Droooooool.
2012-03-24 @ 15:47:00Här kommer som utlovat receptet på fläskfilén med potatiskakorna!
Vitlöksfläskfilé med ost- och grädd-potatiskakor:
4 portioner
Du behöver;
1st fläskfilé à 500-600g
Marinad:
2msk raps- eller solrosolja
1 msk kinesisk soya
2 tsk thailändsk soya
2st pressade vitlöksklyftor
Socker
Salt
Svartpeppar
Potatiskakor:
6st medelstora potatisar
1dl grädde
100g riven ost
1 ägg
Salt
Svartpeppar
Ev. muffinsformar för att underlätta tillagningen
Gör såhär;
Putsa fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden och börja med att marinera fläskfilén 1-2 timmar innan tillagning.
Forstätt sedan med potatiskakorna. Skala och riv potatisen. Vispa ägget lätt tillsammans med salt och peppar i en bunke. Tillsätt grädden och osten och rör om. Vänd i den rivna potatisen. Fördela antingen potatisblandningen jämnt i muffinsformar, eller forma till kakor med händerna och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Sätt ugnen på 175 grader. Stek fläskfilén ca. 2 minuter på varje sida. Placera sedan filén i en ugnssäker form.
Placera både potatiskakor och fläskfilé i ugnen i ca 25 minuter. Förbered under tiden valfri sås och ev. sallad (gärna med fetaost och soltorkade tomater), jag själv är ett bea-monster som äter bearnaisesås till all kött och fågel (i princip).
Voilá! Servera och njut!
Kommentera mera!
Trackback