Gott nytt år!

2009-12-31 @ 07:40:29
Jag antar att det här blir årets sista inlägg, för idag är det fullt upp. Vi vaknade klockan 06:00 jag och Tommy, och kunde inte somna om. Jag har lyckats smitta honom nu, så vi låg där i sängen och snorade ikapp medan vi kramade varandra till bitar. Klockan 07:00 insåg vi att vi inte skulle kunna somna om, och gick upp. Kanske blir en powernap efter lunchen eller något så att man orkar med kvällen.

Idag blir det att prova klänningar, leta upp strumpbyxor, slinga håret, plocka lite här hemma, äta flottig pizza. Klockan 18:00 ska allt vara klart, för då bär det av till Malin och Erik för att tillaga tacos åt 13 personer. Det är hos dem vi kommer att vara hela kvällen. Malin har haft fullt upp i flera dagar, städat, pyntat, handlat. Det kommer nog att bli toppen!

Igår var vi på Willy's alla fyra och handlade maten. I kön körde vi en liten gisslek på vad vi trodde att maten skulle gå på. Erik gissade på typ 380kr. Jag gissade på 673kr. Kundvagnen var halvfull, men något bara sa till mig att det skulle kosta just exakt 673kr. När alla varor var inknappade hamnade notan på 680kr. Lite läskigt!

I år ska jag inte missa tolvslaget. Skumpan ligger på kylning och väntar på att bli drucken.

Gott nytt 2010, hejdå 2009!

Din egen lyckas smed

2009-12-31 @ 07:32:46
Jag tror stark på det där, att man är sin egen lyckas smed. DSn egen lycka och sitt eget välbefinnande är det man själv som ansvarar för. Andra kan bara hjälpa en på vägen. Ju mer man intalar sig att man mår bra, ju mer man vågar se sina brister och kvalitéer, desto lyckligare blir man med sig själv. Att istället för att tänka "fy fan vad allt är drygt, jobbigt och svårt", tänka "vilken sjukt underbar familj jag har, vilken god mat jag just åt och vad snygg min nya klänning är". Desto mer man ser till det som är positivt, vågar fånga upp ljuset i mörkret, desto bättre mår man. Att i en knivig situation kunna se till det man har som faktiskt är underbart, som inte är alla förunnat. Vad man faktiskt har som så många andra saknar.

Jag tror också man behöver sätta upp mål för att bli lycklig. Vad vill jag, när vill jag det, hur ska jag göra? När kan jag nå dit?

Men viktigast är nog att leva i nuet. Att inte tänka på vad som händer om man gör si eller så. Självklart måste man vara konsekvent, men att ta en dag i taget gör underverk. Skruva ner tempot, ta det lite lugnt, varför inte sätta av tid att ta hand om sig själv.

Ett litet förvaringstips

2009-12-30 @ 18:25:39
Tänkte tipsa om något så udda som Hemköps lösgodis. Inte just godiset, utan burkarna du köper godiset i. Japp, du läste rätt, burkarna. Istället för att plocka godiset i påsar har dem nu helt sjukt söta rosa eller blåa burkar med plastlock. Perfekt för bion! Och när godiset är slut, är burkarna nästan som gjorda för att förvara småsaker i, typ hårsnoddar, hårnålar, nagellack eller varför inte samla dina småmynt i en av burkarna?

Hur billigt som helst, sjukt gulligt och ganska praktiskt. Själv tänkte jag ha sminkpennor och sminkpenslar i min rosa, i min blå tror jag nog att det blir håraccessoarer. Så fort tillfälle ges köper jag en till att ha större smycken (plastarmband etc) i.

Idag är en bra dag

2009-12-29 @ 19:31:17
Dagen började helt åt helvete. Jag vaknade av att Tommy kittlade mig under foten, jag grymtar till som aldrig förr, blänger på honom och knuffar bort honom. Han blir irriterad. Jag är arg som ett bi. Klockan är för sent för att vakna, skyndar mig in i duschen. Spenderar lite för lång tid där inne, men står och sjunger jättehögt för att Tommy ska tycka att jag är rolig och ligga och fnissa åt mig. När jag kommer ut ur duschen sover han, och har helt missat min hesa kråksång (jag är sjuk igen så jag låter inte helt hundra direkt).

Jag gör mig iordning sjukt långsamt, jag och Tommy är irriterade på allt, vi har inte haft snus sen dagen innan och vi har relativt bråttom till Bergvik och REA-shopping. När jag är klar ska vi äta pannkakor. Vi börjar bråka om bestick och vad vi ska dricka till maten. Efter pannkakorna går vi ut till bilen utan att ge ett enda ljud ifrån oss, sätter oss i bilen, kör till macken, köper snus, allt under total tystnad. Dosorna öppnas samtidigt, vi stoppar in en varsin prilla i käften... och plötsligt är vi sams igen, kramas, pussas, skrattar, pratar, skrattar lite till, kramas ännu mer.

Framme på Bergvik går vi först till systemet och köper varsin flaska gott, samt en klockan-tolv-skumpa att dela på. Sen blir det in och ut ur killbutiker för att shoppa en ny garderob åt Tommy. JC, MQ, InterSport, Stadium, Jack&Jones, H&M. Jag passar på att gå in på VäskShopen när Tommy tar ut pengar. Där hittar jag en magisk vacker väska, som det gjorde ont i hela själen att skiljas från.

Nu är vi hemma igen. Med ett antal kassar. Självklart hittade vi ingenting som det faktiskt var REA på, men vi hittade två tröjor, en vit och en turkos, båda med luva, ett par Puma-skor med "högt skaft", två quality t-shirts från MQ varav en randig och en helfärgad svart, ett par mörkt färgade jeans med lite snygga detaljer. Ja, nu har mannen i alla fall lite nya snygga saker att ha på sig...

...och jag, jag fick den magiskt vackra väskan av Tommy som en sen julklapp! Jag är helt till mig, den är heeelt nom nom nom.

Har skrapat lotter vi fick i julklapp av Tommys farmor och farfar. Tommy vann inte ett piss, jag vann 125kr. Haha. Nu funderar vi på att mosa i oss en pizza och titta på "shit-vad-kallt-det-är-ute-ikväll!"-film. Jag vill förresten tipsa om Avatar, var och såg den på bio i lördags, en av de bästa filmer jag någonsin sett. Önskar så att Karlstad hade haft en 3D-biograf.

Vad gör ni på nyår?

Hittade ingen bild på väskan just nu och orkar inte leta mer, kanske laddar upp en från kameran någon dag!


Men...

2009-12-21 @ 09:55:30
Lite chockerande att Brittany Murphy har dött. 32 år gammal, framgångsrik, inga elaka rykten rörande droger eller liknande har, vad jag sett, cirkulerat. Hjärtstillestånd. BAM! Död. Livet är så kort. Tänk om man plötsligt en dag om bara 11 år skulle dö av hjärtstillestånd. Likt Murphy. Jag nästan hoppas att det kommer fram att hon var hög som ett hus på tabletter dagen hon gick bort, så att man kan slippa sitta och tycka synd om henne.

Julshopping har jag kvar att göra, tyvärr. Vore skönt att vara klar, men är man alltid ute i sista minuten så är man. Ikea imorgon, ÖB ikväll, stan på onsdag. Längtar inte efter att trängas med tusentals andra likasinnade människor, som skjutit upp allt tills den 23:e. Förra året var det inte så hemskt farligt på stan eftermiddagen den 23:e dock, haha. Jag vet för jag har varit med!

Nu blir det glögg, pepparkakor, klia på mitt myggbett (vad är oddsen!) och invänta att min älsklingsnyponros slutar jobbet så att vi kan pysa till Edsvalla och ÖB. Tjipp sålänge!

Lilla söta Brittany. T o m kortare än mig. R.I.P!

...

2009-12-13 @ 21:24:01
Men nu får du väl ta och bestämma dig? :-/

Hej och hå

2009-12-11 @ 12:41:06
Idag har jag hunnit söka tre arbeten, köpa tre julklappar, köpa akvarellfärg till mig själv... nu är jag trött som en åsna. Jag har också hunnit bli pålurad en flaska årgångsolivolja som tydligen tillverkas endast 10 dagar om året. Gissa om det var en dyr olja? Det är helt grymt svårt att säga nej när försäljaren är en gammal mormortant med jättesnälla ögon och julbrosch i tröjan. Funderar på vem som ska bli den lyckliga att få denna utsökta flaska i julklapp. Den kommer med en söt påse...

Hur vanligt är det förresten att man gömmer två påsar strössel hemma hos sin pojkvän? Ja, det hade jag gjort i alla fall, och det kom ju väl till pass idag när Tommy fyller 23 och jag ska göra en tårta. Silverkulor och polkaströssel = mums.

Jag är nog världens sämsta människa på att höra av mig till folk. Så nu tänkte jag be om ursäkt, och skänka lite kärlek till folk jag borde ge lite kärlek. Det är allt för sällan man faktiskt talar om för folk att dem betyder mycket, så nu jävlar ska ni få höra det;

Malin, Elena, Sofie, Mickemus, Jonas, Ida, Sofia, jag älskar er och jag saknar er och jag tänker på er. Förlåt att jag är sämst i världen på att höra av mig. Och förlåt igen. Nu ska jag sitta och skämmas och hoppas att jag i alla fall kunde ge er ett litet leende såhär i vintermörker och julstök. Jag finns ALLTID här om det är något, kom ihåg det.

Grattis på födelsedagen älskling!

Hur mycket orkar en kropp?

2009-12-09 @ 23:08:45
Jag och min så kallade kropp, skalet jag är tvungen att vara fångad inuti fram tills dagen jag dör (eller själen lämnar kroppen om det är så man vill se det), har bestämt sig för att må dåligt. Kroppen har haft en extrem influensa samt migränanfall av och till i åtta dagar. Nästan 40 graders feber, kräkningar, illamående, frossa, haft så svullen hals att jag inte ens kunnat svälja mitt eget saliv, inte bara halsmandlarna som är svullna, utan till och med gommen... you name it, I've got it. Har till och med bölat av uppgivenhet för att jag inte orkar. Min kropp orkar inte. Den har liksom gett upp.

Inte blir det mycket gjort heller. Finslipat CV och personligt brev så att det är dösnyggt. Har spelat WoW. Har byggt ett BigBrother-hus i Sims3. Har tittat på hela säsong 4 och 5 av Grey's Anatomy. Har bajsat, ätit lite (ingen aptit), sovit minst 12 timmar per dygn. Sagt hejdå till min pappa som drog till Thailand i lördags, för att vara i solen och värmen i tre veckor. Jag är inte alls avundsjuk. Han förtjänar det, lite avkoppling, stressa ner hjärtat.

Nej, nu ska jag fortsätta med det jag är bäst på, vara sjuk.

Kocken Mimo

2009-12-01 @ 08:48:48
Idag ska jag leka kock. Enbart på grund av att jag är hungrig som ett hus och har gått och dreglat av tanken på kycklig i typ en vecka. Så idag öppnar jag Restaurang Majas Väg, dit min far, min bror och min Tommy är bjudna. Menyn kommer att se ut som följande;


Restaurang Majas Väg, öppet 14 - 17

Förrätt;
Skagentoast (går alltid hem, hos allt och alla)

Huvudrätt;
Pasta med kyckling, chili och paprika i ört- & gräddsås (ett recept jag kom på igår jag tänkte testa, blir det en hit delar jag med mig av det här åt er också)

Efterrätt;
Valmöjlighet mellan
hembakad vaniljbulle
hembakad kanelbulle (eller om man ännu inte är mätt)
hembakad pizzabulle

Nu ska jag göra mig i ordning, sen ska handlas (enbart de finaste av) råvaror, sen blir det hem och börja baka. Antar att jag får kasta ihop kycklingen medans degen jäser. Ska bli den första personen ever med titeln kockbagare!

RSS 2.0