Utgång med Sofie

2010-07-31 @ 17:48:52
Ankan, here we come! Kvällen kommer att bestå av vin, tjöt, skvaller, skitsnack, mer vin, skratt, ännu mer vin... kommer nog bli en "alldeles, alldeles uuunderbar" (dag på slottet) kväll. Nu är jag flummig. Lika bra att sluta skriva och dra iväg till Sofie.

Jag ÄLSKAR Lagerhaus

2010-07-30 @ 22:37:50
Småshoppade lite idag, hade ett par vänner från Saudiarabien (!) på besök i lilla Karlstad. Åt lunch tillsammans, tittade i lite butiker, samt tog en fika efter det. Ytterst trevligt!

Dagens fynd;


Update

2010-07-30 @ 13:55:19
Så, vad har jag pysslat med den gångna veckan?

  • Gjort det vanliga såklart (städat, handlat, laga mat, diskat)
  • Bakat fyra tårtor
  • Kört fyrhjuling som en tok
  • Huggit av mig fingertoppen på en kökskniv, och...
  • ...aldrig sett så mycket blod, och...
  • ...varit på Akuten
  • Hittat fem par undangömda skor i villan som jag glömt bort att jag hade, varav två par helt oanvända!
  • Varit gästvänlig mot norskar
  • Varit i stugan
  • Frossat i choklad och Ben & Jerry's och cola
  • Slagit Tommy rakt i ansiktet, i sömnen. Två gånger! Vaknat av att jag drömt att jag bråkat i drömmen.
  • Haft hemmaspa, med bubbelbad, fix av naglar, fix av fötter, ansiktsmask, hårinpackning, peeling mm
  • Upptäckt att jag haft en AUX-sladd till min telefon sen jag köpte den för ett år sedan...

Dåligt bloggande igen

2010-07-22 @ 12:42:54
Sitter här med världens jävla mensvärk. Har städat badrummet så det skiner som aldrig förr, luktar gott gör det också. Så har jag diskat, vädrat och skakat mattor, plockat rätt, putsat och torkat av ytor. Nu sitter jag här och tittar på när Tommy dammsuger ^^

Malin och Erik kommer hem ikväll, då tänkte vi ha det skinande rent här, samt maten färdig (lövbiff, kroketter, sås). Det uppskattas nog, med tanke på att vi bor här gratis. Hann tyvärr inte fixa balkongen då jag trodde de skulle komma imorgon, men det blir att fixa så snart de åker igen.

Står i köket

2010-07-19 @ 15:38:40
Nu blir det finmat! Verkligen storhandlat idag, kommer bli ruskigt fin middag varje dag hella veckan. Vi börjar med ett eget laxrecept idag, som följs av lövbiffsgryta imorgon, piroger på onsdag, tonfisksås och pasta på torsdag, fläskfilé fredag, samt räksmörgåsar till lunch ett par dagar. Fint eller finfint?

Mimo's Lax, 2 port.


Du behöver;
  • 2 st. Laxfiléer
  • 1½dl Matlagningsgrädde
  • 2 st. Fiskbuljongtärningar
  • Citronpeppar
  • 2 msk Smör
  • Salt
Gör såhär;
Börja med att smälta smör i en kastrull. Svätt därefter över grädden och rör om. Ha i buljongtärningarna och krydda med lite lite salt och ctironpeppar. Vänta tills buljongtärningarna är helt upplösta innan du stjälper över såsen i en ugnssäker form. Lägg därefter i laxfiléerna. Krydda väl med salt och citronpeppar direkt på laxen, och in med kalaset i ugnen på 225 grader i ~20 minuter.

Medans du väntar på firren, passa på att förbereda tillbehören (jag kör på en vanlig grönsallad samt pulvermos). Potatis funkar självklart också, liksom ris eller till och med pasta.

(Nästan) hemma

2010-07-18 @ 18:41:40
Hemkomna från semestern igår, och nu sitter vi här i Malin och Eriks lägenhet som vi fått låna medans dem är i Linköping och arbetar (lite rymligare här), och Tommy har just installerat våra datorer i vardagsrummet. Jag själv har diskat, slängt sopor, ställt rätt saker, fyllt på kyl och frys med våra egna varor, dammsugit, skurat golv, städat badrum, skurat badkar, skakat mattor, ja säg något jag inte gjort.

Kommer dock inte hinna laga mat ikväll då jag, Simon och Tommy tänkte sticka och glo på Shrek 3D nu när Karlstad äntligen fått 3D-biograf. Bion börjar 21:15, åker vid 20:00 för att hinna få en burgare i magen, samt handla det jag behöver tills morgondagens matlagning. Tänkte också baka matbröd och frysa in till Malin och Erik, då blir de nog glada.

I veckan blir mitt projekt "Pimp my balcony". Tänkte skura deras balkong, tvätta dukar, vädra kuddar, skura lister samt köpa en utelampa och växter till deras blomlåda, som tack för att vi får bo här. Jag kan skriva detta då jag misstänker att de inte har tillgång att läsa, muahaha.

Mer uppdatering, om bland annat vår semester samt recept på det jag tänkt laga imorgon, kommer senare.

Sticker nu!

2010-07-14 @ 07:32:31
Minisemester på G, leaving the building in 30 minutes.

Roat-trip söderut genom Sverige med Tommy, Jimmy och Mona. Liseberg idag, museum i Göteborg imorgon, Borås Djurpark på fredag och High Chaparall på lördag, hemma söndag.

Tror det kan bli riktigt trevligt. Packades gjordes det inatt när vi inte kunde somna. Plutt rakar sig och jag ska dra på lite mascara så jag ser mer levande ut. Sovit... två timmar på ett ungefär.

Ses på söndag! Köss

Upptagna?

2010-07-13 @ 20:09:13
Om inte, så håller det här sjukt roliga spelet antagligen dig upptagen ett bra tag. Tänk på någon, vem som helst mer eller mindre känd, och svara på frågorna anden ställer;

En riktig sommardag

2010-07-12 @ 11:08:10
Idag blir det verkligen en riktig sommardag med allt vad det har att erbjuda. Ska åka och handla snart, på Willy's, och bara köpa grejerna på handlingslistan lite fort. Sen sticker vi till Rusta och köper en fläkt, inte en dag för sent! Sen ni, mina vänner, blir det att lägga sig på stranden en heldag med mina underbara, Malin och Malin. Vi får se exakt vilken strand det blir dock, men lutar åt Orrholmen (eller vad det Örsholmen? Blandar alltid ihop de två ställena).

Ska bli så underbart, och vi ska få massa färg, snacka massa skit, käka glass (och kanske lite sallad?) och bara vara tre tjejer en vacker sommardag.
Nu ska jag hoppa in i duschen och skölja av mig nattsvettet. Helt sjukt vad varmt det blir här inne på dagarna, och det blir inte mycket svalare på nätterna. Kan inte riktigt sova som man bör av värmen, blir helt handlingsförlamad. Tänkte städa igår, allt jag orkade var att slänga skräp, samla ihop pant samt sortera lite prylar...


Erik, Simon och Malin

2010-07-11 @ 17:22:25
Igår var en såndär sjukt kul dag då man var fyndig, skojig och skrattade åt allt. På vägen hem från McDonken diskuterade jag och Tommy husdjur, råttor och husdjursnamn. Berättade att jag ville att min framtida mus (eller råtta) skulle heta Basil Mus. Tommy vek sig dubbel och jag tappade våra drickor av skratt. Vi spann vidare på samma ämne, då Tommy bestämt berättade att Basil skulle vara våra möss efternamn. Han ville ha tre.

Tre möss... vad kan de heta? Då kläckte Tommy det som fick mig att skratta mer än jag gjort på länge; mössen ska heta Erik, Simon och Malin Basil. HAHA FATTAR ni ens hur mycket jag garvade? Så nu har vi bestämt oss. Vad vi än skaffar för djur, måste vi skaffa tre av, och dessa ska, enligt handen-på-bibeln-metoden heta just Erik, Simon och Malin Basil.

Erik, Simon och Malin Basil?



Gårdagen

2010-07-10 @ 18:24:04
Alla bilder är snodda från Malins blogg, all cred till henne <3

Gårdagen bestod av Tempels uteservering med käk, dryck, skitsnack, skvaller, uppdateringar samt allt annat du kan tänka dig fem vänner emellan. Var underbart. Sen stack vi vidare till Coffehouse by George där vi mötte upp Marre och hennes vän, och drack lite till.

Åt självklart min specialare, Breast of Chicken, vilket är ett kycklingbröst fyllt med en kräm av soltorkade tomater och ost. Vid sidan av detta får man två såser, bea och vitlök, lite grillade grönsaker, en bakpotatis samt en majskolv. Underbart!

Tack alla för en trevligt kväll, borde införa traditionen varje helg! :-D

PS Malin; Jag restaurerade bilderna lite, så man ser även de mörka bilderna. Jag är en komplett noob när det kommer till bildhantering, men lite bättre tycker jag det blev?

Jag och mysen <3


Jag och grabbarna



Mina vackra damer (all kärlek i världen till er!)



Käket


Buzy

2010-07-06 @ 13:28:55
Sorry att jag inte bloggat, varit lite upptagen med sommaren det senaste. Och inte blir det bättre, för nu åker jag till sommarstugan några dagar och ska ha det så jäkla gött!

Köss!

Gråter av skratt!

2010-07-03 @ 00:03:01


GAGA
First of all this song is not as good as Bad Romance
And its not even close Poker face or Just Dance

So I will distract them by getting half naked
And throw everything at them but the kitchen sink sink

The kitchen sink sink
What do you think think?
I will prove that I dont have a penis wink wink

First Ill get stripped naked by some burly prison guards
Then make out with a shemale in the prison yard yard

BEYONCE

This video seems goofy you should just do it alone
Besides Im getting sick of all these songs about phones

GAGA
You bail me out of jail then we pause for some bad dialogue
We poison everyone including a cute dog

Then we start to dance and theres dead people everywhere

As usual Ill have lots crazy crap in my hair

PPPPPPPPProduct Placement
Hide the ddead bodies in the bbbasement

Blood and guts and boobs and buts
And I just want to make your head explode

Beep beep beep bbbeep beep beep
That was Lady Gaga in Morse code

BEYONCE
If you think Im doing this
Then youre a crazy bastard
You musta blown a gasket
Are you trippin on acid
As a child were you abused by some big crazy bastard
And did he ever make you place the lotion in the basket

BEYONCE
I just want to do a simple shoot with dancin
You used to be a diva now youre Marilyn Manson

GAGA
Youre gonna do my video and do it my way
Or something bad might happen to your family ay

BEYONCE
My family ay

GAGA
Thats right Beyonce

GAGA
A piano might accidentally fall on Jay Z

BEYONCE
Somebody help me cus I dont want sing anymore
Shes got a gun to my head on the dance floor

GAGA
Rubadubdub three nuns in a tub
And their doin it with a garden Gnome

BEYONCE
Please dont beat me up but I have to ask what
does that have to do with a telephone?

Att drömma kostar inget

2010-07-02 @ 08:45:59
Idag är jag extremt trött. Skulle helst lägga mig och somna om, och då inte vakna förrän framåt kvällen, likt en nattfjäril. Att leva nattliv hade dock varit både roligare och lättare i Staden Stor i Landet Levande. Då syftar jag främst på typ... New York eller Dubai eller Paris eller... you get my point. Att få leva Sex and the City-liv liksom. För hur ofta ser vi SATC-tjejgänget ute mitt på blanka dagen, om det inte är för brunch, lunch eller shopping? Det är kvällen som bjuder på äventyr och natten som ger utbyte. Jag är så fruktansvärt avundsjuk på typ Manhattan-människor. Här sitter jag i lilla Sverige...

...men när jag blundar står jag citychic't klädd med to-die-for high-heels på Broadway, med shoppingkassar hängandes på armar, axlar och till och med fingrar (och varför inte öron också?). Jag ler ett sjukt stort Carrie-leende och får då också visa upp mina nyblekta tänder. Blundar till igen, bakom mina svindyra designersolglasögon jag antagligen bara kommer bära en, eller max två gånger till. För jag har ju 134 par till i min walk-in-closet i min vråldyra och supermoderna lägenhet där precis bakom hörnet (läs skyskrapan). Jag tar ett djupt andetag och insuper dofterna av avgaser, och på något underligt sätt måste jag säga att avgaser aldrig doftat ljuvligare!

När jag öppnar ögonen sitter jag framför en sketen dator i ett anspråkslöst 70-talshus med ett täcke virat 2½ varv runt min kropp. Min frukost ska inte avnjutas som brunch på något hippt nyöppnat ställe i stan, utan består istället av halvtorra orostade rostsmörgåsar med Bregott och en kopp te. Utan mjölk. Välkommen tillbaks till verkligheten, typ. Och så gråter vi en skvätt.

Manhattan, jatack.




Nej, nu sätter jag på vrålhög musik och blundar igen.

Inte alla hästar hemma

2010-07-01 @ 18:29:36
Idag fick jag reda på något nytt. Jag heter Maria Lovisa Ulrika. Fast jag heter tydligen inte Lovisa, utan Louisa. Har under alla mina snart 22 levnadsår alltså stavat mitt mellannamn fel. Bra där! Känner mig inte alls korkad eller blond. Någonting allvarligt måste ha skett i min hjärna efter allt väteperoxid mitt huvud fått utstå det senaste året.

Har jag kanske stavat mitt namn rätt någon gång i tiden, och sedan liksom någonstans på vägen glömt hur mitt namn stavats, och då börjat stava fel? Eller har jag blivit missledd att tro att jag heter Lovisa av folk som skrivit och sagt mitt namn som "Lovisa", då Louisa inte är så himla vanligt? Nej fy. Detta är rent ut sagt läskigt.

Undertecknat; Maria Louisa Ulrika Nyström.

PS. Let's just call me Mimo instead.


Tacokväll

2010-07-01 @ 18:03:34
Medans inväntandet av Tommy semester pågår, leker jag (som ofta) husfru. Det är jag asom städar, lagar mat, pysslar, handlar, bakar och gud vad gör jag inte. Ikväll tänker jag därför ladda upp med tacokväll, följt av vattenmelon och jordgubbar följt av Ben & Jerry's Baked Alaska. Synd att klaga när man har det så gött.

Håller hårt fast vid min åsikt, hellre tjock och lycklig än smal och hungrig. Inte för att jag är tjock med mina 50kg, men ifall jag någonsin skulle bli en amerikan till utseendet så vet ni varför. Mat gör mig lycklig, och är alldeles för gott för att avstå. Ska peka och skratta på folk som lever på pulverdieter för att nå upp till "dagens ideal" när jag sitter här, varken överviktig eller skelettsmal, och njuter av mina middagar!

RSS 2.0