Too sweet to be true.

2011-03-31 @ 11:44:20
Idag är jag i bakartagen igen. Den här gången blir det chokladcupcakes med chokladfrosting och prinsesströssel, i underbart söta bakformar.

Hade egentligen tänkt att baka igår, men dog halvt efter att jag hade varit och gett blod. Fick ett rejält blodtrycksfall och vad nere på 60/40 i blodtryck, alltså halva vad som anses normalt. Fick stanna kvar på blodgivningscentralen för medicinering och dokumentation, de tog mitt blodtryck sisådär var femte minut. Jag var verkligen helt borta, var likblek, mådde så sjukt illa, svetten rann... det kändes som om jag skulle dö, utan tvivel. Sen efter någon timma och efter mediciner så hade mitt blodtryck kommit upp i 95/50 och de var då villiga att släppa iväg mig.

Tackar gudarna att jag hade Sofie med mig, eftersom att jag kanske 15 minuter senare fick ytterligare ett blodtrycksfall med svimningsattack och illamående i bilen på väg till Subway. Eftersom att Sofie i princip har en ambulans (hon kallar den apambulansen) gick sätet att helt lägga ner, så där låg jag med fötterna på instrumentpanelen och trodde att jag skulle dö. Mådde dåligt resterande delen av dagen och la mig i soffan och tyckte synd om mig själv, där jag låg tills det var dags att natta.

Även om min blodgivarerfarenhet inte direkt var positiv, så får man tänka positivt. Jag offrade en dag av mitt liv för att kanske rädda någon annans liv helt. Jag tillhör blodgrupp 0- (noll negativ) vilket innebär att mitt blod är högt värderad då jag tillhör den enda blodgrupp som alla andra blodgrupper kan ta emot blod från. Å andra sidan kan jag endast ta emot blod från andra 0- och 0- är relativt ovanligt. Så mitt blod kommer med 100% säkerhet att användas. Sett ur det perspektivet var gårdagen lätt värd ändå.

Nej, nu ska jag traska till affären och inhandla det sista innan baket. Sen blir det plugg och kanske lite städ. Har fått ordning på kök och garderob, så det vore rätt gött att få tummen ur och rensa bort alla klädhögar i sovrummet, nu när det får plats i garderoben. Dock känner jag mig inte helt hundra idag heller, tröttheten efter att ha förlorat en halvliter blod är inte att leka med.

Club Sandwich Day.

2011-03-26 @ 13:02:28
Igår var det våffeldagen. Men jag orkade inte göra våfflor. Så först blev det en club sandwich på stan med Erica, och sen blev det ytterligare en club sandwich hemma. Så igår var snarare club sandwich-dagen. Idag däremot kör vi våffeldagen i detta hushåll, var iväg och handlade sylt och grädde och allt annat som behövs till den perfekta våfflan igår.

Idag är det slapparlördag. Skönt det ändå. Mycket tid för Fixie, TV, god mat, dator och en gnutta plugg. Samtidigt ska jag sitta här och verkligen njuta av Britney's nya album Femme Fatale som släppts i bl a Sverige redan. Har för mig att albumet inte släpps förrän 29e i USA t ex.

Ni hittar hela albumet inklusive bonus tracks på Spotify!


Good morning sunshine.

2011-03-23 @ 07:41:32
Ytterligare en dag med solen sipprandes in genom fönstren. Åh vad jag gillar solen men framför allt varmare väder och mindre snö. Bort med snön! Jag är snö-fascist. Bara älskar att se de smälta vattenmassorna söka sig till brunnar och backar, och hade jag varit enbart en gnutta mer manisk rörandes vinter/vår-skiftet, hade jag gått ut och mätt samt för anteckningar över snöhögarnas storlek, bredd och höjd. Sant.

Det blev inga macarons igår, blev kidnappad av min bror med allt vad det innebar. Vi försökte komma fram till vad han ska fylla de tomma ytorna i vardagsrummet med, vi åkte och handlade, satte ihop högtalarstativ, käkade baguetter med klet och spelade Gran Turismo 5 på 3D TV. Sen bar det hemåt för Fixie-tid framför TV:n och lite småstädande. Sen däckade jag och sov till 07:00. Så härligt!

Så, idag blir det macarons istället. Handlade allt jag behövde igår, så nu jävlar blir här storbak. Tänkte dessutom spendera någon timme framför The Sims för att ingjuta lite inredningsidéer i mig själv, så att jag kan hjälpa broder med vardagsrummet. Så blir det plugg på lagom nivå, inte sådär överdrivet som jag pluggat de senaste veckorna. Också härligt!

Långprommis någon?

Jag gillar solen, och inte enbart för att det ger mig en ursäkt att bära solglasögon.

I LOL'd.

2011-03-22 @ 10:08:42
I brist på annat sitter jag och läser igenom kommentarer angående Eric Saade - Popular. Det är framförallt utländska kommentarer som är intressanta att läsa. Jag är definitivt ingen ESC-nörd eller något, men vinna vill man ju.

Det sjukt komiska är dock, att det finns flera kommentarer från olika användare som helt allvarligt frågar "is english first language in Sweden?". VET folk inte bättre? Har de aldrig hört talas om svenska? Har suttit här i min ensamhet och garvat så att tårarna sprutat åt dessa puckon till människor.

Okej okej, Sverige är ett litet land och allt, men det är ju som om en annan skulle fråga "is english first language in hungary/belarus/italy/russia?". Såpass mycket vet man. Även om man inte vet precis vad deras språk heter.

Nä, nu blir det plugg för hela slanten. Sen ska jag baka macarons med tre olika fyllningar; nutella, vit chokladkräm och hallonsmörkräm. Snacka om gott!


Addiction.

2011-03-21 @ 01:00:59
Är helt totalt beroende av inlagd, marinerad vitlök och soltorkade tomater. Nu ska jag frossa framför Glee innan sängen. Tjipp!

Oh my god.

2011-03-18 @ 00:13:05
Insåg just via mitt medlemsskap på filmtipset.se, att jag har betygsatt näsan 500 filmer över en femårsperiod, 2006-2011. Nu har jag givetvis också betygsatt filmer som jag sett innan 2006 också, men frågan är hur många dessa är. Skulle jag å andra sidan ha betygsatt alla 500 filmer löpande allteftersom jag sett dem, har jag sett 100 filmer per år, eller en film var 3-4 dag.

Visste inte att jag var en så'n filmnörd!

I am very very VERY blonde.

2011-03-16 @ 19:01:00
Hur gick det hos frisören igår förmiddag då? Jo, jag är nu väldigt blond. Väldigt alltså. Skulle vilja påstå att mitt hår påminner om bild nummer två på Mena Suvari som jag länkade i förrgår. Ljusblont med inslag av sand och aska.

Dock tog mitt hår fruktansvärt mycket stryk av några anledningar igår, så jag skulle egentligen behöva klippa av det en bra bit. förhoppningsvis kan några intensiva hårinpackning och allmän försiktighet med håret (inga värmeredskap, sova med fläta, ha mössa på mig när Fixie är ute etc) rädda mig.

Jag ser dock ingen större skillnad att mitt hår skulle vara mer skadat än innan, så det är väl positivt i alla fall.

Om jag är nöjd? Ja, det är jag, men jag är ovan, så jag kommer nog att vara mer nöjd när jag vant mig vid att vara superblond.

Typ mitt hår.

Worst nightmare ever.

2011-03-16 @ 15:26:22
Har typ sträcksovit ett dygn. Lille schleten om man säger så. Skulle egentligen varit iväg och gett blod vid 15:00 men man måste då ha varit symptomfri från förkylning i minst två dagar, två veckor om man har haft feber. Så det var bara att boka om den tiden.

Under min sträcksovning lyckades jag drömma den läskigaste mardrömmen jag någonsin drömt. Jag drömde att jag hade en norsk psykopat-stalker som försökte stämma träff med mig. Han ringde och ringde och jag svarade självklart inte... förrän på en fest när jag var påverkad och inte kände igen numret. Då svarade jag. Stalkern frågade varför jag inte svarade i min telefon och att han åkt hela vägen till Karlstad för att träffa mig och att jag hade "sårat hans känslor". Samtalet fortsatte med att han förklarade för mig i detalj alla fällor som han riggat i min omgivning och alla nära och kära som skulle dö, för att jag "också skulle bli ledsen".

Det började med att jag hittade Tommys sprängda kropp utanför huset. Kläderna var hela, det var dem jag kände igen, resten var bara köttslamsor och blod. Sen trillade min pappa ihop och dog vid mina fötter, av förgiftning. Och som grädde på moset hade psykopaten också förgiftat Fixie, hennes näbb började svälla okontrollerat, tills den exploderade. Jag bara grät och grät och grät och när jag kontaktade 112 så ville dem "bara prata med mig, få höra min livshistoria", innan de tänkte skicka ut bilar. Någonstans där vaknade jag. Fyfan säger jag bara...

Mitt paket från Nelly har dock kommit! Jag hade turen att det faktiskt kom till postutlämningsstället, och inte blev hängt på dörrhandtaget. Tack Nelly. Ska hämtas ut i samma veva jag går för att köpa det bruna guldet - Coca Cola.

Four to go.

2011-03-15 @ 00:16:35
Ett skolarbete avklarat, fyra kvar denna vecka. Fyfan säger jag bara, WTB fritid. Men men, en utbildning är bra att ha i bagaget för framtida anställning antar jag...

Imorgon händer det inte mycket. Tisdagar är städdag i det här hushållet, så efter frisörbesök och plugg åker dammsugare och skurhink fram.

Fast en sak till ska jag faktiskt göra. En otroligt tråkig sak. Jag ska vakta brevlådan. Eftersom att jag faktiskt inte kan vara helt säker på att det är posten som har slarvat bort mitt förra Nelly-paket, det kan ju lika gärna vara en granne som varit framme och helt sonika stulit paketet ur min brevlåda, ska jag vakta brevlådan. För imorgon kommer mitt paket om jag ska lita på leveransbekräftelse-mailet. Jag ska alltså bara stå där ute som en fjant och vänta på brevbäraren, såvida han inte dyker upp under min frisörvistelse.

Så jävla tråkigt att man inte ens kan vara säker på att saker som ligger i ens brevlåda får ligga kvar tills man hämtar posten. Tattarungar som snor saker. Blir så arg!

Rescue my hair.

2011-03-14 @ 17:26:09
Äntligen fick jag tummen ur och bokade en frisörtid. Har ju slingat håret själv sen i december, och det blir skitbra tills några gånger har passerat och jag inte längre lyckas få slingningen jämn på grund av utväxt på utväxt. Då är det tur att frisören finns, underbara Malin på Clipodrom i det här fallet. Kan inte ge henne nog med PR, hon är verkligen skitduktig och utför HLR på ett skadat hår.

Fick tid redan imorgon, 11:15, ska bli skönt att bli pillad med. Vi får se om jag kör min klassiker, blond med koppar, eller om vi ska göra mig till en kall blondin (tänk sanfärgade toner och inte koppar). Tror inte ens att stackars Malin är medveten om att jag är blond igen, haha, kan bli mycket att göra för henne.

Så ska håret självklart toppas med ett par cm, inte klippt mig sen oktober... om man inte räknar Fixie som en klippning, för hon vet allt hur man kapar hårstrån.

Nej, nu ska jag sjunka ner i skolböckerna igen innan det är dags för middag. Vad jag hittar på idag? Lövbiff med hemgjorda potatisklyftor med smak av vitlök, chili och cayenne. Och bearnaisesås. Göööött!

Kalla blonda nyanser.

I don't want any more, please.

2011-03-13 @ 20:13:04
Sitter här, återigen svärmad av skolarbeten, och försöker planera min vecka. Det är inte den lättaste av uppgifter då jag kommer att få räkna med att spendera tid varje dag till uppgifter, uppsatser och avrapporteringar. Jag sitter just nu och skriver en uppsats som ska omfatta minst 12 sidor, av totalt ointressant skit.

Jag är inte frisk än heller, men måste man så måste man. Eftersom jag har varit sängliggandes större delen av veckan har jag mycket att ta igen. Det är alltså vad helgen har använts till - plugg.

Andra planer för den kommande veckan än att plugga, är att hjälpa pappa hemma i villan då vi ska försöka få i ordning den innan sommaren för försäljning. Jag täntke också ta mig en heldag på stan, med gott sällskap, lunch och allt vad det innebär. Är sugen på att spana in vårnyheterna, även om jag inte kommer att handla något. Eller något hittar jag säkert, men mitt mål är bara att ha en trevlig dag och checka in Karlstads vår- och sommarutbud.

Så tänkte jag ta och bli frisk också. Hoppas att det går någorlunda snabbt, jag blir liksom anfådd av att vattna blommorna i dagsläget. Efter att vi hade storhandlat igår, låg jag däckad i tre timmar. Flyg fula virus, flyg!

Click click.

2011-03-12 @ 12:44:00
Tyckte att jag behövde lite motivation att orka med influensa, snöslask och skola. Vad föll då offer för mina klor? Jo, dessa godingar till skor. Perfekta vår/sommar-festskon! Har faktiskt aldrig ägt någonting leopardmönstrat tidigare förutom en sjal, det har liksom inte tilltalat mig. Som accessoarer, eller i detta fallet skor, kan det vara skitnyggt till en annars neutral outfit. Och neutrala outfits har jag lite väl många på grund av min förälskelse i helvitt.



Klickade dessutom hem en vit klänning och ett par stooora örhängen. Jag vet att jag lovade att den förra klänningen var min enda och sista vita klänning denna månad, och jag håller delvis mitt löfte. Detta på grund av att posten slarvade bort mitt redan betalda paket, så jag fick aldrig någon klänning och pengarna tillbaks.

Ni kanske känner igen den från tidigare, då jag har "köpt" den förr, men fick då ett mail som sa att den var slut i lager i min storlek. Men nu jävlar fanns den! Så detta blir min "första och enda vita klänning denna månad" istället.



De här örhängena... vet inte vad jag tycker faktiskt. De är fulsnygga liksom. Kände att de matchade leopardtemat utan att vara leopardmönstrade. De var i vilket fall som helst billiga. Hoppas att de blir bra till helheten.



Vit klänning + skyhöga leopardpumps + stora örhängen = sant.

The new favourite track.

2011-03-12 @ 02:16:41
ÄLSKA Britney Spears - I wanna go från kommande albumet Femme Fatale, som släpps nu i mars.


And now she's a thief aswell.

2011-03-11 @ 01:41:11
Här kommer en liten frågelista, stulen från kära Holstan.


Tatueringar:
Två stycken små, en på högerfoten och en på "höften" typ.
Längd: 158cm enligt mitt pass från 2007.
Skostorlek: 35, jag är minikvinna.
Hårfärg: Blond för tillfället, brun och röd-brun emellanåt, mörkblond/råtta original.
Fräknar: Ett par stycken som enbart syns direkt efter solexponering.
Motto: Oj... det är olika från dag till dag i princip... kör på "det blir vad man gör det till" idag.
Är du kär? Väldigt.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Det hade ju inte varit fel att ha en gård vid medelhavet...
Tycker du att du är attraktiv? Till och från. Beror ju helt på om man, som nu, går runt och är influensaäcklig, eller om man just gjort sig i ordning för party.
Dricker du? Någon gång per månad.
Röker du? Snus is the shit.
Vilket schampo använder du? Sebastian Penetrait för tillfället.
Vilken parfym använder du? BE-ST
Vad är du rädd för? Tandläkaren, valar, spindlar, döden, att förlora någon, har cellskräck... listan kan göras grymt lång.
Gillar du att tvätta? Jag h-a-t-a-r att tvätta. Se ett par inlägg nedan.
Gillar du berg-och dalbanor? Finns det något bättre!?

Senaste...
Personen du kysste?
Tommy.
Filmen du köpte? Jag köper aldrig film typ... köpte Pistvakt till pappa i höstas.
Låten du hörde? Tommy har gått runt och sjungit på "Mr. Bombastic" hela dagen...
Låten du laddade ner? Laddar typ inte ner musik... antar att det kan ha varit något låt med Brittan.
Personen du ringde? Tommy, innan han kom hem, för att be honom köpa med nässpray och halstabletter.
Personen som ringde dig? Mormor.
TV-program du såg? Sveriges Mästerkock.
Person du tänkte på? Emem.

Favorit...
Låt:
Jag är en riktig cheesy fucker, så säger Gave it all away - Boyzone. Don't judge me!
Sak att göra: Shoppa.
Sport: Hockey.
Dryck: Coca-cola.
Kläder: Vita klänningar!
Film: Älskar de flesta animerade filmer, Ratatouille, Tangled, How to train your Dragon...
Bil: Aston Martin Vanquish.
Serie: Glee för tillfället.
Människa: Men favoritmänniska eller... älskar alla människor jag valt att ha i mitt liv.

Antal...
Gånger du varit kär?
Ett par gånger i alla fall.
Gånger ditt hjärta brustit? Också ett par gånger. Rejält.
Hjärtan som brustits på grund av dig? Har inte direkt räknat, inte för många hoppas jag.
Tjejer du kysst? Lite för många. Jag blir lebb-mimo på fyllan, som Malin säger.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Flera stycken faktiskt, mer eller mindre.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Oj, eftersom att jag har jobbat på en tidning kan jag inte räkna gångerna.

Senaste...
Boken du läste?
Elsas Mode av Sofie Fahrman
Personen du fick e-mail av? Malin S, får en massa virusmail av henne! Dum du. Rensa datorn.
Personen du fick brev av? Mormor, på min namnsdag. Om inte räkningar räknas.
Personen du fick sms av? Sofie.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? "Hela" min familj går att definiera på olika sätt. Hade min pappa och bror över på jul dock.
Saken du köpte? Två cheeseburgare, en vaniljmunk, 4 liter Coca-cola, tre frimärken, snus och en Marabou bubbelchoklad. Ja, samtidigt.
Resan du var på? Har inte gjort någon "resa" 2011. Var till Rumänien/Bulgarien i höstas.

Vad har du gjort idag?
Varit sjuk, ätit skräpmat, spelat datorspel, slö-pluggat, läst tjejtidningar i massor.
Var det kul? Nja, så kul man kan ha det när man har influensan antar jag.
Brukar du svära mycket? Jag tror faktiskt inte det. Inte vad jag själv har tänkt på i alla fall.
När stiger du upp på morgonen? Så sent som bara möjligt.
Vad har du på dig? Mjukisar med matchande college-tröja och en randig lång t-shirt.
Vad ska du göra ikväll? Det är redan natt! Tänkte glo på någon serie tills jag blir trött, sovit hela dagen.
Vad är du allergisk mot? Värktabletter, någon konstig nöt, känslig mot laktos.
Var har du ont? I hela kroppen eftersom att jag är sjuk. Halsen, huvudet och ryggen framförallt.
Använder du hårspray? Om jag ska göra mig i ordning, ja.
Kan du stå på händer? Jag tror det. Har kunnat i alla fall.

Håkan Hellström eller The Ark? Håkan Hellström om jag måste välja.
Salt eller socker? Socker.
Gillar du ketchup? Till "rätt" mat, typ korv, pasta osv.
Är du glad nu? Nej. Jag är arg på influensan.
Var du glad igår? Nej, lika arg då som nu.
Vad dansar du till? Allt när promillehalten är rätt.
Stockholm är..? Vackert.
Göteborg är..? Vackrare.
Kan du sjunga? Njaaaa. Bedöm själva.
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti.
Land du vill besöka? Jag vill resa jorden runt. Men just nu vill jag allra helst till Maldiverna.

Don't laugh.

Another year has passed.

2011-03-07 @ 13:30:09
Idag fyller jag och älskling två år. Två år sedan han presenterade mig för sina vänner som sin flickvän. Shit vad tiden går fort!

Vi har hunnit med mycket under åren, men det mycket finns kvar att se fram emot. Eller vad sägs om en weekend till Paris, en weekend i Budapest, Gotland i sommar, Turkiet i höst, Maldiverna 2012... åhh, längtar!

Dagen blir inte speciellt märkvärdig. Tänkte gå ut och äta och kanske gå på bio, beroende på utbudet. Det är gott nog åt mig i alla fall. Finns inte mycket annat att göra i lilla Karlstad en måndagskväll.

Två år... shit.






Shitty fucking poo.

2011-03-03 @ 14:14:31
Idag har jag en jävligt dålig dag. Jag hatar att ha tvättstugan, och jag hatar om möjligt ännu mer att ha tvättstugan ensam, så att man själv ska kånka upp och ner på en miljard kilo kläder. Det är ju inte mina kläder som väger, utan mannens. Jag änvänder linnen, leggings, klänningar och stickade tröjor. Mannen använder stora, bylsiga jeans, supertjocka college-tröjor med feta luvor, enorma t-shirts... ja, gissa vems tvätt som väger mest? Och eftersom att kläderna aldrig hinner torka i tvättstugans jävla dret-tumlare och torkrum, så behöver jag dessutom bära dessa jättekläder BLÖTA! Och tvättstugan ligger inte direkt i vår byggnad om man säger så. Jävla dretskit.

Så nu sitter jag här, klar med tvättstugan, men förbannad som en jävla idiot och svettig som en fotbollsmaskot i Brazilien. Nästa tvättid jag bokade in är 18:00-22:00, och då tänker jag fan inte hjälpa till.

Så, ikväll ska jag vara förbannad. Och så måste jag plugga på det.

Talk to the hand!

RSS 2.0