Fina fötter

2010-05-05 @ 14:24:04
Fötter är underskattade. Även om man oftast inte går runt och kör upp fötter i andras faces, så är det många som kommer se/titta på/tänka på dina fötter i sommar. Och varför inte ge sig själv de bästa förutsättningarna utifrån detta faktum; fina fötter!

Tidsåtgång;
ca. 20 minuter

Du behöver;
Fotsalt eller olja till fotbad
Fotfil med sandpappersyta
Fotkräm

Gärna en fotpeeling och en fotdeodorant att komplettera med

Såhär gör du;
Börja med att tappa upp ett fotbad med fotolja om du har torra fötter, eller fotsalt om du har fuktiga fötter. Vattnet ska vara ungefär 37-40 grader. Låt fossingarna vila i badet i ca. 10 minuter innan du ev. peelar foten och angriper med fotfilen.

Fotfilar med metallyta går bort då dessa gör mer skada än nytta. Var mjuk på handen när du filar och fila endast där huden är hård.

När du har filat klart och torkat fötterna är det dags att klippa tånaglarna. Var försiktig när du klipper, en tånagel avklippt till max är inte så vacker, och se till att klippa jämnt.

Smörj sedan in fötterna med en behaglig, gärna lugnande, fotkräm. Vänta med att sätta på dig strumpor och skor ett litet tag. När krämen gått in i foten kan du måla tånaglarna och, om behov finns, spraya fotsulan med en fotdeodorant.

Mimo rekommenderar;
Fotpeeling, Cooling pumice foot scrub, The Body Shop, 74kr
Fotkräm, Intensiv kräm för hård hud, Scholl, 79kr

Fotfil med sandpappersyta, Apoteket, 20kr


Kommentera mera!

Kommentera mera!

Jag vill kalla mig:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Jag vill skriva:

Trackback
RSS 2.0