En rolig överraskning i en tråkig matbutik

2009-01-22 @ 22:30:07
Jag tog mig en promenad till Emem tidigare idag, jag var så hemskt cola-sugen, så jag tvingade henne att följa med mig till Konsum. Jag ville köpa Cola, snus och mat. Jag var hungrig. På konsum fnittrade vi som barn åt roliga minnen när vi såg kronoparksfolket i egen person.

Sen fick jag för mig att jag ville köpa flädersaft. Vi tog nog tio varv runt den halva av butiken där vi trodde att saften var. Den var inte där. Istället hade människorna flyttat safthyllan till skönhetsvårdsavdelningen, och eftersom att den avdelningen totalt ointresserar äckliga mig och äckliga Emem hittade vi inte saften. Liksom.

MEN! Där sken saften med sin närvaro. "Fläder, fläder, vart är nu fläder?". Medans vi letade hittade vi en väldigt rolig pryl. Ja, safthyllan kan också innehålla roligheter. Bilden säger allt.



Blir inte du också lite sugen på svett, smutsiga handdukar och den där lukten som finns i inomhushallar? Vilket påhitt! Vilken talang! Det här gjorde iallafall mig osugen på saft...

Känner du motivationen!?

2009-01-21 @ 10:24:28
Åh jösses så motiverad jag är. Somnade som en liten valt runt 19 igår kväll och vaknade åtta imorse, en helt perfekt tid att gå upp för att göra nyttig frukost. Smörgåsar med grovt bröd, ost, skinka, gurka, paprika, oj oj oj vad nyttigt och gott. Stooooor mugg varm oboy. En apelsin.

Har redan idag hunnit bära ner disk, plocka ur diskmaskinen, ställa in i diskmaskinen, tvätta underkläder, ladda ner nya WoW-patchen, ladda ner fyra avsnitt Gossip Girl samt läsa lite nyheter. Och det är fortfarande morgon! (Eller ja, förmiddag för äldre och mer språkmedvetna människor).

Så, vad väntas av dagen? Lite mer tvätt, sortera prylar, sortera tidningar, gå iväg med papper + kartonger, byta lakan, tvätta kuddöverdrag... och när jag är klar är det inte ens kväll, är inte morgnar fantastiska?

PS. TACK Emem för att du är så lättmutad, man får sig en rejäl städning inklusive dammsugning och moppning, bara man mutar henne med en gratis utekväll ;-) Jag älskar dig vännen, tack för att du lät mig vakna upp till ett nästan helt skinande rum <3

Jag kanske lyckas!

2009-01-20 @ 09:45:53
Klockan är över morgon, klockan är rent ut sagt förmiddag. Jag är trött. Jag är sötsugen, kanske sugen på en hamburgare också, och väldigt sugen på Coca-Cola. Men jag lever, min njure har inte sagt ifrån och jag har planer för dagen. Det kan inte sluta i annat än att jag faktiskt åtminstone är vaken tills i eftermiddag. Vilket är bra. Från början hade jag tänkt att dygna och stanna uppe till 20-21, men mina ögon är lite trötta. Tror att det blir bäst om jag lägger mig aningen tidigare. 17 låter som en bra tid. Klockan 17, ungefär, ska jag alltså krypa ner i min säng och läsa någon trevlig ny tidning, välförtjänt!

Men nu ska jag börja göra mig i ordning, min kära fru Emem väntar på mig på Stora Torget runt 12 när hennes möte är slut. Ska nog kränga på mig min nya långa persikofärgade tröja samt några sköna tights + uggs. Jag är på myshumör. Och det snöar. Kanske uppdaterar med en bild på mina nya kläder sen när jag har fått på mig dem.

Efterlyses!

2009-01-20 @ 05:52:17
Funderade på en sak just nu. Norge är ett hemskt dyrt land, deras mat håller en sämre standard än vad jag är van vid och pizzan smakar inte pizza. Ändå är det två saker som finns i Norge som jag älskar och avgudar och önskar kunde säljas i Sverige (i en butik som jag vet om).

Det första är Litago choklad. Underbart god, skummig milkshake i smart drickförpackning att ta med sig när man åker tåg/buss/trikk/tunnelbana/whatever. Säljs kyld och skummad. Smakar helt galet gott, och jag förstår inte varför inte Sverige har liknande motsvarighet. Visst tänker ni nu, vi har ju Pucko som också är gudomligt god. Men Pucko säljs inte i dessa smarta förpackningar, och i många affärer står inte ens Puckon i kylen vilket inte gör den till ett dricka-när-man-är-törstig alternativ på samma sätt. Dessutom passar Litago bättre till frukosten.

Det andra är Kinder Bueno. Kinderchoklad med kex inuti, säljs i förpackning om två chockladbitar. Ljus mjölkchoklad på utsidan, kex med vit, krämig chokladfyllning på insidan. Kostar en dryg tia i Norge i mataffärerna. Förpackningen bär samma färger som svenska kinderchokladprylar. Anledningen till att jag älskar denna choklad är att den en gång i tiden fanns i var och varannan butik här i Sverige, och jag brukade mumsa i mig en då och då. Sen försvann dem. Sen hittade jag dem i Italien. Sen hittade jag dem i Norge.

Så, vet du om något ställe i detta avlånga land, helst i Karlstad, som säljer antingen Litago eller Kinder Bueno som är du välkommen att kommentera detta blogginlägg, för just nu är jag sjukt sugen.



Mmm...


Kom förresten på en till sak!

2009-01-20 @ 02:16:09
Min hamster! Den ska heta Castor. Med betoning på R:et. Så sjukt gulligt! CASTORRRRRRRRR!


Allt flyter

2009-01-20 @ 02:13:07
Än så länge flyter mina planer på att dygna på smooth, jag har snus, jag har käk, jag har osedda avsnitt Gossip Girl, jag har WoW. Dessvärre har jag ingen Coca-Cola. Det betyder ju i och för sig bara att jag kommer vara assugen på cola när jag åker ner till stan och möter Emem efter hennes Arbetsförmedlings-möte för lite fika/shopping. Tittar förbi bloggen senare med fler statusuppdateringar.


Jag och hon som jag alltid partar/fikar/shoppar med:

Blö

2009-01-19 @ 20:51:52
Trött på att sova hela dagarna och vakna på eftermiddagen av att någon påminner mig om allt jag borde gjort samma dag. Jag ska bli hurtig och gå upp och träna på morgonen, efter (eller före?) en stadig frukost. Sen ska jag tillbringa min dag i strålkastarljuset och göra massa oväntade och bra saker. Typ köpa fadderbarn och sånt.

Men någonstans måste jag börja. Och det gör jag idag. För idag ska jag dygna, nu ska jag vara vaken tills imorgon kväll, då jag kommer att somna som ett barn på kvällen och vakna utvilad vid typ... 5 på morgonen. Men allvarligt, det finns inget bättre än att gå up astidigt och fånga dagen, äta dunderfrukost, göra sig i ordning i snigeltakt och se solen gå upp mellan persiennerna. Kanske får man till och med tid till att städa rummet.

Håll tummarna för mig, nu börjar mina 24 timmars vaka.

Bångstyriga piercings

2009-01-19 @ 00:45:55
Tror inte någon har en lika obstinat tungpiercing som jag har. Jag har haft den i cirka 2½ år, med ungefär ett års avbrott då min piercing växt igen när jag svalt staven vid måltid, och har därför gjort om den en gång. Häromdagen svalde jag en av kulorna när jag drack cola. Det är typ min 12e kula svald. Har också svalt hela staven ett antal gånger. Tänkte köpa en ny dagen efter jag svalde kulan sist, men min njure sa ifrån och jag kom därför inte iväg. Vilket betyder att jag fortfarande bara har en stav med en kula på.

Så, inatt vaknade jag av att jag drömde att jag hade tagit ut piercingen och kände därför efter med tungan i munnen. Mycket riktigt fanns inte längre staven i min tunga. Jag hade dreglat ut den och sen rullat runt på den, för jag hittade den under min rygg. Att en tungpiercing ska vara så sjukt jobbig.

Jag kan iallafall vara stolt över att jag nog är den enda som sover på sin tungpiercing.


När den sitter där den ska...

Den som lever får faktiskt se!

2009-01-18 @ 16:33:59
20 år av mitt liv har gått. Jag har inte lyft ett finger i samband med orden gym/träning/motion. Skulle sidorna som tippar på odds ställa frågan "kommer Maria Nyström, aka Mimo någonsin börja träna?" så skulle folk ha lagt alla sina pengar på alternativet nej. Men tji fick dem, och panka blev dem också, för nu i veckan, så fort min njure känns bättre, ska jag köpa träningskort och hänga på Emem och den orange pilatesbollen till gymmet (Nautilus vid badhuset om någon vill gotta sig i min misär) sisådär 2-3 gånger i veckan (beroende på hur pass död jag är efter ett träningspass såklart). Dags för some action!

Hejdå godisfett.


Min värsta ovän

2009-01-17 @ 18:43:09
Har införskaffat mig photoshop för kul bildredigering, för att döda lite tid emellanåt, för att se om jag har några skills i den digitala medievärlden. Det har jag uppenbarligen inga. För photoshop ska krångla med mig, och göra saker mot min vilja, och öppna rutor och stänga rutor och dra streck över mina bilder. Vi är riktiga ovänner just nu, och jag räknar inte med att vi kommer att bli sams på ett tag, för jag har gett upp.

Hejdå photoshop!

Tuppen dog idag

2009-01-16 @ 17:56:51
Min njure (njuren heter Jesper Torstensson), som för övrigt har njursten och har varit på universitetssjukhus och fått dropp och röntgats och får smärtstillande, har varit ett helvete inatt. Så fort jag blir nödig så känns det som den ska explodera med en ilande smärta genom hela kroppen, vilket gör att jag inte riktigt kan sova som man ska. Och inte vaknar som man ska. Fast jag ogillar att skylla på min njursten, ifall han blir upprörd, så jag påstår att tuppen dog, han som sägs väcka alla i morgontimman. En ypperlig ursäkt.

Emem har spammat min mobil. Jag gissar på att hon ogillar mig för att jag har på ljudlös alltför ofta på mobilen. Då säger hon typ "men du kan ju inte ha ljudlös så att du inte hör om någon försöker nå dig, det kanske är viktigt!". Förlåt Emem, men det är rätt skönt att slippa höra telefoner som sjunger i kör ibland. Men jag ska bättra mig, och sätta på ljudet igen, så att man hör min vackra ringsignal överallt, hela tiden.

Imorgon blir det en tripp på stan istället, vi får hoppas att tuppen är ersatt med en levande tupp som faktiskt kan väcka mig en normal tid, sen kanskekanskekanske det bär ut beroende på vad min njure säger. Emem och jag älskar nämligen att göra oss iordning på mitt rum på lördagskvällarna, med en drink i ena handen och en hårborste i andra handen. Det är en helig ritual i vår religion. Men Emem, vad ska vi döpa vår religion till? "Göra oss i ordning på lördagar"-religionen, eller "vi som gillar smink i drinken"-religionen, eller "mimos rum är en gud"-religionen?

Jag är förbjuden

2009-01-16 @ 03:41:08
Idag blev jag tillsammans med Emem. Iallafall om man ska tro allt som står på Facebook. Jag är nu listad i ett förhållande med Emelie Nilsson (aka Emem), vilket betyder att jag borde lyda allt hon säger så att hon inte blir en arg flickvän. Men hörrni, det är inte riktigt min grej att lyda, jag älskar att göra förbjudna saker.

Just nu sitter jag här och är allmänt förbjuden. Jag äter godiset som hon antagligen så gärna ville att jag skulle spara av, dricker Coca-Cola ur mina limited edition glasflaskor som hon ville dricka ur, och jag sitter vaken klockan halv fyra på natten fast hon vill att jag ska gå och lägga mig så att jag orkar upp till vår shoppingrunda på stan imorgon. Egentligen vill jag nog också sova, så att jag slipper bli väckt av att telefonen ringer och en brunstig tjur vrålar; "MIMO JAG HAR VARIT UPPE I X ANTAL TIMMAR NU OCH DU LIGGER OCH SOVER I DIN ÄCKLIGA SÄNG MED DINA NERKRÄKTA GOSEDJUR OCH DINA SVETTIGA LAKAN".

Ni som har flickvän vet, att det egentligen inte är någon idé att bråka med dem, men att det fortfarande är ruskigt kul, iallafall innan man får stryk. Jag har haft Facebook-flickvän i några timmar. Vi älskar ju våra flickvänner ändå, eller hur?

Viktigt att notera efter att ha läst och reagerat; jag är inte lesbisk egentligen, bara på Facebook, för att lyda, för det är det man ska göra när man har flickvän...


Jag och mitt nätragg;





Följ min blogg med bloglovin

Imorgon ska jag köpa en hamster

2009-01-16 @ 00:55:39
Jag tror att imorgon blir den stora dagen. Men har inte kommit på något namn än. Funderar på att hedra min döda hamster och döpa den till Bumbi, eller kanske Nisse efter Sofias gamla feta kåta han-hamster, eller kanske Muffins efter Emems hamster som stört-dog av akuta-håravfallsjukdommen...

Varför jag ska köpa en hamster? Finns det något sötare än det här;






...here we go again

2009-01-16 @ 00:00:32
Då har man skapat en blogg. Vad är det nu... min fjärde? Femte?

Jag har inte världens bästa minne och minns inte mina registrerade e-postar eller mina lösenord. Då hamnar man på blogg.se och måste leta sig fram till "registrera dig här" och sedan komma på en bra, ledig webbadress. Efter att ha haft mim0.blogg.se och mimoliin.blogg.se har jag ingen fantasi kvar. Så jag stal mitt bloggnamn.

Hälsa gärna på Emem, ememsplace.blogg.se

RSS 2.0