Aooow.

2011-10-29 @ 22:57:36
Mår extremt dåligt. Spenderat halva dagen på akuten och sovit den andra halvan. Fått morfin och knarkat andra värktabletter, knappt ätit något...

...positivt är att jag har världens bästa vänner runt omkring mig. Eller vad sägs om att bli bjuden på middag och få en stor, vacker bukett rosor? Är så tacksam för vad livet gett mig, är enormt privilegierad.

Ska fokusera på att bli bättre och inget annat, så om ni undrar vart jag befinner mig så är svaret; sängen med film/serie/bok och gotte.

S.t.f.u.

2011-10-28 @ 17:05:05
Blir så jäkla trött på att folk gnäller över att Laila Bagge Wahlgrén ska sitta i Idoljuryn likt vanligt ikväll, med tanke på att hon födde en son för en dryg vecka sedan.

Folk anser typ, att det är hennes moderliga skyldighet att vara hemma med denne son, bröstmata ungen, hålla ungen nära, umgås med ungen (konstant också verkar det som), och inte jobba. Nä, man kan väl inte jobba när man precis fått barn?

Skulle vilja tycka att det är upp till var och en av nyblivna mammor att själva välja om de ska arbeta ett par-tre timmar en dag i veckan, så länge barnets far/någon vän/någon släkting kan passa upp på, och ge barnet den enda flaska mjölkersättning barnet möjligen skulle komma att behöva dessa två-tre timmar, en kväll i veckan. Eller? Flaskan finns av en praktisk anledning; nu kan båda föräldrarna vara likvärdiga för barnet. Eller ja, så gott som i alla fall.

Skulle dessutom kunna hitta tusen andra argument rörandes denna fråga genom en enkel sökning på google, men det fördjupningsarbetet får någon annan skriva.

Så, klankar man ner på Laila för detta, att hon vill tillbaks till jobbet och att det ändå handlar om löjligt lite tid i veckan som är "obligatorisk", anser att hon är en dålig mamma och att pappor är inkapabla av att ta hand om sina egna nyfödda barn ett par timmar... I just have one thing to say for you; shut.the.fuck.up!

I'm gorgeous.

2011-10-28 @ 10:19:46
Nu är jag hemma från H&M's VIP-shopping, och vilken shopping det blev! Handlade egentligen för 1 500kr, men med rabatterna och de nedsatta priserna landade summan på 819kr. Har för pengarna fått sjukt mycket fina saker också;
  • En mörkgrå ullkappa med knytskärp
  • Ett par djuplila leggings
  • Ett par stickade/virkade leggings
  • Ett par naturvita, virkade torgvantar med söt rosett
  • Garnier's omtalade super-all-in-one-dagkräm
  • En djuplila, skir t-shirt
  • Ett par gråa, tunna, "pösiga" benvärmare
  • En svart kjol som jag tänkt använda som "överdelsförlängning"
  • En tjock, mörkgrå, stickad kofta med stor polo
  • En knallrosa halsduk jag tittat på i ett år
Kan själv inte fatta att det blev så billigt då jag bokstavligen talat har en säck med saker med mig hem! Nu har jag shoppat av mig för hela månaden, hoppas jag.

Har i alla fall haft en underbart trevlig och rolig förmiddag med Therese. Några asgarv bjöds det också på, så tack Therese för att du hängde på och för att du är ett sjukt bra sällskap!

Bild på alla grejer kan jag inte fixa, man ser bokstavligt talat inte ett dugg av vad bilderna som jag tar med min skitmobil föreställer. Förhoppningsvis för jag min Iphone 4S idag, och då lovar jag att det blir fota av!

Nu blir det en tupplur följt av råplugg för hela slanten.

PS. Jag och Therese sjöng till och med tyska barnvisor på bussen på vägen ner till stan...

New phone.

2011-10-26 @ 19:11:55
Skaffade mig en ny telefon lite hastigt och lustigt, en impuls sådär. Har behövt en ny telefon ganska länge, min HTC Wildfire har bara ett år på nacken, men har krånglat något så kopiöst. Folk kommer inte fram när de ringer, SMS levereras fem timmar efter de skickats, den är seg som jag vet inte vad... jag behövde helt enkelt en ny telefon.

Så idag, när jag gick in och kollade mailen, hade jag fått ett erbjudande från CSN; Iphone 4S 32GB med Tele2 Kompis Surf Student, 279kr i månaden. Då ingår 3000 fria SMS, fri surf, 0kr /min till Tele2/Comviq mobiler. 24 månaders bindningstid, men har tänkt att köpa loss telefonen redan i vår när det klirrar rejält i kassan.

Inte så tokigt, med tanke på att jag med min kontantkortstelefon ringer för ungefär 300kr /månaden. Visst, samtalskostnad ingår inte i abonnemanget om jag inte ringer gratis till Tele2/Comviq-mobiler, men abonnemang har oftast billigare minuttaxa än kontantkort.

Telen får jag på fredag eller måndag.

Fick lite julimpulser på Maxi också... köpte tre rullar julpapper, tre olika paketsnören, paketetiketter, paketpåsar, en adventsljusstake, ljus. Härligt att ha lite klar ändå!

Min nya kompis.


Dull.

2011-10-26 @ 16:11:21
Sitter hemma med en kopp varm choklad som jag gjort på Marabou Mjölkchoklad, mjölk, grädde, yttepytte kakao och vaniljsocker. Det är dock för varmt för att dricka än, så kan inte ge någon recension.

Idag står plugg och storhandling på shcemat. Ligger efter i skolan pga privata omständigheter, men känner jag mig själv rätt arbetar jag som bäst under stress, mitt examinationsarbete kommer nog bli toppen. Dessutom har jag Therese som opponent när jag lyckats pillra ihop en text.

På tal om Therese, så ska vi två på fredag morgon iväg på VIP-shopping på H&M. 20% på hela sortimentet och frukost på plats. Jag vet att min garderob skulle bli glad för lite basic-grejer. Underkläder vill jag ha, men behöver verkligen inte. Har säkert 50 BH:ar och minst det dubbla i trosor. Strumpor kanske behövs? Några söta sådana, är grymt trött på alla mina grå, svarta och vita, även om de är praktiska och funkar till allt.

Tänkte också slå till på en långklänning till nyår. Jag har ingen långklänning alls, och har inte haft heller vad jag kan minnas, är så liten så har varit rädd att jag försvinner i allt tyg. Men titta på Mary-Kate/Ashley Olsen och Nichole Riche. De är alla tre kortare än mig och klär väldigt bra i långklänningar (i alla fall på bild). Vi får se om jag lyckas hitta något som faller mig i smaken.

Nu ska jag försöka mig på min varma choklad. Sen blir det plugg tills fredag morgon och VIP-shoppingen, antagligen.

Jag och Therese.


A smooth breakfast.

2011-10-25 @ 15:01:02
Gjorde mig en smoothie till frukost idag, enkelt men mättande. Receptet jag använde mig av hittade jag någonstans för länge sedan, minns inte vart, och har själv sedan dess förfinat det lite.

Sjukt enkel men underbar smoothie
1 glas


Du behöver;
½ banan
2dl vaniljyoghurt
2tsk Obòy-pulver

Gör såhär;
Mixa ihop alla ingredienser med en mixer eller stavmixer. Servera i ett högt glas.

That was awkward.

2011-10-21 @ 11:07:16
Vaknade vid 9 imorse men la mig för att somna om, och vaknade igen först för en kvart sedan... och jag lyckades på den tiden jag sov drömma världens konstigaste dröm!

Det börjar med att jag är på väg hem till en kompis på kronoparken, men hon är inte hemma, trots att hennes altandörr står vidöppen. "Jaja, det är mitt i sommarn, hon måste väl vädra" tänkte jag. Men när jag står där på hennes altan på baksidan huset inser jag att den vitmålade asfalten som ska föreställa altan börjar bli lite dassig till färgen, så från hennes grannes altan stjäl jag en stor hink med vit målarfärg samt en skurmopp, som fick duga som målarverktyg.

Blev skitsnyggt när det var klart, men jag hade lite tråkigt, så bestämde mig för att gå in och kolla så att hon verkligen inte var hemma. Då helt plötsligt, när jag gått in, befinner jag mig istället i grannens lägenhet som är en enda labyrint. Får lite panik och måste ta mig ut, men finner inget sätt. När jag verkligen lyckas ta mig ut igen är jag på baksidan av ett företagshus som finns på kronoparken, bortanför konsum. Jag rundar huset för att komma till framsidans parkeringplats, och då är jag helt plötsligt vid universitetet.

Inser nu att jag har bråttom hem och börjar springa över universitetsområdet i riktning hemåt. Jag springer som vinden, men trots det så hinner folk som går i normal takt ikapp mig. Bestämmer mig då för att gå jag också, och när jag saktar in, jag är nu nästan hemma, ser jag en lång raksträcka framför mig, kroppkärrsbanan, till höger om mig befinner sig kroppkärrssjön. Högsommar som det är ligger solen och glittrar i sjön, och jag bestämmer mig för att ta några bilder på det vackra när jag kommit till höjden på kröken längre bort på vägen.

Smålunkar förbi en massa skumma farbröder som hela högen ser ut som Gaddafi. Farbröderna underhöll sig med att försöka springai 90-graders vinkel upp för busskurarna längs med vägen. Jag försökte gå så obemärkt förbi som möjligt då jag tyckte att gubbarna verkade lite otäcka, och jag tog mig förbi dem alla utan problem.

När jag väl kommer till höjden i kurvan, som i drömmen var en tvär sväng på ett högt, lutande berg med kroppkärrssjön rakt nedanför stannar jag för att beundra sommaren och sjön. Då upptäcker jag på andra sidan sjön en skyskrapa och några stora, låga hus fulla med neonskyltning. Jag hade aldrig sett detta område förr, och funderade över när de skulle hunnit bygga skyskrapan.

Ju högre upp i svängen och på berget jag kommer, desto större ser jag att detta storstadsområde växer sig. Skyskrapa avlöser skyskrapa och casinon duggar täta. Precis när jag ska knäppa av en bild, för att visa alla jag känner och lägga upp på internet med kommentaren "ni kommer aldrig tro mig, det här är Karlstad", kommer en av de skumma gubbarna ifatt mig.

Han påstår att jag får bättre bilder om jag går ner i branten, och att han inte godtar någon ursäkt, att det är småbarnen som står här uppe och tar bilder. Jag vill inte först då jag kände att jag fick svindel när jag tittade ner, men gubben tjatade och kom med flera förslag, så som att kan skulle hålla i mig, så jag vek mig till slut.

När vi då kom ner ett par meter i branten, som bestod av sand, grus och rötter, och jag ska försöka knäppa av min bild sittandes på rumpan, känner jag hur någon (läs: gubben) som tagit sats knuffar mig och sedan håller i mig i farten för att försäkra sig om att jag inte lyckas undvika min säkra död. På rumpan åker jag nedför branten, på säkert 100 meter, hur snabbt som helst. När jag slår i backen och dör, vaknar jag.

Värt att tillägga är också, att under hela drömmen bar jag skinnjacka och morgonrock på varandra, trots sommarvärme och gassande sol, men har ingen aning om varför. Helt och totalt wicked dröm!

Såhär såg jag ut när jag vaknade.

Can't handle this.

2011-10-20 @ 15:35:04
Jag pallar inte mer, seriöst. Det är förkylningar, influensor, streptokocker, magsjuka och migrän som avlöser varandra och har gjort sedan slutet av juli. Jag orkar inte vara sjuk längre, vill ha energin, handlingskraften och entusiasmen tillbaks.

Idag är det alltså migrän. Jag har kräkts upp allt jag käkat och lite till. Ser ännu mindre fräscht ut om man har ätit blåbär. Så är det ju förstås huvudvärken, som bultar och bultar och stundvis hindrar mig från att både lyssna, läsa och titta, om jag inte vill att det ska kännas som om min skalle exploderar. Tröttheten - jag släpar verkligen fötterna efter mig, att röra på sig är sjukt ansträngande. Att skriva det här tär till och med på krafterna.

Det är hemskt synd om mig. Ska trösta mig att käka pizza ikväll, om jag är kapabel att äta alls. Hoppas att jag mår bättre tills imorgon, då ska hela ligan nämligen fira Mateusz på hans 21-års dag. Shit, vad gammal jag känner mig...


I'm dreaming of a white christmas.

2011-10-19 @ 12:49:29
Meh, vet inte vad det är med mig. Har under flera dagars tid haft världens julkänslor, och inte på grund av något speciellt. Holst t ex fick julkänslor då hon drack julmust, men jag har bara julkänslor. Utan anledning.

Hur? Är grymt sugen på glögg, janssons, julgran, paket, adventsljusstake, julstjärnor, röda dukar, köttbullar, julskinka, julmust, julmusik, röda kläder, julstädning, julbak, lucia, adventsskyltning, julhandling, julplanering, skyltsöndagar, julmarknad... I could go on forever.

Har nog aldrig känt såhär såpass tidigt på året förut, förutom när jag var en liten flicka förstås.

Jag har faktiskt redan köpt några julklappar, beställde från några barn som sålde WWF-grejer och beställt hemligheter från en konstnär. Woohoo!

Ge till mig.

Wow.

2011-10-18 @ 11:36:40
Love love love love love love... I fucking LOVE it!

Vad säger ni?


Guess what.

2011-10-17 @ 11:42:50
Vaknade faktiskt kl. 9 idag för en gångs skull. Skulle med råge hunnit till uni, men nej, jag mår apa. Är dock imponerad över att jag fick sova längre än vanligt och vila ut. Tror min kropp behövde det!

Idag ska jag försöka göra lite ärenden över telefon, hämta ut mina stövlar (hade helt glömt bort!), möjligen baka igen, diska, plugga. En lugn dag med andra ord. De senaste dagarna har alla varit lugna, och tråkiga, men vad annat kan jag göra när det känns som om jag ska kräkas så fort jag rör på mig...

Funderar lite på vad man ska hitta på till Halloween också. Ingenting planerat, ingenting bestämt och inte ens en utklädnad i huvudet. Vad ska ni göra på Halloween, och vad ska ni klä ut er till?

Smyger iväg och kör igång diskmaskinen, hörs sen.

Well, hello there.

2011-10-16 @ 19:50:36
Idag gjorde jag min första hönökaks-smörgåstårta ever! Den blev asgod, har lunch ett par dagar också, omnomnom. Kan lägga upp receptet någon dag om så önskas, men icke nu, ska krypa ner i sängen med rena sängkläder och läsa Elsas Värld - Sofie Fahrman. Älskade, älskade, älskade föregångaren Elsas Mode, en underbar, lättsam, lättläst, underhållande och tjejig chic-litt-roman.

Är galet trött på kvällarna; somnar "normal" tid (läs: allt mellan 21 och 02) varje dag, men vaknar likt förbannat klockan 5 på morgonen. Kul, när sovmorgonsfolket går upp har jag varit vaken i sisådär fem timmar redan. Visst, man kanske mycket möjligen får saker gjorda om man "tar vara på morgonen och fångar dagen"... jo, men visst, jag kan ju ändå inte uträtta ärenden före tio på förmiddagen. Kan spendera morgonen med att städa? Är det att fånga dagen? Nä, förstår mig inte alls på charmen med att gå upp i så kallad "tid".

Tidig kväll nu, mår fortfarande sjukt dåligt. Har formativt seminarium på uni imorgon också, men mår jag såhär kommer jag antagligen inte ta mig långt utanför dörren, tyvärr.

Snygga tjejer förtjänar blogg-space.

You know what? You disgust me.

2011-10-13 @ 07:22:15
Äntligen en dag jag vaknar i god tid! Känns hur skönt som helst att ha dygnat ändå, för att få rätt på dagens timmar tillika sömn, kunna äta frukost tidigt likt normala människor, uträtta dagens sysslor på mer effektiva tidpunkter.

Jag somnade dock igår på dagen, men eftersom att det bara var sömn ett par timmar vs. vakenhet i 24+, kunde jag somna om runt ettiden inatt.

Dagen bjuder på lite plock här hemma, uthämtning av paket på posten, ett besök till Nelly.com (shoppingnerven kliar), pippimys och mathandling. Är ledig från uni denna underbara torsdag.

Skulle också behöva leta fram lite ytterkläder, mössor och vantar, långkalsonger och vinterskor, för hej och hå vad kylan kom med besked häromdagen. Har i princip flyttat in i min älskade Fjällräven redan, vilket inte brukar ske så här tidigt på hösten/vintern.
Får hoppas att det inte blir en lika extrem vargavinter som spåtts, jag är extremt trött på Sveriges senaste vintrar.

Ligger och väntar hos posten!



Siiiigh.

2011-10-11 @ 23:51:00
Mitt dygn är så felvänt det möjligen kan bli. La mig och sov förut på grund av smärta i min visdomstand och vaknade strax innan kl 23. Nu lagar jag alltså typ... lunch. Får skita i att sova i natt och gå till skolan ändå, somna när jag kommer hem. Har redan missat två föreläsningar på grund av trötthet/sjukdom.

Vann biljetter till Britney spears också. Konserten pågår as we speak, nere i Malmö. Hade ingen möjlighet att ta mig ner på grund av att jag fick reda på att jag hade vunnit igår runt lunch. Överlät vinsten en annan lycklig människa, och hoppas att denne kunde ta sig ner, eller rentutav bodde i krokarna.

Nu ska jag käka och plugga lite; kotletter med mos och god brunsås gjord på thailändsk soya och fish sauce.

A new blog.

2011-10-10 @ 19:06:00
Har startat en matblogg, äntligen! Den fokuserar kring den klassiska synen på studenten som bara käkar nudlar och pasta, och att verkligheten inte alls ser ut som så om man är beredd att anstränga sig en aning. Råd, tips, idéer och recept kommer alltså att samlas här; http://studentmaten.webblogg.se/

Kommer självklart fortsätta blogga här, då detta är min personliga, allmänna blogg, men matbloggen kommer förhoppningsvis att uppdateras med recept och tankar kring mat kombinerat med studentekonomi dagligen. Vissa recept som kanske inte passar den genomsnittliga studenten kommer att publiceras här på Mimo's Place, och också andra recept. Vissa recept kommer bara att finnas tillgängliga på http://studentmaten.webblogg.se/

Sidan är dock under konstruktion, jag jobbar på en design som ska passa och tilltala, så håll ut! Det finns dock redan inlägg postade, och ett par tidsinställda sådana som kommer att ploppa upp idag och imorgon.

Kika in vettja!

Lesbian Mimo.

2011-10-10 @ 06:58:21
Uttrycket lebb-mimo används flitigt bland mina vänner när jag är förfriskad på alkohol och blir kramsjuk. Jag är absolut superhetero egentligen, tror jag, men har nu funnit ett kvinnligt kärleksobjekt i Moa Lignell.

Hon är kanske ingen skönhet i klassisk bemärkelse, men hon är helt otroligt vacker! Jag tror att det kan bero på att hon vågar vara annorlunda, vara sig själv och sticka ut, men också på grund av att hon sjunger med en sådan enorm inlevelse att man tror på vartenda ord hon sjunger. Att hon inte har någon aning om hur duktig hon är och vilken potential hon har gör henne enormt charmig. Hon verkar besitta en fin, omtänksam och ödmjuk personlighet.

Säger som Alexander Bard gör i detta klipp; "låg jag på en kudde intill dig i en säng så skulle jag bli kär i dig". Värt att tillägga är att Bard är homosexuell.

Seriöst, duktigare, bättre och snyggare 17-åring med dreads får man leta efter!

Så, nu har folk rätt att kalla mig lebb-mimo... typ.

Sunday dinner.

2011-10-09 @ 21:12:29
Precis varit på Konsum, där jag fyndade Rutiga Kokboken för 44:50, helt sjukt billigt. Ska kika in där någon mer dag då hela boksortimentet är på halva reapriset.

Står i köket och lagar mat, den här söndagen blir det fläskfilé i dragon- och senapssås, muskot-potatismos samt Mimos supersmarriga kladdkaka med grädde till efterrätt. Kladdkakereceptet hittar du under kategorin "Mat/hälsa" och såsen till fläskfilén tänkte jag dela med mig av nu, och det är busenkelt;

Dragon- och senapssås

Du behöver;
2½ dl matgrädde
1msk valfri senap (jag anväder Slott's starka)
1tsk torkad dragon
Lite salt och peppar
Mjölk

Gör såhär;
Såsen görs med fördel i den stekpanna du stekt kött i. Häll i matlagningsgrädden i pannan och låt koka upp. Tillsätt senap och dragon och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en bra konsistens på såsen. Servera till nöt- eller fläskkött, funkar också bra till köttfärsbiffar/köttbullar.

That's it.

2011-10-07 @ 15:09:18
Nä, nu har jag en gång för alla lackat ur på krukväxter, blommor, allt vad det heter. De avlider en utdragen och plågsam död varje jag jag tar hem/får en (de i köket överlever alltid av någon konstig anledning dock). Från och med nu är det plastblommor som gäller, min inköpslista ser ut såhär;

2st lila plastblommor
2st ljusfärgade plastblommor
2st neutrala plastblommor
Sen kanske mitt hem kan få se snyggt ut, i alla fall på avstånd?

Idag är det städdag för hela slanten. Städade badrummet inatt, har precis plockat rätt på sovrumsbyrån, det syndes typ inte att den var vit och grå. Seriöst alltså, på riktigt. Har också möblerat om lite på prydnadssaker, mina mastodont-ljusstakar fick nu ta plats i vardagsrummet med lila stearinljus i sig, till exempel.

Ska fortsätta så att jag kanske kan bli klar innan 2012.

Såhär fint var mitt hem någon gång anno 2010.

That'll be it.

2011-10-07 @ 02:59:55
Idag hände något häftigt. Jag smakade mig första gröna oliv på länge. Den var äcklig som vanligt, inget märkvärdigt med det. Men sen tog jag min andra oliv, och tredje oliv, och fjärde oliv, och femte oliv. Det blev och var gott! Sjukt imponerad på oliverna alltså, mer oliver åt folket. Kommer antagligen att få oliv-crawings i framtiden, då de hade en smak som påminner om de smaker jag brukar få crawings på.

Nu tar jag en sen natten - med Monsters Inc. Imorgon (läs: idag) är jag ledig för hela slanten... eller, det var jag i och för sig idag (torsdag) också, typ. Nä, nu pyser jag. Ses imorgon!

Three girls, one bottle of wine.

2011-10-06 @ 17:41:56
Såhär kan det gå till under våra numer traditionsenliga, månatliga tjejmiddagar. En flaska vin, tre tjejer; Therese håller, jag skruvar, Sabina drar.

Är man specialiserad på sin grej så är man.

Bleh.

2011-10-04 @ 07:12:59
Har tenta om en timme och tjugo minuter. Är inte värst taggad, har en magkänsla som inte är så bra. Har varit uppe hela natten och pluggat, varit dålig i magen och blödit näsblod. Tentastress hej och hå?

Helgen var i alla fall lyckad, fått några bilder nu så kirrar sen åt er, eller imorgon, jag sover antagligen sen...

Håll tummarna för mig nu, vill vill vill att det här ska gå vägen!

Jag och Therese i lördags. Superglada! (Ja Therese, jag fifflade lite med ljuset på bilden, vi såg så lila ut!)


Cocktailparty.

2011-10-01 @ 16:03:47
Nu drar jag på coktailparty med de bästa, Bini, Holst, Malin och Therese. Kommer nog bli en underbar kväll!

Uppdaterar ev. detta inlägg med bilder imorgon, om jag inte skriver ett nytt.

RSS 2.0