Recept: Piroger
2010-05-19 @ 15:11:10Smaskiga, snabba, underbara köttfärspiroger att frysa ned eller äta med tillbehör. Ca. 16 minipiroger, eller färre men större.
Deg:
Deg:
- 3½ dl mjöl
- 2 ägg
- 2 tsk olja
- 200g nötfärs eller blandfärs
- 2 dl ost
- 2 dl grädde
- Salt och svartpeppar
- 1 ägg
- 1-2 ägg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda först ingredienserna till degen.
- Hetta upp en stekpanna ochköttfärsen. Tillsätt grädden och smula ned osten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
- Kavla ut degen och tryck ut 8-16 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
Kommentera mera!
Trackback