Nomnomnom.
2012-06-04 @ 21:00:56Tänkte bara kika in, säga hej, berätta att jag är mitt i pluggstressen (tenta på torsdag), samt bjuda på ett recept på en magisk sås som passar till >nästan< allt. Låt oss kalla den superskygräddsås.
Superskygräddsås
Ca 4 portioner
Du behöver;
1½ msk smör
2dl grädde, helst vispgrädde
1 köttbuljongtärning
Worcestershire sauce
Chilipulver
Paprikapulver
Peppar
Salt
Gör såhär;
Bäst är om du gör såsen i samma panna du precis stekt kött/kyckling/whatever i, men det funkar ändå, även om resultatet inte blir riktigt detsamma.
Klicka i smöret och rör runt för att "samla upp" all sky i pannan. När smöret är hett, vänd i det mesta av grädden. Rör runt tills det att smöret och grädden inte längre skär sig. Smula då ner buljongtärningen och rör tills denna är helt upplöst.
Häll i några droppar worcestershire sauce. Smaka av efter några droppar och ha ev. i mer, 8-10 droppar brukar blir bra. Krydda sparsamt med chili- och paprikapulver efter behag. Salta och peppra en aning, men var försiktig även här, då ingen av smakerna ska ta övertaget i såsen. Såsen är redan relativit salt från skyn i pannan. Servera direkt.
Du kan självklart också variera receptet, i helgen gjorde jag såsen utan worcestershire sauce till entrecôte, och idag med worcestershire sauce till pannbiff.
PS. Ingen blev lyckligare än jag när Loreen vann Eurovision.
Kommentera mera!
Trackback