Boooyaaaaaah.

2012-03-31 @ 12:03:54
Sovit tio jättegoda och underbara timmar i natt och är nu uppe och studsar. Papegojor ska utfodras, pass och ID-kort ska hämtas hos polisen, systemet ska besökas och en god, fet skräpmatsgrund inför kvällen ska placeras i min mage.

Ska även BUS:a mig lite. Har nämligen slutat sola solarium helt sedan ett par månader tillbaka, och håller mig till brun utan sol inför helgkvällsaktiviteter. Varför jag vägrar sola? Jag känner inte för att bli helt prickig av födelsemärken, eller för att få hudcancer vid 25 års ålder, eller för att få rynkor innan 30, eller för att få missbildade pigmentfläckar i ansiktet. Fördelarna med att inte sola är helt enkelt övervägande i relation till fördelarna med att sola (vilka enbart är brännan och känslan som kommer med denna).

2012 får bli startskottet för en hälsosammare Mimo när det kommer till solande, såväl inne som ute. SPF, hats and t-shirts are your friends!

Märks att jag har blivit äldre...

Till kvällen ska jag som sagt på Eriks 24-årsfest, tillsammans med större delen av da gang. Kommer nog bli en alldeles utomordentlig kväll. Glider i min nya, älskade, vita klänning strax innan kl. 19, sen tar vi kvällen som den kommer. Som man ska göra alltså!

Nevermind.

2012-03-30 @ 14:58:41
Ser rätt bra ut i håret ändå, så länge det är nytvättat. Min egen hårfärg är enormt mycket ljusare än vad jag trodde, inte sett den såhär väl på en herrans massa år. Skiter därför helt sonika i frisören denna månad, och sommarfixar burret i maj istället. På så sätt har jag mer pengar över till påsklovet.

Påsklovet ja, då ska jag nämligen åka på tredagars-kryssning med söta Erica. Har helt ärligt aldrig varit på kryssning för kryssandets skull förut, utan har enbart åkt färja för att ta mig från punkt A till punkt B, så det ska bli väldigt spännande. Känner på mig att vi kommer ha hur kul som helst!

Idag fick jag dessutom hem klänningen jag köpte förra fredagen. Seg leverans, men fick den åtminstone innan helgen. Väldigt bra, då jag hade planerat att bära den imorgon då vi firar Erik på hans 24-årsdag med temat "en ska vara lika grann som när man tog studenten". Då passar ju en ny, vit klänning utomordentligt! Den är verkligen helt otroligt snygg på, testade den nyss!

Firade att klänningen anlänt genom att beställa en ny leverans klänningar. Om jag inte bränner mina "frisörpengar" på färjan, har jag i alla fall bränt dem nu, höhö. Jag är en dum människa.

Nybeställt.



Aint got the patience.

2012-03-29 @ 21:14:45
Imorgon är det jag som ringer och bokar en frisörtid. Är det någon gång man ska lägga pengar på frisören, är det väl på våren. Visst att jag går till frisören ungefär var sjätte vecka, året om, men hör och häpna: jag har inte fixat håret elva veckor. Det är nästan tre månader. Något slags personligt rekord sedan jag blev blond. När jag var brunett fixade jag allt själv hemma i badrummet, men det skulle jag aldrig våga längre! Frätande B-produkter som gör håret orange om man inte sitter en halvtimme för länge och låter blekningen bränna sönder håret? Nej tack.

Nu pallar jag inte att se apskabbig ut i uppsatt hår längre (läs: min riktiga hårfärg längsmed huvudet, blont i tofsen). Kan inte hålla mig längre. Blir depp på utväxt. Här ska vårfixas!

För stunden vill jag bli snäppet ljusare, men med mer djup. Tänk Ashley Tisdale. Ja, så gör vi! Tänk om man ändå kunde få en tid innan lördag kväll.

Ashley.


I want one of these.

2012-03-28 @ 16:58:58
En griskulting. Förrädiskt söt och extremt liten. När jag blir stor ska jag ha en bondgård, med en massa griskultingar. Ska kanske sluta äta fläsk...

Orkar knappt titta på den, så söt är den!


Droooooool.

2012-03-24 @ 15:47:00
Här kommer som utlovat receptet på fläskfilén med potatiskakorna!

Vitlöksfläskfilé med ost- och grädd-potatiskakor:
4 portioner


Du behöver;

1st fläskfilé à 500-600g

Marinad:

2msk raps- eller solrosolja
1 msk kinesisk soya
2 tsk thailändsk soya
2st pressade vitlöksklyftor
Socker
Salt
Svartpeppar

Potatiskakor:

6st medelstora potatisar
1dl grädde
100g riven ost
1 ägg
Salt
Svartpeppar
Ev. muffinsformar för att underlätta tillagningen

Gör såhär;

Putsa fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden och börja med att marinera fläskfilén 1-2 timmar innan tillagning.

Forstätt sedan med potatiskakorna. Skala och riv potatisen. Vispa ägget lätt tillsammans med salt och peppar i en bunke. Tillsätt grädden och osten och rör om. Vänd i den rivna potatisen. Fördela antingen potatisblandningen jämnt i muffinsformar, eller forma till kakor med händerna och lägg på en bakpappersklädd plåt.

Sätt ugnen på 175 grader. Stek fläskfilén ca. 2 minuter på varje sida. Placera sedan filén i en ugnssäker form.

Placera både potatiskakor och fläskfilé i ugnen i ca 25 minuter. Förbered under tiden valfri sås och ev. sallad (gärna med fetaost och soltorkade tomater), jag själv är ett bea-monster som äter bearnaisesås till all kött och fågel (i princip).

Voilá! Servera och njut!

What a feeling.

2012-03-23 @ 18:08:38
Ni vet den där känslan av välbehag som infinner sig när man storhandlat? Det kanske ni inte vet, men jag får en riktigt skön känsla i kroppen när handlingen är avklarad, när man ser hur kyl och frys fylls till bristningsgränsen av härlig mat!

Jag har alltså precis kommit hem från Maxi. Dryga 2 000kr fattigare, men har både snus och mat för ett par veckor framöver.

Något av det bästa jag vet är när man planerar maten för ett par dagar framöver, samtidigt som man handlar. Det är som om alla bitar faller på plats, om man också får se käket i praktiken, inte bara på handlingslistan.

Helgen bjuder på finmat; hemmagjord pizza ikväll, tjejmiddag hos Sabina imorgon, chokladvåfflor med blåbärsmascarpone till lunch på söndag och vitlöksmarinerad fläskfilé med ost- och gräddpotatiskakor till middag.

Tänkte dela med mig av receptet på våfflorna så här lagom till våffeldagen!

Chokladvåfflor med blåbärsmascarpone
6-8 st.


Du behöver;

Våfflor:
2 st. ägg
2dl gräddfil
3dl vetemjöl
3 msk smält smör
1 tsk bakpulver
2 tsk socker
50g mjölkchoklad

Blåbärsmascarpone:
150-200g blåbär, gärna färska
1dl socker
1 tsk vaniljsocker
250g mascarpone

Gör såhär:
Vispa ägg och gräddfil. Tillsätt vetemjöl, socker och bakpulver. Vispa slätt. Smält smöret och ha i. Riv mjökchokladen och rör ner i smeten. Grädda som vanligt i våffeljärn, en knapp deciliter smet til varje våffla.

Under tiden våfflorna gräddas kan du göra blåbärsmascarponen; Koka upp blåbär och socker under omrörning. Låt svalna en aning innan du vänder i mascarponen. Servera på våfflorna och njut!

Smaklig våffeldag!

Håll utkik efter mer recept på bloggen, tänkte lägga upp receptet på fläskfilén med potatiskakorna under helgen!

Woops.

2012-03-23 @ 14:59:25
Löööööning och CSN!

Surfade in på nelly.com med ambitionen att köpa en långklänning. Riktigt så blev det väl inte. Hitta denna lilla söta ädelsten till klänning (se sedan) som ska få pryda min kropp vid något av vårens festligare tillfällen. Så söt!

Vitt är årets trendfärg för vår och sommar. Är i extas, haha! Fatta vad mycket vitt butikerna kommer få in, har en känsla av att jag kommer vara konstant ruinerad.

Nu ska jag springa till brorsan och crasha hans balkong. Gilla att han har sol typ jämt!

Sötnos.




PS. Det utlovade receptet kommer sen!

Lovely feeling.

2012-03-21 @ 15:43:18
En målmedvetenhet har infunnit sig. En väldigt specifik sådan, som jag inte ofta känt förut - men nu är det på allvar. Nu jäklar ska kroppen skulptreras! Jag har ett tydligt och realistiskt mål sett utifrån mina egna förutsättningar; till sommaren (läs: juli) ska mina magrutor vara tillbaks. Jag har saknat dem, tror att de har saknat mig också.

Min älskade mamma, som jag också är en klon utav, hade otroligt lätt för att bygga upp kroppen. Efter graviditeten med min bror, hade hon magrutorna tillbaks på ett par månader. Jag har fyra månader på mig.

Inte direkt tänkt mig att jag ska se ut som Beckham, och det vill jag inte heller (!), men de åtråvärda rutorna ska i alla fall skymtas. Det måste vara något av det sexigaste en tjej kan ha; nätta magrutor och skulptrerade, inte överdrivet muskliga, armar.

Jag började med hårträningen (nåja, för att vara jag) för ett par dagar sedan. Intervall-löpning 40 minuter om dagen samt olika tre magövningar i 3x 20 pass, också dagligen. Bloggen kommer att fungera som en motivation att hålla mitt löfte till mig själv. Självklart kommer jag blogga om allt och ingenting också, men räkna med en liten träningsnotis om dagen.

Nu ska jag köra magen innan jag måste stressduscha och bege mig iväg på kvällsmöte på jobbet. Tjipp sålänge!

Cypern 2007. Spände jag mig, kunde man räkna till sex på min mage.

PS. Återkommer senare med ett gott och lättlagat recept, på Holstans begäran!

Time goes by so slowly.

2012-03-20 @ 16:10:04
Idag är det alltså bara tisdag... herregud, känns snarare som torsdag! Jag har intagit efter-jobbet-positionen i min kontorsstol likt jag gör varje dag så snart lägenheten ser ok ut och fåglarna har fått sin dagliga frukt- och grönsaksranson. Känner mig som rutinsvensson personifierad. Ni som känner mig vet att jag inte är den typiska rutinmänniskan. Jag blir lätt uttråkad och understimulerad. Något oväntat måste få hända då och då för att jag ska må bra och inte avlida i tristess.

CSN är dessutom bränt för länge sedan. Annars hade jag nog idag istället gått bärsärkargång i stans alla butiker. En ny bikini, ett par snygga skor och lite nya kläder hade inte suttit fel, nu när jag håller på att ofrivilligt förvandlas till size zero. Ett nagellack i någon uppiggande, vårig färg hade också fått mig att dra på smilbanden.

På dagens schema står planering av de lektioner jag ska hålla i på onsdag, torsdag och fredag, en räd till soprummet samt en tur till Konsum för att införskaffa det livsnödvändiga; cola och snus. Intressant liv, javisst javisst!

Pöss!

God forbid mondays.

2012-03-19 @ 16:07:00
Hemma efter en åtta timmars arbetsdag. Tär på både kropp och själ när man är ovan. Att det idag har varit oroligt i klassrummet gör mig inte heller piggare. Tror dessutom att jag har början på en migrän.

Är en evig måndagshatare. Jäkla påhitt, det där med måndagar. Tre dagars helg för en friskare befolkning, eller nå't.

Nä, nu ska jag däcka i soffan med min påse naturchips och min älskade cola. Ikväll rör jag inte ett finger... efter att jag har städat och lagat middag det vill säga. Ser ut som ett bombnedslag här efter helgens bravader. Men efter det blir det en ladda-upp-batterierna-måndagskväll.

PS. Holstan, lagade ditt thaikyckling-recept igår, var supergott! Tack för tipset älskade!

Jättehuvud! Känns i alla fall som så, förpestande huvudvärk.


Humhum.

2012-03-18 @ 20:23:27
Gårdagens sista minne månne? Jag "sjunger och dansar" till Kelis - Trick me.


Long time no see.

2012-03-18 @ 12:57:22
Mitt liv är rätt så busy för tillfället. VFU 40+ timmar i veckan, när jag kommer hem är jag så slut att jag däckar rakt uppochned i soffan. På helgen försöker jag ta igen mig och umgås med mina kära.

En sak som är tråkig är att jag har blivit så himla plutteliten att de flesta av mina klänningar är alldeles för stora. Sitter som säckar på mig. Inte så konstigt kanske, med tanke på att jag gått ner nästan 12kg sen våren 2011. Helt omedvetet också. Jag äter mer regelbundet och har fler rutiner än innan, men jag äter fortfarande lika mycket godis, chips och skräpmat, om inte mer ibland till och med. Jag tränar inte direkt, tar någon promenad då och då, dansar när ingen ser mig och gör lite magövningar.

Nu måste jag på något sätt bromsa denna viktminskning, annars kommer jag se ut som ett benrangel till bikinisäsongen. Byebye boobies, typ. Någon föreslog protein shakes och ordentliga mellanmål. Men det smakar väl typ spya?

Något måste jag i varje fall göra... såhär lite har jag inte vägt sen jag gick i högstadiet! Kan heller inte ha på mig några jeans, då dessa säckar i röven och på låren. Enda jeansen som sitter kvar där de ska är jeans jag köpte under gymnasietiden.

Har ni några förslag på hur jag slutar rasa i vikt, utan att behöva plåga min kropp med en massa socker och transfetter? Jag undviker helst också body buildar-käk.


RSS 2.0