Dagens planer: Förutom att jag redan uträttat det mesta som stod på schemat, ska jag betala räkningar.
Dagens borde: Jag borde inte ha köpt fler skor.

Dagens längtan: Efter Tommys reaktion på alla presenter!
Dagens vill ha: Något onyttigt, snabba kolhydrater.
Dagens beroende: Shopping!

Dagens tråkigaste: Vädret.
Dagens roligaste: Att jag klarade franska-kursen och kommer få MVG i slutbetyg.

Dagens låt: Gorillaz - Superfast Jellyfish


Tankspridd

2010-04-23 @ 16:38:12
Nej nu är jag VERKLIGEN tankspridd. Råkade kasta smutsstrumporna i toaletten...

Dagens shopping

2010-04-23 @ 16:08:19
Hittar tyvärr ingen bild på min svart-vitrandiga t-shirtklänning, antar att den är slutsåld, jag köpte den sista storlek 34:an i Karlstad idag, sen var det bara storlek 38+ kvar. Hittar inte heller bilder på solglasögonen, ringarna eller armbanden. Vafan! Snart får man väl börja ta kort själv...




Sådär ja!

2010-04-23 @ 15:41:12
Precis fyllt i en hel så'ndär "Du och jag"-bok. Skrivkramp, ja. Men den var ganska kul, var en del roliga frågot, typ "skulle jag fortfarande älska dig om du fick en tredje bröstvårta" och liknande, haha! Paketen är inslagna också, och kortet är skrivet. Det är fyra paket, ett paket med en vit t-shirt, ett paket med tre par kalsonger, ett paket med en mörkgrå, tjock huvtröja och ett paket med kärlekschoklad, kärlekstuggumin, doftljus, en till bok som jag inte minns vad den heter och nu är den inslagen. Är iallafall en massa roliga ordspråk som rör den moderna människan och det moderna samhället, rosa liten söt bok. Fylla-i-boken får komma tillsammans med kortet.

Nej, nu kommer han hem om en timme så tänkte passa på att städa lite!

Vitaminer och mineraler

2010-04-23 @ 13:48:02
Blev nyfiken på hur pass många det är som äter något kosttillskott (allt från vitaminer till avancerade saker). Själv har jag för vana att ta en vitamintablett, två silica-tabletter (för hår, hud och naglar) och två Ginsana-tabletter (mot trötthet/nedstämdhet/orkeslöshet) efter lunch varje dag.

Äter du något/några kosttillskott?

Pust!

2010-04-23 @ 13:26:51
Nu är jag äntligen hemma igen!

Provet gick verkligen jättebra, kunde varenda (!) fråga, det hade jag inte tippat på. Men det brukar vara så, när man väl sitter där med ett prov eller en tenta framför sig så inser man att man kan mer än man tror.

Nu är i alla fall franskan klar och det är jag inte så lite glad över. Antagligen får jag MVG, så jag firade mig själv genom en shoppingrunda på stan. Jag köpte en randig t-shirt klänning (inspiration från min barndomsvän Elin), två ringar, en turkos och en vit, ett par skor (typiskt, jag som köpte skor igår) i loafers-modell, pormaskplåster, två BH:ar med tillhörande trosor, ett turkost armband, vita, mönstrade solglasögon, en vit sjal.

Inne på H&M tänkte jag också köpa med lite kalsonger till mannen (det behövs!) men hittade så mycket andra fina grejer för män också. Gick ut därifrån med, förutom saker till mig själv, en tröja, en t-shirt och tre par kalsonger till Tommy. Då gick jag till Lagerhaus för att se om jag kunde hitta något gulligt presentpapper samt kort att skriva på. Därifrån fick jag med mig två böcker till Tommy, en chokladkaka med roligt omslag, "kärlekstuggumin", doftljus samt det jag kom dit för att köpa.

Tänkte börja slå in allt snart. Kanske ska städa lite också så att han får komma hem till helgen och det är rent, snyggt och en hög med presenter på sängen. Då skulle åtminstone jag blivit glad.

Ska se om jag kan hitta bilder på det jag köpte till mig själv snart, men just nu blir det käk (skagenbaguette, yum!), är inte nådigt hungrig.

Today's gonna be a bad bad day.

2010-04-23 @ 07:43:57
Slutade äntligen snooza och arslade mig upp ur sängen. Jag är sjukt trött och det är iskallt. Måste åka ner till stan ännu tidigare än planerat för att köpa snus eftersom att inga kiosker i närheten har öppet än. Prov utan snus är döden. Jag SKITER i att göra mig i ordning, hinner inte. Måste repetera verb, or I'm a dead woman.

Wish me luck!

Ny header!

2010-04-23 @ 01:01:52
Aldrig tidigare gjort någonting i Photoshop. Har försökt "retuschera" lite bilder, typ ta bort finnar och så, när jag var yngre men med ett kladdigt och misslyckat resultat. Så ikväll satte jag mig med en photoshop guide for "how to create more out of your pictures" och resultatet blev min header. Omåttligt nöjd med tanke på att jag kanske har öppnat PS max 10ggr i mitt liv!

Så, vad tycks om min nya header? Tänkte lägga till häftstift i hörnen på bilderna, men det blev så plottrigt.

Nu måste jag verkligen sova, har slutprov i Franska klockan 9:30 imorgon och tänkte gå upp redan vid 07:00 för att plugga in lite oregelbundna verb som jag varit för lat för att lära mig.

Hmm...

2010-04-22 @ 21:31:07
Funderar på att köpa en kamera! Visst, jag har min telefon, men det är bara 5.0 pixels och det känns som om bilderna blir ganska dassiga. Funderar också på att skaffa en Iphone, någon som har en Iphone och vet vad det är för kvalité på kameran? Om det kanske är värt att köpa en grym telefon och få kameran på köpet menar jag.

Bara för att min klänning är sjukt snygg!

Ni har väl inte missat tävlingen?

2010-04-22 @ 21:02:28
Du har väl inte missat tävlingen jag har? Scrolla ner en bit i bloggen och var med och tävla du också. Det kan vara du som vinner en slingning från Schwarzkopf!

Börjar dra ihop sig...

2010-04-22 @ 20:49:44
Någon som har tips på bra lypsyl? Brukade använda ett från Vichy tror jag det var, som jag verkligen älskade, men som av någon anledning slutade tillverkas.

Känner mig inte förberedd på slutprovet. Allt jag fokuserar på är morgondagens shoppingtur, ska bli såå härligt. Försökt plugga mest hela dagen men blivit avbruten av saker som tagit min uppmärksamhet ifrån mig.

Vad som ska inhandlas imorgon;
  • Underkläder
  • Pormaskplåster
  • Titta på plånböcker
  • Någon snygg ring (som matchar mina underbara örhängen)
  • Ögoncréme
  • Titta på bikinis!
  • Helgens mat
Får säkert med mig någon snygg klänning hem också. Skor beställde jag ju från internet idag, så den biten är i alla fall avklarad. Efter min shoppingtur ska jag hem och städa. Sjukt kul. Sen ska jag laga mat. Lite roligare.

Vill du ha fler besökare till din blogg?

2010-04-22 @ 18:52:58
Var inne och kikade runt på lite olika bloggar förut, som vanligt, och hittade en tjej som länkade till Bloggtrafik.nu. Genom att registrera sig på denna sida får man två olika fördelar. Den första är att genom ett enkelt knapptryck, hamna på bloggar man inte tidiagre besökt. Den andra fördelen är den klart bästa. För varje blogg du själv besöker genom först nämda funktion, får du själv besökare till din egen blogg! Allt du behöver göra är att registera dig här, vilket självklart är gratis, och sedan sätta igång och besöka massa roliga bloggar.

Jag registerade mig i eftermiddags, och så här ser min dagens statistik ut;


Slutsatsen är;
Det är gratis och det funkar verkligen, så registrera dig du också!

Klicka här!

Onlineshopping

2010-04-22 @ 18:40:27
Hittade just ett par underbara tygskor på den här tjejens blogg. H&M 129kr. Det är ju typ gratis! Så bestämde mig för att istället för att traska till H&M imorgon, beställa dem online då jag misstänker att storlek 36 inte finns kvar i butiken, om de ens finns i Karlstad. Online fanns dem, men man kunde inte beställa varor för under 190kr. Så jag passade på att klicka hem en axelbandslös, vit BH. Kommer att komma väl till pass i sommar.

Dessutom förtjänade jag det för har just skickat in min sista franskauppgift EVER! Den blev dessutom bra. Slutprov imorgon, sen är det byebye franska. *vinka*

Skor 129kr, H&M


BH 149kr, H&M

TÄVLING! Vinn en slingning!

2010-04-22 @ 16:26:58
Brukar köpa slingning från Schwarzkopf för att rädda en eventuell mörk utväxt på mitt ljusa hår om jag t ex ska ut under helgen eller göra något annat så jag snabbt behöver fräscha upp min hårfärg. Men! Jag lyckades få en tid hos min favoritfrisör Malin på Clipodrom redan på måndag.

Jag tävlar därför ut ett paket SUPER SLINGOR från Schwarzkopf Blonde i nyansen M1 (ganska stark slingning som funkar fint på de flesta hårfärger), som bleker 4-6 nyanser och ger ett vårfräscht intryck med lyster och glans till ett vintertrött hår. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar i kommentarsfältet om varför just DU ska vinna. Jag kontaktar sedan vinnaren genom mail så kom ihåg att lämna en fungerande mailadress när du kommenterar.


Malin

2010-04-22 @ 15:51:31
Ville bara, i ett nyktert tillstånd, berätta för dig hur mycket jag älskar dig, hur högt värderad du är och hur mycket du betyder för mig. Allt du gjort för mig, allt du gör för mig, allt du kommer göra för mig. Hur vacker du är, både utanpå och inuti. Hur du har funnits där för mig när jag behövt det som mest, fastän du egentligen skulle behövt tänka på dig själv istället. Du ställer alltid upp, i vått och torrt, vad det än handlar om. Du är ett ljus för mig, i allt du gör, i allt du säger. Du är helt otrolig, en ängel. Alla borde ha en vän som du! <3

Att du har ett hjärta av guld, är en underdrift.


Dagens dos sanning

2010-04-22 @ 15:23:17
Världen är ingen söt plats, att sköta sig själv och sitt eget är det enda man kan göra, hopp och drömmar kommer ibland att förverkligas men ibland får man bita i det sura äpplet och förstå att vissa saker inte är realistiska. Man har bara sig själv att förlita sig på, är man blåögd och lättlurad "får man skylla sig själv". Att lära sig av sina misstag är också nödvändigt för sin egen överlevnad, och att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Karma liksom. Får jag skit har jag antagligen, i de flesta fall, gjort mig förtjänt av det. Visst finns det orättvisa också, världen är en orättvis plats och Sverige med alla jantelagar gör det inte mer rättvist.

Sån't är livet, vare sig man vill eller inte. Folk sårar en, folk beter sig illa ur ett perspektiv men kan ur ett annat perspektiv ha agerat "rätt och riktigt". Saker och ting går inte som planerat, saker går helt åt helvete fast man försökt göra sitt bästa. Att vara naiv är skadligt, och att vara korkad är ett rent hot mot ens existens. Man sår sin egen trädgård och bäddar sin egen säng... typ... liksom. Ingen bestiger berget åt dig.

Dunka-dunka

2010-04-22 @ 13:54:58
Kom av mig i pluggandet och började dunka musik i Spotify. Lady GaGa / Beyoncé's Telephone blir bättre och bättre var gång man hör den. Var inte ett fan när jag fick titta på smygreleasen av videon, men nu gillar jag den verkligen.

Blir att hämta ut ett paket på posten sen också, weei!

Nä, nu ska jag sätta mig och beskriva hur mitt hem ser ut, på franska. Yay :-/


M-o-t-i-v-a-t-i-o-n

2010-04-21 @ 11:01:26
Har någon lite motivation till salu? Börjar bli ganska sugen på just det. Finner ingen motivation fastän jag har slutprov på fredag. Måste sätta igång, men vart börjar man? Tog om hela franskaboken från början i... tisdags, kommit ungefär halvvägs och borde fortsätta där jag tog av.

Allt jag är sugen på är att shoppa, men inte ens det är jag sugen på för att det snöade förut. Det liksom dödade en liten del av mig själv när jag såg det. Det är MAJ nästa vecka och det snöar och inte är det grönt ute? Underbara svenska klimat!

Gött

2010-04-20 @ 21:02:20
För en gångs skull blir det en tidig kväll. Sov kanske 4 timmar inatt och har hållt igång hela dagen sen 7 imorse, plus att jag har tränat som min kropp inte är van vid. Ska nanna om kanske... en timme. Lite tjejtidningar blir det först. Är shoppingsugen och skulle gärna ta mig en tur på stan imorgon eftermiddag. Inspiration sökes. Vet inte riktigt vad som kan fattas i min garderob vid det här laget. Ett par tygskor har jag ju inte hittat än i alla fall. Mer klänningar vore smaskens, självklart. Dessutom förtjänar jag det eftersom att jag fick MVG (!) på dagens muntliga. Räcker med att skriva VG på slutprovet för att få MVG i slutbetyg, eftersom att jag har 8/9 MVG so far i kursen.

Jaja, nu lämnar jag er för min hög med olästa tidningar. Köpte på mig alla nya utgåvor av i princip alla "kvinnliga" tidningar. Yummy!

Bara för att du är så vacker, min snöprinsessa!

FJGHKLG

2010-04-20 @ 15:28:37
Jävla satar det finns. Nej, jag har inte köpt gymkort än, men att betala för var gång för sig har funkat förut. Då fick jag tydligen inte komma in och träna. Man får tydligen, på Nautilus, bara träna en gång, sen måste man köpa träningskort om man vill in igen. Jaha, men tänk om jag inte hade bestämt mig om det var där jag ville träna än, då förlorar de ju en kund på att göra så?

Var i alla fall lite fräck och köpte soltid, Sofie har träningskort så hon kom ju in. När jag fått min polett, låste jag in mina saker i hennes skåp och tränade ändå. Inte direkt så att jag hade åkt buss till Sundsta för att jag älskar Karlstadsbuss. För det gör jag inte heller...

...för när jag skulle hoppa på bussen hem igen såg jag bussen på relativt långt avstånd, hade varit på konsum och köpt saker till att göra räksallad, kycklingbaguette, lövbiff med stekt potatis, veggie-tacos samt dricka till det. Två tunga påsar matvaror. Men jag bestämmer mig ändå för att KUTA till bussen, som stannar för att någon dude skulle gå på. Jag hinner hela vägen fram till påstigningsdörren, men då stänger han och åker, mitt framför näsan på mig? Jävla gubbjävel.

Fyfan för Sundsta badhus och fyfan för Karlstadsbuss och fyfan för att springa med tunga kassar som skär in i mina bebishänder, blöta strumpor, svett efter träning och solarie PLUS mensvärk och PMS. Jippie!

Helt sjukt nervöst

2010-04-20 @ 10:24:16
Varje gång jag ska ha muntligt (vilket är ofta eftersom att jag läser språk), så ringer min lärare då jag läser distanskurser. Hon är ganska svår att förstå på svenska, så hon pratar engelska och franska mest hela tiden. Vilket gör det hela ännu jobbigare. Man måste verkligen fokusera för att förstå vad hon säger, och det gäller att fokusera ännu mer för att förstå franskan, såklart. Jag är nybörjare och förstår inte varenda ord hon använder. Blir så sjukt nervös, får prestationsångest, stakar mig, skakar. Nej fy, tack och lov att denna kurs snart är slut. Lärorikt, kul emellanåt, men det ska bli skönt.

Det muntliga är i alla fall avklarat och det gick "mykett brrrra idaa Marrri". Den förtjänade jag efter att ha pluggat non-stop i 7 timmar igår, samt någon timme idag.

Träningen blir av lite senare då Sofie har jobbat natt. Tänkte låta henne äta och kanske sova någon timme, för jag är snäll. Tjipp sålänge!

Kill Bill-pippin är awesome!

Mornin

2010-04-20 @ 07:43:32
Tänkte vara en snäll människa idag och gick upp med tuppen för att göra frukost åt mysesnosen. Han blev glad. Nu har han åkt till jobbet och jag är en z-o-m-b-i-e. Har dessutom muntligt igen klockan 10:00. Vad är det med lärare att alltid föreslå morgnar för att göra saker? Det skulle absolut inte jag göra. Skulle be mina elever att ringa så sent som möjligt så att de är säkra på att jag är vaken ifall jag har en sjukdag eller ifall jag råkat ta ledigt eller ifall jag bara försover mig eller... you get the idea. Väntar på att teet ska svalna, sen blir det frukost för mig innan jag sätter igång med min underbara franskagrammatik. Verkligen så lycklig! Or not. Har slutprov på fredag dessutom.

Efter det blir det träning med Sofie och några timmars paus från pluggandet. Handla med sig lite käk på vägen hem, fast har en så'ndär Felix Pasta Italia i frysen som man kanske skulle testa, mozarella-tomat.

Nu ser jag i kors, hej!


En hjälpande hand

2010-04-19 @ 15:18:35
Jag tror att solen har större inverkan på var och en än man tycks tro. Jag själv blir alltid lite mindre depp, saker och ting känns inte lika hopplösa längre och jag får ett leende på mina läppar var vår.

Kom precis hem från affären, framför mig i kassan stod en dam i medelåldern. Hon såg välvårdad ut och köpte mat, en chokladbit och snus. När hon väl skulle betala visade det sig att hon bara hade en hundralapp på sig men hennes mat kostade 110kr. Hon blev helt förtvivlad och började fundera på vad hon skulle ta bort, och grävde i fickorna efter småmynt. Jag tänkte, om jag hade varit i den situationen... vad skulle jag vilja hände? Jo antagligen att kassörskan säger "äh, det går bra ändå", eller att någon ser mig eller hör mig och ger mig en hjälpande hand. I alla fall när det bara handlar om några sketna kronor. Så jag gick fram till henne och gav henne en tia. Hon blev helt till sig och sa "men gud, vad ska jag ge dig då? Vill du ha något?" och jag bara log och sa "nej, det är ingen fara". Hon kallade mig hennes ängel och log så stort så stort mot mig. Det var en fin känsla, att jag kunde vara till hjälp för en komplett främling. Även om det inte var en stor gest, så hjälpte jag faktiskt.

Den uppskattning man får tillbaks är väl värd mer än en tiokrona.

Sådär ja

2010-04-19 @ 14:22:34
Nu har jag fått bilderna från helgen. Vissa var riktigt fina och klara och skarpa, andra syntes att det var en skakig fyllehand som tagit, haha. Sitter och pillar lite med det nu, tänkte göra ett stort ölspel av många av bilderna bara att skriva ut och fylla i som Malin vill ha det, och av några av bilderna tänkte jag göra ett litet, intimt kollage på mig, Malin, Erik och Tommy att rama in i en vanlig ram. Har lite pyssel framför mig, håller på och beskär bilderna just nu, även om jag inte är klar tänkte jag i alla fall dela med mig av helgens eskapader, som jag lovat.

Klicka på miniatyrerna för förstorning







Nu ska jag gå och handla, det blir lövbiff, blev så sugen när jag läste i Elins blogg att hon skulle äta det. Behöver handla tvål, toalettpapper och lite annat tjafs också så det är bara att klä på sig och gå. Sen blir det plugg hela dagen och hela kvällen, har mycket att ta igen då jag legat på latsidan de senaste dagarna.

PS. Någon som vet vart man kan fixa en såndär handskriven signatur som många har nuförtiden? Ser så snyggt ut att avsluta varje inlägg med. Kikade runt lite igår, men hittade inget. Är det något folk gör i typ Photoshop eller liknande?

Invalid

2010-04-19 @ 12:10:06
Idag händer det för omväxlings skull inte så mycket. Jag skulle ha tränat, men Sofie skulle besikta sin motorcykel idag så jag täntke låta henne ringa och säga vad som händer. Annars får vi väl ta träningen imorgon, vilket inte gör mig någonting. Har vrålont i magen och är sjukt trött och tänkte gå igenom min franskabok från början, för att förfriska minnet. Måste verkligen träna på min grammatik, gjorde det sämsta muntliga ever förra veckan, men lyckades ändå knipa ett VG. Inte FÖR illa med tanke på att jag inte ens trodde jag hade klarat mig.

Lunch idag då... funderar på att antingen göra något kul av lövbiff eller göra någon pastasås av något slag. Räksallad har jag ätit typ hundra gånger den senaste veckan, så gör jag sallad blir det kycklingsallad, med fetaost och grekisk dressing. Äh det märks helt enkelt, blir väl lunch framåt 14. Tills dess ska jag sätta på mig plugg-facet och disciplinera mig själv.

Malin har inte lagt upp några bilder än, men fick tag på den här. Den bjuder jag på.



Hejdå måndag...

2010-04-19 @ 11:38:13
Jag ogillar måndagar så skarpt. Och har alltid gjort. I princip, jämt. Att man måste koppla bort allt som är roligt och avslappnande för att blir allvarlig, fokuserad och (över)spänd. Gå upp tidigt fast man levt loppa under helgen och gärna skulle sova några timmar längre än vanligt. Delvis för att man faktiskt är trött, men också för att visa den där jävla måndagen vem som bestämmer. Äsch, vem försöker jag lura. Hur gärna jag än vill så är det tiden som bestämmer över mig. Vad jag ska göra, när jag ska göra det, där jag inte längre ska göra något alls utan dö, när man träffar människor som kommer komma att bli viktiga i ens liv, när... ja, tiden bestämmer. Inte jag. Allt jag kan göra är att sura över att det är just måndag och överdriva mitt magont i oändlighet. Måndagsmagont. Jag har ingen lust att leva i mer än 3000 måndagar till. De andra dagarna är jag dock gärna med!

Gårdagen

2010-04-18 @ 17:59:01
Var underbar, massa kul folk, massa vin, snacks, tjöt, TV-spel. Riktigt trevligt, tack Malin och Erik <3 Speciellt tack till Malin för att du är en så'n underbar vän, alltid lyssnar och kommer med värmande ord. Det betyder otroligt mycket att få ha dig i mitt liv. Du är helt otrolig!

Bilder från gårdagen tänkte jag lägga upp så snart Malin lagt upp dem på sin blogg så att jag kan sno dem! :-)

Pst. Malin, lägg upp varenda en, tänkte göra ett coolt kollage till dig!

Heeeeelg!

2010-04-17 @ 16:43:12
Kom precis hem, varit och köpt blanddricka tills ikväll samt hårspray, då jag lyckats ha sönder min andra. Tog faktiskt en hamburgare, men med mos istället för pommes, och en Loka till det, så känner mig inte alltför hemsk. Blir hårdträning på måndag för att kompensera.

Ikväll blir det lördag för hela slanten. Tar min flaska vin och springer över till Malin och Erik för lite chilldrickande, tjötande och kommer ha en supertrevlig kväll. Ska inviga min nya klänning och mina sensationella örhängen och bara glänsa. Ska börja göra mig i ordning om någon timme, woop!

Oooch jag hittade bild på den!

Bättre än ingenting!

2010-04-16 @ 15:44:04
Jag brukar alltid hoppa över frukosten. Delvis för att jag oftast inte har tid då jag går upp i sista sekund, delvis för att jag inte är hungrig/sugen direkt när jag vaknar. Brukar istället gå hungrig några timmar innan det är dags för lunch och då vräka i mig mat, vilket säger sig självt är ganska ohälsosamt. Nu när jag har påbörjat projekt hälsa måste jag ju givetsvis äta frukost, om inte direkt på morgonen så någon timme efter jag vaknat, för att slippa den där hemska hungern framåt kl 13-14. Har därför köpt hem några Nutrilett Breakfast Bar. Kalorisnålt och gott, och hälsosamt med tanke på att jag annars inte äter frukost. De smakar typ... havreflingor blandat med nötter, frukt och honung. Jättegoda, och relativt mättande. Självklart blir man inte propp på en fjantig diet-bar, men vem vill bli propp på morgonen undrar jag då.

Kostar runt 20-lappen och är helt sjukt bra för mig som annars inte äter frukost.

Tro't eller ej

2010-04-16 @ 10:19:49
Strax innan klockan 12 dagtid igår, mötte jag upp Sofie utanför Nautilus gym, för en hård timme. Hon fick agera instruktör och tvingade in mig i varenda gym-maskin. VARENDA maskin, inklusive dem liknande gynstolar och tortyrredskap. Vi höll på timmen ut, och jag är grymt nöjd. Trodde att min slappa kropp skulle ge upp efter sisådär 15 min. Nu har jag träningsvärk i vader, axlar, bröst, mage. Konstigt nog inte i låren som det fanns flest apparater för. Får köra hårdare där nästa gång. Och komma ihåg uppvärmningen.

Idag blir det inte så speciellt mycket, plugga, köpa blommor, köpa alkohol till helgen (ska hem till Malin och Erik <3), hämta ut ett paket. Sen är det fredagsmys med mineralvatten, grönsaker, nötter, frukter. Funderar på att tänja på gränserna och tillåta mig själv ett litet glas cola. Bara för att jag var så duktig igår... kanske det.

Just det, haha!

2010-04-14 @ 21:07:21
Hittade ett Coca-Cola lypsyl på KappAhl, perfekt nu när jag inte dricker cola, för det smakar underbart!


Mer shopping <3

2010-04-14 @ 21:03:45
När jag var och köpte jumprar åt min mor idag, hittade jag ett (till) par lacktights som givetvis fick följa med hem. Var en liten dammfläck på dem så fick dem för en hundralapp fast fläcken går bort bara man gnuggar på dem, haha. Så hittade jag den mest gudomliga klänning som är so much jag så att det inte är sant. Den ska bäras tillsammans med mina nya örhängen den första ljumna kväll jag stöter på. Så oootroligt mig, det är som om den vore sydd efter mina kurvor.

Bild kommer när jag orkar leta upp! :-)

Yus

2010-04-14 @ 13:30:36
Nu vet jag hur dagen ser ut. Kom just ut ur duschen och tänkte ta mig en tur ner till stan. Köpa vårskor samt födelsedagspresent till mamma blir. Sällskap vore trevligt dock, folk är ambitiösa och pluggar/jobbar. Sluta upp med det när jag vill ner till stan! Får tjata öronen av någon.

Vad ska jag köpa för skor? Sugen på tygskor liknande ballerinamodell, som jag har varje sommar, men det vore kul att vara lite nytänkande och våga något nytt. Kom precis på att jag har några oanvända par dock. Ett par vita ballerinatygskor och ett par marinblå-vitrandiga. Kanske vore något att använda dem. Har för mig att de glappade lite i hälen då de är storlek 36 och jag har 35. Äh, får se vad jag kommer hem med. Till stan måste jag, för mamma fyller år imorgon.

Köss sålänge!

Dubbelgångare

2010-04-14 @ 09:47:05
Sitter och lyssnar igenom riktigt, riktigt gamla skivor och singlar (som jag köpte för säkert 12-13 år sedan) och upptäcker att någon broder från The Moffatts i vuxen ålder ser precis ut som Milo Ventimiglia från Heroes! Åh åh ska leta upp bilder åt er!

Moffatsnubben (klicka för förstorning)


Milo Ventimiglia (klicka för förstorning)

Lunchtips

2010-04-14 @ 07:52:46
Försöker leva lite nyttigare nu veckorna som återstår innan sommaren. Cola är utbytt mot mineralvatten, vitt bröd mot grovt bröd, efterrätt mot sallad, chips mot osaltade nötter och grönsaker med dip. Tredje dagen nu, cola-abstinensen börjar infinna sig. Att bara ta en klunk...

...men nej det ska jag inte göra! Ska visa lite viljestyrka nu för en gångs skull, och verkligen hålla mina löften till mig själv. Träning/promenader/nyttig mat/fina betyg som belönas med shopping är helt ok för mig.

Så idag tänkte jag byta ut min obligatoriska "hej jag orkar inte laga mat idag"-färdigpaj med en färsk räksallad. Jag gör nog den godaste räksalladen there is. Min hemlighet? Romsås!


Du behöver;
1 portion
  • Isbergssallad
  • 1 tomat
  • Gurka
  • Majs
  • (Gärna färska) räkor
  • Avokado
  • Romsås
Servera räkor på en bädd av grönsaker och klicka på lite romsås. Avokadon kan man antingen servera som halvor vid sidan av, eller blanda in i salladen. Jag kör på förstnämda.

Är man vrålhungrig kan man blanda in lite pasta i leken, typ Penne. Gillar du citron kan du ha det också.
Romsåsen kommer från Gourmet Service och kostar 20-30kr på din närmsta Konsumbutik och är helt underbar till skaldjur och sallader. Nyttig vettefaan, men så länge man inte överdoserar ska det nog inte främja fläskväxten. Allting är tillåtet i lagom mängd, förutom möjligtvis... pommes strips.

Morrn!

2010-04-14 @ 07:39:12
Vaknade av att jag var tät i näsan, hade ont i halsen, ögonen sved, var kissnödig och mannen tog ALL plats i sängen (där vi för övrigt har nya lakan, nya bäddset, nya kuddar, nya täcken och ny madrass. Sistnämda i väntan på sängen från IKEA). Då var det bara att pallra sig upp. Jag känner att jag har en produktiv dag idag. Igår tillbringade jag fyra timmar med att städa, ytterligare två timmar på IKEA, två timmar att plugga, en timme att glo på TV och läsa tjejtidning, en timme att sola (buss inräknat) samt ytterligare någon timme med att handla mat/laga mat. Tror att jag kanske kan vara lika effektiv och alert idag. Det återstår att se, för nu blir det morgonslö. Ska baka frukostbröd så fort jag kommit ur mitt orkeslösa morgontillstånd.

Tjipp sålänge <3


Puh!

2010-04-13 @ 14:26:23
Har antagit mig lite väl många projekt idag. Dagen började med plugg följt av muntligt i franskan, funderade på att antingen åka ner och sola eller åka och shoppa lite innan jag och mannen skulle till IKEA, men började städa lite smått. Nu har det urartat till råstädning. Städat badrum, diskat, dammsugit golv, dammsugit säng, dammat och dammtorkat ytor, sorterat saker, slängt onödig skit, lagt undan vinterjackor/vinterskor, tvättat, vikt kläder, gjort en ljusdekoration. Håller just nu på att riva bort sängkläderna, men ska inte bädda rent förrän vi varit på IKEA då jag tänkte köpa nya lakan och grejer. Det är en lyxig känsla att sova i sprillans lakan.

Är helt svett och än är jag inte klar. Tar mig nog ytterligare någon timme. Tjipp!

Bjuder på den här bilden! Tommy är mesig.

Inför sommaren

2010-04-12 @ 20:03:17
Ska ta mig en såndär "inför-sommaren-shoppingtur" någon gång snart och köpa på mig nödvändigheter som kan komma att behövas. Här är min lista.

  • Shorts. Jeansshorts, korta chinos, tygshorts. Shorts helt enkelt.
  • Solskydd. Enda stället jag någonsin bränt mig på är ansiktet, men en SPF ger också en snyggare bränna. Jag satsar på en låg faktor för hela kroppen.
  • Solglasögon. Jag tror att jag är uppe i 12 par as I write, men en ny färg/modell inför sommaren skadar inte. Röda bågar är snygga tillsammans med vita/marinfärgade kläder.
  • Bikini! Här har jag också ett antal som fortfarande passar och platsar, men det finns ju så många snygga nyheter. Hittade en vit och svartrandig idag som blir att prova.
  • Klänningar, klänningar, klänningar. Har så många klänningar att jag knappt får plats i mitt boende, men mer finns det alltid plats för. Slutar nog med att jag får kasta ut datorn. Eller mig själv. I sommar vill jag ha småblommigt och pastelligt, och självklart massa vitt!
  • Vitamintabletter. Det säger sig självt. Knaprar också annat skumt så som Ginsana och Silica, för inre välbefinnande samt hud/hår/naglar.
Ska också, inför sommaren, sätta mig ner och samla alla mina grillfavoriter i en mapp/pärm. Marinader, kalla såser, saftiga köttbitar, tillbehör (gratänger, sallader mm). I sommar är det jag som är grilldrottningen och tänker stå som ansvarig för många mysiga kvällar.

Veckan

2010-04-12 @ 19:05:36
Imorgon blir det plugg (muntligt i franskan), sola samt hämta ut två paket på posten. Det ena ett paket från Lustjakt (nej, jag tänker inte ge er mer information haha) och det andra är slingade extensions med clips från Taj Mahal som kommer att användas vid utgång och liknande. Inte haft extensions i på... ungefär fyra år, och gör aldrig om misstaget att skaffa permanenta extensions. Proceduren att få ur det (flätmetoden) tog längre tid än att sätta i det, och jag förlorade cirka 50% av min kalufs till på köpet. Var typ flintis i bakhuvet. Icke rolig känsla.

Efter det blir det antagligen Ikea, då vi ska köpa lite pyssel som kommer att behövas i framtiden (persienner, lakan, kuddar, ska ju köpa ny säng!). Dessutom fyller mamma, som kämpar på än, 55 år på torsdag så jag ska inhandla födelsedagspresenter till henne från mig, min bror, min far och min mormor. Hon behövde jumprar och, passande nog, sängkläder.

Onsdagen tar jag som den kommer, lite plugg, lite dator, lite TV, kanske någon bra film med jordgubbar som snacks. Mums. På torsdag blir det träning med Sofie, kondition på torsdagar, styrka på måndagar. Tar mig nog en solning också, måste bygga upp lite färg inför sommaren.

Vad helgen bjuder på återstår att se. Ska någon gång under veckan också till Ludvika och hämta en motor åt plutten som han tänkt köpa, som jag finansierar. Man måste ställa upp på andra, tjänster och gentjänster. Han har varit så supportive mot mig när CSN/försäkringskassan krånglat med mig, och eftersom att jag nu fick ut en rätt stor klumpsumma idag har jag råd att hjälpa honom, för att visa min uppskattning.

Välförtjänt shopping

2010-04-12 @ 18:59:52
Efter alla mina MVG på rullande band anser jag mig själv förtjänad den shoppingtur jag och Sofie tog idag på eftermiddagen. Med mig hem fick jag ett BH-trosor set, åtta par strumpor i ekologisk bomull, ett ljusblått linne, ett vitt linne, en bolero-tröja, ett par spetstights, en sommarjacka, ansiktstvätt, ansiktsmask och ett par gudomliga örhängen i form av långa kedjor med stenar och fjädrar som jag verkligen förälskade mig i. Tyvärr hittade jag ingen bild på örhängena och är lite för lat för att leta fram kameran.

Efter shoppingen var det dags för en fika, en kyckling-fetaost smörgås med Vitamin Well's underbara flädervatten. När fikan var över började vi promenera mot Sofies motorcykel, som självklart inte ville starta av någon konstig anledning. Vi försökte få igång den genom att skjuva den, men det ville sig inte. Skulle åkt till Kil och hämtat ett nytt batteri till den, men det var antagligen inte batteriet som spökade då lamporna lyste ibland. Det slutade med att stackars Sofie skjuvade hem sin motorcykel från innerstan till Viken.

Lite av dagens shopping

Yus, det är den jackan jag hittade på internet i februari, den har ÄNTLIGEN kommit till stan! Köpte den dock i grått istället för den gammelrosa. Tror att den håller bättre i längden och går att matcha med alla färger, vilket man inte kan göra med den andra färgen.


Skriv under!

2010-04-07 @ 16:08:56
Skriv under på denna sida om du, liksom jag, protesterar mot att de gamla nekas bo tillsammans då ena parten är i behov av vård men inte den andra! Klicka dig vidare till rubriken Låt de äldre få bo tillsammans de sista åren! Namninsamlingen skickas sedan till Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD).


Sitter här och gråter

2010-04-07 @ 15:59:56
Jag är nog ganska blödig av mig, gråter till film, gråter till dokumentärer, gråter när jag blir arg, gråter när någonting är orättvist... nu gråter jag igen, men jag tror att det är rättfärdigat. Jag läser den här artikeln på AB och kan inte annat än gråta. Arne och Gunnel från Eskilstuna, ett gammalt par som levt tillsammans i 63 (!) år blir nu separerade då kommunen inte kan ge dem en gemensam vårdbostad. Tårarna kommer redan då jag läser att Arne försiktigt håller Gunnels hand och de tu berättar att de fortfarande är nykära, och Gunnel säger "Jag vill inte vara utan min Arne". Fyfan för Sveriges äldrevård. Jag tänker då inte under några omständigheter separeras från min livskamrat i den åldern. Det kan inte bli mycket hemskare än så...

Jag HATAR människan

2010-04-01 @ 21:26:28
Precis läst en artikel i Allt om Vetenskap som handlade om hajar, hur utrotningshotade de är och vad människan gör åt det. Istället för att fridlysa vissa hajarter i internationella vatten, så fiskar människan mer än någonsin. Främs för delikatessen "hajfena" som kineserna sedan urminnes tider tror har hälsogivande egenskaper. Men vafan!? Kineserna blir dessutom rikare och rikare så efterfrågan på hajfenor blir större och större, vissa hajbestånd har minskat med över 80% de senaste 10 åren!

Precis sådan här avsky kände jag för människan efter att ha sett Avatar. Jag avskyr människan. Plågar, jagar och utrotar sällsynta/fridlysta djur enbart av vinstsyfte är så fel. Mänskligheten är fel! Det bästa som skulle kunna hända den här planeten är otrotning av människan, och jag hoppas att detta sker en dag så att resten av planeten kan få leva i fred, harmoni och balans. För vi gör sällan nytta.

Brugden. Snart utdöd. Lever i svenska vatten. Äcklig? Ja. Rätt att utrotas? Nej!

RSS 2.0