Kvinnans bästa vän

2009-04-30 @ 18:36:18
Det har länge diskuterats huruvida katten eller hunden skulle vara människans bästa vän. Jag själv skulle påstå att ingen av de nämda roffar åt sig den hedersvärda platsen. Istället går förstapriset till Gina Tricot. Eller ja, Gina är väl kanske inte mannens bästa vän, men definitivt min. Idag släpade jag hem ytterligare en kasse med onödiga, men oh så snygga, sommarkläder. Jag fyller ett Gina bonuskort på ungefär två veckor. De älskar mig, jag älskar dem. Kan man ha en finare relation?

Dags att röra på fläsket igen, knappt har jag en stund att vila, ropar de och jag får ila. Dags att göra entré i köket igen. Tacoskväll, en nykter valborg, utgång imorgon istället. Ska bli rätt mys ändå.

Jag funderar på att köpa ett förkläde. Helst vill jag ha ett röd och vitrandigt med fickor och tillhörande grytvantar. Ska kika på mina alternativ nästa gång jag är på Gina.

Mums

.

2009-04-30 @ 11:13:35
Och allting blev plötsligt så verkligt.

Dagen bjuder på en hel del smaskigheter. Snart blir det till att titta på när Emem får en spruta i stjärten. Sen blir det stanrunda + fika, är grymt sugen på något med vanilj i (hoppas att Emem kan sitta ner?) + shopping, det behövs inhandlas lite grejor till morgondagens maskerad. Sen bär det av hemåt igen, jag ska leka i köket, som vanligt, och bjuda på tacos. Så måste jag städa, om man ska få plats att äta tacosen. Usch för det sistnämda.

Oslagbart!

Mätt

2009-04-29 @ 17:30:02
Idag bjöd jag Emem på husmanskost igen. Pannbiff med stekt lök, potatis och enligt Emem "Den godaste såsen jag någonsin ätit!!! Hur har du gjort det här Mimo?!". Min mat är kick-ass. Jag är husmora, som lagar 100% hemmagjord mat. Emem diskar.


Riktat hat

2009-04-29 @ 00:20:50
mimo säger:
Jag hatar barn.
emem säger:
jag hatar också barn!
mimo säger:
Jag hatar barn som gråter, jag hatar barnhänder, jag hatar barn som springer runt, jag hatar barn i bilar, jag hatar barn i affärer, jag hatar barn som trillar, jag hatar barn som tar i saker på backen, jag hatar barn som äter, jag hatar barn som sitter nära när jag äter, jag hatar barn som skrattar, jag hatar barn med skit i ansiktet, jag hatar hur barn luktar, jag hatar barn.
emem säger:
jag såg ett barn som åt på en godis idag på torget, så tappa han den, jag hatar barn som tappar saker. barnets pappa tog upp godisen ifrån marken, blåste på den och gav den till ungen igen. då kräktes jag
mimo säger:
Men äckelpappa. DÖÖÖÖÖÖ!!!!

Mitt favoritträd

2009-04-28 @ 16:29:21
Jag har bott i villa i princip hela mitt liv, med några korta avbrott då jag befunnit mig i Uppsala och på Herrhagen. Nu är jag tillbaks i villan igen, och fram på våren/sommaren blir det så vackert här. Visst är det, då det fortfarande räknas till Karlstad stad, en del betong och asfalt, men alla dungar, småskogar, fält och gröna diken är verkligen vackra. Det är alltid villan som kommer att vara hemma för mig.

Nyss när jag gick från bussen, hem till villan, passerade jag mitt favoritträd. Det är något speciellt med det där trädet. När jag var liten flicka brukade jag picnica under det, jag klättrade i det, jag gömde mig bakom det. Nu när det börjar bli grönt ute kan jag konstatera att trädet är en sen blommare, men när det väl blommar är det vackrare än alla andra träd, och då spelar det ingen roll hur sent man blommar ut.

Sommar i villan


Shop til' you drop

2009-04-25 @ 14:14:10
Lite shopping piggar alltid upp sinnesstämningen. Jag vaknade till Gina Tricot's nya TV-reklam om deras websida och blev genast på shoppinghumör. Är egentligen inte så mycket för internetshopping, jag är så liten och smal att jag inte alltid törs lita på att XS passar. Men trots det faktum hittade jag en massa godingar som jag klickade hem, en klänning, en tröja, en bikini, ett par jeans, ett linne. Kan man börja dagen bättre?

Party ikväll? Väntar på att Ida ska höra av sig, hon har munnen full av tårta för tillfället och kan därför inte prata. Jag klandrar henne inte, tårta framför telefonsamtal any day! (Mmm... tååårta... jordgubbar, marsipan, vaniljkräm... ge mig!)

Nya numret av Newz finns dessutom sedan igår att roffa åt sig på stan. Varsågoda!

A Prada dress has never broken my heart before

Vår i stan

2009-04-24 @ 18:49:50
När jag står och väntar på bussen, stannar plötsligt en kommunalarbetare i Karlstad Kommun-bil till brevid mig och säger;
- Det är så härligt att se att folk klär sig för våren. Det är söta tjejer som du som motiverar oss att fortsätta arbeta.
Jag blev paff, där stod jag tydligen och spred glädje i vårsolen.

Det var helt sjukt mycket folk nere i stan idag. Löningshelg + marknad + vackert väder. Varenda Karlstadbo verkar leta sig ut vid sådana tillfällen. Kul att se en stad i liv. Själv kom jag hem med ett par jättesöta skor från Scorett (storlek 35 <3 ) , som inte har 5088973 centimetersklack som alla andra skor jag köper, så jag kan antagligen gå i dem i sommar, plus ett rosettskärp från MQ.

Häromdagen var jag så sjukt sugen på Subwaykakor. Jag hade till och med drömt om deras kakor den natten. När jag väl tagit mig till Subway hade de sålt slut på alla kakor. Jag hängde läpp, tills Subwaykillen föreslog att jag kunde köpa frysta kakor och göra i ugnen hemma. Jag tyckte att det var en fin idé, och mottog receptet på en liten lapp, så åkte jag och tvättbjörnen hem och bakade kakor. Dem blev inte så vackra, men dem smakade gudomligt!

Jag har spillt cola på mitt tangentbord. Mina Å och Ä tangenter kräver en jädrans styrka för att trycka ner. Bra Mimo...

Skooooooor

Jag har ett nytt jobb

2009-04-23 @ 17:39:24
Fr o m idag arbetar jag som VSHSKTK. Det är en förkortning för "vän som hjälper sin krympling till kompis", och det har jag gjort idag. Emem (numera Astrid) är handikappad med ryggskott och kan inte göra någonting själv. Jag följde med henne till konsum. Plockade hennes godis. Valde hennes hårfärg. Bar hennes saker. När vi kommit hem till Emem (efter sisådär trekvart, samma sträcka brukar ta oss 10-15 min att plöja), ställer jag mig vid spisen och lagar fiskpinnar med hemmagjort potatismos och Mimos specialspenatstuvning. Det blev gott. Tanten åt för glatta livet. Sen orkade vi inte efterrätt.

Förvånad

2009-04-21 @ 19:34:17
Man blir aningen förvånad när man vaknar av att det typ är 948578 grader under täcket när man ligger och sover, man försöker flytta lite på sig, när man plötsligt hör ett "Det ser ut att bli regn sen. Åh gud. Åh fan!". Vad gör man, om inte ler, fnissar och dör av gullighet.

Ehm...

2009-04-21 @ 17:20:08
Lol @ FireFox automatiska rättstavningsprogram;

Jag skriver: racingscenerna
FireFox tycker att jag borde skriva: alarmeringscentralerna, spaningscheferna eller isoleringcellerna

Brysselkål!

2009-04-20 @ 16:19:57
Har gått och blivit förälskad i brysselkål. Brysselkål som äts med sjukt mycket smält smör och salt, varför inte tillsammans med lite Brämhults färskpressade apelsinjuice. Brysselkål till frukost, brysselkål till lunch, brysselkål som snacks, brysselkål till mellanmål, brysselkål till middag. Brysselkålspaj kanske också funkar? Jag funderar på om brysselkål möjligtvis innehåller dem näringsämnen kroppen behöer. Jag kan ingenting om brysselkål, mer än att det är sjukligt gott.

Något annat jag har fått för mig att jag vill ha är agg. Ägg med kaviar, ägg med majonäs och räkor, ägg på mackan, äggsallad, ägg... jag har gått runt och varit sugen på ägg i ett par veckor men inte kunnat åtgärda det. Dem gånger jag har varit hemma har äggen varit slut. Och inte vill jag tvinga tvättbjörnen att trolla fram ägg ur tröjärmen hursomhelst, även om han säkert skulle klara det. Jag måste köpa ägg innan jag åker hem!

Men nu ska jag fortsätta jobba, sitter på redaktionen och fiser och väntade på att få något att göra, och det fick jag nu.

Sjukdomarnas drottning

2009-04-19 @ 19:47:41
Hemkommen efter en underbar helg med grillning + dricka på fredagen hon Ida, grillning + nyktert hos Erik på lördagen och myssöndag idag. Självklart har jag gått och blivit sjuk också, Streptokocker antar vi (det är det Emem och alla Emem känner har fått). Det suger, för jag har verkligen dyngmycket att göra på jobbet den här veckan. Det är bara att ta sig i kragen och bita ihop, och kanske gå till farbror doktorn och få medicin.

Nu ska jag vidare!

Duschvåldtäkt

2009-04-17 @ 17:08:11
Stressar på som fan för att hinna med allting idag. Kött ska pillas med, marinad ska göras, kött ska marineras, saker ska packas, jag själv ska packas, men först ska man göra sig i ordning och duscha och på med smink och fixa hår...

...fattas bara att en självmordsbenägen fjäril våldgästar mig i duschen när jag står där med balsam inkletat i hela håret. Jag skojar inte fjärilen var nog en självmordsbombare på hemligt uppdrag, hans enda mission innan döden skulle vara att döda mig på fläck. Jag skriker som en liten flicka och börjar kasta vatten på fjäriljäveln som hela tiden går där på duschgolvet i rikning mot mig. Jag hoppar runt i duschen allt eftersom fjärilen närmar sig mig, och fjärilen, vad gör den? Jo, den byter rikning mot mig igen.

Men nu har jag absolut noll tid att sitta här, ska iväg till Ida och ha the evening of the year. Har sett fram emot det hela veckan. Skål för en trevlig kväll!

Underbara vår

2009-04-15 @ 17:45:46
Sitter här och är allmänt lycklig. Nu är det verkligen vår. När vi stannade för kisspaus på vägen till Jönköping i lördags kissade jag både på blåsippor och tussilago, samtidigt som en citronfjäril flög förbi i solskenet. Nu fattas bara att det blir lite grönt ute, träden ser lite kala och ruggiga ut, men snart så.

Längtar oerhört tills på fredag, då jag och Ida Haag fick för oss att vi skulle ta en helkväll på hennes balkong med grillen i högsta hugg och alkohol i händerna. Drinkar, marinerat grillat kött, potatisgratäng, sallad, och (förhoppningsvis, enligt väderprognoserna) solsken. Kanske får vi sällskap av annat gosigt folk och tvättbjörnar, ser ut som det. Kan inte bli annat än en trevlig kväll.

Nu saknar jag bara det solblekta håret och den brunbrända huden, men lite fusk och kemikalier ska nog kunna lösa det. Solning med Ida imorgon samt frissan för slingning någon dag snart. Japp, jag ska bli ett ljushuvud, men inte sådär hemskt förfärligt ljus som jag var i nian, utan vill ha ett mer solblekt resultat. Tänk ett brunt hår med ljusa inslag. Riktigt fräscht, och är grymt sugen på att göra något med mitt hår som varit mörkt i snart fem år.

Nu ska jag pysa vidare, hörs kanske sen.

Sommar

En vanlig konversation

2009-04-14 @ 23:01:51
Jag och Emem diskuterar vackert på msn;

emem säger: vågar man ladda ned Gossip Girl?
mimo säger: jag vågade ju :-O
emem säger: men du är modigare och rikare, du har råd att få en bot
mimo säger: haha
emem säger: JaG LADDAR NU

Hälsa på Emem här!

Goder afton

2009-04-14 @ 20:50:19
Jag börjar som vanligt min vecka med att åka hem till mitt. Det är så skönt, så lugnt, så ensamt. Jag, min dator, min TV, min ultrasköna säng, alla mina ton med kläder, mina soppåsar fyllda med tomma colaflaskor, alla mina skor... jag trivs här hur stökigt det än är.

Så vad har jag gjort hela helgen?

I torsdags skulle vi som bekant ha firat SM-guldet, men planerna gick åt helvete eftersom jag inte var varken på prima humör eller i prima skick, men jag har underbara vänner att tacka, som alltid får upp mig på fötter igen.

Fredagen tillbringade jag delvis på restaurang, delvis på IKEA, delvis på Kronoparken, delvis hemma. Tvättade lite, packade lite, fixade lite.

På lördagen bar det iväg till Jönköping och Elmia, eftersom att min egen familj valde att överge deras lilla dotter på självaste påskafton. Jag hade inga förväntningar överhuvud taget, jag vill inte kalla mig själv biltjejen, men det var en trevlig överraskning. Snygga bilar, snabba bilar, gamla bilar, kända bilar. Det sistnämda var definitivt coolast, Batmobilen, KITT, Herbie, Rallybrudarbilen + massa annat coolt. Om jag inte hade varit så förbannat trött hade det nog varit ännu roligare.

På kvällen drog vi ut till Erik för att sedan dra till Nöjes. Lite mat + extrem trötthet + alkohol = bad combo, det slutade med att vi somnade snabbare än en tiger på superbränsle.

På söndagen var vi bakfulla, såklart. Jag kunde inte ens förmå mig att tugga på min välsmakande pizza innan det kändes som om magen skulle vända sig ut och in. Avslutade kvällen med film.

Måndagen blev ännu en chilldag, vaknade 18:00, käkade Burger King innan vi drog på bio, Fast & Furious. Kanske inte den film jag själv helst av allt velat sett, men ska det recenseras så ska det. Glodde sedan på urdålig skräckfilm, och fastän den inte var läskig var jag ungefär lika rädd som en mordhotad ekorre dem följande timmarna. Skapade bilder och fantasier i huvudet på mig själv och reagerade på alla ljud jag hörde.

Idag blev det shopping med Emem, åt mig själv och åt födelsedagsmamman. Hittade några söta romantiskt insiprerade överdelar, lite underkläder, ett skärp och en necessär. Så blev det den oblikatoriska Bergvik-polkaglassen som grädde på moset.

Achievement earned 11/4 2009
Recieved a chocolate from a ragger.

Tack

2009-04-10 @ 23:37:26
Världens största tack till alla mina underbara vänner som alltid alltid alltid ställer upp så fort det är något. Bättre människor får man leta efter. Jag älskar er! <3

Stor och liten ftw

Jajemensan

2009-04-09 @ 14:12:56
SM-guldet blev vårt, som jag misstänkte. Härlig känsla, tog några varv på stan efter matchen, sjukt pepp man blev! Nu blir det väl att göra sig i ordning för att åka ner till torget och hylla lite. Tjipp.

Picnic!

2009-04-08 @ 18:15:02
Jävla Konsum Kronoparken och deras förbannat underbart goda smörgåstårta som jag ALDRIG kan motstå att köpa när jag är där. Men idag satte jag iallafall inte i mig hela ensam. Nej, jag fick hjälp av två hungriga ungtjurar som slet besticken ur handen på mig. Nästan. Vi kan kalla det picnic i sängen på Fagottgatan, som inkluderade Coca-Cola och efterrätt. Till och med folk som ogillar smörgåstårta gillar Konsums variant. Det är lite coolt det.

Ibland är det fint väder

Hockeyfeber

2009-04-08 @ 14:10:50
Det är rätt komiskt med Karlstad. Invånarna för inte mycket väsen av sig, och stannar helst hemma om det inte är sommarväder/utekväll eller hockey. Är det någon viktig Färjestadmatch tittar den mest ljusskygge personen ut ur sin lilla koja för att jubla, studsa, svära, skrika och hylla. Hockeystad, ja.

Igår blev det alltså finalmatch nummer 4 på Score, med trevligt folk, god mat och alkohol. Matchen var grymt svettig, men Färjestad vände 0-2 underläge till 3-2 i förlängningen, vilka kämpar! Det var definitivt en värd kväll.

Nyvaken sitter jag här och snusar och tittar på Oprah, mest för att jag (eller Tvättbjörnen) har slarvat bort fjärrkontrollen. Jag har några aningar om vart den håller hus, men orkar inte leta. Jag blev deppig när jag vaknade, det är inte det vackraste av väder. Mulet, kallt, regnigt, vilket får mig att inte vilja behöva röra mig härifrån för att titta på hockeyn ikväll. Tvåmanshockey, en godispåse och massa magisk pizza vore helt ok.

Och imorgon blir det Stora Torget (förhoppningsvis) för att hylla våra SM-guldshjältar. För SM-guld tar dem. 3-1 i matcher och hemmamatch ikväll. Utsikterna är ljusa.


Home sweet home

2009-04-06 @ 19:42:37
Gott humör, dunderväder och underbart sällskap kan verkligen göra susen för hälsan. Nyss hemkommen, jag har en tendens att försvinna i slutet av veckan för att dyka upp igen i början på nästkommande vecka.

Känner att jag inte har så mycket att säga, bloggtorka kallas det har jag hört. Jag skulle kunna skriva som en besatt grek egentligen, men orka bry sig om att läsa vad jag har gjort hela dagarna. Jag gissar på att folk inte bryr sig ett skit om vad någon annan gjort detaljerat en hel helg. Låt mig bara säga att jag har haft en fin helg, tack <3

Symptom på att man sover bort sitt liv;
- Men god morgon, är du ledig idag? *Gosar ner sig ännu mer i täcket*
- Nej, jag kom precis hem från jobbet... *Tittar med bambiögon*

Jag älskar mina nya solbrillor

Teaterlördag

2009-04-04 @ 14:12:33
Ikväll ska jag, förvånande nog, på teater. Jackie ringde och berättade att vi hade två biljetter till The Rocky Horror Show, som sägs vara bra. Men jag har ingen aning om hur man definerar en bra teater, för jag brukar sällan (läs aldrig) gå på teater. Det blir nog en upplevelse.

Och så är jag lika stressad som vanligt. Ska hinna hem, göra mig i ordning, gå på teater 19-21, göra mig mer i ordning, börja dricka (dricka något som jag inte äger ännu), gå på fest? Hur ska jag dirigera kvällen liksom...

Nu ska jag nog väcka sömntutan och förhoppningsvis få lite vägledning med min dag, om det skiter sig kanske jag måste skrota idé utgång. Jag vill ju dessutom ha "vi som gillar smink i drinken på lördagskvällar"-ritualen, annars blir det fake.

Nej nu jävlar

2009-04-01 @ 18:18:25
Snön smälter, temperaturen stiger och jag vill aldrig aldrig mer ha vinter. Jag tror att våren är på väg med stormsteg, solen skiner som om någon hade matat den med ephedrin, 20 grader i solen. Jag är glassugen. Och vet ni vad? Den urtvättade tvättbjörnen som sysslar med svart magi lovade att offra sig för min skull någon dag, och smaka på min favoritglass. Livet är underbart!

Här följer lite reklam för Emem's Städfirma. När som helst, hur som helst, i vilket skick som helst, Emem's Städfirma erbjuder alltid akut hjälp om du skulle vara lika slarvig som Mimo. Emem är billig också, alla har råd!

Solsting kanske, inte vet jag, men jag tog en bild på vår våriga rabatt utanför ytterdörren. Jag tar aldrig kort, så något har hänt. Enjoy!


RSS 2.0