Recept: Piroger

2010-05-19 @ 15:11:10
Smaskiga, snabba, underbara köttfärspiroger att frysa ned eller äta med tillbehör. Ca. 16 minipiroger, eller färre men större.


Deg:

  • 3½ dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk olja
Fyllning:
  • 200g nötfärs eller blandfärs
  • 2 dl ost
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • 1 ägg
Pensling:
  • 1-2 ägg
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda först ingredienserna till degen.
  3. Hetta upp en stekpanna ochköttfärsen. Tillsätt grädden och smula ned osten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
  4. Kavla ut degen och tryck ut 8-16 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentera mera!

Kommentera mera!

Jag vill kalla mig:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Jag vill skriva:

Trackback
RSS 2.0