Dumlekakor recept.
2010-11-06 @ 18:39:39Dumlekakor 20st.
Du behöver;
200g rumsvarmt smör
1dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
10 Dumlekolor
20 Noblesschoklad (valfri smak)
Gör såhär;
Blanda smör och socker noggrant. Häll sedan i mjöl och bakpulver och arbeta till en jämn deg/smet. Ställ i kylen i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och gör bollar som du sedan (helst) lägger i aluminiumformar. Dela Dumlekolorna i två så att du får 20 bitar. Grädda kakorna i fem minuter, och stoppa i en Dumlehalva i varje kaka. In i ugnen ytterligare 5-10 minuter (beroende på ugn). Direkt du tagit ut kakorna ur ugnen igen, lägger du på en Noblesschoklad på toppen av varje kaka, låt chokladen smälta. Sen ställer du in kakorna i kyl eller motsvarande (utomhus när det är kallare) och väntar på att chokladen stelnar igen. Et voíla, redo att serveras som de är!
Du behöver;
200g rumsvarmt smör
1dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
10 Dumlekolor
20 Noblesschoklad (valfri smak)
Gör såhär;
Blanda smör och socker noggrant. Häll sedan i mjöl och bakpulver och arbeta till en jämn deg/smet. Ställ i kylen i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och gör bollar som du sedan (helst) lägger i aluminiumformar. Dela Dumlekolorna i två så att du får 20 bitar. Grädda kakorna i fem minuter, och stoppa i en Dumlehalva i varje kaka. In i ugnen ytterligare 5-10 minuter (beroende på ugn). Direkt du tagit ut kakorna ur ugnen igen, lägger du på en Noblesschoklad på toppen av varje kaka, låt chokladen smälta. Sen ställer du in kakorna i kyl eller motsvarande (utomhus när det är kallare) och väntar på att chokladen stelnar igen. Et voíla, redo att serveras som de är!
Kommentera mera!
Trackback